-
Πρώτο πρόβλημα, σοβαρό, μετα από 15 χρόνια χρήσης και πολλές φορές σκληρής.
Στο δρόμο το φορτηγό πάει πολύ καλά τόσο στις χαμηλές όσο και στις ψηλές.
Όταν οδηγώ όμως με πρώτη σε ευθεία ή στο στρίψιμο άκουγα κάτι χτυπήματα, τριξίματα τα οποία τα άκουγα από κάτω στο διαφορικό (έτσι τουλάχιστον μου φάνηκε)
Με έστειλε ένας φίλος σε ένα γνωστό του σε ένα συνεργείο, κάναμε μια βόλτα άκουσε το θόρυβο και μου είπε ότι ναι μεν κάτι ακούει στο σταυρό αλλά δεν έχει ελεύθερο αναβατόριο και με έστειλε σε κάποιο άλλο.
Μετά από 2 ώρες αναμονής το φορτηγό επιτέλους ανέβηκε και η ζημιά είναι λέει στους γοφούς, συνεμπλόκ και στα ζυγάκια.
Παίρνει τηλέφωνο ο τύπος μπροστά μου ένα μαγαζί ανταλλακτικά και αρχίζει διάλογος χωρίς εγώ να μπορώ να ακούσω τί τιμές του έλεγε ο άλλος.
Μιλάει λοιπόν και γράφει γοφοί άνω 60, γοφοί κάτω 80 ζυγάκια 70 συνεμπλοκ αμορτισέρ 20. Κλείνει το τηλέφωνο και μου λέει ότι αυτά χρειάζεται συν 80 ευρώ η δικιά του εργασία που περιλαμβάνει ευθυγράμιση.Του ζήτησα να μου τα γράψει σε ένα χαρτί και έφυγα. Πήγα λίγο παρακάτω σε ένα μαγαζί που πουλάει ανταλλακτικά και ζήτησα ακριβώς τα ίδια πράγματα. 230 ευρώ έκαναν αυτά που μου ζήτησε αυτός, εγώ τα πήρα από το μαγαζί 190.
1 μέρα μετά πήγα σε ένα άλλο συνεργείο για άλλο λόγο και σκέφτηκα, μωρέ δεν ρωτάς κι εδώ. Έδειξα τη σακκούλα με τα ανταλλακτικά στο υπεύθυνο και τον ρώτησα πόσο θέλει. Μου είπε να αφήσω το φορτηγό να το σηκώσει και θα μου πει. Έτσι και έγινε. Λίγες ώρες αργότερα μου είπε ότι το αμάξι θέλει λέει και μπίλιες και θέλει 150 ευρώ για την εργασία του και τις μπίλιες. (τι στο διάολο είναι οι μπίλιες
)
Την επόμενη μέρα παίρνω τηλέφωνο τον πρώτο και του είπα να του φέρω το αμάξι πρωι πρωί να το φτιάξει και μου λέει αααα ξέρεις το αμάξι θέλει πολλή δουλειά και θέλω άλλα 20 ευρώ. Ρέ φίλε, του λέω, είχες το φορτηγό στο αναβατόριο μισή ώρα, είδες τι έχει γιατί μου το αλλάζεις τώρα? εε μα θέλει πολλή δουλειά θα το φέρεις πρωι πρωί θα το πάρεις μετά της 4 κλπ κλπ.
Εμένα δεν μου το βγάζετε από το μυαλό ότι όταν μιλούσε στο τηλέφωνο 'πανώγραφε' τις τιμές και κατάλαβε ότι πήρα τα ανταλλακτικά απ έξω και θέλει να βγάλει ότι μπορεί. Το χειρότερο σενάριο βέβαια είναι να μιλούσε στο τηλέφωνο με το ίδιο μαγαζί που πήγα εγώ και πήρα τα ανταλλακτικά και του το σφύριξε ο άλλος αφού τα 2 μαγαζιά είναι σε πολύ κοντινή απόσταση κι αφού μιλάμε για μια μικρή πόλη όπως είνα τα Χανιά.
Το θεμα είναι ότι με ξενέρωσε ο τύπος, άκουσα και τα περί 'μπίλιων' και έχω φάει μετωπική. Τι να κάνω τώρα εγώ?
Τη τύχη μου μέσα...
-
Πρώτο πρόβλημα, σοβαρό, μετα από 15 χρόνια χρήσης και πολλές φορές σκληρής.
Στο δρόμο το φορτηγό πάει πολύ καλά τόσο στις χαμηλές όσο και στις ψηλές.
