-
To leon το είδα από κοντά αλλά το πρόβλημα είναι η τιμή αφού η έκδοση fr σε σχέση με το golf(style) έχουν πολύ μικρή διαφορά κα το λεον έχει υποδεέστερη καμπίνα και ημιάκαμπτο πίσω συν τη μεγάλη διαφορά στη μεταπώληση.
Το κια ceed gt η αλήθεια είναι ότι το σκεφτόμουν(πήρε και τα ψηφιακά όργανα από το xceed συν τη δεκάρα οθόνη) αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν πληροφορίες για το συγκεκριμένο όχημα αφού είναι ζήτημα να το έχουν αγοράσει πάνω από 50 άτομα σε όλη την Ευρώπη. Έχει και ρύπους στο θεό πάνω από 160γρ με wltp. Αν πάω να το ζητήσω σε αντιπροσωπία παίζει να με περάσουν για εξωγήινο. Μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα το κόστος συντήρησης με όλα αυτά τα χαράτσια που επιβάλλουν και ποιος ξέρει τι θα ψηφίσουν για την εφαρμογή του wltp
-
χλμ πολλά δεν κάνεις, το μπάτζετ είναι δυνατο, οπότε πάρε κάτι να το το ευχαριστηθεις.
φοκους 182 αυτομ, ceed gt dct. πάρε πληροφορίες, πίεσε για προσφορές, πάρε τηλέφωνα σε όλες τις αντιπροσωπείες. μεγάλες εγγυήσεις έχουν οπότε αξία θα έχουν όταν θα αλλάξεις.
με μείον τα τέλη και μια κατανάλωση 8+ πάνω κάτω.
καλό κουράγιο, ειδικά με kia, παίζει να ξενερώσεις με την πολιτική τους. προσπάθησε να βρεις έναν πωλητή που να είναι εξυπηρετικος και ας μην ξέρει ειδικά θεματα.
-
Αγαπητε ALEX19 εγω θα προτεινω κατι διαφορετικο.....MEGANE 1,3 tce DYNAMIC EDC με ημιαυτοματο 7 σχεσεων βγαινει κοντα στα 25χιλιαρικα....Το εχεις δει/σκεφτει;......Αν βρεις και εκδοση GT line ακομη καλυτερα.....
Στα παραπανω που προταθηκαν εγω θα πηγαινα σε Φοκους ή Λεον....Το Γκολφ που βλεπεις εινσι καλο αλλα δεν αξιζει με τιποτα τα λεφτα του.....Ειχα επι 16 χρονια Γκολφ και παρ ολο που το πληρωσα παραπανω απο ενα Λεον,δεν μου εδειξε ποτε οτι αξιζε η διαφορα....
-
Τα ρενο δε μου αρέσουν καθόλου , εξαίρεση το απλησίαστο megane rs. Συμφωνώ ότι το γκολφ δεν προσφέρει το κάτι παραπάνω οδηγικά αλλά η μεταπωλητική του αξία και ο πλουσιότερος εξοπλισμός δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για το λεον. Το οποίο λεον το βρίσκω υπερτιμολογημένο γι'αυτά που προσφέρει. Το θέμα είναι οτί στα χρήματα που έχω θέσει ως ταβάνι δε βρίσκω κατι άλλο πλην γκόλφ και φόκους. Επίσης ζήτημα τεράστιο είναι ότι αλλάζει το πρότυπο των ρύπων και νομοσχέδιο δεν έχει ψηφιστεί ακόμα με αποτέλεσμα να είναι σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες η απόκτηση αυτοκινήτου αυτή τη στιγμή. Υπάρχει κίνδυνος από εκεί που τα τέλη είναι 100€ να γίνουν 280€ και να καπελωθώ και 1000€ στην τιμή αγοράς(Έτσι μου είπε ο πωλητής στο Σπανό για τη σειρά 1 για παράδειγμα). Για τα plug in hybrid τι γνώμη έχετε αξίζουν τη διαφορά στη τιμή;
-
Τα ηλεκτρικά δεν είναι εκτός των χρημάτων που έχεις θέσει. Κι αφού ψάχνεις για οδηγοκεντρικό μοντέλο, το Mini σού ταιριάζει. Στη δοκιμή που είχε στο τελευταίο ελληνικό Car, έλεγε ότι είναι το πιο ευχάριστο οδηγικά από όλα τα Mini. Επίσης, πήγαινε μια βόλτα από τη Γλυφάδα να δεις τι ποιότητα έχει το Mazda MX-30. Θα πάθεις την πλάκα σου. Εκεί όμως θα σου βγει κάνα διχίλιαρο παραπάνω.
