Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    K
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 4
    • Posts 11
    • Best 3
    • Groups 0

Kassiopi

@Kassiopi

4
    Profile views
    11
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

Kassiopi Unfollow Follow

Best posts made by Kassiopi

• Βοήθεια για επιλογή αυτοκινήτου

Γεια σας!

Είμαι στη διαδικασία επιλογής αυτοκινήτου και θα ήθελα τη γνώμη σας. Έχω αποφασίσει να αγοράσω καινούριο αυτοκίνητο (η αγορά μεταχειρισμένου έχει αποκλειστεί). Χρησιμοποιώ κυρίως το αυτοκίνητο μέσα στην πόλη, αλλά κάνω και 2-3 ταξίδια/εκδρομές τον χρόνο. Είμαστε ζευγάρι χωρίς πλάνα για παιδιά οπότε κοιτάω κάτι σχετικά μικρό που να μπορεί όμως και να βάλει άνετα δύο-τρεις ενήλικες στο πίσω κάθισμα. Επίσης με ενδιαφέρει να είναι οικονομικό τόσο σε καύσιμο όσο και σε τέλη κυκλοφορίας/συντήρηση (τι πρωτότυπο θα μου πείτε....).

Έχω καταλήξει στα εξής μοντέλα (κυρίως λόγω λόγω αξιοπιστίας εταιριών):

• Toyota Yaris (υβριδικό)
      • Suzuki Swift
      • Hyundai i10
      • Hyundai i20
      • KIA Picanto

Θα ήθελα τη βοήθειά σας σε αυτά τα σημεία:

• Ποιο έχει την καλύτερη κατανάλωση στην πόλη;
      • Ποιο είναι πιο άνετο για μικρά ταξίδια;
      • Ποιο έχει το χαμηλότερο κόστος συντήρησης και ανταλλακτικών;
      • Υπάρχουν προβλήματα αξιοπιστίας που θα έπρεπε να γνωρίζω για κάποιο από αυτά;
      • Αν έχετε προσωπική εμπειρία με κάποιο από αυτά, ποια είναι η γνώμη σας;

Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές σας.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      K
      Kassiopi
    • RE: Βοήθεια για επιλογή αυτοκινήτου

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!

@dstou said in Βοήθεια για επιλογή αυτοκινήτου:

Αλλά, το ερώτημα κλειδί είναι το εξής: τα υπόλοιπα τα κοιτάς με αυτόματο ή με χειροκίνητο σαζμάν? Γιατί το υβριδικό Γιάρις πάει με αυτόματο μόνο, και δεν υπάρχει σύγκριση με κάτι χειροκίνητο.

Σκεφτόμουν για αυτόματο λόγω της ευκολίας του. Όμως μου είπαν ότι στο αυτόματο αν κάτι συμβεί και χαλάσει θέλει άλλαγμα ολόκληρο το σύστημα κίνησης (?) ενώ δε συμβαίνει αυτό στα χειροκίνητα κιβώτια. Αληθεύει;

@katafractos17 said in Βοήθεια για επιλογή αυτοκινήτου:

Κανένα από αυτά δεν μπορεί να βάλει άνετα 2-3 ενήλικες στα πίσω καθίσματα.

Ok επειδή είδα ότι έγινε εστίαση σε αυτό από πολλά άτομα θα πω ότι το έβαλα με στόχο να καταλάβετε περίπου τι ζητάω από χώρους. Βασικά οι δύο ενήλικες πίσω για εμάς είναι μια χαρά (για όποτε προκύψει) αλλά ειλικρινά είναι το τελευταίο κριτήριο που θα κοιτάξω εν συγκρίσει με τα υπόλοιπα (οικονομία κ.λ.π.).

@fiverg said in Βοήθεια για επιλογή αυτοκινήτου:

Αν θέλεις κάτι πιο λουσατο και άνετο τότε i20. Τα i10/picanto παραείναι μικρα

Μάλλον αυτά τα δύο θα αποκλειστούν τελικά για αυτό το λόγο...

