-
Αγαπητοί φίλοι για σας και από εμένα . Ζητώ λοιπόν και εγώ με την σειρά μου τα φώτα σας και την πολύτιμη βοήθεια σας ,σε αυτό το σκοτεινό και ομιχλώδες ζήτημα ( για εμάς του μη γνωρίζοντες, δηλαδή -άσχετους) που λέγεται αλλαγή ελαστικών και αμορτισέρ αυτοκινήτου. Στο ψητό λοιπόν : είμαι κάτοχος ενός Peugeot 406 μοντέλο Ιανουάριος 2003 , 1800 cc, 118 άλογα και βάρους 1350-1400 κιλών. Έφτασα στα 70000 χλμ και ήρ8ε η ώρα για αλλαγή (κάλλιο αργά παρά ποτέ . ) αμορτισέρ και ελαστικών. Αυτή τι στιγμή τα εργοστασιακά λάστιχα που έχει το αμάξι είναι Michelin energy διαστάσεων 195/65 R15 91H . Επίσης να σημειώσω ότι κινούμε σε επαρχιακό δρόμο το περισσότερο, μέσα σε πόλη, και 2-3 φορές την εβδομάδα στην Εγνατία οδό. Το οδηγικό μου στυλ , είναι αρκετά νευρικό, με σφήνες στα προσπεράσματα, μου αρέσει να «γεμίζω» τις ταχύτητες ,να επιταχύνω, πατάω απότομα τα φρένα ,και στην ε8νική κινούμαι με μέσο όρο 160-180 χλμ . Αυτά που 8έλω να μου υποδείξετε είναι ¨
1- Τι μάρκα ελαστικού είναι το καλύτερο για εμένα ?
2- Μπορώ να βάλω ελαστικό άλλων διαστάσεων ? και εάν ναι ποιες διαστάσεις είναι η καλύτερες για μένα ,πάντα σε συνάρτηση με την οδική συμπεριφορά του αυτοκίνητου, τις επιδόσεις και την κατανάλωση καύσιμου??
3- Τι είδους αμορτισέρ μου προτείνεται( αέρος λαδιού-λαδιού), μάρκα αμορτισέρ και επίπεδο σκληρότητας»?
4- Με την αλλαγή αμορτισέρ πρέπει και να αλλάξω και ελατήρια?? Και ένα ναι ,ποια σε συνδυασμό με τα νέα αμορτισέρ και λάστιχα.?Ευχαριστώ για την προσοχή σας ,συγνώμη εάν σας κούρασα με το μακροσκελές μήνυμα μου ,και ελπίζω να ‘έχω σύντομα τις πολύτιμες και χρήσιμες συμβοθλες σας .
-
Αγαπητοί φίλοι για σας και από εμένα . Ζητώ λοιπόν και εγώ με την σειρά μου τα φώτα σας και την πολύτιμη βοήθεια σας ,σε αυτό το σκοτεινό και ομιχλώδες ζήτημα ( για εμάς του μη γνωρίζοντες, δηλαδή -άσχετους) που λέγεται αλλαγή ελαστικών και αμορτισέρ αυτοκινήτου. Στο ψητό λοιπόν : είμαι κάτοχος ενός Peugeot 406 μοντέλο Ιανουάριος 2003 , 1800 cc, 118 άλογα και βάρους 1350-1400 κιλών. Έφτασα στα 70000 χλμ και ήρ8ε η ώρα για αλλαγή (κάλλιο αργά παρά ποτέ . ) αμορτισέρ και ελαστικών. Αυτή τι στιγμή τα εργοστασιακά λάστιχα που έχει το αμάξι είναι Michelin energy διαστάσεων 195/65 R15 91H . Επίσης να σημειώσω ότι κινούμε σε επαρχιακό δρόμο το περισσότερο, μέσα σε πόλη, και 2-3 φορές την εβδομάδα στην Εγνατία οδό. Το οδηγικό μου στυλ , είναι αρκετά νευρικό, με σφήνες στα προσπεράσματα, μου αρέσει να «γεμίζω» τις ταχύτητες ,να επιταχύνω, πατάω απότομα τα φρένα ,και στην ε8νική κινούμαι με μέσο όρο 160-180 χλμ . Αυτά που 8έλω να μου υποδείξετε είναι ¨
2- Μπορώ να βάλω ελαστικό άλλων διαστάσεων ? και εάν ναι ποιες διαστάσεις είναι η καλύτερες για μένα ,πάντα σε συνάρτηση με την οδική συμπεριφορά του αυτοκίνητου, τις επιδόσεις και την κατανάλωση καύσιμου??
3- Τι είδους αμορτισέρ μου προτείνεται( αέρος λαδιού-λαδιού), μάρκα αμορτισέρ και επίπεδο σκληρότητας»?
4- Με την αλλαγή αμορτισέρ πρέπει και να αλλάξω και ελατήρια?? Και ένα ναι ,ποια σε συνδυασμό με τα νέα αμορτισέρ και λάστιχα.?Ευχαριστώ για την προσοχή σας ,συγνώμη εάν σας κούρασα με το μακροσκελές μήνυμα μου ,και ελπίζω να ‘έχω σύντομα τις πολύτιμες και χρήσιμες συμβοθλες σας .
