-
@kkostask said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Το adblue δυστυχώς είναι η ν1 βλάβη σε όλα τα euro 6 και δεν αφορά μόνο τα Πεζώ.
- Κάθε πόσο περίπου βγαίνει ως βλάβη?
- Τι κόστος έχει?
-
Η συχνότητα παίζεται ανάλογα με τα χιλιόμετρα που έχεις και που το κανείς. Αν έχεις κάνει τα σέρβις αντιπροσωπείας και πόσα χρόνια το έχεις μπορεί και να στο καλύψουν. Εγώ πλήρωσα 850 για γνήσιο.
-
@alexis-kapsalis said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Το adblue δυστυχώς είναι η ν1 βλάβη σε όλα τα euro 6 και δεν αφορά μόνο τα Πεζώ.
- Τι κόστος έχει?
Αν δεν κάνεις Χλμ και το adblue μένει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο δοχείο και κρυσταλλοποιείται. Καλού κακού άδειασε το δοχείο και συμπλήρωσε εξ ολοκλήρου με νέο adblue. Επίσης υπάρχουν και διάφορα υγρά που εμποδίζουν την κρυσταλλοποίηση. Λέγεται ότι η PSA έχει δώσει οδηγία για σιωπηρή ανάκληση...
-
@vdx said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
@alexis-kapsalis said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
- Τι κόστος έχει?
Αν δεν κάνεις Χλμ και το adblue μένει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο δοχείο και κρυσταλλοποιείται. Καλού κακού άδειασε το δοχείο και συμπλήρωσε εξ ολοκλήρου με νέο adblue. Επίσης υπάρχουν και διάφορα υγρά που εμποδίζουν την κρυσταλλοποίηση. Λέγεται ότι η PSA έχει δώσει οδηγία για σιωπηρή ανάκληση...
Επειδή το έχω αντιμετωπίσει σε 2008 του '17 μετά από 2 χρόνια χρήσης, ψάχνοντας σε ξένα φόρουμ και σαίτ εκείνη την περίοδο διάβαζα ότι το πρόβλημα οφείλονταν σε διάβρωση των υλικών της αντλίας (από την ουρία) και αφορούσε τα μοντέλα από το '15 ως το '19. Το θέμα ήταν γνωστό στην πεζώ η οποία όμως είχε επιλέξει αντί για ανάκληση να γίνεται αντικατάσταση ολόκληρου του δοχείου όταν αστόχουσε. Ακόμα και για τα εκτός εγγύησης υπήρχε "σιωπηρή" συστάση για αντικατάσταση με μειωμένο κόστος.
Εντύπωση πάντως που είχε κάνει το γεγονός ότι μετά την αντικατάσταση του δοχείου στην αντιπροσωπεία δεν μου εκτύπωσαν χαρτί με την επισκευή όπως κάνουν συνήθως, διότι "δεν τους αφήνει το σύστημα, και είναι ούτως ή αλλως καταχωρημένο στον ηλεκτρονικό φάκελο του αυτοκινήτου.." και κάτι τέτοια. Με τα χίλια ζόρια να μου γράψουν έστω την αντικατάσταση στο βιβλίο συντήρησης του αυτοκινήτου.Για την κρυσταλλοποίηση της ουρίας που αναφέρεται δεν είχα διαβάσει κάτι αλλά αν ισχύει τότε από τη στιγμή που υπάρχει ντεπόζιτο και το υγρό θα κάθεται αναγκαστικά το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί ποτέ.. Ειδικά στα παλιά, όπως το δικό μου, που είναι κάτω από τη ρεζέρβα και είναι 15 λίτρα. Και 25000 χιλιόμετρα το χρόνο να κάνεις δεν αδειάζει. Στα νεότερα που είναι στα 7 λίτρα ίσως είναι καλύτερα.
-
Υποτίθεται πως ήταν πρόβλημα κυρίως για τους 1.6 κινητήρες και πως στα καινούρια δεν παρουσιάζεται το πρόβλημα, αλλά θα δείξει... για δωρεάν αντικατάσταση πάντως, έχει ακυστεί αρκετά.
-
@piliourits said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Υποτίθεται πως ήταν πρόβλημα κυρίως για τους 1.6 κινητήρες και πως στα καινούρια δεν παρουσιάζεται το πρόβλημα, αλλά θα δείξει... για δωρεάν αντικατάσταση πάντως, έχει ακυστεί αρκετά.
Έχει ακουστεί σε μικρότερο βαθμό και στα 1.5 γιατί είναι σχετικά νέα. Το θέμα βέβαια δεν έχει να κάνει με τον κινητήρα αλλά με το σύστημα του adblue, τεσπά αρκετά βγήκαμε οφφ!
-
Πήγα και έκανα τεστ ντράιβ σήμερα το καινούργιο 308 σε έκδοση allure αυτόματο πετρέλαιο. Λόγω βλάβης στο ίντερνετ θα γράψω μετά τις εντυπώσεις μου αλλά σαν πρώτη εικόνα μου άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις.
