-
Οπωσδηποτε μακαρονι για τα λαστιχα,κομπρεσερακι αερα,ηλιοπροστασια,λαστιχοσκοινα,πληρες σετ εργαλειων,φαρμακειο,κανα spare μπουζι,λιγο λαδι,λιγο παραφλου,διαγνωστικο obd...
-
-
-
τελευταία έχω βάλει στην πόρτα του οδηγού, σουγιά με κόφτη ζώνης και μεταλο θραύσης κρυστάλλου. (αχρείαστο να ναι)
-
@k-m said in Απαραίτητα αξεσουάρ αυτοκινήτου;:
τελευταία έχω βάλει στην πόρτα του οδηγού, σουγιά με κόφτη ζώνης και μεταλο θραύσης κρυστάλλου. (αχρείαστο να ναι)
Σε βρίσκω σωστό. Εγώ έχω σε όλα ένα ελβετικό πολυεργαλείο και ένα καλό μαχαίρι Το σημαντικότερο είναι να κρατήσεις την ψυχραιμία σου, αν πέσεις σε νερό.
-
Τρίγωνα (2, και μπρος και πίσω κατά τον Βέλγικο ΚΟΚ)
Φωσφορούχα γιλέκα (4)
Χιονοκουβέρτες
Ξύστρα για τον πάγο
Φακός
Ιμάντες συγκράτησης
Φαρμακείο
Πυροσβεστήρας
Φορτιστής Ctek
Κομπρεσσέρ αέρα
Μωρομάντηλα
Χαρτί κουζίνας
Φορτιστής USB
Γυαλιά όρασης
Γυαλιά ηλίου -
Ξέχασα κι άλλα:
Ηλιοπροστασίες (και από μέσα και από έξω)
Καλώδια για το ψυγείο αυτοκινήτου
Αδιάβροχο
Θερμική κουβέρτα
Καλώδια εκκίνησηςΣτο αυτοκίνητο που μου κλάπηκε είχα (και δεν τα αντικατέστησα) ένα κουτί της Hella που πέρα από τα περισσότερα τα βασικά είχε:
Λάμπες (φλας, μεσαίες)
Πολυεργαλείο ηλεκτρικών (κόφτη, πρέσα, κλπ)
Κατσαβίδια, κάβουρα
Κάτι άλλα ψιλολόγια για επισκευές που ποτέ δεν κατάλαβα τι είναι (πχ μια μπρούζινη μακριά ακίδα με καλώδιο που κατέληγε σε παπαγαλάκι)
Σετ από ασφάλειες
Πλαστικό για κάτω να μην λερώνεσαι
Πλαστικό ρολό για πρόχειρη αντικατάσταση σπασμένων τζαμιών
Κερινη κιμωλία (δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω) κίτρινη ανακλαστική
Σημαία SOS/OK (όπως στα αγωνιστικά!) -
Εγώ έχω ένα κομπρεσέρ 12v, ένα πανάκι μικροινων για τζαμια, ένα πανάκι μικροινων και ένα καλώδιο για το κινητό μου.
-
Μια παρατήρηση που θα έκανα είναι εκτός από το ότι κάποιος θα μεριμνήσει να κουβαλάει συνεχώς πράγματα που μπορεί να χρειαστούν θα πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσει πολύ καλά το manual του αυτοκινήτου του.
Το να έχει κάποιος ανταλλακτικές λάμπες πχ σε ένα Volvo V40 είναι δώρων άδωρον εάν δε γνωρίζει πως να αλλάξει μια.
Βλέπω γενικά σε διάφορα αυτοκίνητα να κουβαλάνε εργαλεία δίχως να γνωρίζουν τη χρησιμότητά τους. Επίσης πολλοί νομίζουν ότι μεριμνούν κουβαλώντας αλυσίδες το χειμώνα αλλά δε γνωρίζουν ότι πρέπει να έχουν και γάντια.Ένα άλλο είναι ότι δε χρειάζεται να υπάρχουν ασφάλειες των 5-10-20Α, πρέπει να υπάρχουν οι ''ζωτικής΄΄ σημασίας ασφάλειες που είναι διαφορετικές και σε μέγεθος και σε Ampere και θα χρειαστούν για να εκκινήσει το αυτοκίνητο. Ίσως και ρελέ αν και για να φτάσει να καεί κάτι τέτοιο σημαίνει ότι κάτι πάει τελείως λάθος και με απλή αντικατάσταση απλά θα το ξανακάψει.
Ένα άλλο πολύ ουσιώδες αξεσουάρ είναι το βολτόμετρο που πλέον μπαίνει στον αναπτήρα και ταυτόχρονα είναι και φορτιστής.
Απαραίτητα αξεσουάρ αυτοκινήτου;