-
Η γυναικα μου αρνειται πεισματικα να 'μαθει' να οδηγει με χειροκινητο και επειδη εχει το διπλωμα 10 χρονια χωρις να εχει οδηγησει λογω φοβου, τωρα που εφτασε ο κομπος στο κτενι πρεπει να φρεσκαρει την ικανοτητα της με ενα δασκαλο και να οδηγησει επιτελους.
Οσο και αν εχω προσπαθησει (και με το επιχειρημα οτι υπαρχει διαθεσιμο μικρο-χειροκινητο-παλιο που να μην μας νοιαζουν χτυπηματα κλπ) να την πεισω να ξεκινησει με χειροκινητο και μετα αν θελει παει σε αυτοματο, επειδη δε θελει λεει να ξανα-αποτυχει και αν εχει δικαιολογιες (χειροκινητο) θελει να ξεκινησει κατευθειαν με αυτοματο.
Αρα και επειδη το να κανει μαθηματα και μετα να μην εχει τι να οδηγησει και να εξασκηθει ειναι ατοπο, επιταχυνθηκε και η διαδικασια αγορας.
Θελουμε μικρο αλλα οχι διθεσιο (smart) για να μπορει να βαλει και ενα παιδικο καθισμα οταν χρειαστει αρα εκει στα 3.6-3.8m κατηγορια Α κυριως αντε ισως Β.
Εχει πει οτι προτιμαει μεταχειρο και για οικονομικους λογους και για να μη φοβαται να το ψιλοστουκαρει οπως ενα καινουριο
Αλλα σε καθε περιπτωση αν η διαφορα τιμης ειναι μικρη δε θα παει σε μεταχειρο.
Bonus ποντοι για κατι που θα της αρεσει εμφανησιακα (πχ 500αρακι αλλα θελει 10.000+)
Παλαιοτητα εως 5ετια και οσο λιγοτερα χιλιομετρα γινεται θα πω εγω, εως 50.000 θα ηταν οκ πιστευω.
Αυτην οχι, αλλα εμενα προσωπικα θα με ενδιεφερε και το θεμα αξιοπιστια.
Ιδεες?
-
Η γυναικα μου αρνειται πεισματικα να 'μαθει' να οδηγει με χειροκινητο και επειδη εχει το διπλωμα 10 χρονια χωρις να εχει οδηγησει λογω φοβου, τωρα που εφτασε ο κομπος στο κτενι πρεπει να φρεσκαρει την ικανοτητα της με ενα δασκαλο και να οδηγησει επιτελους.
Οσο και αν εχω προσπαθησει (και με το επιχειρημα οτι υπαρχει διαθεσιμο μικρο-χειροκινητο-παλιο που να μην μας νοιαζουν χτυπηματα κλπ) να την πεισω να ξεκινησει με χειροκινητο και μετα αν θελει παει σε αυτοματο, επειδη δε θελει λεει να ξανα-αποτυχει και αν εχει δικαιολογιες (χειροκινητο) θελει να ξεκινησει κατευθειαν με αυτοματο.
Αρα και επειδη το να κανει μαθηματα και μετα να μην εχει τι να οδηγησει και να εξασκηθει ειναι ατοπο, επιταχυνθηκε και η διαδικασια αγορας.
Θελουμε μικρο αλλα οχι διθεσιο (smart) για να μπορει να βαλει και ενα παιδικο καθισμα οταν χρειαστει αρα εκει στα 3.6-3.8m κατηγορια Α κυριως αντε ισως Β.
Εχει πει οτι προτιμαει μεταχειρο και για οικονομικους λογους και για να μη φοβαται να το ψιλοστουκαρει οπως ενα καινουριο
Αλλα σε καθε περιπτωση αν η διαφορα τιμης ειναι μικρη δε θα παει σε μεταχειρο.
Bonus ποντοι για κατι που θα της αρεσει εμφανησιακα (πχ 500αρακι αλλα θελει 10.000+)
Παλαιοτητα εως 5ετια και οσο λιγοτερα χιλιομετρα γινεται θα πω εγω, εως 50.000 θα ηταν οκ πιστευω.
Αυτην οχι, αλλα εμενα προσωπικα θα με ενδιεφερε και το θεμα αξιοπιστια.
Ιδεες?
-
Μακριά από 500αρακι αυτόματο....βγάζει τόσες πολλές ζημιές που δεν θα προλαβαίνεις!!
Εξαιρετική επιλογή το Jazz (1ης γενιάς), το πήρε και ο Emperor και έχει ενθουσιαστεί! Επίσης iQ εαν θές πολύ μικρό αλλά ασφαλές με κάθισμα πίσω.
-
Μακριά από 500αρακι αυτόματο....βγάζει τόσες πολλές ζημιές που δεν θα προλαβαίνεις!!
Εξαιρετική επιλογή το Jazz (1ης γενιάς), το πήρε και ο Emperor και έχει ενθουσιαστεί! Επίσης iQ εαν θές πολύ μικρό αλλά ασφαλές με κάθισμα πίσω.
Το IQ της αρεσε ανεκαθεν. Βεβαια 5ετιας δεν παιζει και ειναι ελαχιστα στα μεταχειρο (ποσο δε μαλλον και αυτοματα).
Και εμενα μου αρεσει, αλλα με τα εικονικα πισω καθισματα χωραει καθισματακι μωρου?
-
Το IQ της αρεσε ανεκαθεν. Βεβαια 5ετιας δεν παιζει και ειναι ελαχιστα στα μεταχειρο (ποσο δε μαλλον και αυτοματα).