@fanis75 said in Βοήθεια για επιλογή αυτοκινήτου:

Αν έχετε προσωπική εμπειρία με κάποιο από αυτά, ποια είναι η γνώμη σας; Να πάρεις το Γιάρις προφανώς, ειναι το ιδανικό αυτοκίνητο για κάθε μέρα στην πόλη και για 2-3 ταξίδα τον χρόνο θα είστε παραπάνω από ΟΚ. Μόνο μειονέκτημα ότι πίσω χωράνε 2 και όχι 3 άτομα, αλλά 2 είστε, δεν νομίζω ότι είναι σημαντικό.

Η αλήθεια είναι ότι από την αρχή έκλινα προς αυτή την επιλογή παρόλα αυτά δε θα αρνηθώ ότι προβληματίζομαι για το αν αξίζουν τα 22.000 ευρώ (στη βασική έκδοση) για το μέγεθος και τις δυνατότητές του...

K
      Kassiopi
    • Χρώμα για toyota yaris hybrid

Πρόκειται να αγοράσω το καινούριο toyota yaris hybrid (τη live έκδοση) και λίγο με προληματίζει το χρώμα (first world problem το ξέρω αλλά...). Με το χέρι στη καρδιά και χωρίς κανένα κριτήριο θα παράγγελνα σε κόκκινο πέρλα (κάπως σαν το χρώμα του κρασιού) αλλά... μου είπαν ότι ξεθωριάζει πιο εύκολα στον ήλιο. Δυστυχώς στη πολυκατοικία που μένω έχω μεν parking αλλά είναι ανοικτό (δε φυλάσσεται δηλαδή) όπως επίσης δεν υπάρχει και στέγαστρο που σημαίνει ότι το καλοκαίρι ο ήλιος χτυπάει το αμάξι (έχω πει ότι θα πάρω και μία κουκούλα για το αμάξι γιατί εκτός του ήλιου έχουμε και τις χαριτωμένες γατούλες που κάνουν τις βόλτες τους πάνω στο καπό όπως επίσης και τα πουλάκια που πάντα μας κάνουν τη χάρη να κουτσουλίσουν το αμάξι). Από την άλλη πλευρά βλέπω και το λευκό της πέρλας και δεν μπορώ να πω ότι με χαλάει σα χρώμα (βέβαια το έχω δει στο yaris cross). Επίσης, θα είναι καλύτερα φαντάζομαι σαν θερμοκρασία στη καμπίνα το καλοκαίρι (έχοντας το αμάξι μείνει στον ήλιο). Τελικά σκούρο ή ανοικτό αμάξι (αποκλείω το μάυρο); Nα διαλέγουμε χρώμα από γούστο ή και με πρακτικά κριτήρια;

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν ανοίγουμε νέα Θέματα, όταν υπάρχει ήδη κάποιο σχετικό και ειδικά για μια απλή ερώτηση όπως η επιλογή χρώματος. Νέα Θέματα στην Ενότητα Κατασκευαστές και Μοντέλα ανοίγονται μόνο όταν δεν υπάρχει κάποιο το οποίο αναφέρεται στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο και για την γενικότερη συζήτηση επ' αυτού και όχι για μεμονωμένες ερωτήσεις, οι οποίες μπορούν να απευθυνθούν στο γενικό Θέμα του κάθε κατασκευαστή. Το παρόν κλειδώνεται. Μπορείτε να ρωτήσετε στο υπάρχον Θέμα γενικής συζήτησης του Yaris: https://forum.4troxoi.gr/topic/91884/forum-kataskeyastes-kai-montela-2020-toyota-yaris/2543?page=128 ή στο γενικό Θέμα της Toyota: https://forum.4troxoi.gr/topic/39082/κατασκευαστές-και-μοντέλα-toyota-forum/6316?page=316 {Admin}

