-
Ο χρήστης TONY PAP έγραψε:
απλά στο χαμήλωμα ισχύουν σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό
Μμμμ...
Κάποια στιγμή είχα πει ότι θα το χαμηλώσω. Αλλά επειδή δεν έιμαι και ο full sport οδηγός, μάλλον θα αρκεστώ στην βελτίωση που θα προσφέρουν τα πιο σκληρά αμορτισέρ. Μετά, αφού το συνηθίσω και αυτό, βλέπουμε τι θα κάνουμε...
-
Για τα peugeot sport τι γνωμη εχετε?
-
Έχω ακούσει ότι τα προϊόντα της Peugeotsport είναι πολύ ακραία και κάνουν κυρίως γι' αυτούς που προσανατολίζονται στην αγωνιστική οδήγηση.
-
Γνωμικά για Κονι κόκκινα ????
-
Η αναρτηση της peugeot sport για το 206 ειναι με στενα ελατηρια μπροστα,οποτε απαιτειται και αλλαγη πισω ραβδων στρεψης.
Βεβαια, αλλοι υποστηριζουν οτι και με μαμα ραβδους 19.5 mm η psport δουλευει.
Κατα τα αλλα ειναι ισως η καλυτερη λυση ακομα και για χρηση δρομου, αλλα ο οδηγος πρεπει να ειναι πολυ συνειδητοποιημενος για το τι θελει και γιατι το θελει.Κατα τα αλλα δεν ξερω ποσο βελτιωνεται το 206 μονο με αμορτισερ.
Η γνωμη μου ειναι οτι θελει και ελατηριο σκληροτερο για να ξεφυγεις απο τα νορμαλ πλαισια αναρτησης. -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Η αναρτηση της peugeot sport για το 206 ειναι με στενα ελατηρια μπροστα,οποτε απαιτειται και αλλαγη πισω ραβδων στρεψης.
Κατα τα αλλα ειναι ισως η καλυτερη λυση ακομα και για χρηση δρομου, αλλα ο οδηγος πρεπει να ειναι πολυ συνειδητοποιημενος για το τι θελει και γιατι το θελει.Κατα τα αλλα δεν ξερω ποσο βελτιωνεται το 206 μονο με αμορτισερ.
Η γνωμη μου ειναι οτι θελει και ελατηριο σκληροτερο για να ξεφυγεις απο τα νορμαλ πλαισια αναρτησης.To 2.0 gti τι φοράει ?
-
Ο χρήστης 147TI έγραψε:
Η γνωμη μου ειναι οτι θελει και ελατηριο σκληροτερο για να ξεφυγεις απο τα νορμαλ πλαισια αναρτησης.To 2.0 gti τι φοράει ?
Φοραει απλα αμορτισερ, αυτα που φοραει το 1.6.
Αντιστρεπτικες 20.6 mm μπροστα, 21 mm πισω.
Ραβδους πισω 19.5 mm -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Ραβδους πισω 19.5 mmΤα ελατήρια και οι ράβδοι στρέψης από το RC μπαίνουν στο δικό μου;
Έχω ακούσει ότι κατά 1 εκατοστό χαμηλότερα.Σκέφτηκα να βάλω τα εμπρός ελατήρια από το RC, τα 4 αμορτισέρ της DeCarbon Comfort (ή κάτι άλλο παρόμοιο σε σκληρότητα).
Να αλλάξω και και τις αντιστρεπτικές; Να βάλω αυτές του RC πάλι, ή δεν μπαίνουν; Ή να τις αφήσω ως έχουν;
Με τα αντίστοιχα εξαρτήματα του GT (το συλλεκτικό Grand Tourismo) τι γίνεται;Η μέχρι τώρα λύση (επικρατέστερη) που έχω στο μυαλό μου είναι να το αφήσω όπως είναι και απλά να βάλω 4 σχετικά σφικτά αμορτισερ (Sachs, DeCarbon κ.τ.λ.).
Δεν θέλω να το χαμηλώσω στα 3 εκατοστά (βλ. H&R ελατήρια). -
η αντιστρεπτικη του 2.0 εχει αλλη διαταξη και δεν μπαινει σε 1.6 γιατι η εισαγωγη του κινητηρα ειναι αναποδα.
να ρωτησω τωρα κατι?
φοραω τα κιτρινα bilstein με apex 4ποντα ελατηρια.
πισω το χαμηλωσα 2.5 ποντους.χρειαζομαι ραβδους στρεψης γιατι το αμαξι ειναι μαλακο πισω και σκληρο μπροστα και πεταει μουτρα.