-
To leon το είδα από κοντά αλλά το πρόβλημα είναι η τιμή αφού η έκδοση fr σε σχέση με το golf(style) έχουν πολύ μικρή διαφορά κα το λεον έχει υποδεέστερη καμπίνα και ημιάκαμπτο πίσω συν τη μεγάλη διαφορά στη μεταπώληση.
Το κια ceed gt η αλήθεια είναι ότι το σκεφτόμουν(πήρε και τα ψηφιακά όργανα από το xceed συν τη δεκάρα οθόνη) αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν πληροφορίες για το συγκεκριμένο όχημα αφού είναι ζήτημα να το έχουν αγοράσει πάνω από 50 άτομα σε όλη την Ευρώπη. Έχει και ρύπους στο θεό πάνω από 160γρ με wltp. Αν πάω να το ζητήσω σε αντιπροσωπία παίζει να με περάσουν για εξωγήινο. Μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα το κόστος συντήρησης με όλα αυτά τα χαράτσια που επιβάλλουν και ποιος ξέρει τι θα ψηφίσουν για την εφαρμογή του wltp
Μικρή παρέμβαση επί του θέματος, φίλε μου όντως το ceed πήρε ψηφιακά όργανα συν 10αρα οθόνη?
-
Επίσης ζήτημα τεράστιο είναι ότι αλλάζει το πρότυπο των ρύπων και νομοσχέδιο δεν έχει ψηφιστεί ακόμα με αποτέλεσμα να είναι σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες η απόκτηση αυτοκινήτου αυτή τη στιγμή. Υπάρχει κίνδυνος από εκεί που τα τέλη είναι 100€ να γίνουν 280€ και να καπελωθώ και 1000€ στην τιμή αγοράς(Έτσι μου είπε ο πωλητής στο Σπανό για τη σειρά 1 για παράδειγμα).
Δεν θα έλεγα ότι είναι τεράστιο ζήτημα. Οι διαφορές στην τιμή θα είναι ελάχιστες (π.χ. για Φόρντ που πήρα προσφορά στις €20.000 θα έχει διαφορά €70, αστείο και να το συζητάμε). Τώρα εαν οι εισαγωγείς βρουν ευκαιρία να ανεβάσουν το κέρδος τους είναι άλλη συζήτηση.
Επίσης για τα τέλη κυκλοφορίας είναι 99% σίγουρο (ανακοινώθηκε ή ανακοινώνεται δεν θυμάμαι) ότι θα ισχύσει νέα κλίμακα, με όρια αυξημένα κατά 30%.
-
ALEX19 wrote:
Μικρή παρέμβαση επί του θέματος, φίλε μου όντως το ceed πήρε ψηφιακά όργανα συν 10αρα οθόνη?
Στους ξένους διαμορφοτές το ceed έχει πάρει ψηφιακό πίνακα οργάνων και προαιρετικά μπαίνει και η δεκάρα στο πολυμέσων. Στην Ελλάδα λογικά πρέπει να μπαίνουν εαν γίνει παραγελλία.
Το ποσό είναι μικρό σε υβριδικά στα υπόλοιπα που είναι πιο ενεργοβόρα η διαφορά δεν είναι αμελητέα πχ bmw 1.18i 1000€ πάνω φορντ φόκους 1,5 182 επίσης το ίδιο.
