-
Καλη
μερα σε ολους .
Οδηγο ενα Avensis t25 D4D Diesel με το εξης εδω και σχεδον 6 μηνες πρόβλημα.Βαζοντας το αμάξι μπρος ολα καλα μεχρη και πριν απο το πληρες ζεσταμα του και τοτε μυρωδιά καυσαεριου ( κατι σε ακαυστο πετρέλαιο ) και το γκαζη σε συγκεκριμένο σημείο σε όλες της ταχύτητες προκαλεί έντονο τρέμουλο σαν να μπουκώνει ( κοντά στης 2000 στροφές ) και άσπρος καπνός αλλα μονο σε ανηφόρα και για λιγο . μετα απο αυτο καμια μυρωδιά και σπάνια καπνούς αλλα το τρέμουλο παραμενη. Λαδια , νερο κλπ ειναι κανονικα και δεν εχω προσεξη να χάνει , έχω ελέγξει στο συνεργείο σύστημα αερος, φιλτο καυσιμου, injektion , και καθαρισμου dpf και turbo . η υποψιες μου πεφτουν στο dpf( diesel partikular Filter) μενω μονιμα στην Γερμανια και τα συνεργεια ειναι τοσο ακριβα που σε παλια αμαξια δεν συμφέρει να τριγυρνάς από συνεργείο σε συνεργείο.
παρακαλώ τη γνώμη σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Καλη
μερα σε ολους .
Οδηγο ενα Avensis t25 D4D Diesel με το εξης εδω και σχεδον 6 μηνες πρόβλημα.Βαζοντας το αμάξι μπρος ολα καλα μεχρη και πριν απο το πληρες ζεσταμα του και τοτε μυρωδιά καυσαεριου ( κατι σε ακαυστο πετρέλαιο ) και το γκαζη σε συγκεκριμένο σημείο σε όλες της ταχύτητες προκαλεί έντονο τρέμουλο σαν να μπουκώνει ( κοντά στης 2000 στροφές ) και άσπρος καπνός αλλα μονο σε ανηφόρα και για λιγο . μετα απο αυτο καμια μυρωδιά και σπάνια καπνούς αλλα το τρέμουλο παραμενη. Λαδια , νερο κλπ ειναι κανονικα και δεν εχω προσεξη να χάνει , έχω ελέγξει στο συνεργείο σύστημα αερος, φιλτο καυσιμου, injektion , και καθαρισμου dpf και turbo . η υποψιες μου πεφτουν στο dpf( diesel partikular Filter) μενω μονιμα στην Γερμανια και τα συνεργεια ειναι τοσο ακριβα που σε παλια αμαξια δεν συμφέρει να τριγυρνάς από συνεργείο σε συνεργείο.
-
Καλη
μερα σε ολους .
Οδηγο ενα Avensis t25 D4D Diesel με το εξης εδω και σχεδον 6 μηνες πρόβλημα.Βαζοντας το αμάξι μπρος ολα καλα μεχρη και πριν απο το πληρες ζεσταμα του και τοτε μυρωδιά καυσαεριου ( κατι σε ακαυτο πετρέλαιο με υγρασία) με και το γκαζη σε σιγκεκριμενο σημείο σε όλες της ταχύτητες προκαλεί έντονο τρέμουλο σαν να μπουκώνει ( κοντά στης 2000 στροφές ) και άσπρος καπνός αλλα μονο σε ανηφόρα και για λιγο . μετα απο αυτο καμπ ια μυρωδιά και σπάνια καπνούς αλλα το τρέμουλο παραμενη. Λαδια , νερο κλπ ειναι κανονικα και δεν εχω προσεξη να χάνει , έχω ελέγξει στο συνεργείο σύστημα αερος, φιλτο καυσιμου, injektion , και καθαρισμου dpf και turbo . η υποψιες μου πεφτουν στο dpf( diesel partikular Filter) μενω μονιμα στην Γερμανια και τα συνεργεια ειναι τοσο ακριβα που σε παλια αμαξια δεν συμφέρει να τριγυρνάς από συνεργείο σε συνεργείο.
Ο λευκός καπνός σημαίνει ατελή καύση πιθανώς και από κάποιον αισθητήρα. Όσον αφορά το dpf υπάρχει λυχνία που θα άναβε και στη χειρότερη θα άναβε και το check engine. Μην το περπατάς έτσι. Το συντομότερο στο συνεργείο και γράψε μας και το πρόβλημα αφού το λύσεις με το καλό.
-
Δεν έχω καμία ένδειξη σφάλματος με το OBD 2 συσκευή . Τα παρατάω , ψάχνω νέο αμάξι ,κάτι σε βανζινοκινιτο αυτή την φορά που είναι ότι πρέπει για πόλη και λιγότερα τέλη κυκλοφορίας.
Τρεμουλο γκαζιού και ασπρος καπνος σε πετρελαιοκίνητο