K
      Kassiopi

Latest posts made by Kassiopi

• RE: Κατάληψη θέσης σε parking

@gatoz said in Κατάληψη θέσης σε parking:

να υποθεσω οτι θεση πυλωτης?
      ή υπογεια?
      στη 1η περιπτωση εχει μπλεξιμο γιατι τα παρακολουθηματα - δεν ειναι ιδιοκτησιες αυτες οι θεσεις - με καποιο τροπο αν δεν κανω λαθος ατυχως μπορουν να χρησιμοποιηθουν και απο αλλους κατοικους
      αν ειναι υπογειο, ειναι ιδιοκτησια και απλα τους πετας εξω

Ακόμα χειρότερα. Θέση σε ακάλυπτο χώρο στο πίσω μέρος της πολυκατοικίας αλλά οι θέσεις έχουν οριστεί στη κάτοψη του κτιρίου.

posted in Περί αυτοκίνησης
      K
      Kassiopi

@ilias-a said in Κατάληψη θέσης σε parking:

Επισης μια συνεννοηση με τους "παραβατες" πιστευω οτι ειναι η καλυτερη λυση.

Αν μπορούσε να υπάρξει συνεννόηση δε θα έγραφα εδώ....

K
      Kassiopi

@gv2000 said in Κατάληψη θέσης σε parking:

easy, τον κλεινεις και αστον να ψαχνεται... αν φυγεις νωριτερα απο αυτον οκ, αν ομως δεν θελεις να φυγεις και θελει εκεινος τοτε δεν πειραζεις το οχημα σου μεχρι οντως να θελεις να φυγεις.

μην πεταχτει κανενας εξυπνος και πει (θεμα υγειας-βιαζεται να παει νοσοκομειο κλπ) γιατι αν οντως ηταν ετσι τοτε θα φροντιζε να μην ενοχλει το οχημα του γιατι σε αλλη περιπτωση (πχ δημοσιο δρομο) θα το ειχε σηκωσει γερανος και θα ηταν χειροτερα για αυτον τα πραγματα...

αν θες να εισαι καλη ομως αστου ενα σημειωμα στο παρμπριζ να το απομακρυνει αμεσα με την πρωτη ευκαιρια. και βαλε κατι στην θεση σου αφου σου ανηκει πχ μια καρεκλα κατι...

Μα ούτως ή άλλως θα αφήσω σημείωμα αλλά επειδή ξέρω ότι δεν ιδρώνει το αυτί τους και συνήθως πρέπει να μπουν φωνές μεταξύ μας για να καταλάβουν (εμπειρία από προηγούμενα ζητήματα που προέκυψαν) σκέφτομαι αν τελικά τα πράγματα δεν είναι καλά τι μπορώ να κάνω.
      Αυτό που προτείνεις είναι καλό αλλά αν πάω και το άλω πίσω από το δικό του κλείνω το υπόλοιπο parking και αν έρθει κάποιος απλά δε θα μπορέι να μπει....κονφούζιο θα γίνει....

