-
Δοκιμή για όποιον έχει όρεξη και χρόνο...
Δεν το έχω δει ακόμη όλο, αλλά για να πω την αμαρτία μου με χάλασαν αυτά τα κουρτινάκια οροφής τύπου JUMBO. Δεν μπορούσαν να βάλουν συρόμενο σκληρό σκιάδιο;;;;
Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι εξτρά η πανοραμική οροφή. Η οποία κατά τα άλλα για Ελλάδα δεν προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο. Σε δικό μου αυτοκίνητο πάντως ποιο πολλά τα αρνητικά από τα θετικά.
Κατά τα υπόλοιπα μάλλον δεν συγκινήθηκε ιδιαίτερα ο Γερμανός. Και οι χώροι στο πίσω κάθισμα; Δεν διαπίστωσα και ιδιαίτερη ευρυχωρία. Επίσης τα χερούλια στις μπροστινές πόρτες. Πρωτότυπη σχεδίαση. Ελπίζω να μην είναι ψεύτικα πλαστικά και αρχίσουν και τρίζουν μετά από κάποιο διάστημα.
Το ειχα ανεβάσει και εγώ πριν κάποιες μέρες, το έχω δει δύο φορές.
Σίγουρα θα είναι έξτρα η ηλιοροφή, δεν έδειξε έναν ενθουσιασμό αλλά οκ ένα μικρότερο scala είναι λογικό να μην πάθει σοκ.
Παρεμπιπτόντως τα χερούλια θυμίζουν πλ scirroco...
-
όλων των βίντεο που έχουμε δει
πάντως είναι η τέρμα πολυτελής
και αποκλείεται να την φέρουν Ελλάδα
μπορεί ούτε με παραγγελία να έχεις την δυνατότητα
και αν κρίνω από τιμές άλλων χωρών
θα είναι πολύ ακριβό ειδικά σε αυτήν την ακριβή ούτως ή άλλως έκδοση
άλλωστε και το ibiza αν το θες με keyless και κάποια ακόμα έξτρα πάει εύκολα στα 18+, 19 χιλιάρικα
βλέπω να το φέρνουν και σε κάποια τέρμα βασική για να κλέψουν πωλήσεις από π.χ. sandero streetway
εδω δείτε Ιταλία
-
Συγνώμη. Δεν το είχα προσέξει. Κοίταξα τις τελευταίες σελίδες για να δω αν έχει βάλει κάποιος το βίντεο, αλλά μάλλον μου ξέφυγε η ανάρτηση.
-
Vdx wrote:
Συγνώμη. Δεν το είχα προσέξει. Κοίταξα τις τελευταίες σελίδες για να δω αν έχει βάλει κάποιος το βίντεο, αλλά μάλλον μου ξέφυγε η ανάρτηση.
Τι συγνώμη! Κουβέντα να γίνεται!
-
όλων των βίντεο που έχουμε δει
πάντως είναι η τέρμα πολυτελής
και αποκλείεται να την φέρουν Ελλάδα
μπορεί ούτε με παραγγελία να έχεις την δυνατότητα
και αν κρίνω από τιμές άλλων χωρών
θα είναι πολύ ακριβό ειδικά σε αυτήν την ακριβή ούτως ή άλλως έκδοση
άλλωστε και το ibiza αν το θες με keyless και κάποια ακόμα έξτρα πάει εύκολα στα 18+, 19 χιλιάρικα
βλέπω να το φέρνουν και σε κάποια τέρμα βασική για να κλέψουν πωλήσεις από π.χ. sandero streetway
εδω δείτε Ιταλία
Στα scala & kamiq δεν λείπει τίποτα έχουν πλ πλούσιες έκδοσεις και γενικά εξοπλισμό.. Το fabia γιατί να αποτελεί εξαίρεση!
-
αλλά είναι άλλες κατηγορίες και απευθύνονται σε άλλο κοινό με διαφορετικές ανάγκες και άλλο πορτοφόλι
19, 20, 21 χιλιάρικα για scala και Kamiq μπορεί να δώσει κάποιος αλλά για fabia χλωμό
επίσης βλέπω το scala δεν πουλάει στην Ελλαδα για το Kamig δεν μπορώ να βρω πόσεσ πωλήσεις έχει κάνει από τότε που βγήκε
το scala το βλέπω 49ο με 532 πωλήσεις για το 2020
για το 21 μέχρι και τον Απρίλιο το βλέπω 71ο με 96 πωλήσεις μαζί με το Ibiza
-
αλλά είναι άλλες κατηγορίες και απευθύνονται σε άλλο κοινό με διαφορετικές ανάγκες και άλλο πορτοφόλι
19, 20, 21 χιλιάρικα για scala και Kamiq μπορεί να δώσει κάποιος αλλά για fabia χλωμό
επίσης βλέπω το scala δεν πουλάει στην Ελλαδα για το Kamig δεν μπορώ να βρω πόσεσ πωλήσεις έχει κάνει από τότε που βγήκε
το scala το βλέπω 49ο με 532 πωλήσεις για το 2020
για το 21 μέχρι και τον Απρίλιο το βλέπω 71ο με 96 πωλήσεις μαζί με το Ibiza
Για το 2020
'κορυφαίο σε πωλήσεις μοντέλο ήταν το Kamiq με 1.064 ταξινομηθέντα αντίτυπα. '
Στο 1ο εξάμηνο έχει πουλήσει 820 αυτοκίνητα και είναι 8ο σε πωλήσεις στην κατηγορία του (1ο το 2008 με 1.864, 5ο το Puma με 971 και 10ο το Renegade με 472, για να το βάλεις σε μετρό σύγκρισης).