Όταν οδηγώ όμως με πρώτη σε ευθεία ή στο στρίψιμο άκουγα κάτι χτυπήματα, τριξίματα τα οποία τα άκουγα από κάτω στο διαφορικό (έτσι τουλάχιστον μου φάνηκε)
Με έστειλε ένας φίλος σε ένα γνωστό του σε ένα συνεργείο, κάναμε μια βόλτα άκουσε το θόρυβο και μου είπε ότι ναι μεν κάτι ακούει στο σταυρό αλλά δεν έχει ελεύθερο αναβατόριο και με έστειλε σε κάποιο άλλο.
Μετά από 2 ώρες αναμονής το φορτηγό επιτέλους ανέβηκε και η ζημιά είναι λέει στους γοφούς, συνεμπλόκ και στα ζυγάκια.
Παίρνει τηλέφωνο ο τύπος μπροστά μου ένα μαγαζί ανταλλακτικά και αρχίζει διάλογος χωρίς εγώ να μπορώ να ακούσω τί τιμές του έλεγε ο άλλος.
Μιλάει λοιπόν και γράφει γοφοί άνω 60, γοφοί κάτω 80 ζυγάκια 70 συνεμπλοκ αμορτισέρ 20. Κλείνει το τηλέφωνο και μου λέει ότι αυτά χρειάζεται συν 80 ευρώ η δικιά του εργασία που περιλαμβάνει ευθυγράμιση.Του ζήτησα να μου τα γράψει σε ένα χαρτί και έφυγα. Πήγα λίγο παρακάτω σε ένα μαγαζί που πουλάει ανταλλακτικά και ζήτησα ακριβώς τα ίδια πράγματα. 230 ευρώ έκαναν αυτά που μου ζήτησε αυτός, εγώ τα πήρα από το μαγαζί 190.
1 μέρα μετά πήγα σε ένα άλλο συνεργείο για άλλο λόγο και σκέφτηκα, μωρέ δεν ρωτάς κι εδώ. Έδειξα τη σακκούλα με τα ανταλλακτικά στο υπεύθυνο και τον ρώτησα πόσο θέλει. Μου είπε να αφήσω το φορτηγό να το σηκώσει και θα μου πει. Έτσι και έγινε. Λίγες ώρες αργότερα μου είπε ότι το αμάξι θέλει λέει και μπίλιες και θέλει 150 ευρώ για την εργασία του και τις μπίλιες. (τι στο διάολο είναι οι μπίλιες
)
Την επόμενη μέρα παίρνω τηλέφωνο τον πρώτο και του είπα να του φέρω το αμάξι πρωι πρωί να το φτιάξει και μου λέει αααα ξέρεις το αμάξι θέλει πολλή δουλειά και θέλω άλλα 20 ευρώ. Ρέ φίλε, του λέω, είχες το φορτηγό στο αναβατόριο μισή ώρα, είδες τι έχει γιατί μου το αλλάζεις τώρα? εε μα θέλει πολλή δουλειά θα το φέρεις πρωι πρωί θα το πάρεις μετά της 4 κλπ κλπ.
Εμένα δεν μου το βγάζετε από το μυαλό ότι όταν μιλούσε στο τηλέφωνο 'πανώγραφε' τις τιμές και κατάλαβε ότι πήρα τα ανταλλακτικά απ έξω και θέλει να βγάλει ότι μπορεί. Το χειρότερο σενάριο βέβαια είναι να μιλούσε στο τηλέφωνο με το ίδιο μαγαζί που πήγα εγώ και πήρα τα ανταλλακτικά και του το σφύριξε ο άλλος αφού τα 2 μαγαζιά είναι σε πολύ κοντινή απόσταση κι αφού μιλάμε για μια μικρή πόλη όπως είνα τα Χανιά.
Το θεμα είναι ότι με ξενέρωσε ο τύπος, άκουσα και τα περί 'μπίλιων' και έχω φάει μετωπική. Τι να κάνω τώρα εγώ?
Τη τύχη μου μέσα...
-
Μια γνωστή παροιμία λέει, πήγες για μαλλί και βγήκες κουρεμένος. Αυτά τα παιγνίδια τα κάνουμε στις μεγάλες πόλεις που υπάρχει ανωνυμία, στις μικρές τοπικές κοινωνίες ποθ όλοι γνωρίζονται η οικονομία στο 10ρικο, 20σάρικο μπορεί να κοστίσει 100στάρικο.