K
      Kassiopi
    • Κατάληψη θέσης σε parking

Καλημέρα σε όλους!
      Τη συμβουλή σας για ένα ζήτημα που έχει προκύψει. Στη πολυκατοικία που είμαι ιδιοκτήτρια διαμερίσματος έχει ο καθένας μας και από μία θέση parking. Από τον Μάιο όπου πούλησα το παλιό αυτοκίνητό μου και παρήγγειλα το καινούριο παρατήρησα το εξής: η θέση parking εφόσον ήταν άδεια άρχισε να καταλαμβάνεται σιγά σιγά από γειτονικά αυτοκίνητα. Πιο συγκεκριμένα άρχισαν να παραβιάζονται σιγά σιγά τα (νοητά) όρια της θέσης μας. Η αλήθεια έιναι ότι και εγώ δεν έδωσα πολύ βάση μιας και μέχρι να ερχόταν το αυτοκίνητο θα μεσολαβούσαν κάτι μήνες οπότε είπα να μην το κάνω θέμα. Έλα όμως που μέσα στις επόμενες ημέρες θα φέρω το νέο αυτοκίνητο και είδα ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει καθώς πλέον όλη η θέση όχι μόνο καταλαμβάνεται πλήρως αλλά πολλές φορές είναι αυτοκίνητα που δεν τα γνωρίζω (δεν είναι των γειτόνων).
      Σκέφτομαι να βάλω μία ανακοίνωση στην είσοδο της πολυκατοικίας να πάρουν τα αυτοκίνητά τους αλλά επειδή από προηγούμενες φορές γνωρίζω ότι οι συγκεκριμένοι γείτονες έιναι ζώα και πιθανώς την ανακοίνωση θα την αγνοήσουν (το λιγότερο) θέλω να ρωτήσω αν τελικά δεν απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους τι μπορώ να κάνω (π.χ. να φέρω τροχαία να μετακινήσει το αυτοκίνητο). Όποια συμβουλή δεκτή και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

K
      Kassiopi
    • Χρώμα για toyota yaris hybrid

Πρόκειται να αγοράσω το καινούριο toyota yaris hybrid (τη live έκδοση) και λίγο με προληματίζει το χρώμα (first world problem το ξέρω αλλά...). Με το χέρι στη καρδιά και χωρίς κανένα κριτήριο θα παράγγελνα σε κόκκινο πέρλα (κάπως σαν το χρώμα του κρασιού) αλλά... μου είπαν ότι ξεθωριάζει πιο εύκολα στον ήλιο. Δυστυχώς στη πολυκατοικία που μένω έχω μεν parking αλλά είναι ανοικτό (δε φυλάσσεται δηλαδή) όπως επίσης δεν υπάρχει και στέγαστρο που σημαίνει ότι το καλοκαίρι ο ήλιος χτυπάει το αμάξι (έχω πει ότι θα πάρω και μία κουκούλα για το αμάξι γιατί εκτός του ήλιου έχουμε και τις χαριτωμένες γατούλες που κάνουν τις βόλτες τους πάνω στο καπό όπως επίσης και τα πουλάκια που πάντα μας κάνουν τη χάρη να κουτσουλίσουν το αμάξι). Από την άλλη πλευρά βλέπω και το λευκό της πέρλας και δεν μπορώ να πω ότι με χαλάει σα χρώμα (βέβαια το έχω δει στο yaris cross). Επίσης, θα είναι καλύτερα φαντάζομαι σαν θερμοκρασία στη καμπίνα το καλοκαίρι (έχοντας το αμάξι μείνει στον ήλιο). Τελικά σκούρο ή ανοικτό αμάξι (αποκλείω το μάυρο); Nα διαλέγουμε χρώμα από γούστο ή και με πρακτικά κριτήρια;

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν ανοίγουμε νέα Θέματα, όταν υπάρχει ήδη κάποιο σχετικό και ειδικά για μια απλή ερώτηση όπως η επιλογή χρώματος. Νέα Θέματα στην Ενότητα Κατασκευαστές και Μοντέλα ανοίγονται μόνο όταν δεν υπάρχει κάποιο το οποίο αναφέρεται στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο και για την γενικότερη συζήτηση επ' αυτού και όχι για μεμονωμένες ερωτήσεις, οι οποίες μπορούν να απευθυνθούν στο γενικό Θέμα του κάθε κατασκευαστή. Το παρόν κλειδώνεται. Μπορείτε να ρωτήσετε στο υπάρχον Θέμα γενικής συζήτησης του Yaris: https://forum.4troxoi.gr/topic/91884/forum-kataskeyastes-kai-montela-2020-toyota-yaris/2543?page=128 ή στο γενικό Θέμα της Toyota: https://forum.4troxoi.gr/topic/39082/κατασκευαστές-και-μοντέλα-toyota-forum/6316?page=316 {Admin}

