-
Συγγνώμη, αλλά η λογική του Cirus είναι τελείως παράλογη. Τι πάει να πει 'όλα θα είναι απαξιωμένα'; Διαφαίνονται κάποιες σαφέστατες τάσεις στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, που μας δείχνουν προς τα πού πάει το πράγμα. Αυτό ΔΕΝ είναι υπό αμφισβήτηση. Αυτό που παίζεται είναι το πόσο γρήγορα θα γίνουν αυτές οι μεταβολές, τίποτα άλλο.
Δίλημμα φορουμίστα: Hummer 6.000 κυβικά ή υβριδικό Fiat Panda με φυσικό αέριο; Πάρε ό,τι θες, έτσι κι αλλιώς σε λίγα χρόνια, όλα απαξιωμένα θα είναι.
ΥΓ. Μου φαίνεται ότι ψάχνεις δικαιολογία για να πάρεις το Tuscon. Κάποιον να σου δώσει αυτή την ελάχιστη ώθηση που χρειάζεται για να μπεις στην αντιπροσωπεία. Αν είναι έτσι, μην το κουράζεις το ζήτημα. Ούτε να μας βάζεις να γράφουμε χωρίς να υπάρχει αντίκρισμα. Πήγαινε πάρτο και YOLO!
επειδη σέβομαι την αποψη σου θα απαντήσω συντομα.
Οτι αυτοκίνητο 5ετιας και να κοιτάξεις στο μέλλον θα ειναι απαξιωμένο.
Το οτ το μέλον είναι ηλεκτρικο το γνωρίζουμε. Οπως γνωρίζουμε και ότι οι μπαταρίες θα είναιπολύ αποδοτικότερες, ελαφρύτερες κτλ κτλ.
Ξέρουμε επίσης ότι τα υβριδικά είναι απλά το ενδιαμεσο στάδιο μεχρ να βελτιωθουν τα παραπάν και να αποκτηθούν από τις χώρες καταλληλες υποδομες για φορτιστές παντού.
Μονο τα παραπάνω ξέρουμε. Το ποσο θα υποτιμηθούν τα αυτοκίνητα από πιθανούς αγοραστες που γράφεις και βγάζεις και συμπεράσματα πάνω σε αυτό είναι γιατι απλά ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ. Ουτε εσυ, ουτε εγώ ούτε κανενας.
Η αγορά είναι προσφορά και ζήτηση. Ξέρεις εσυ ποσο θα είναι η τιμή της βενζίνης. Ξέρεις ποσο θα υπάρχει αγορα για αυτούς που Δεν γουσταρουν τα ηλεκτρικά, ξέρεις αν ο πιθανος αγοραστηςαυτοκινήτου πει ξερω γω σιγα μην πάρω μεταχειρισμένο ηλεκτρικο που σε λίγο δεν θα υπάρχουν καν υβριδικά. Ξερεις υπάρχουν αλλα 1000 πράγματα που δεν ξέρουμε για να βγάλουμε συμπερασματα.
Σε μια εξίσωση πρέπει να έχεις 1 αγνωστο και τις υπολοιπες σταθερες γνωστες για να την λύσεις. Εδώ έχεις πάρα πολλούς αγνώστους και βάζεις τιμές από το μυαλό σου για να λύσεις μια εξίσωση που δεν γίνεται να λυθεί.
Τιποτα δεν ξέρεις. Οχι εσυ προσωπικά αλιμονο δεν επιτιθεμαι. Κανένας δεν ξέρει
Εχεις την γνώμη σου και είναι σεβαστη. Το ίδιο έχω και εγω. Με βαση την δική μου γνώμη τα παλιότερα μεταχειρισμένα θα συνεχίσουν να έχουν ζήτηση και θα απαξιωθούν όλα αναλογικά. Οπότε πάρε αυτό που γουστάρεις και σε 5-10 χρόνια πάρε κάτι άλλο που θα είναι τότε καλύτερο.
-
Η λογική σου είναι ισοπεδωτική, θυμίζει το 'μαζί τα φάγαμε'. Όχι, δεν είναι όλα θολά. Κι αν δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβώς τι θα γίνει, βλέπουμε την πορεία των πραγμάτων και κρίνουμε.
Επί του πρακτέου:
Διαφωνείς ότι δε 5 χρόνια, η υβριδική Corolla θα πιάνει σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό τής αρχικής της τιμής από το Tuscon των 9 λίτρων;
Διαφωνείς ότι σε 10 χρόνια η πρώτη θα έχει αγοραστικό κοινό, τη στιγμή που το δεύτερο θα αντιμετωπίζεται όπως το Grand Vitara μου: ζήτημα αν θα πιάσει το 1/16 τής αρχικής τιμής του.