-
@Megane98 να με συμπαθάς αδερφέ αλλά καλά σου ξηγήθηκε ρε συ
Έφαγε και το χρόνο να κάνει διάγνωση και θα πάρει και την ευθύνη αν η διάγνωση του δεν είναι ακριβής. Ε κάπως έτσι γίνεται, βγάζουνε και από το ανταλλακτικό και από την εργασία. Αρκεί να μη το παραχέζουνε... Στην περίπτωση σου μάλιστα το κέρδος του από τα ανταλλακτικά ήταν πολύ λογικό νούμερο.
Εγώ προσωπικά δεν έχω συνεργείο που εμπιστεύομαι σε διάγνωση. Είναι όλοι για τα πανηγύρια και οι επιλογές ελάχιστες στην περιοχή μου. Μακάρι να είχα συνεργείο κοντά μου που να μου λέει την αλήθεια αξιόπιστα και χαλάλι του το κάτι παραπάνω..
-
Έφαγε και το χρόνο να κάνει διάγνωση και θα πάρει και την ευθύνη αν η διάγνωση του δεν είναι ακριβής. Ε κάπως έτσι γίνεται, βγάζουνε και από το ανταλλακτικό και από την εργασία. Αρκεί να μη το παραχέζουνε... Στην περίπτωση σου μάλιστα το κέρδος του από τα ανταλλακτικά ήταν πολύ λογικό νούμερο.
Γιατι, αν η διαγνωση δεν ειναι σωστη ή του πρότεινε να αλλαξει παραπανω πραγματα απο οτι πραγματικα χρειαζεται , θα του επιστρεψει τα λεφτα πισω ?
Οσο για τα ανταλλακτικα, λες και δεν μπορει να βρει ο πελατης ποσο κοστιζουν, μας δουλευεουν μεσα στα μουτρα μας . Ασε που αυτοι τα ανταλλακτικα τα παιρνουν πιο φθηνα , γιατι εχουν εκπτωση λογω συνεργειου
-
Mastoras78 wrote:
Γιατι, αν η διαγνωση δεν ειναι σωστη ή του πρότεινε να αλλαξει παραπανω πραγματα απο οτι πραγματικα χρειαζεται , θα του επιστρεψει τα λεφτα πισω ?
Οσο για τα ανταλλακτικα, λες και δεν μπορει να βρει ο πελατης ποσο κοστιζουν, μας δουλευεουν μεσα στα μουτρα μας . Ασε που αυτοι τα ανταλλακτικα τα παιρνουν πιο φθηνα , γιατι εχουν εκπτωση λογω συνεργειου
Κοίτα δεν αντιλέγω, δούλεμα πέφτει κάμποσο και όταν κάνουν λάθος προσπαθούν να τα μπαλώσουν με αστείες δικαιολογίες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως θεωρώ ότι το καπέλο είναι λογικό. Μένει βέβαια να εξακριβωθεί ότι και η διάγνωση ήταν όντως σωστή...
-
Αρα που καταληγουμε ? Οτι το συνεργειο δεν προκειται να βγει χαμενο, παρα μονο ο πελατης .Το θεμα ειναι πόσο . Γνωμη μου , παντα
-
Αρα που καταληγουμε ? Οτι το συνεργειο δεν προκειται να βγει χαμενο, παρα μονο ο πελατης .Το θεμα ειναι πόσο . Γνωμη μου , παντα
Καταλήγουμε στο αναλόγως τον πελάτη.. αν σε ενδιαφέρει να κάνεις τη δουλειά σου γρήγορα το κόστος δεν είναι ο νούμερο ένα παράγοντας. Αν έχεις χρόνο και σε ενδιαφέρει η καλύτερη δυνατή τιμή το πας όπως ο φίλος. Το συνεργείο μπορεί να βγεί κερδισμένο ή και χαμένο αν κάνει τσάμπα διαγνώσεις χαλώντας χρόνο.
Σεβαστή η άποψη σου
-
Αν δεν πηγαινε με πονηρια ο συνεργειάς να βγαλει παραπανω χρηματα , δεν θα ξοδευε χρονο σε τζαμπα διαγνωση . Θα το εφτιαχνε εκει ο Megane και τελος.
-
Ακόμη και ένα τίμιο συνεργείο αναπόφευκτα θα βάλει καπέλο στην τιμή των ανταλλακτικών διότι για να τα παραγγείλει χρειάζεται χρόνο,χρήμα για κεφάλαιο κίνησης και ρίσκο για τα βαρεσε που θα φάει για τα ανταλλακτικά όχι μόνο την εργασία.
Εγώ ψωνίζω από autodoc και το συνεργείο δεν έχει κανένα θέμα και το βρίσκω λογικό.