θα ηταν αποδεκτο να βαλω πισω τα koni τα ρυθμιζομενα ωστε να το σκληρυνω?με τις υπαρχουσες ραβδους -
Χαιρετώ τα πλήθη.
Η κοπέλα μου έχει ένα 206 και ήρθε η ώρα για αναρτήσεις.
Δεν θέλουμε τίποτα το Xtreme και προς θεού όχι κώλους.Έμαθα ότι τα ''μαμά'' έιναι αερίου μόνο με κόστος 200-220 ευρώ περίπου.
Μου πρότειναν αναβάθμιση σε αέρος-λαδιού Sachs και ΚΥΒ με κόστος 250 περίπου.
φίλος μου με 206 και bilstein με αποθάρυνε λέγοντας μου ότι έιναι αρκετά σκληρά.
ποιά η γνώμη σας?
Χρειαζόμαστε και κάτι ανθεκτικό καθότι κοπέλα και λακούβες-πεζοδρόμια διατηρούν στενή σχέση (μην το δει αυτό καλύτερα)
By the way το 206 τώρα έχει πολύ πλάκα καθώς ο κώλος πάει όπου θες με λίγη μετατόπιση βάρους!
καλό για εμένα αλλά όχι για την κοπελιά. -
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Ραβδους πισω 19.5 mmΤα ελατήρια και οι ράβδοι στρέψης από το RC μπαίνουν στο δικό μου;
Έχω ακούσει ότι κατά 1 εκατοστό χαμηλότερα.Σκέφτηκα να βάλω τα εμπρός ελατήρια από το RC, τα 4 αμορτισέρ της DeCarbon Comfort (ή κάτι άλλο παρόμοιο σε σκληρότητα).
Να αλλάξω και και τις αντιστρεπτικές; Να βάλω αυτές του RC πάλι, ή δεν μπαίνουν; Ή να τις αφήσω ως έχουν;
Με τα αντίστοιχα εξαρτήματα του GT (το συλλεκτικό Grand Tourismo) τι γίνεται;Η μέχρι τώρα λύση (επικρατέστερη) που έχω στο μυαλό μου είναι να το αφήσω όπως είναι και απλά να βάλω 4 σχετικά σφικτά αμορτισερ (Sachs, DeCarbon κ.τ.λ.).
Δεν θέλω να το χαμηλώσω στα 3 εκατοστά (βλ. H&R ελατήρια).Δε νομιζω οτι μπαινουν ετσι απλα τα ελατηρια του rc.
ολοι οι after market, προτεινουν ιδια αμορτισερ ελατηρια μεχρι 2.0 gti και αλλα για rc.
Αντιστρεπτικες και ραβδοι δε μπαινουν με τιποτα εκτος αν αλλαξεις θεση σε εξατμιση ,ή βαλεις αξονα πισω κομπλε απο rc.
Αντιστρεπτικη εμπρος μπορεις να βαλεις ανετα 22 mm απο sw.Κατα τη γνωμη μου βαλε τα ελατηρια του 2.0 gti(τσεκαρε στα ανταλλακτικα αν ειναι τα ιδια με αυτα του 1.6, οποτε δεν χρειαζεσαι αλλαγη)
και βαλε ενα ρυθμιζομενο αμορτισερ οπως κονι κιτρινο ή osrav ωστε να εχεις και ρυθμισεις μαλακο ή πιο σκληρο σε αποσβεση και συμπιεση αντιστοιχα.
Αξιζει πιστευω. -
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Σκέφτηκα να βάλω τα εμπρός ελατήρια από το RC, τα 4 αμορτισέρ της DeCarbon **Comfort **Αν βάλεις DeCarbon τα Performance!
Η κοπέλα μου έχει ένα 206 και ήρθε η ώρα για αναρτήσεις.
Από προσωπική εμπειρία (σε 1,6 XS 16ν) DeCarbon Performance. Ένα κλικ σκληρότερα από τα μαμά, αλλά με καλύτερη απόσβεση που βελτιώνει την (μέτρια) ποιότητα κύλησης και την άνεση με χαμηλές ταχύτητες και μειώνει τις κλίσεις αρκετούτσικα... Η Lion ήθελε 350 για τα μαμά (με τοποθέτηση πάντα, εγώ τα έβαλα με 240-260 (δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά κάπου εκεί)
-
Ο χρήστης felleas έγραψε:
×áéñåôþ ôá ðëÞèç.
Ç êïðÝëá ìïõ Ý÷åé Ýíá 206 êáé Þñèå ç þñá ãéá áíáñôÞóåéò.
Äåí èÝëïõìå ôßðïôá ôï Xtreme êáé ðñïò èåïý ü÷é êþëïõò.