Το 50% των πωλήσεων στην Ελλαδα είναι SUV, και το 50% είναι αυτοκίνητα Β (Β + Β suv), σε πολλές μάρκες τα B suv είναι τα δημοφιλέστερα (π.χ Ford/Skoda), άρα, πάει πολύ καλά για τη Skoda. Επίσης η Oktavia είναι 2η σε πωλήσεις στην κατηγορία της, αλλά με 265 αυτοκίνητα (1ο το Tesla με 317).
Η Fabia θα παίξει μεγάλο ρόλο για την πορεία της εταιρείας, και είναι το πιθανότερο μοντέλο B VAG, κατά τη γνώμη μου, που μπορεί να 'κλέψει' πελάτες από άλλες εταιρείες που τα πάνε καλά σε πωλήσεις (π.χ Renault, Dacia, Citroen), αλλά και μέσα στον όμιλο (Ibiza/Polo).
Σημείωση: https://www.autogreeknews.gr/nea/polla-diafora/diafora-nea/poio-1-000ari-suv-akrivyne-2-340-eyro
Πάντως δεν παρατηρούμε μόνο εμείς αύξηση τιμών, εδώ για το Kamiq/Karoq.
-
Review σε έκδοση χωρίς ηλιοροφή και digital cockpit.
Ακόμη ένα review που μετά το 12:00 πατάει χώμα, ίσως μπορεί να χαρακτηριστεί και ως off road!
-
Ωραίο το Fabia. Γενικά η SKODA έχει αναβαθμιστεί επικύνδυνα πολύ. Το SCALA σχεδιαστικά από μένα άκυρο. Αλλά τα υπόλοιπα είναι πολύ όμορφα αυτοκίνητα. Το FABIA θεωρώ ότι θα κάνει περισσότερες πωλήσεις σε σύγκριση με το SCALA. Νομίζω ότι ταιριάζει καλύτερα στους Ελληνικούς δρόμους.
Όχι όμως για offroad. Δεν το λυπήθηκε ο άλλος; Πήγε και το έβγαλε μέσα στον κατσικόδρομο.
-
Ωραίο το Fabia. Γενικά η SKODA έχει αναβαθμιστεί επικύνδυνα πολύ. Το SCALA σχεδιαστικά από μένα άκυρο. Αλλά τα υπόλοιπα είναι πολύ όμορφα αυτοκίνητα. Το FABIA θεωρώ ότι θα κάνει περισσότερες πωλήσεις σε σύγκριση με το SCALA. Νομίζω ότι ταιριάζει καλύτερα στους Ελληνικούς δρόμους.
Όχι όμως για offroad. Δεν το λυπήθηκε ο άλλος; Πήγε και το έβγαλε μέσα στον κατσικόδρομο.
Το scala είναι ιδιαίτερο αυτοκίνητο που σώζει άτομα με ανάγκη για χώρους με μικρό budget.
Προσωπικά λατρεύω εμφανισιακά το kamiq, από τα ομορφότερα b suv.
Το έβαλε γιατί δεν είναι δικό του και για τσεκάρει ανάρτηση και τα πήγε αρκετά καλά, τουλάχιστον έτσι φάνηκε από τις εκφράσεις του μιας και δεν κατάλαβα λέξη!
-
Εμένα το Scala δεν μου αρέσει σχεδιαστικά. Κάτι από station wagon, κάτι από hatchback, σαν ξεχειλωμένο είναι. Και η πίσω σχεδίαση, δεν...
Δεν μου κάθεται καθόλου καλά στο μάτι. Την ίδια άποψη είχα και για το προηγούμενο, το Rapid.
Αλλά, αλλά! Την ίδια άποψη έχω και για το Seat Leon που έχω τώρα. Σχεδιαστικά δεν με τρελαίνει καθόλου. Ειδικά το πίσω μέρος. Δεν με συγκινεί. Ευτυχώς που έχει κάποια άλλα θετικά στοιχεία και έχω βάλει στην άκρη την εξωτερική σχεδίαση.
Εντάξει εγώ είμαι και της Γαλλικής σχολής... Όσο και να το προσπαθώ δεν μπορώ να μείνω για πολύ καιρό χωρίς Γαλλικό αυτοκίνητο. Peugeot, Citroen, Renault ... κόλλημα ...
-
Εντάξει εγώ είμαι και της Γαλλικής σχολής... Όσο και να το προσπαθώ δεν μπορώ να μείνω για πολύ καιρό χωρίς Γαλλικό αυτοκίνητο. Peugeot, Citroen, Renault ... κόλλημα ...
