-
χαιρεται ! Σε 206 8ετιας 177000 χλμ χρειαζεται αλλαγη αμορτισερ ?Νομιζω δεν εχω αλλαξει ποτε ( και το εχω απο τα 60000 χλμ). Υπαρχουν καποια ... συμπτωματα που σου λενε οτι θελουν αλλαγη ή τα αλλαζεις ετσι και αλλιως ? Γιατι μου φαινεται οτι κοπανιεμαι πολυ στις ανωμαλιες του δρομου και τριζει παρα πολυ . Τριζει βεβαια και για αλλους λογους αλλα μηπως ειναι και η αναρτηση ?
-
χαιρεται ! Σε 206 8ετιας 177000 χλμ χρειαζεται αλλαγη αμορτισερ ?Νομιζω δεν εχω αλλαξει ποτε ( και το εχω απο τα 60000 χλμ). Υπαρχουν καποια ... συμπτωματα που σου λενε οτι θελουν αλλαγη ή τα αλλαζεις ετσι και αλλιως ? Γιατι μου φαινεται οτι κοπανιεμαι πολυ στις ανωμαλιες του δρομου και τριζει παρα πολυ . Τριζει βεβαια και για αλλους λογους αλλα μηπως ειναι και η αναρτηση ?
-
-
177.000χλμ με τα ίδια αμορτισέρ?
Δεν το κάνεις κάπου service το αυτοκίνητο? -
αλλαγη εδω και τωρα...και λαδια!!!
-
Ο χρήστης sofia78 έγραψε:
χαιρεται ! Σε 206 8ετιας 177000 χλμ χρειαζεται αλλαγη αμορτισερ ?Νομιζω δεν εχω αλλαξει ποτε ( και το εχω απο τα 60000 χλμ). Υπαρχουν καποια ... συμπτωματα που σου λενε οτι θελουν αλλαγη ή τα αλλαζεις ετσι και αλλιως ? Γιατι μου φαινεται οτι κοπανιεμαι πολυ στις ανωμαλιες του δρομου και τριζει παρα πολυ . Τριζει βεβαια και για αλλους λογους αλλα μηπως ειναι και η αναρτηση ?δεν θα χει συμπτώματα, ένας νεκρός δε γίνεται περισσότερο νεκρός (λογικά ήταν ήδη τελειωμένα όταν το πήρες)
Αλλαγή χθες και άναψε και κάνα κεράκι που την έχεις βγάλει καθαρή -
Σιγά!
180Κ με τα ίδια αμορτισέρ;; Ε και;; Αφού έχει Πεζώ ρε σεις...Φίλε μου για να έχεις μια εικόνα, τώρα θα έπρπεπε να τοποθετέις το 4ο, άντε πες το 3ο σετ αμορτισές γι αυτά τα χιλιόμετρα!
Θέτεις τον εαυτό σου σε μεγάλο κίνδυνο! Τι θα κάνεις αν χρειαστείς να κάνεις ελιγμό;;Θα αντιδράσει σωστά;;
Λογικά πρέπει να χεις περάσει 2 ή 3 φορές ΚΤΕΟ. Εκεί η αμορτισερομέτρηση τι σου δειξε;;Παράλληλα βλάπτεις πολύ το αμάξωμά σου, το οποίο υπόκειται σε μεγάλη καταπόνηση. Πέραν των ενοχλητικών τριγμών, έχει να κάνει και με την ακαμψία και τη λειτουργία του πλαισίου.
Άλλαξε τα...τώρα για την ασφάλεια τη δική σου και των άλλων που συναντάς στο δρόμο
MODE ON
Η χειρότερη εμπειρία μου σχετικά με αμορτισέρ
Ανεβαίνω προς ΤΡίκαλα Κορινθίας, μια ορεινή διαδρομή που έχει πολύ στενό-γλιστερό-τυφλό-ΚΑΚΙΣΤΟ δρόμο. Είμαι επιβιβασμένος σε ένα ταξί Αβένσις και στην κουβέντα μου το ξεφουρνίζει:
Είχε 440.οοο χλμ το αυτοκίνητο και δεν είχε αλλάξει ΠΟΤΕ αμορτισέρ!MODE OFF
-
και σερβις το κανω και κτεο εχει περασει. Λετε να εχω αλλαξει και να μην το θυμαμαι? Μαλλον... δηλ καθε ποσο πρεπει να αλλαζει? Καθε 40-50.000 ? ειναι ακριβα?
-
200-240 ευρώ το αμορτισέρ από peugeot + κανένα 100αρι το πολύ για τοποθέτηση και topmount/ρουλεμαν μπροστά.
-
Γιατί να πάει στην αντιπροσωπεία;
Με 220-250 περίπου τοποθέτηση+ευθυγράμμιση DeCarbon
-
Δεν μίλησα για αντιπροσωπεία. Απλά τα original της πεζό είναι πάντα πολύ καλά και με μεγάλη διάρκεια ζωής.
-
ΟΚ σ αυτό έχεις δίκιο...Ακόμη και 'Ραλλύδες' έβαζαν τα της Πεζώ...
Τώρα που ξαναδιαβάζω το ποστ σου απορώ πώς συμπέρανα οτι αναφερόσουν σε αντιπροσωπεία...
Δε πάω καλά σήμερα...Πάω να φύγω μου φαίνεται!
-
επειδη δεν το παω στην αντιπροσωπεια, λετε για νεα αμορτισερ να το παω στην peugeot να μου βαλει τα αυθεντικα ? Η να ζητησω καποια αλλα απο το συνεργειο μου? Καμμια προταση γιατι δεν εχω ιδεα απο αμορτισερ !
-
Θα πας στην peugeot και θα ζητήσεις τα original αμορτισέρ με τον αριθμό πλαισίου σου. Μετά, θα πας στον μηχανικό σου να σου τα περάσει. Πάνω από 70-100 ευρώ δεν πρέπει να σου πάρει.
-
αληθεια γινεται αυτο? Να παρω τα αμορτισερ απο πεζο και να τα τοποθετησει αλλος ? Καλο ακουγεται !
για πες και για μια μπαταρια που θελω ! Τι ισχυς χρειαζεται, μαρκα και ποσα περιπου κοστιζει ? Μη με πιασουν και κωτσο που λενε ! -
sofia78 πηγαινε βαλε 4μπιλσταιν μαυρα στα 220ευρω.οσο για την μπαταρια θα σου πω μετα.
-
Τι να τα κάνει τα μαύρα;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τι να τα κάνει τα μαύρα;και τι να βαλει κιτρινα.
για αγωνες θα παει ? -
οχι δε θα παω σε αγωνες. Με ενδιαφερει κυριως η ανεση. Αν ειναι θα βαλω της μαμας του
-
Ο χρήστης sofia78 έγραψε:
οχι δε θα παω σε αγωνες. Με ενδιαφερει κυριως η ανεση. Αν ειναι θα βαλω της μαμας τουγιαυτο σου λεω να βαλεις τα μαυρα sorry τα μπιλσταην τα μαυρα που ειναι ανετα και καλυτερα απο της μαμας του.
αμορτισερ 206