-
Εγώ πάντως μέσα σε βλέπω. Βρε γράψε εκεί να μάθουμε.
-
Λοιπόν...δεν θα αναφέρω τίποτα για εμφάνιση, άλλωστε είναι κάτι υποκειμενικό. Το καλό είναι ότι μου έδωσαν το αυτοκίνητο για μισή ώρα που είναι αρκετή για κάποια συμπεράσματα. Η διαδρομή περιελάμβανε εθνική και επαρχιακό με αρκετές στροφές. στην εθνική απλά ακλόνητο και πολύ ήσυχο. Έχοντας κλειστή την μουσική προτίμησα να αφουγκραστώ το αυτοκίνητο. Θόρυβος κύλισης σχεδόν μηδενικός, μόνο λίγος αεροδυναμικός αλλά σε ταχύτητες 120+. Με λίγη μουσική δεν θα ακούγεται τίποτα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το γουργουρητό του κινητήρα που ακούγονταν στο βάθος χωρίς όμως να είναι ενοχλητικός. Η λειτουργία του συστήματος διατήρησης λωρίδας πολύ διακριτική και όχι όπως στα παλαιότερα Σιτροέν που έτρεμε το τιμόνι. Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν η αλλαγή στη συμπεριφορά του κινητήρα όταν επέλεξα το sport. Το αυτοκίνητο κυριολεκτικά μούγκριζε και επιτάχυνε σαν τρελό, καμία σχέση με το normal mode. Το αυτόματο κιβώτιο πραγματικά άψογο σε συμπεριφορά. Για να καταλάβεις αλλαγή έπρεπε να κοιτάς την οθόνη. Σε ίσιο δρόμο η 8η είχε μπει ήδη από τα 85. Σε sport mode η 6η έφτασε και 140. Οι επιδόσεις κυριολεκτικά ήταν η μέρα με τη νύχτα εν κατακλείδι. Φυσικά eco mode δεν δοκίμασα. Η συμπεριφορά στις στροφές θα έλεγα κλασική Πεζώ. Δεν έγερνε, δεν χτυπούσε και η λειτουργία της ανάρτησης υποδειγματική. Για τον χώρο στο πίσω κάθισμα, δεν ξέρω πόσο βελτιώθηκε από το προηγούμενο αλλά πίσω από εμένα καθόμουν άνετα και είχα και 6-7 δάχτυλα για τα γόνατα. Σίγουρα υπάρχουν πιό άνετα αλλά και το συγκεκριμένο ήταν μια χαρά.
-
Μόνο αυτό;
-
Ρώτα ότι θέλεις, μην περιμένεις να στα πω μόνος μου....10 ώρες στο δρόμο ήμουν σήμερα...
-
Από το τιμόνι έβλεπες το καντράν;
Το πέρασες από μεγαλες λακούβες; Πώς αντέδρασε, υπήρχε χτύπος από τον ημιακαμπτο;
Το κάθισμα άνετο;
Κατανάλωση;
-
Δεν μέτρησα κατανάλωση,απλά το παρέλαβα με 8,8 και το γύρισα με 6,4. Κανένας θόρυβος ή χτύπημα από την ανάρτηση ακόμα και σε κοψίματα/χαντάκια στον δρόμο. Ο πίνακας φαίνονταν μια χαρά πάνω από το τιμόνι, πεντακάθαρα και ευκρινέστατος και πλήρης πληροφοριών. Το κάθισμα της συγκεκριμένης έκδοσης ανετότατο!
-
Τι ύψος έχεις και τι σωματότυπο αν επιτρέπεται;
-
-
1,82 και 85. Όταν ρύθμισα το κάθισμα το έβαλα σε "τουριστική" θέση....με αρκετή απόσταση από το τιμόνι. Αν παίζει κάποιο ρόλο, μπουφάν δεν έβγαλα....
-
Το 1.2 130 οδηγήσες;
-
@tkin73 said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Το 1.2 130 οδηγήσες;
Έχει γράψει πιο πάνω πετρέλαιο...
Άρα 1.5 130 hp...
Τιμή 30.000 (αυτόματο)...
-
Πετρέλαιο παιδιά σε allure...λίγο κάτω από τα 30 με το κλειδί στο χέρι. Ισχύει ακόμα το χιλιάρικο κάτω από ότι φαίνεται. Το active plus βγαίνει 26700.
-
Το site τους πάντως έριξε τον διαμορφωτή του hatch, λίγες ημέρες υπολειτουργούσε (μετά την επιλογή χρώματος κολλούσε). Του sw δε ποτέ δεν λειτούργησε. Δεν βρίσκω και λίστα εξοπλισμών ελληνική να δω τέλος πάντων τι περιλαμβάνει η active+ που είναι vfm.
Peugeot 308 P5/Mk3 (2021)