Η επαρχία έχει πολλά αρνητικά......
-
Αμα θεωρείς ότι το συνεργείο δε πρέπει να βγάζει από τα ανταλλακτικά τότε ναί, πονηρός. Πονηρός και ο πελάτης όμως που πήρε την τσάμπα διάγνωση και έψαξε την καλύτερη τιμή στα ανταλλακτικά. Έ του ζήτησε και παραπάνω εργασία αφού τον ψιλιάστηκε οπότε το κάρμα δικαιώθηκε.. Όλα good
-
Διαβάζω σχόλια και μου δημιουργείται η εντύπωση ότι έκανα κάτι κακό. Εγώ απλά ρώτησα τον άνθρωπο τι ανταλλακτικά χρειάζονται και πόσο θέλει για τον κόπο του. ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΟΥ. Δεν του έκανα κανένα παζάρι για τον κόπο του. Θεωρώ ότι προσπάθησα να γλιτώσω κάποια χρήματα. Είναι κακό?Είναι αθέμιτο?
Το θέμα είναι οκ να του πάω το φορτηγό. Τι μου λέει εμένα ότι δεν θα μου ζητήσει κι άλλα ανταλλακτικά, ακόμα δεν ξέρω τί στο κούρεμα είναι οι μπίλιες που μου είπε ο άλλος και φυσικά να θέλει κι άλλα χρήματα για την εργασία του?
Τι μου λέει εμένα ότι ξαφνικά να πάει το κόστος στα 400 ευρώ?
-
Megane οι τιμές που σου έδωσαν είναι για τις ίδιες μάρκες ανταλλακτικών ; 15 χρόνια σε ποιο συνεργείο πήγαινες και γιατί δεν πας στο ίδιο αφού δεν είχες προβλήματα ; Τις τιμές για τα ανταλλακτικά τις ελέγχεις πλέον και με ένα τηλέφωνο σε όλη την Ελλάδα αν γνωρίζεις τους κωδικούς των ανταλλακτικών που χρειάζεσαι, τους οποίους βρίσκεις με βάση τον αριθμό πλαισίου και από το https://partsouq.com/. Επειδή μιλάμε για αγροτικό αυτοκίνητο άρα εργαλείο δουλειάς που σου φέρνει λεφτά πίσω αν όντως βρεις ένα σωστό συνεργείο μην κολλάς σε 50-70 ευρώ παραπάνω. Προσωπική άποψη βέβαια χωρίς να γνωρίζω τα οικονομικά του καθενός μας.
-
Έχω μετακομίσει εδώ και λίγο καιρό από το Ηράκλειο στα Χανιά. Στο Ηράκλειο είχα συνεργείο σταθερό εδώ και 8 χρόνια και είναι σίγουρο ότι κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν. Το θέμα κόστος ανταλλακτικών το έχω ξεπεράσει πλέον αφού τα έχω ήδη αγοράσει. Να πω επίσης ότι όλες οι συνομιλίες που έγιναν για ανταλλακτικά, έγιναν με την άδεια κυκλοφορίας. Δεν θέλω να σκεφτώ καν το ενδεχόμενο να μην είναι τα σωστά ανταλλακτικά.
Το επόμενο 'βήμα' με προβληματίζει. Η επιδιόρθωση...
-
Έλα ρε φίλε, στα Χανιά βρήκες να τα κάνεις αυτά ? Έχω μείνει εκεί (μισή καταγωγή ), έχω συνεργαστεί με 2-3 συνεργεία. Κάνε εξαρχής τις εξηγήσεις σου με τα συνεργεία για το αν πάρεις εσύ ανταλλακτικά ή αν τα φέρουν αυτοί. Είναι πολύ μικρή αγορα τα Χανιά μαθευονται όλα μεταξύ των επαγγελματιών.
Η Κρήτη γενικά είναι πολύ δύσκολο μέρος στο τομεα αυτοκίνητο .... Υψηλές τιμές κακές υπηρεσίες. Επίσης σαν μεταχειρισμένα έχει τα χειριστα αυτοκίνητα που μπορείς να βρεις στην αγορά . Ελάχιστες εξαιρέσεις.
-
Το φορτηγό φτιάχτηκε επιτέλους.
Χρειάστηκαν επί πλέον 2 φούσκες που μου τις χρέωσε 40 ευρώ και τελικα η επισκευή πήγε στα 350 ευρώ εργασία και ανταλλακτικά.
Τέλος καλό (ελπίζω)
-
Με γειά Megane, τέλος καλό όλα καλά
Πρόβλημα L200 και πρόβλημα συνεργείου...