K
      Kassiopi

To χειροκίνητο κιβώτιο είναι σχεδόν άτρωτο, στη γενική περίπτωση πρέπει να κάνεις καφρηλήκια για να πάθει κάτι. Χρειάζεται αλλαγή δίσκο-πλατώ κάθε α χιλιόμετρα, πες πρόχειρα 100.000 χλμ, πες πρόχειρα 400 ευρώ η αλλαγή για ένα μικρό αμάξι, και τέλος.
      Το αυτόματο κιβώτιο αν πάθει βλάβη, αυτή κοστίζει πολύ περισσότερο. Δύσκολα παθαίνει αν το χρησιμοποιείς ομαλά, αλλά αν πάθει θα ξηλωθείς για τα καλά.
      Ολική αντικατάσταση έχουν μερικά σφραγισμένα αυτόματα κιβώτια, όπως το διπλοσύμπλεκτο της Ρενώ. Εκεί φεύγει 3χίλιαρο για πλάκα...

Οπότε φαντάζομαι ότι με την επίσκεψή μου στην αντιπροσωπεία (της toyota) θα πρέπει να ρωτήσω περισσότερες πληροφορίες για το ενδεχόμενο αυτό....

K
      Kassiopi

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!

Αλλά, το ερώτημα κλειδί είναι το εξής: τα υπόλοιπα τα κοιτάς με αυτόματο ή με χειροκίνητο σαζμάν? Γιατί το υβριδικό Γιάρις πάει με αυτόματο μόνο, και δεν υπάρχει σύγκριση με κάτι χειροκίνητο.

Σκεφτόμουν για αυτόματο λόγω της ευκολίας του. Όμως μου είπαν ότι στο αυτόματο αν κάτι συμβεί και χαλάσει θέλει άλλαγμα ολόκληρο το σύστημα κίνησης (?) ενώ δε συμβαίνει αυτό στα χειροκίνητα κιβώτια. Αληθεύει;

@katafractos17 said in Βοήθεια για επιλογή αυτοκινήτου:

Κανένα από αυτά δεν μπορεί να βάλει άνετα 2-3 ενήλικες στα πίσω καθίσματα.

Ok επειδή είδα ότι έγινε εστίαση σε αυτό από πολλά άτομα θα πω ότι το έβαλα με στόχο να καταλάβετε περίπου τι ζητάω από χώρους. Βασικά οι δύο ενήλικες πίσω για εμάς είναι μια χαρά (για όποτε προκύψει) αλλά ειλικρινά είναι το τελευταίο κριτήριο που θα κοιτάξω εν συγκρίσει με τα υπόλοιπα (οικονομία κ.λ.π.).

@fiverg said in Βοήθεια για επιλογή αυτοκινήτου:

Αν θέλεις κάτι πιο λουσατο και άνετο τότε i20. Τα i10/picanto παραείναι μικρα

Μάλλον αυτά τα δύο θα αποκλειστούν τελικά για αυτό το λόγο...

@fanis75 said in Βοήθεια για επιλογή αυτοκινήτου:

Αν έχετε προσωπική εμπειρία με κάποιο από αυτά, ποια είναι η γνώμη σας; Να πάρεις το Γιάρις προφανώς, ειναι το ιδανικό αυτοκίνητο για κάθε μέρα στην πόλη και για 2-3 ταξίδα τον χρόνο θα είστε παραπάνω από ΟΚ. Μόνο μειονέκτημα ότι πίσω χωράνε 2 και όχι 3 άτομα, αλλά 2 είστε, δεν νομίζω ότι είναι σημαντικό.

Η αλήθεια είναι ότι από την αρχή έκλινα προς αυτή την επιλογή παρόλα αυτά δε θα αρνηθώ ότι προβληματίζομαι για το αν αξίζουν τα 22.000 ευρώ (στη βασική έκδοση) για το μέγεθος και τις δυνατότητές του...

K
      Kassiopi
    • Βοήθεια για επιλογή αυτοκινήτου

Γεια σας!

