-
Dublin wrote:
Yeahy!! πολύ καλά νέα.
Opel/Peugeot upper mainstream επίσημα, οπότε αυτό που λέμε ότι η Fiat/Citroen θα παίζουν το ρόλο των εισαγωγικών, ισχύει.
Η DS τι θα κάνει δεν ξέρω.
Θα είναι στην premium κατηγορία μαζί με Άλφα,Λάντσια και Μαζεράτι.
Μια διόρθωση μόνο. Η Maserati είναι luxury, όχι premium.
-
Γύρω στο 2024 θα ξεκινήσει η παραγωγή των νέων premium DS,Alfa,Lancia...και σε διαφορετικές πλατφόρμες από τα 'λαικά' Citroen,Peugeot,Opel,Fiat...Οπότε έχουμε ακόμα 3 χρόνια...
Υ.Γ. Αν και offtopic,το νέο DS4 που παρουσιάστηκε χτες είναι πανέμορφο.
-
Γύρω στο 2024 θα ξεκινήσει η παραγωγή των νέων premium DS,Alfa,Lancia...και σε διαφορετικές πλατφόρμες από τα 'λαικά' Citroen,Peugeot,Opel,Fiat...Οπότε έχουμε ακόμα 3 χρόνια...
Υ.Γ. Αν και offtopic,το νέο DS4 που παρουσιάστηκε χτες είναι πανέμορφο.
+1
Τέλεια νέα! Λέτε να καταλήξω με Lancia στα γεράματα;! Θα κάνει φουλ κύκλο η ζωή μου!
DS λίγο με Lancia βέβαια θα είναι στο ίδιο επίπεδο, πρέπει να δούμε τι σκέφτονται σχεδιαστικά για τις νέες Lancia για να διαχωριστούν, μάλλον εσωτερικά με ξύλο ή περίεργα υλικά.
+1
Και για τη DS4, νομίζω ξεκάθαρα το καλύτερο και πιο στοχευμένο μοντέλο τους. Επιτέλους ένα εσωτερικό που βγάζει νόημα και κάποιο πραγματικά Γαλλικο μινιμαλ εσωτερικό σχεδιασμό.
-
Εγώ τα έγραψα εδώ και μήνες . Δεν πετάς ονόματα σαν την Αλφα και την Λάντσια .
Η νέα 4 πραγματικά εύκολα θα μπορούσε να έχει τα σήματα τους .
Εχουν πλάκα τα σχόλια στο ρεπορτάζ ...
Γερμανοϊαπωνικός πόνος ...
-
Εγώ τα έγραψα εδώ και μήνες . Δεν πετάς ονόματα σαν την Αλφα και την Λάντσια .
Η νέα 4 πραγματικά εύκολα θα μπορούσε να έχει τα σήματα τους .
Εχουν πλάκα τα σχόλια στο ρεπορτάζ ...
Γερμανοϊαπωνικός πόνος ...
ναι, δεν διαφωνούμε μόνο εδώ με πολύ έντονα χαρακτηριστικά!
'Ελλάς - Γαλλία - Ιταλία - Συμμαχία' θα είναι το νέο αυτοκινητιστικό σύνθημα.
Νομίζω και σαν χώρα διαλέξαμε σύμμαχο πάντως, Rafale!
Καλύτερα οι Γάλλοι, όπως και να το κάνουμε, μας ταιριάζουν περισσότερο σαν λαός, οι Γερμανοί και σκανδιναβοί (μαζί με Άγγλο/Σαξονες που είναι Γερμανικά φύλλα) δεν μας πάνε.
Απλά οι Ιταλο/Ισπανοί έχουν πολλά οικονομικά συμφέροντα στην Τουρκία, πολλά εσωτερικά θέματα, και δεν μπορούν να διαμορφώσουν αντίλογο στους Γερμανούς, και ισχυρή στρατιωτική και εξωτερική πολιτική για την Ευρωπαική Ένωση.
-
Απλά οι Ιταλο/Ισπανοί έχουν πολλά οικονομικά συμφέροντα στην Τουρκία, πολλά εσωτερικά θέματα, και δεν μπορούν να διαμορφώσουν αντίλογο στους Γερμανούς, και ισχυρή στρατιωτική και εξωτερική πολιτική για την Ευρωπαική Ένωση.
Εντελώς off topic, αλλά από καθαρά στρατιωτικής άποψης το ΗΒ, η Γαλλία και η Ιταλία είναι οι 3 ισχυρότερες χώρες. Η Γερμανία είναι ανίσχυρη. Πολιτικά βέβαια είναι ισχυρή, αλλά το soft power δεν σε πάει πολύ μακριά όταν ζορίσουν τα πράγματα.
-
Τελικώς δεν θα μείνει μόνο στα χαρτιά.Επανέρχεται το 2024 και δύο χρόνια μετά,το 2026,ακολουθεί η νέα Delta(και νομίζω ενδιάμεσα το 2025 θα βγει και ένα μικρό suv).