Τέλος και για τα δίλιτρα είχαν πει ότι θα καταργηθεί ο φόρος πολυτελείας αλλά μάλλον το ξέχασαν.
-
Παντως αγαπητε ΑLEX19 το Γκολφ το πουλησα φετος σε τιμη ξεφτιλα,γιατι διαφορετικα δεν θα εφευγε (αν και ειχα το βασικο 1400αρι).Βεβαια ενα Λεον θα εφευγε ακομη πιο κατω....
Για το hyundai που προταθηκε; Τι λες;Εξαιρετικα αυτοκινητα τα καινουρια hyundai και απο τα πλεον αξιοπιστα....
-
Παντως αγαπητε ΑLEX19 το Γκολφ το πουλησα φετος σε τιμη ξεφτιλα,γιατι διαφορετικα δεν θα εφευγε (αν και ειχα το βασικο 1400αρι).Βεβαια ενα Λεον θα εφευγε ακομη πιο κατω....
Για το hyundai που προταθηκε; Τι λες;Εξαιρετικα αυτοκινητα τα καινουρια hyundai και απο τα πλεον αξιοπιστα....
Η αλήθεια είναι ότι από τα πρώτα οχήματα που είδα ήταν το γιαρίς και ήταν τόσο χάλια η ποιότητα των υλικών που τα έχω πάρει από φόβο τα ασιάτικα. Τα γκόλφ πάντως κρατάνε μια μεταπωλητική αξία με αυτά που βλέπω απο το car.gr τουλάχιστον οι καλές εκδόσεις του
-
Το ποσό είναι μικρό σε υβριδικά στα υπόλοιπα που είναι πιο ενεργοβόρα η διαφορά δεν είναι αμελητέα πχ bmw 1.18i 1000€ πάνω φορντ φόκους 1,5 182 επίσης το ίδιο.
Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω, η αύξηση των ρύπων ακόμα και στα αυτοκίνητα που λές, ελάχιστη αύξηση επιφέρει στους φόρους (μπορείς να το υπολογίσεις εαν θές). Τα €1.000 προφανώς είναι άλλου είδους αύξηση, ευκαιρείας δοθείσης.
-
ALEX19 wrote:
Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω, η αύξηση των ρύπων ακόμα και στα αυτοκίνητα που λές, ελάχιστη αύξηση επιφέρει στους φόρους (μπορείς να το υπολογίσεις εαν θές). Τα €1.000 προφανώς είναι άλλου είδους αύξηση, ευκαιρείας δοθείσης.
Αυτό μου είπαν σε σφακιανάκη και σπανό για τα δύο αυτά αυτοκίνητα. ότι αν ισχύσει το wltp ως έχει θα τιμολογηθούν ένα χιλιάρικο πάνω λόγω αύξησης των τελών ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας θα ανέβουν στα 270€
-
Η αλήθεια είναι ότι από τα πρώτα οχήματα που είδα ήταν το γιαρίς και ήταν τόσο χάλια η ποιότητα των υλικών που τα έχω πάρει από φόβο τα ασιάτικα. Τα γκόλφ πάντως κρατάνε μια μεταπωλητική αξία με αυτά που βλέπω απο το car.gr τουλάχιστον οι καλές εκδόσεις του
Να θυμάσαι πάντως πως στο car.gr αναγράφονται οι τιμές που θα ήθελαν να πουλήσουν ή απ' τις οποίες θεωρούν σκόπιμο να ξεκινήσουν το παζάρι. Υπάρχουν βέβαια πολλοί Έλληνες (και άλλοι βαλκάνιοι) που θεωρούν ότι αγοράζουν 'πολυτέλεια' με ένα Golf, πριν αρχίσουν να κρεμάνε οι ταπετσαρίες, ξεφτίζουν τα πλαστικά κλπ. αλλά αυτό δεν είναι λόγος να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο που θα σου κοστίσει ακριβότερα, θα περιμένεις να χει περισσότερες επισκευές και ακριβότερη συντήρηση, επειδή θα το πουλήσεις λίγο ακριβότερα για να σου μείνουν το πολύ τα ίδια λεφτά. Το σοφό θα ήταν να δεσμεύσεις μικρότερο κεφάλαιο. Όχι ότι υπάρχει 'αθάνατο' όχημα στις μέρες μας, αλλά τα γιαπωνέζικα είναι γενικώς αρκετά πιο αξιόπιστα και η Φορντ δίνει πολλά χρόνια εγγύηση.