Και εμενα μου αρεσει, αλλα με τα εικονικα πισω καθισματα χωραει καθισματακι μωρου?
5ετίας εννοείται ότι δεν θα βρείς, δεν υπάρχουν. Στην καλύτερη να είναι 2010 μέχρι 2012 το πολύ. Όταν έψαχνα εγώ (πριν 2 χρόνια περίπου) υπήρχαν πάρα πολλά. Και πίσω (από τον συνοδηγό όμως, όχι τον οδηγό) είχα κάνει δοκιμή και χώραγε παιδικό κάθισμα. Και έχει και αερόσακο πίσω (στην οροφή εαν θυμάμαι καλά).
Αλλιώς κάποιο PSA με το καλό αυτόματο (με τον μετατροπέα εννοώ) ή κάποιο υβριδικό. Θα έλεγα να αποφύγεις αυτοματοποιημένα χειροκίνητα (θα την δυσκολέψουν λογικά) και διπλοσύμπλεκτα.
-
Εψαξα λιγο τα IQ, και με 7-7.500 παιρνεις κατι καλο με λιγα χιλιομετρα.
Κατι ειχε παρει το ματι μου οτι ο 1.33 με τα 100 αλογα κινητηρας βγαζει προβληματα? Εχετε καμια ιδεα γενικα τι να προσεξω?
-
Ο 1.33 καίει τενεκέδες λάδι...
-
Καλύτερα το 1.000αρι από όσο ξέρω.
-
νομιζω και γω για την περίπτωση που λες ότι το IQ είναι ότι καλύτερο
-
Μπορείς να ψάξεις και για swift αυτόματο προηγούμενης γενιάς, είναι μαζεμένο σε διαστάσεις. Έχει ένα στο car.https://www.car.gr/classifieds/cars/view/35877439-suzuki-swift
-
Μπορείς να ψάξεις και για swift αυτόματο προηγούμενης γενιάς, είναι μαζεμένο σε διαστάσεις. Έχει ένα στο car.https://www.car.gr/classifieds/cars/view/35877439-suzuki-swift
Πολύ καλό αυτοκίνητο, αλλά όχι το κιβώτιο το οποίο είναι αυτοματοποιημένο χειροκίνητο και είναι χάλια. Μόνο το 1.5 αξίζει (που έχει με μετατροπέα), αλλά δύσκολο να το βρείς αφού ποτέ δεν εισήχθει επίσημα.
-
Παίζει να βάλεις άλλα 2 χιλιάρικα και να πάρεις i10 τού κουτιού; Θα τα γλιτώσεις πολλαπλάσια από τις βλάβες/φθορές και την ακριβότερη μεταπώληση.
-
Το αυτόματο του 1.2 swift της προηγούμενης γενιάς ήταν παρωχημένο μεν τετρατάχυτο αλλά με μετατροπέα ροπής.
-
Το αυτόματο του 1.2 swift της προηγούμενης γενιάς ήταν παρωχημένο μεν τετρατάχυτο αλλά με μετατροπέα ροπής.
Είσαι σίγουρος? Γιατί θυμάμαι ότι το κοίταζα το 2007 και ήταν αυτοματοποιημένο χειροκίνητο. 4ταχυτο με μετατροπέα ήταν μόνο του 1.5.
-
https://youtu.be/NKRV3MvRWWs Φάνη πρόσεξε τον τύπο του επιλογέα στο βίντεο καθώς και τα λόγια του δοκιμαστή στο 4:10.
-
Έχεις δίκιο, μπέρδεψα τις γενιές...δικό μου λάθος! Το 1.3 είναι με το αυτοματοποιημένο, το 1.2 σε αυτή την γενιά έχει το 'σωστό' αυτόματο.
-
Για τη χρήση που το θέλει ο νηματοθετης είναι μια καλή λύση, αλλά ρε Suzuki εν έτη 2016 θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ενα πιο σύγχρονο κιβωτιο με μετατροπέα.
-
Συμφωνούμε και στο ότι είναι εξαιρετική λύση και στο ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα 5αρι ή ακόμα και 6αρι αυτόματο. Μάλλον λόγω κόστους χρησιμοποίησε το παλιό 4αρι (το ίδιο βάζει και στο Jimny).
-
Δε μας απασχολει να ειναι 'καλο' το κιβωτιο..... γκομενα θα το οδηγει 90% , απλα αξιοπιστο. Αρα ναι μεν δε θελω αυτοματοποιημενο αν γινεται (πχ Aygo) αλλα δεν αποτελει προβλημα το κιβωτιο του swift.
Προβλημα αποτελει το οτι στην Αττικη και με τις προδιαγραφες που κοιταζω μιλαμε για βαρια 1-2 υποψηφια. Στην ουσια μονο αυτο βρηκα :
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/312855494-suzuki-swift
Εντωμεταξυ χτες εδειξα στην κοπελα αυτο και ψηθηκε πολυ. Βεβαια δε ξερω αν τα χιλιομετρα θα ειναι πραγματικα και αν παιζει καποιος αλλος λακος :
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/312719675-toyota-iq
-
Όταν οι μαντράδες γράφουν 17 χλμ, συνήθως εννοούν 17.000 χλμ...
Και ακόμα πιο συνήθως, δεν είναι τα πραγματικά...
Μεταχειρησμενο-μικρο-αυτοματο εως 10.000 για γυναικα νεα οδηγο