Επιπλέον από του χρόνου μέχρι το 2026 η Alfa Romeo ετοιμάζει 5 ή 6 νέα μοντέλα.
Μετά από τόσα χρόνια οι Ιταλοί επιστρέφουν δυναμικά.Καιρός ήταν! -
Δυναμικά μεν, αλλά όλα Πεζώ θα είναι δε....οπότε κρατάω μικρό καλάθι.
-
@fanis75 said in Lancia Ypsilon 2022:
Δυναμικά μεν, αλλά όλα Πεζώ θα είναι δε....οπότε κρατάω μικρό καλάθι.
Χίλιες φορές με δάπεδα και ποιότητα κατασκευής Peugeot παρά τα αίσχη που έκανε ο "ΑΡΙΣΤΟΣ" Μαρκιόνε. Από την άλλη, αν ζεις στο γιδότοπο, και πάλι θα έχεις θέμα after sales "service".
-
«Το 2022 ήταν άλλη μια χρονιά ρεκόρ για τη Lancia Ypsilon», δήλωσε ο Luca Napolitano, Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας Lancia. «Μετά από τέσσερις γενιές, περισσότερες από τρία εκατομμύρια πωλήσεις και 36 ειδικές σειρές, το μοδάτο αυτοκίνητο πόλης Lancia συνεχίζει να είναι ο ηγέτης στην κατηγορία του στην Ιταλία, το δεύτερο best seller στην αγορά, φτάνοντας το καλύτερο μερίδιο αγοράς στην ιστορία του. Σίγουρα ένα όχημα που σπάει ρεκόρ, με 38 χρόνια επιτυχίας και στο βάθρο της κατηγορίας Β για 11 συναπτά έτη.»
Με 40.991 ταξινομήσεις, η Lancia Ypsilon κυριάρχησε την κατηγορία των μικρών στην Ιταλία για τέταρτη συνεχή χρονιά. Ηγέτης στην κατηγορία του, καθώς και το δεύτερο best seller στην ιταλική αγορά, με μερίδιο αγοράς 15,3%, το καλύτερο μερίδιο αγοράς ποτέ στην ιστορία του, αυξημένο κατά 1,2 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του 2021. Μάλιστα η Lancia έφτασε σε μερίδιο αγοράς το 3,1%, αυξημένο κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το 2021.
Απίστευτη αυτή η ιστορία με την Y στην Ιταλία.. και συνεχίζει..
-
Ο ορισμός του μόνος μου κι όλοι σας!
Για να δούμε τι θα γίνει πλέον με τα νέα μοντέλα.
-
Το απίστευτο είναι ότι αυξάνει το ποσοστό της με τα χρόνια αντί να μειώνεται!
Δηλαδή, πόσο χάλια τα έκανε η FCA που ουσιαστικά έκλεισε (με το παλιό καθεστώς ήταν για καθολική παύση εργασιών το 23 νομίζω, μπορεί και το 22) τη Lanciaρα και πήγαινε για φούντο την Alfa!
Να θυμίσω ότι κάποιες χρονιές, η Lancia με ένα μοντέλο και ΜΟΝΟ Ιταλία ξεπερνούσε σε πωλήσεις, όλα τα μοντέλα της Alfa πανευρωπαϊκά! Wtf?! Και φέτος δεν πρέπει να πούλησε πάνω από 32-35.000 αυτοκίνητα η Alfa (τουλάχιστον είχε 25-35% άνοδο φέτος μετά από 5 χρόνια συνεχούς πτώσης).
Ένα πανέμορφο σχεδιαστικά μικρό πόλης, πάντα επίκαιρο (όπως αποδείχτηκε) και σε πολύ προσιτή τιμή για τους Ιταλούς.. ζωντανή απόδειξη ότι δεν χρειάζονται όλοι πολύπλοκες υβριδικές τεχνολογίες για το μικρό πόλης τους αλλά κοιτάνε πολλά άλλα πράγματα ταυτόχρονα.
-
Συμφωνώ πως αν το έδιναν στα 12Κ με φουλ εξοπλισμό ίσως το αγόραζα.
-
Ε, όχι και να θαυμάζουμε το Ypsilon! Τελείως ξεπερασμένο αυτοκίνητο, βασισμένο στο μετριότατο non-premium αδελφάκι του.
Πουλάει ΜΟΝΟ στην Ιταλία και ΜΟΝΟ λόγω εμφάνισης (οι Ιταλοί ψοφάνε για ντιζαϊνιές) και τιμής! -
Ε εντάξει για αυτοκίνητο πόλης με λίγα χρήματα ίσως κάτι λέει. Το έχω οδηγήσει όταν πρωτοβγηκε και θυμάμαι ήταν μια χαρά.
Ποσο έχει στην Ιταλία; -
@lap said in Lancia Ypsilon 2022:
Ε εντάξει για αυτοκίνητο πόλης με λίγα χρήματα ίσως κάτι λέει. Το έχω οδηγήσει όταν πρωτοβγηκε και θυμάμαι ήταν μια χαρά.
