-
Καλησπέρα,
1η φορά γράφω σε φόρουμ αυτοκίνησης, φαίνεται ότι είστε όλοι τρομερά ενημερωμένοι. Έχω ένα Peugeot 206, 1360cc, εδώ και 20 χρόνια, που το έχω λατρέψει και έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα με αυτό. Πλέον, ήρθε η ώρα να το αλλάξω. Χρειάζομαι ένα αυτοκίνητο πόλης, με χαμηλή κατανάλωση, άφθονους χώρους , καθώς έχω 2 παιδιά 8 και 12 ετών, πολύ καλή παθητική ασφάλεια και ευκολία στο παρκάρισμα. Τα αυτοκίνητα που με έχουν συγκινήσει είναι αυτά που αναφέρω παραπάνω: Renault Capture ή Clio ή Citroen C3. Καθώς το budget μου είναι πάνω κάτω τα 15.000, είμαι διατεθειμένη να ξοδέψω ίσως λίγο παραπάνω, μόνο αν συντρέχει λόγος σοβαρός. Κινούμαι 90% μες στην πόλη, οπότε με ενδιαφέρει η ευκολία στο παρκάρισμα, αλλά θα πάω και 2-3 φορές το μήνα ένα μικρό ταξιδάκι το πολύ 100-150χλμ, και δεν θέλω να με αφήσει το αυτοκίνητο στις προσπεράσεις. Δεν αγαπώ την ταχύτητα, αν και παλιά ήμουν πολύ του γκαζιού, πλέον ως μαμά και ώριμος άνθρωπος με ενδιαφέρει πρωτίστως η οδική ασφάλεια και η άνεση, και φυσικά το χαμηλό κόστος ανταλλακτικών και συντήρησης. Αναρωτιέμαι, τα 1000cc θα μου φτάνουν για ένα ταξιδάκι; Εκτιμώ πολύ τη γνώμη σας και θα χαρώ να μου πείτε τις ιδέες σας . Ευχαριστώ προκαταβολικά. Τελευταία ερώτηση: το diesel υπάρχει περίπτωση να με συμφέρει; Δεν κάνω πάνω από 10.000km τον χρόνο ποτέ. Να είστε καλά.
-
Καλησπέρα,
1η φορά γράφω σε φόρουμ αυτοκίνησης, φαίνεται ότι είστε όλοι τρομερά ενημερωμένοι. Έχω ένα Peugeot 206, 1360cc, εδώ και 20 χρόνια, που το έχω λατρέψει και έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα με αυτό. Πλέον, ήρθε η ώρα να το αλλάξω. Χρειάζομαι ένα αυτοκίνητο πόλης, με χαμηλή κατανάλωση, άφθονους χώρους , καθώς έχω 2 παιδιά 8 και 12 ετών, πολύ καλή παθητική ασφάλεια και ευκολία στο παρκάρισμα. Τα αυτοκίνητα που με έχουν συγκινήσει είναι αυτά που αναφέρω παραπάνω: Renault Capture ή Clio ή Citroen C3. Καθώς το budget μου είναι πάνω κάτω τα 15.000, είμαι διατεθειμένη να ξοδέψω ίσως λίγο παραπάνω, μόνο αν συντρέχει λόγος σοβαρός. Κινούμαι 90% μες στην πόλη, οπότε με ενδιαφέρει η ευκολία στο παρκάρισμα, αλλά θα πάω και 2-3 φορές το μήνα ένα μικρό ταξιδάκι το πολύ 100-150χλμ, και δεν θέλω να με αφήσει το αυτοκίνητο στις προσπεράσεις. Δεν αγαπώ την ταχύτητα, αν και παλιά ήμουν πολύ του γκαζιού, πλέον ως μαμά και ώριμος άνθρωπος με ενδιαφέρει πρωτίστως η οδική ασφάλεια και η άνεση, και φυσικά το χαμηλό κόστος ανταλλακτικών και συντήρησης. Αναρωτιέμαι, τα 1000cc θα μου φτάνουν για ένα ταξιδάκι; Εκτιμώ πολύ τη γνώμη σας και θα χαρώ να μου πείτε τις ιδέες σας . Ευχαριστώ προκαταβολικά. Τελευταία ερώτηση: το diesel υπάρχει περίπτωση να με συμφέρει; Δεν κάνω πάνω από 10.000km τον χρόνο ποτέ. Να είστε καλά.