-
Η λογική σου είναι ισοπεδωτική, θυμίζει το 'μαζί τα φάγαμε'. Όχι, δεν είναι όλα θολά. Κι αν δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβώς τι θα γίνει, βλέπουμε την πορεία των πραγμάτων και κρίνουμε.
Επί του πρακτέου:
Διαφωνείς ότι δε 5 χρόνια, η υβριδική Corolla θα πιάνει σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό τής αρχικής της τιμής από το Tuscon των 9 λίτρων;
Διαφωνείς ότι σε 10 χρόνια η πρώτη θα έχει αγοραστικό κοινό, τη στιγμή που το δεύτερο θα αντιμετωπίζεται όπως το Grand Vitara μου: ζήτημα αν θα πιάσει το 1/16 τής αρχικής τιμής του.
Η δική μου λογική ειναι η δική μου λογική και είπα ότι σέβομαι την αντιθετη γνώμη και την δική σου λογική.
Η δική σου αντιθέτως ειναι ισοπεδωτική που απορρίπτεις οτιδήποτε αντίθετο με την δική σου γνωμη.
Επι του πρακτέου:
Διαφωνώ τελείως, πιστεύω ότι και τα 2 θα έχουν μεγαλη απώλεια με την μικρότερη να είναι της corrolla λόγω απλά της ελληνικής αγορας και το ονομα της TOYOTA σαν αξιοπιστη μάρκα τίποτα παραπάνω ούτε κάποια τεραστια διαφορα επι τοις εκατο της αξίας τους.
Εκει και αν διαφωνω. Σε 10 χρόνια και τα 2 τεραστια πτώση σε τιμη θα έχουν. Το corolla με 10 χρόνια μπαταρίες (πολύ παλιας τεχνολογίας για τότε που είναι στο ΄τέλος της ζωής τους και θα θέλουν αλλαγμα) κανενας δεν θα το θέλει.
Βεβαια το δικό μου μυαλο μπορεί να καταλάβει ότι τα παραπάνω είναι απλά εικασίες και τίποτα παραπάνω. Ελπίζω να το καταλάβεις και εσυ. Μπορεί να έχουμε και οι 2 άδικο. Ουτε εσύ το ξέρεις ούτε εγώ.
-
Εντάξει, τα μοντέλα προσημειώσεων που κάνουν οι κατασκευαστές δείχνουν μια τάση. Κια αυτή η τάση δεν ειναι μυστικό. Οι εξωτερικές μεταβλητές που τα επηρεάζουν, όπως οι πολιτικές αποφάσεις, επηρεάζουν τα μοντέλα.
Οσο περνά ο καιρός τόσο πιο πολύ τα μοντέλα γίνονται πιο σταθερά και τόσο οι κατασκευαστές παιρνουν κάποιες αποφάσεις. (πολλοί για παράδειγμα εγκαταλείπουν το diesel)
Αυτές οι αποφάσεις με τη σειρά τους θα επηρεάσουν και την δευτερογενή αγορά. Σε ποιον βαθμό,προσωπικά εγώ δεν το ξέρω, αλλά το ότι η πρωτογενή αγορά επηρεάζει και την δευτερογενή είναι κάτι το σύνηθες στις επενδύσεις, αγορές κτλ.
Εγω παντως ακούω και τι λένε οι ceo. Μπορεί να είναι υπάλληλοι μιας μετοχική εταιρίας, και να έχουν συμφέροντα επηρεασμού της αγοράς, αλλά τουλάχιστον ως ένα σημείο οι απόψεις τους έχουν καταβολές απο ανθρώπους που τους δείχνουν τις μελέτες τους.
-
Cirus γράφει στην πενταετία: διαφωνώ τελείως! Αλλά μετά συμφωνεί ότι η Corolla θα χάσει λιγότερα! ΣΥΜΦΩΝΕΙ! Αλλά διαφωνεί τελείως!
Στη δε δεκαετία, που η Corolla είναι ακόμα στην ΕΓΓΥΗΣΗ, οι μπαταρίες θα είναι πεθαμένες και θα θέλουν αλλαγή!!! Ε μακάρι να τις αλλάξουν τσάμπα με ολόφρεσκιες!
-
To πόσο πέφτουν οι τιμές θα έχει πάντα να κάνει και με τις τιμές των καινούριων. Τα ηλεκτρικά έχουν δρόμο ακόμα για να φτηνύνουν, και οι ηλεκτρικές υποδομές δρόμο ακόμα για να μπουν σε κάθε γωνιά της Αθήνας.