Είμαι στη διαδικασία επιλογής αυτοκινήτου και θα ήθελα τη γνώμη σας. Έχω αποφασίσει να αγοράσω καινούριο αυτοκίνητο (η αγορά μεταχειρισμένου έχει αποκλειστεί). Χρησιμοποιώ κυρίως το αυτοκίνητο μέσα στην πόλη, αλλά κάνω και 2-3 ταξίδια/εκδρομές τον χρόνο. Είμαστε ζευγάρι χωρίς πλάνα για παιδιά οπότε κοιτάω κάτι σχετικά μικρό που να μπορεί όμως και να βάλει άνετα δύο-τρεις ενήλικες στο πίσω κάθισμα. Επίσης με ενδιαφέρει να είναι οικονομικό τόσο σε καύσιμο όσο και σε τέλη κυκλοφορίας/συντήρηση (τι πρωτότυπο θα μου πείτε....).

Έχω καταλήξει στα εξής μοντέλα (κυρίως λόγω λόγω αξιοπιστίας εταιριών):

• Toyota Yaris (υβριδικό)
      • Suzuki Swift
      • Hyundai i10
      • Hyundai i20
      • KIA Picanto

Θα ήθελα τη βοήθειά σας σε αυτά τα σημεία:

• Ποιο έχει την καλύτερη κατανάλωση στην πόλη;
      • Ποιο είναι πιο άνετο για μικρά ταξίδια;
      • Ποιο έχει το χαμηλότερο κόστος συντήρησης και ανταλλακτικών;
      • Υπάρχουν προβλήματα αξιοπιστίας που θα έπρεπε να γνωρίζω για κάποιο από αυτά;
      • Αν έχετε προσωπική εμπειρία με κάποιο από αυτά, ποια είναι η γνώμη σας;

Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές σας.

K
      Kassiopi
    • RE: Πρόβλημα σε C2 του 2006 (Diesel)

@driver-m said in Πρόβλημα σε C2 του 2006 (Diesel):

1400 ευρω (που ειναι υπερβολικη τιμη ωστοσο) για μπεκς.

Οπότε τι τιμή παίζει για το σετ (φοράει siemens); Αν χρειαστεί να αλλαχθούν τελικά μπορώ να βάλω imitation; Γενικότερα πως μπορώ να κινηθώ προκειμένου να μην πληρώσω τα μαλλιά της κεφαλής μου;

posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
      K
      Kassiopi
    • RE: Πρόβλημα σε C2 του 2006 (Diesel)

@gtsartsal said in Πρόβλημα σε C2 του 2006 (Diesel):

@kassiopi

** Προβληματίζομαι για το τι να κάνω εν τέλει. Καθαρίζω τα μπεκ και βλέπουμε;Το πουλάω έτσι όπως είναι και παίρνω άλλο;

Μιας και είμαι άσχετη με αυτοκίνητα θα ήθελα τη γνώμη σας γιατί πάω να τρελαθώ.... **

Με όλο το θάρρος και χωρίς παρεξήγηση.
      Αυτό που συμβαίνει σε εσάς και πάει να σας τρελάνει, με άνεση θα το πουλουσατε και ας τρελαθεί ο επόμενος.

Επειδή, όλα είναι δανεικά, φτιάξτε το και μετα αποφασίζετε τι θα κάνετε.

Δεν εννοώ να το πουλήσω αποκρύπτοντας τι έχει αλλά σε μία μάντρα γνωρίζοντας τη βλάβη, να το πάω για απόσυρση ή να το πουλήσω με βλάβη.

Θα προτιμούσα λοιπόν να αφήσουμε τις "ηθικές" υποδείξεις και αν μπορείτε να μου απαντήσετε στην ερώτηση για να με βοηθήσετε. Αλλιώς παρακαλώ προσπέράστε το post μου. Ευχαριστώ.

posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
      K
      Kassiopi
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