Και έδωσες ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα της Γαλλικής σχολής για την Ελλάδα!! Άντε σου εύχομαι σύντομα να πάρεις το επόμενο.
-
Storm wrote:
Και έδωσες ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα της Γαλλικής σχολής για την Ελλάδα!! Άντε σου εύχομαι σύντομα να πάρεις το επόμενο.
Ελπίζω να εννοείς το 207GT γιατί μετά από εκείνο ... το χάος ...
Το κορυφαίο είναι ότι το δικό μου 207GT το πέτυχα στο car.gr... με 77000χλμ. Παραλίγο να πάρω τηλέφωνο να πάω να το πάρω πίσω.
-
Μ αρέσει πολύ το fabia..... Πω ρε γαμωτ... Τους κινητήρες τους μέσα.
-
Καλά, κάτσε να κάνεις πρώτα test drive και μετά ίσως αναθεωρήσεις. Εσύ που έχεις και πάρε/δώσε με τα Γαλλικά μάλλον θα σου φανεί ανθρωπομεταφορέας το FABIA...
-
Ελπίζω να εννοείς το 207GT γιατί μετά από εκείνο ... το χάος ...
Το είχα ξεχάσει αυτό....όντως εξαιρετικό με προβληματικό μοτέρ (αααα ρε BMW).Εννοούσα το C3 Aircross...το αγαπώ αυτό το αυτοκίνητο, το θεωρώ ιδανικό για την Ελλάδα και ανθρώπους με οικογένεια ώς μοναδικό και all around αυτοκίνητο.
-
Καλά, κάτσε να κάνεις πρώτα test drive και μετά ίσως αναθεωρήσεις. Εσύ που έχεις και πάρε/δώσε με τα Γαλλικά μάλλον θα σου φανεί ανθρωπομεταφορέας το FABIA...
Λες;;; χμμ με βάζεις σε σκέψεις.
-
Θα σε βάλει το αυτοκίνητο σε σκέψεις. Αν περιμένεις να πιάσεις τιμόνι που να σου βγάζει χαμόγελο, μάλλον θα περιμένεις για πολύ... Η FABIA ποτέ δεν είχε δυναμικά χαρακτηριστικά και ούτε τώρα νομίζω ότι θα έχει.
Ακόμη και η έκδοση Monte Carlo που υποτίθεται ότι ήταν sport, ήταν μία μούφα. Κανένα σπορ χαρακτηριστικό.
Φυσικά η FABIA έχει άλλα προτερήματα (ποιότητα κατασκευής, αίσθηση πολυτέλειας, στοιβαρό αμάξωμα) τα οποία της δίνουν πόντους. Για μικρό οικογενειακό είναι μια χαρά αυτοκίνητο. Αν όμως ο οδηγός είναι λίγο ανήσυχος στην οδήγηση (γιατί μπορεί π.χ. να βρεθεί μόνος σε κάποια στροφιλίκια) τότε να κοιτάξει σε άλλο αυτοκίνητο που να ανεβάζει και λίγο την ανδρεναλίνη...
-
Θα σε βάλει το αυτοκίνητο σε σκέψεις. Αν περιμένεις να πιάσεις τιμόνι που να σου βγάζει χαμόγελο, μάλλον θα περιμένεις για πολύ... Η FABIA ποτέ δεν είχε δυναμικά χαρακτηριστικά και ούτε τώρα νομίζω ότι θα έχει.
Ακόμη και η έκδοση Monte Carlo που υποτίθεται ότι ήταν sport, ήταν μία μούφα. Κανένα σπορ χαρακτηριστικό.
Φυσικά η FABIA έχει άλλα προτερήματα (ποιότητα κατασκευής, αίσθηση πολυτέλειας, στοιβαρό αμάξωμα) τα οποία της δίνουν πόντους. Για μικρό οικογενειακό είναι μια χαρά αυτοκίνητο. Αν όμως ο οδηγός είναι λίγο ανήσυχος στην οδήγηση (γιατί μπορεί π.χ. να βρεθεί μόνος σε κάποια στροφιλίκια) τότε να κοιτάξει σε άλλο αυτοκίνητο που να ανεβάζει και λίγο την ανδρεναλίνη...
Από την στιγμή που η seat ανέλαβε τον ρόλο του sport brand τα skoda έγιναν ποιοτικά και στιβαρά / οικογενειακά αυτοκίνητα, from a to b with comfort!
-
Ανέλαβε η SEAT το sport ρόλο, εμένα όμως οι σχεδιάσεις της δεν με συγκινούν ιδιαίτερα. Προ Group εποχής, μου άρεσαν περισσότερο τα SEAT.
Το σημερινό LEON ξεφεύγει από την σχεδιαστκή ρουτίνα της VW αλλά και αυτό εμένα δεν μου αρέσει.
Σχεδιαστικά τα SKODA μου αρέσουν περισσότερο. Έχουν δικό τους δυναμικό σχεδιαστικό χαρακτήρα.
Skoda Fabia MK4 2021