Ποσο έχει στην Ιταλία;Παλιά είχε εκεί στα 12.500, τώρα έχει πάει 13.250, κάτι τέτοιο, βγαίνει mild hybrid και LPG νομίζω.
Ιταλία ισχύουν κάτι επιδοτήσεις από το κράτος.
-
@harisma23 said in Lancia Ypsilon 2022:
Ε, όχι και να θαυμάζουμε το Ypsilon! Τελείως ξεπερασμένο αυτοκίνητο, βασισμένο στο μετριότατο non-premium αδελφάκι του.
Πουλάει ΜΟΝΟ στην Ιταλία και ΜΟΝΟ λόγω εμφάνισης (οι Ιταλοί ψοφάνε για ντιζαϊνιές) και τιμής!Και;
ΚΑΙ mild hybrid και LPG, ΚΑΙ φθηνό, ΚΑΙ κλασσατο ΚΑΙ designατο..
Αυτά τα μόνο που εφευρίσκετε μερικοί είναι εκπληκτικά! Άλλοι τα λένε selling points..
Μόνο Ιταλία και πουλάει περισσότερο από όλη την Alfa Romeo μαζί, δεν το βρίσκεις εκπληκτική ιστορία;!
Ευτυχώς που δεν έγινες σκηνοθέτης!
-
@dublin said in Lancia Ypsilon 2022:
Και;
ΚΑΙ mild hybrid και LPG, ΚΑΙ φθηνό, ΚΑΙ κλασσατο ΚΑΙ designατο.
Αυτά τα μόνο που εφευρίσκετε μερικοί είναι εκπληκτικά! Άλλοι τα λένε selling points..
Μόνο Ιταλία και πουλάει περισσότερο από όλη την Alfa Romeo μαζί, δεν το βρίσκεις εκπληκτική ιστορία;!
Ρε συ Δουβλινέζε, κάνε μας τη χάρη!
Εσύ μείνε να βλέπεις με τα στελάντικα γυαλιά σου τα πάντα.
Είναι ένα αυτοκίνητο του 2011, πάνω σε ένα πλαίσιο το οποίο ήταν ήδη μέτριο τότε και τώρα είναι τελείως ξεπερασμένο!
Πουλάει λοιπόν επειδή είναι φθηνό σε αγορά και χρήση και επειδή είναι "νόστιμο". Ότι ακριβώς είπα και στην αρχική μου τοποθέτηση και ότι επιβεβαίωσες και εσύ. Αλλά κατά τ' άλλα διαφωνείς... -
@harisma23 said in Lancia Ypsilon 2022:
@dublin said in Lancia Ypsilon 2022:
Και;
ΚΑΙ mild hybrid και LPG, ΚΑΙ φθηνό, ΚΑΙ κλασσατο ΚΑΙ designατο.
Ρε συ Δουβλινέζε, κάνε μας τη χάρη!
Εσύ μείνε να βλέπεις με τα στελάντικα γυαλιά σου τα πάντα.
Είναι ένα αυτοκίνητο του 2011, πάνω σε ένα πλαίσιο το οποίο ήταν ήδη μέτριο τότε και τώρα είναι τελείως ξεπερασμένο!
Πουλάει λοιπόν επειδή είναι φθηνό σε αγορά και χρήση και επειδή είναι "νόστιμο". Ότι ακριβώς είπα και στην αρχική μου τοποθέτηση και ότι επιβεβαίωσες και εσύ. Αλλά κατά τ' άλλα διαφωνείς...Lancia-αλι γυαλιά, ακόμη χειρότερα..
Είναι μία καταπληκτική ιστορία στην αυτοκίνηση. Αυτό το καταλαβαίνεις;
Δεν διαφωνώ, αλλά ένα ομορφουλι mild hybrid/LPG, πολύ φθηνό είναι η περιγραφή που ψάχνει όλος ο κόσμος..
Νομίζω το i10 και Picanto κάνουν πάνω από 13.000, έτσι δεν είναι; Το Spacestar 12.500;
Εδώ λέει ότι θα ξεκινάει από 11.350€ στην Ιταλία. Για πες τώρα, δεν θα το έβρισκες εκπληκτική ιδέα; Εγώ δαγκωτο Lancia..Προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός στην κρίση μου, δεν έχω γυαλιά, άλλο που την λέω λίγο στους Toyot-αιους επειδή βαρέθηκα να διαβάζω ένα χρόνο πόσα λιγότερα σταγονίδια καίει ο ένας από τον άλλο! Αυτό είναι απλά ένα χόμπι. Απλά προσπαθώ να βάλω σωστά τα κουτάκια και να μπω στα παπούτσια του άλλου για να κρίνω μία επιλογή.
-
Ναι αντί για i10 και εγώ lancia ίσως να αγόραζα με 12500 ευρώ.
Βασικά αν όντως παίρνεις lpg με 12500 ευρώ πρέπει να την φέρουν εδω
Lancia Ypsilon 2022