-
Αυτό μου είπαν σε σφακιανάκη και σπανό για τα δύο αυτά αυτοκίνητα. ότι αν ισχύσει το wltp ως έχει θα τιμολογηθούν ένα χιλιάρικο πάνω λόγω αύξησης των τελών ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας θα ανέβουν στα 270€
Δεν αντιλέγω ότι στο είπαν! Απλά λέω ότι η αύξηση δεν οφείλεται στο WLTP αλλά προφανώς σε ευκαιρία που βρήκε η εισαγωγική για ανατίμηση. Προφανώς εσένα σου είναι αδιάφορος ο λόγος, σε ενδιαφέρει (και σωστά κάνεις) ότι θα πληρώσεις πιο ακριβά το ίδιο αυτοκίνητο. Συμφωνώ σε αυτό.
Όσο για τα τέλη κυκλοφορίας, αποκλείεται (κατά 99%) να μείνουν ίδια, θα γίνει η αναπροσαρμογή που λένε.
-
Πας καρφι για sport line advanced 118. Πανέμορφη, premium , ποιοτική με την καλύτερη οδηγική συμπεριφορά στην κατηγορία του ζωηρό σε επιδόσεις παρά την ονομαστική του ισχύ, σε κάποιο τεστ είχα δει πως είναι οριακά καλύτερο και από τον 1.5 tsi και τον 1.3 της a class και νομίζω πως είναι και σχεδόν άμεσα διαθέσιμη από τους μεγάλους αντιπροσώπους και ίσως να υπάρχει και δυνατότητα για κάτι καλύτερο σε εξοπλισμό ή τιμή προς το τέλος του χρόνου.
Και μιλάμε περιέργως για μια vfm πρόταση για BMW σε ολοκαίνουριο μοντέλο μάλιστα.
Από την άλλη εκείνο το καλό focus νομίζω υπάρχει μόνο στον τιμοκατάλογο τους , δεν τους ενδιαφέρει καθόλου να το πουλήσουν.
Θεωρώ πως μεταξύ των δύο αυτών αυτοκινήτων ο άσσος είναι πολύ ανώτερος σχεδιαστικά μέσα έξω , σκέψου με το ποιο από τα δύο θα νιώθεις καλύτερα να το βλέπεις παρκαρισμένο πριν το οδηγήσεις , σε ποιο θα κουμπωνεις καλύτερα εσωτερικά (σχεδιαση ταμπλώ , τιμόνι, οθόνη,κεντρικό τμήμα μεταξύ οδηγου συνοδηγού, ηχομόνωση ) και δεδομένων των οδηγικων χαρισμάτων του νέου άσσου δεν νομίζω πως τίθεται δίλημμα.
Τέλος , αν δεν βιάζεσαι καθόλου , θα μπορούσες να περιμένεις ίσως το νέο civic , κάτι μου λέει πως θα είναι πάρα πολύ καλό σχεδιαστικά και με δεδομένο το υπάρχον μοντέλο δεν θα υπάρχουν δεύτερες σκέψεις από πλευράς επιδόσεων και οδηγικης συμπεριφοράς, και με 30.000 θα παίρνεις κορυφαία έκδοση και αυτόματο και ας είναι και cvt.
118 δεν κανει για χρηση πολης γιατι καιει πολλα. Το ξερω γιατι το εχω αυτον τον κινητηρα. Υβριδικο Κορολλα να παρει. Με 22-24 χιλ μαξ. Δεν αξιζει να δωσει 30 χιλ σε αυτη την κατηγορια.
-
ποσο καις με το 118?
ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