Τα δυο αυτοκίνητα είναι αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους για να κάνουμε συγκρίσεις. Οι μπαταρίες της κορόλλα θα κόψουν ένα νούμερο από την τελική τιμή αλλά και αλλάζουν και επιδιορθώνονται. Το Tucson είναι άλλης κατηγορίας αυτοκίνητο και άλλος θα το πάρει.
-
Σήμερα, η μπαταρια στο yaris κοστίζει 1600 ευρώ. Ολόκληρη.
Έψαχνα Ιαπωνία να δω ποσο κοστίζει σε ένα swift mhev..... 50 ευρώ η μεταχειρησμενη με 80.000 χλμ πάνω της..χαχαχα
-
Να το ξεκαθαρίσουμε λίγο αυτό: σεβόμαστε το δικαίωμα του συνομιλητή να διατυπώνει γνώμη.
Τη γνώμη καθεαυτή την κρίνουμε κι ενίοτε την αποδομούμε. Το να μη συμφωνώ με αυτά που λες (ίσα ίσα που τα θεωρώ τελείως λανθασμένα και ότι αποπροσανατολίζουν το νέο αγοραστή) δε σημαίνει ότι δε σέβομαι το δικαίωμά σου να έχεις γνώμη.
Στο θέμα μας: για να δίνει 11 χρόνια εγγύηση μπαταρίας, καταλαβαίνεις ότι μπορούμε να αναμένουμε πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής τους. Ουσιαστικά, θα είναι εξαίρεση αν χρειαστεί να αλλαχθούν στη διάρκεια ζωής τού αυτοκινήτου (μιλάω για χρήση ΙΧ, μέχρι 300Κ χιλιόμετρα ας πούμε, όχι για ταξιτζή).
-
Cirus γράφει στην πενταετία: διαφωνώ τελείως! Αλλά μετά συμφωνεί ότι η Corolla θα χάσει λιγότερα! ΣΥΜΦΩΝΕΙ! Αλλά διαφωνεί τελείως!
Στη δε δεκαετία, που η Corolla είναι ακόμα στην ΕΓΓΥΗΣΗ, οι μπαταρίες θα είναι πεθαμένες και θα θέλουν αλλαγή!!! Ε μακάρι να τις αλλάξουν τσάμπα με ολόφρεσκιες!
λεώ ότι διαφωνώ τελείως ότι επειδή είναι υβριδικό θα χασει λιγότερα. Θα χάσει λιγότερο γιατι η TOYOTA έχει καλύτερο όνομα στην ελληνική αγορα αλλά η διαφορά είναι αμελητέα
οι μπαταρίες θα δουλεύουν αλλά θα είναι στο τέλος της ζωής τους και της εγγυησης και ο νεος αγοραστης εφόσον είναι στο τέλος της εγγυησης θα παρει τα @@ αν σε 2 χρονια πχ από την αγορα χαλάσουν
Δεν καταλαβαίνω γιατι πρέπει να εξηγω τα αυτονόητα. Αν θες να μιλήσεις σε 5χρονο εκανες λάθος επιλογη συνομιλητη. Γνωρίζω και να μιλάω και να στηρίζω αυτα που λέω δεν καταλαβαίνω προς τι η ειρωνεια. Δεν ισχυρίζομαι ότι έχω το αλλαθητο του παπα μπορεί να πέφτω εξω ειδικά οταν μιλάμε για 10 χρόνια μετα που κανενας δεν ξέρει τι θα γίνει.
ΥΓ https://forum.4troxoi.gr/forum/kataskeyastes-kai-montela/skoda-enyaq-ilektriko-suv?page=2 εδω είναι που ισχυρίζεσαι ότι σε 2-3 χρόνια θα αγοράσεις skoda ENYAQ με 15000 ευρω και οι περισσοτεροι θέλουμε να κλάψουμε από τα γέλια.
-
Κλάψε από τα γέλια όσο θες. Μόνο κράτα και λίγο απόθεμα κλάματος για όταν πας να πουλήσεις το Puma ST.
-
νομίζω ότι αποπροσανατολίζεις τους αγοραστές με φαντασιοπληξίες. Δεν γράφω αλλο.
-
Μια διευκρίνηση: όταν τον Μάιο τού 21 γράφω για '3-4 χρόνια', σημαίνει 5/24-5/25, όχι το 2023.
-
Κλάψε από τα γέλια όσο θες. Μόνο κράτα και λίγο απόθεμα κλάματος για όταν πας να πουλήσεις το Puma ST.