-
-
Εκανες 70.000 χλμ με τα μαμά λάστιχα; Καλά κατάλαβα;
-
καλα καταλαβες φιλε μου. 70100 για την ακριβεια
-
δες αν θες αυτο το site http://www.elastika-online.gr/elastika.html
εχει και link για ανεξαστητους φορεις που κανουν τεστ οπως η adac -
thanks bab2112
-
Και με ελαστικά 70.000 χιλιομέτρων λες ότι...
Ο χρήστης talstar έγραψε:
Το οδηγικό μου στυλ , είναι αρκετά νευρικό, με σφήνες στα προσπεράσματα, μου αρέσει να «γεμίζω» τις ταχύτητες ,να επιταχύνω, πατάω απότομα τα φρένα ,και στην ε8νική κινούμαι με μέσο όρο 160-180 χλμ .Ε δεν είμαστε με τα καλά μας...
-
Ναι, και όμως έτσι είναι . μάλλον είμαι πολύ τυχερός που δεν έφυγα σε κανένα αυλάκι τόσο καιρό. Αλλά τον τελευταίο Κάιρο, αφού ξέρω ότι έχω πρόβλημα με τα αμορτισέρ και τα λάστιχα , πάω σαν χελώνα
-
Τα michelin αντέχουν ...
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Τα michelin αντέχουν ...Και ιδιαίτερα τα energy , κάπου διάβασα ότι είναι από τα πιο ανθεκτικά λάστιχα της αγοράς στο θέμα χρήσης χιλιομέτρων.και μάλλον σε εμένα το έδειξαν και με το παραπάνω
-
talstar, εγώ όταν άλλαξα αμορτισέρ έβαλα τα μαμίσια στην ενισχυμένη έκδοσή τους, που σημαίνει ότι είναι λίγο πιο σφιχτά. Δεν ξέρω αν υπάρχουν 2 τύποι ακόμα, ο μηχανικός μου μου είχε πει αν θυμάμαι πως βγάζουν πλέον έναν κωδικό. Νομίζω πάντως πως τα oem είναι πολύ καλός συμβιβασμός μεταξύ άνεσης και κρατήματος.
Λάστιχα, μετά από τα τραγικά goodyear gt2 που είχε πάνω, έχω βάλει 3 φορές ένερτζι, και είμαι αρκετά ευχαριστημένος, με μόνο αρνητικό το ότι όταν έχει καύσωνα και η άσφαλτος καίει, 'σαπουνιάζουν' εύκολα...
-
Από μερικούς φίλους πού ρώτησα μου είπανε ότι τα αμορτισέρ τhς Peugeot είναι μόνο λαδιού και ότι καλύτερα είναι να βάλω αέρος-λαδιού.Τα αμορτισέρ λαδιού –έτσι μου είπανε – είναι παρωχημένα πλέον
-
Νομίζω πως είναι αερίου λαδιού, αλλά μπορεί να κάνω λάθος. Θα ρωτήσω και θα σου πω.
-
νομιζω οτι κατα 99% οτι ειναι λαδιου και μαλιστα μου ειχε κανει και εντυπωση κιολας αυτο το πραγμα .αλλα ρωτα καλου κακου ,μπορει και να καλω λαθος
-
talstar
περισσότερο χαλάνε τα λάστιχα από την πολυκαιρία παρά από την οδήγηση αν δεν ανεβαίνεις σε πεζοδρόμια, δεν πέφτεις σε λακούβες και δεν φρενάρεις πολύ και απότομα. Είσαι στα ακραία όρια και πρέπει να τα αλλάξεις ΠΡΙΝ αρχίσουν οι βροχές γιατί κινδυνεύουν κι άλλοι εκτός από εσένα.Σχετικά με τα αμορτισέρ, το σωστότερο είναι να στα μετρήσουν για να δεις αν και κατά πόσο χρειάζονται αλλαγή.
-
Τα αμορτισέρ δεν ξέρω αν είναι λαδιού η αερίου-λαδιού εκείνο που ξέρω είναι οτι στο συγκεκριμένο αμάξι κάνουν άψογα την δουλειά τους βάλε τα μαμά λοιπόν.
-
Ε το παμε αυτό ρεεεεεε! Όλο να με αντιγράφετε!!!!!
-
Τα έχω μετρήσει , όπως μου είπε ο μηχανικός θέλουν επειγόντως
άλλαγμα.Έχεις δίκιο ,τώρα με τις βροχές τα πράγματα θα είναι ζόρικα .
Στην πεζό που ρώτησα για αλλαγή ,μου είπανε (μαζί με τα περαστικά) γύρω στα 420ευρό ,αλλά πιστεύω ότι με αυτά τα χρήματα υπάρχουν καλύτερα αμορτισέρ στην αγορά,, γιαυτό και ζητάω την γνώμη σας . Πρέπει υποχρεωτικά να αλλάξω και ελατήρια ??
-
Που μένεις;
ΑΛΛΑΓΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ -ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ PEYGEOT 406