¸ìáèá üôé ôá ''ìáìÜ'' Ýéíáé áåñßïõ ìüíï ìå êüóôïò 200-220 åõñþ ðåñßðïõ.
Ìïõ ðñüôåéíáí áíáâÜèìéóç óå áÝñïò-ëáäéïý Sachs êáé ÊÕ ìå êüóôïò 250 ðåñßðïõ.
ößëïò ìïõ ìå 206 êáé bilstein ìå áðïèÜñõíå ëÝãïíôáò ìïõ üôé Ýéíáé áñêåôÜ óêëçñÜ.
ðïéÜ ç ãíþìç óáò?ãéá Sachs & Kyb ðïëëÝò ïé ãíþìåò êáé äéáöïñåôéêÝò áí Þôáí ÉÜðùíáò áëëÜ åäþ ..
ðéï öïñåìÝíåò ëýóåéò Êïíé êüêêêéíá Þ êéôñéíá ,Bilstein ìáõñá Þ êáé ôá ìáìá !×ñåéáæüìáóôå êáé êÜôé áíèåêôéêü êáèüôé êïðÝëá êáé ëáêïýâåò-ðåæïäñüìéá äéáôçñïýí óôåíÞ ó÷Ýóç (ìçí ôï äåé áõôü êáëýôåñá)
By the way ôï 206 ôþñá Ý÷åé ðïëý ðëÜêá êáèþò ï êþëïò ðÜåé üðïõ èåò ìå ëßãç ìåôáôüðéóç âÜñïõò!
êáëü ãéá åìÝíá áëëÜ ü÷é ãéá ôçí êïðåëéÜ.Áí áëëÜîåéò ëÜóôé÷á êáé áìïñôéóÝñ áõôü ìåéþíåôáé áñêåôÜ áõôü ìå ôçí ìåôáôüðéóç
áí èÝò ðÜíôùò íá óõíå÷ßóåé íá ðáßæåé ôï ...Üñìá ...âÜëå ìáìÜ áìïñôéóÝñ ,ðñÝðåé íá åßíáé áðï ôá ðéü öôçíÜ êáé ìå ó÷åôéêÞ áíôï÷Þ -
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
πρέπει να είναι απο τα πιό φτηνά και με σχετική αντοχήΚι όμως όχι...τουλάχιστον για το φθηνά. Για την αντοχή, θα σου πω μετά από 30-40 χιλ. χλμ
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
ðñÝðåé íá åßíáé áðï ôá ðéü öôçíÜ êáé ìå ó÷åôéêÞ áíôï÷Þ
Êé üìùò ü÷é...ôïõëÜ÷éóôïí ãéá ôï öèçíÜ. Ãéá ôçí áíôï÷Þ, èá óïõ ðù ìåôÜ áðü 30-40 ÷éë. ÷ëì
ïôáí ðáò ãéá áñìáôïäñïìéÝò 30-40÷éë ÷ëì åßíáé åöéêôü íïýìåñï ...
êáé ìéá áðïñßá ...ôï ìáìÜ åìðñüò áñéóôåñü áìïñôéóÝñ ìåôÜ áðï 26 ÷éë ÷ëì äåß÷íåé íá êáèõóôåñåß üôáí áõîÜíïíôáé ëßãï ïé ñõèìïß ôï Ý÷åéò ðáñáôçñÞóåé ??
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απάντησεις σας.
Για τα Koni πια η γνώμη σας.
Τα κίτρινα έιναι ρυθμιζόμενα όπως στα 147? ή απλά πιο σκληρά?
-
Ο χρήστης felleas έγραψε:
Για τα Koni πια η γνώμη σας.
Τα κίτρινα έιναι ρυθμιζόμενα όπως στα 147? ή απλά πιο σκληρά?
Τα Κoni είναι σαφώς τα σκληρότερα από τα υπόλοιπα αλλά και τα πιο σπορτίφ.
Ρυθμίζονται αλλά τα πίσω πρέπει να βγουν. -
Baσίλη μιλάς για τα κίτρινα?
Αν ναι σίγουρα δεν είναι αυτό που θέλω.
Τα κόκκινα τι λένε? Τιμή? -
Και τα κόκκινα ρυθμίζονται , πρέπει να βγουν όμως .
Τιμή δεν ξέρω , αλλά σε αυτή τη κατηγορία είναι προτιμότερα τα DeCarbon .... απλά ή Performance αν θέλεις λίγο πιο σφιχτά χωρίς να κοπανάνε. -
Τα Decarbon τι εθνικότητας είναι?
Κόστος? Προμηθευτής?
Πάντα μιλάμε σε συνδιασμό με τα μαμά ελατήρια...
Αμορτισέρ σε 206