Δεν θα το πουλήσω θα το κρατήσω γιατι δεν θα πουλιέται. Θα αγοράσω και 2ο ηλεκτρικό και θα έχω και τα 2
Πήγαινε αγορασε εσυ ENYAQ σε 2 χρόνια με 15000 ευρώ θα είναι πολυ φτηνα χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχααχ
ΥΓ καλό είναι να μην αρχίζεις να ειρωνεύεσαι τον άλλο όταν έχεις γράψει τέτοια μαργαριταρια. Λυπάμαι που έπεσα χαμηλα αλλά δεν μαρεσει η ειρωνεία
-
Leonida αφού σου αρέσει το Tuscon και δεν έχεις θέμα με τα έξοδα βενζινης παραπάνω γιατί δεν το παίρνεις σε diesel mild hybrid τα λεφτά που θα έδινες σε βενζίνη θα τα δίνεις σε δόσεις για κάμποσο καιρό και μετά θα σου μένουν στην τσέπη?
Alex mix φοβάμαι το μέλλον των diesel, θεωρώ ότι θα ήταν ουσιαστικό ρίσκομ αυτή τη στιγμή ένα diesel αμάξι. Κατά τα άλλα έχεις απόλυτο δίκιο για την απόσβεση και το κέρδος σε βάθος χρόνου καθώς δεν έχω σκοπό να το κρατήσω το αμάξι λιγότερο από 10 χρόνια!
-
Kι ομως θεωρώ οτι το πετρέλαιο ειναι το τελευταίο ορυκτο καυσιμο που θα μας αφησει.
Σιδηρόδρομοι, αεροπλοϊα, ναυτιλία και ΟΛΕΣ οι επαγγελματικές οδικές μεταφορές ειναι 100% ντίζελ. Γι' αυτο και το πετρέλαιο κίνησης τυγχάνει πιο ευνοϊκής μεταχείρισης σε σχέση με τη βενζίνη από τα κράτη. Διότι προσπαθούν να κρατήσουν τις μεταφορές σε σχετικά χαμηλό κόστος.Μπορεί οι κατασκευαστές ΙΧΕ οχημάτων να σταμάτησαν την εξελιξη κινητήρων πετρελαίου λόγω κόστους (ειναι πιο ακριβοί στην κατασκευη απο βενζινοκινητήρες, όπως και το σύστημα εξαγωγής τους), αλλα οι 'τυχεροί' με πετρέλαιο θα τα κινούν μέχρι να κλείσει η τελευταία πετρελαιοπηγή.
Θεωρώ πως έχουμε το λιγότερο 20-30 έτη πετρελαιοκίνησης εμπρός μας. -
Και λίγα λες
-
Διάβασα πως έρχονται και υδρογόνο κινητά πλοία. Θα πάρει χρόνια βέβαια μέχρι να γεμίσουν οι θάλασσες.
-
Φαντάζομαι είστε οι περισσότεροι σε ηλικία που γευτήκατε κι άλλα βιντεοπαιχνίδια εκτός από Πακμαν. Τον Αλταΐρ τον ξέρετε; Που σκαρφαλωνε στα καμπαναρια και τους μιναρέδες κι έκανε μετά σάλτο μορτάλε... αυτός που όποτε περνούσε δίπλα από τελάλη του εβαζε με τρόπο το πουγκί με τα φλουριά στη χούφτα, κι άρχιζε ο τελαλης να διαλαλεί υπέρ του... έτσι κι οι ΑΡΔ της αυτοκίνησης, που έτσι κι αλλιώς από πάντα μάρκετινγκ έξπερτς ήταν κι όχι της ερευνητικής δημοσιογραφίας. Μας τα χουν κάνει σαν του Τερκενλή (αλλά λείπει η σοκολάτα) με το 'τέλος των θερμικών κινητήρων'. Ο μέσος Έλλην που αγοράζει θερμικό, υβριδικό, ντηζελ κλπ. σήμερα, θα το κρατήσει μέχρι να το τρακάρει ή να γράψει 140.000χλμ και βλέπουμε, πριν σκεφτεί αντικατάσταση. Και ξαναλέω, ΔΕΝ αγοράζουν καν ΑΥΤΟΜΑΤΟ! Χestηκε η φοράδα της Ferrari στα κίτρινα αλώνια, που αν σε 15 χρόνια από σήμερα σταματήσουν (υποτίθεται) τα θερμικά. Επι 15 χρόνια θα πωλούνται θερμικά σε ποσοστά από 90% μειουμενα ως 70% ετησίως, σε 15 χρόνια όποιο σημερινό δεν έχει βγει οφφ από τράκα, ζημιές κλπ. Θα θα χει γράψει 150-200, 300Κ χλμ, τα ηλεκτρικά που είναι σήμερα στην Ελλάδα δεκαδικό ψηφίο θα χουν φτάσει το 20% ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ.