-
Σου απάντησα κ στο άλλο, C3 Aircross κ κοίτα αν έχουν εκθεσιακά φθηνότερα.
Kia Stonic καλή - φθηνή επιλογή.
-
Με τέτοιο προφίλ χρήσης, δε σου ταιριάζει το πετρέλαιο. Πρότασή μου είναι να δεις ποιο από αυτά βγαίνει με εργοστασιακή εγκατάσταση υγραερίου. Σίγουρα το Captur, λογικά και το Clio. Το πρώτο μάλλον θα είναι πάνω από τα χρήματα που θες να δώσεις.
Όσο για τα υπόλοιπα ερωτήματα που θέτεις, όλα είναι ασφαλή, όλα ταξιδεύουν αξιοπρεπώς, σε σχέση με το 206 θα σου φανούν διαστημόπλοια.
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Το εκτιμώ.
Θα μου φανούν διαστημόπλοια (!), ακόμη και στα 1000cc? Δεν έχω τρελές απαιτήσεις, αλλά αναρωτιέμαι, μήπως με αυτά τα κυβικά δεν μπορώ να κάνω μια προσπέραση της προκοπής ... Σκέφτομαι μήπως πάω για περισσότερα κυβικά. Τώρα θα κοιτάξω στα πόσα βγαίνουν. Είμαι πιο κοντά στο C3.
Kαλό βράδυ
-
Χαϊδω δες εδω
https://forum.4troxoi.gr/forum/mellontika-montela/dacia-sandero-iii-sandero-stepway-iii?page=2
Ερχεται το νεο sandero οπου βγαινει με εργοστασιακο συστημα υγραεριου.
Μισο κοστος απο βενζινη. Βασιζεται πνω στο clio 5 και στα χρηματα σου ισως παιρνεις το τζιποειδες φουλ εξτρα με turbo και με υγραεριο
-
Τα 1.000 κυβικά είναι να τούρμπο, οπότε θα είναι οπωσδήποτε ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ πιο γρήγορα από το 206 σου. Φαντάζομαι ότι έχεις το 1.4. Αν έχεις το GTi ή το RC, αλλάζει το θέμα.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Πήγα χτες και είδα το C3, βγαίνει στα 1200cc τελικά μόνο. Με ικανοποιητικές επιδόσεις. Στα 15.100€. Θα πάω να δω και το Capture σύντομα. Lap το Sandero δεν το ξέρω καν, και δεν μπορώ να περιμένω άλλο...
Dimsabas, οχι δεν έχω το GTI. Thanx
-
Αν δεν μπορεις να περιμενεις ειναι σεβαστο.
Πανε δες το clio με τον 1.0 turbo με εργοστασιακη εκδοση υγραεριου.
Θα εχεις 45 με 50% μικροτερο κοστος κινησης.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Πήγα χτες και είδα το C3, βγαίνει στα 1200cc τελικά μόνο. Με ικανοποιητικές επιδόσεις. Στα 15.100€. Θα πάω να δω και το Capture σύντομα. Lap το Sandero δεν το ξέρω καν, και δεν μπορώ να περιμένω άλλο...
Dimsabas, οχι δεν έχω το GTI. Thanx
Αφού ήσουν στην Citroen γιατί δεν είδες και το C3 Aircross; από χώρους θα σε βολεψει απείρως περισσότερο και είναι μόνο 4.15m, και είναι το αντίστοιχο Captur της Citroen.
Αγορά νέου αυτοκινήτου: Renault Capture ή Clio ή Citroen C3