Εγώ δεν ξέρω να το υπολογίσω και δεν με ενδιαφέρει, αλλά τόσο δύσκολο είναι να αντιληφθούμε την ΤΑΞΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ του ποσοστού απ τον ΣΤΟΛΟ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ !!1!?
Ας κάνει ένας απ τους λογισταδες μας και τραπεζικούς εδώ μια αναγωγή του στόλου σε κυκλοφορία με τις ετήσιες πωλήσεις, βάζοντας εξωπραγματικα αισιόδοξες αυξητικα πώλησεις ηλεκτρικών ετησίως. Θα χουν φτάσει το 2035 το 20 η 30% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ τα ηλεκτρικά; Αν βγει νόμος πως το 2030 θα τα πάμε υποχρεωτικά στη πρεσσα το 70% των κυκλοφορουντων οχημάτων τότε πάσο. Αλλιώς ας συνεχιστεί το φούσκωμα...
Και βάζω στοίχημα 3 γυρες τσίπουρα στη Ν.Ιωνια, πως εγώ κι ο Λαπ θα χουμε ηλεκτρικό πριν τον Ντιμ! (Αν χάσω, δε βλέπω να φτάνει ο Ντιμ εδώ να εισπράξει, θα ναι πιο ακριβό το ρεύμα κι αργή η φόρτιση, από 3 γυρες τσίπουρο στη Ν.Ιωνια).
-
Χαχαχα, αυτό ήταν χτύπημα κάτω αφού τη μέση!
Μη μου κάνετε κάνα τέτοιο χουνέρι, το καλό που σας θέλω! Ε τι στο καλό, θα ψωνίσετε πριν την επόμενη πενταετία;
Εσύ κι ο Δουβλίνος, έπρεπε να πεις όμως. Ο Λάπης ψήνεται για μπριζάτο και μπαλαντέζα, δε θα είναι σουρπρίζ αν πάει ταμείο.
Στο θέμα μας πάντως, δεν είναι πως δε θα υπάρχει πετρέλαιο, αλλά πως θα το καταστήσουν ασύμφορο. Εγώ το έχω ξαναδεί το έργο (βλέπε πολλά κυβικά), για αυτό και σκούζω ώστε να προλάβω καταστάσεις. Αλλά όπως λέει και κάποιος πιο σοφός από μένα, αποπροσανατολίζω τον κόσμο.
-
Μα έχω δηλώσει ότι είναι πολύ πιθανόν να πάρω πριν από σένα ηλεκτρικό. Απλά όταν θα με συμφέρει για τη συγκεκριμένη χρήση που θα κάνει νόημα, εγώ θα το κάνω, εσύ μάλλον θα σκέφτεσαι τα ηλεκτρικά 5ης γενιάς το 2035 ή ακόμη θα ψάχνεις τον φθηνότερο πάροχο ρεύματος!! Πάντα υπάρχει μια δικαιολογία για να μην πάρεις μία απόφαση.
Τέλος πάντων, συμφωνώ σε γενικές γραμμές με τον Cirus φυσικά, απλά θέλω να θέσω και την εκδοχή του να ΜΗΝ πάρουμε καθόλου αυτοκίνητα από το 2030 και μετά. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να πηγαίνουμε με το ορυκτό καύσιμό μας τα ταξιδακια μας, και να κινούμαστε με car share μέσα στις πόλεις μας. Νομίζω αυτό έχει πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα από το να μαζεύεις φραγκοδιφραγκα για ένα ηλεκτρικό που δεν θα μπορείς να το φορτίζεις πουθενά και θα μαζεύουν τα καλώδια αυθημερόν γνωστοί-αγνωστοι που τώρα κλέβουν καταλύτες..
Αυτό νομίζω εγώ, γι' αυτό πήρα κάτι που πραγματικά μου άρεσε, και γι' αυτό ο Cirus πήρε κάτι που πραγματικά του φτιάχνει τη μέρα και γι' αυτό τον φίλο μας τον βλέπω μάλλον με Tucson από το Corolla. Μπορεί να είναι τα τελευταία καινούργια ιδιόκτητα αυτοκίνητά μας, ας μας κάνουν να χαμογελάμε τουλάχιστον.
Hyundai Tuscon 2021, 1.6L 48V 150ps 7DCT ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