-
Καλά γούστα είναι αυτά.Εγω ένας από τους λόγους που δεν πήγα καν να δω το Tuscon για αγορά ήταν η εξωτερική του εμφάνιση.
-
Φρέσκιες τιμές για κατανάλωση...
Θεσσαλονίκη - Νάουσα 93χλμ, κάπου 60-65χλμ Εθνική/Εγνατία οδό (μέση ταχύτητα 130) και το υπόλοιπο πόλη και επαρχιακό δίκτυο.. ανηφορικό στο "πήγαινε"... σύμφωνα με το αυτοκίνητο:
πήγαινε 1ω10λ 7.5λ/100
επιστροφή 1ω12λ 6.7λ/100
3 ενήλικοι 2 παιδάκια και λίγες αποσκευές -
@ntou said in Νεο Hyundai Tucson :
Θεσσαλονίκη - Νάουσα 93χλμ, κάπου 60-65χλμ Εθνική/Εγνατία οδό (μέση ταχύτητα 130) και το υπόλοιπο πόλη και επαρχιακό δίκτυο.. ανηφορικό στο "πήγαινε"... σύμφωνα με το αυτοκίνητο:
πήγαινε 1ω10λ 7.5λ/100
επιστροφή 1ω12λ 6.7λ/100
3 ενήλικοι 2 παιδάκια και λίγες αποσκευέςΤα καινούρια αυτοκίνητα δεν καίνε, η βενζίνη είναι πανάκριβη.
-
@ntou said in Νεο Hyundai Tucson :
πήγαινε 1ω10λ 7.5λ/100
επιστροφή 1ω12λ 6.7λ/100
3 ενήλικοι 2 παιδάκια και λίγες αποσκευέςΠοιο μοντέλο;
-
manual, mhev 1.6 180PS, FWD
-
@georgemit said in Νεο Hyundai Tucson :
Τα καινούρια αυτοκίνητα δεν καίνε, η βενζίνη είναι πανάκριβη.
Το συγκεκριμένο για κάποιο λόγο έχει "φορτωθεί" με τη φήμη ότι καίει.. για τις κατηγορίες στις οποίες ανήκει (C SUV, mhev, βενζινη, 150-200PS κτλ) θεωρώ ότι στο "φυσικό του περιβάλλον" δλδ ταξίδια, έχει πολύ καλή μέση κατανάλωση.. αν το χώνεις συνέχεια σε κίνηση πόλης εννοείται ότι μάλλον θα δεις διψήφια.. αλλά και πάλι σε νορμάλ πλαίσια.. από αυτά που έχω δει μέχρι στιγμής, σε περιβάλλον πόλης με ήπια/χαμηλη κίνηση δεν το φοβαμαι καθόλου
-
@kapa-0 said in Νεο Hyundai Tucson :
Φώτα ημέρας είναι. Αν θες σβήνουν. Εκτός αν λες να σβήνουν μόνο αυτά και να μένουν τα πορείας ανοιχτά. Αυτό δεν γίνεται.
Αν και για μένα, είναι το selling point εξωτερικά.
Ναι εννοώ να σβήνουν το βράδυ πχ μόλις ανάβεις τα πορείας.
Μέσα στην πόλη μοιάζουν πολύ επιβλητικα το βράδυ στα 50-100 μέτρα με χαμηλές ταχύτητες, περιμένεις να δεις να περνά κάποιο super duper διπλοκαμπινο αγροτικό απέναντι ή πίσω σου. -
@vagkirk said in Νεο Hyundai Tucson :
Μόνο αυτή...η πανδαισία Led μπροστά μου φαίνεται κάπως...σαν αγροτικά μηχανήματα που δουλεύουν το βράδυ στον κάμπο μοιάζει από μακριά. Αλήθεια υπάρχει επιλογή να σβήνουν;
Το βράδυ μοιάζει με scania στην Ε.Ο.. Γενικά υπερβολικός σχεδιασμός.
Βεβαίως η εμφάνιση είναι γούστου
-
Ένα ενδιαφέρον video για την τετρακίνηση του Tucson: https://youtu.be/iI69LsUi2fE
-
@ss_76 said in Νεο Hyundai Tucson :
@vagkirk said in Νεο Hyundai Tucson :
Μόνο αυτή...η πανδαισία Led μπροστά μου φαίνεται κάπως...σαν αγροτικά μηχανήματα που δουλεύουν το βράδυ στον κάμπο μοιάζει από μακριά. Αλήθεια υπάρχει επιλογή να σβήνουν;
Το βράδυ μοιάζει με scania στην Ε.Ο.. Γενικά υπερβολικός σχεδιασμός.
Βεβαίως η εμφάνιση είναι γούστου
Γιατί άσχημη είναι η SCANIA στον αυτοκινητόδρομο; Κυρίαρχος των δρόμων! Πλάκα κάνω ... Πάντως εγώ παραλαμβάνω το TUCSON την άλλη εβδομάδα με τα φώτα ημέρας αναμμένα!!!
-
Είναι παντού. Πρέπει να έχουν δεύτερο όχημα όσοι το αγοράζουν και δεν το βλέπεις καθημερινές. Τώρα στις διακοπές και στις εξορμήσεις παραλιών όλοι το βγάζουν και πραγματι είναι πάρα πολλά. Θα γίνει σούπα σαν το QQ.
Το ευχάριστο που βλέπω πολύ νέους οικογενειάρχες να το οδηγούν. Μιλάμε για 35-40αριδες. -
καθίσματα εμπρός
για να είμαι ειλικρινής , μετά από σχεδόν 15.000 χλμ, θα ήθελα λίγο καλύτερα μπροστά καθίσματα...Αν και σε παλιότερο post δεν είχα εκφράσει παράπονο για το μέγεθος του κατω μέρος του καθίσματος όπου υπήρχαν κάποιες ενστάσεις από φίλους εδώ, θεωρώ ότι η κατηγορία και τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου άξιζαν πιο ευμεγέθη και πιο αναπαυτικά εμπρός καθίσματα.
Βλέπω /διαβάζω για την άνεση που προσφέρουν τα καθίσματα ''Advanced Comfort Seats'' του Citroen C5 Aircross αλλά και άλλων Citroen και ζηλεύω λιγάκι (πολύ, θα έλεγα !) γιατί είναι σίγουρο ότι θα αγκάλιαζαν με μεγαλύτερη στοργή το κουρασμένο μου κορμί προς και (ιδίως) μετά τη δουλειά, αλλά και στα μεγάλα ταξίδια... -
Το κακό όταν έχεις Citroen και κάνεις μεγάλα ταξίδια, με παρέα, είναι ότι τελικά αισθάνεσαι μόνος σου, αφού οι άλλοι κοιμούνται μακαρίως...
Εγώ στους φίλους μου είπα ότι θα τους χρεώνω διαμονή 5αστερου ξενοδοχείου...
-
Ερώτηση προς ιδιοκτήτες manual (iMT) κατά προτίμηση βενζίνη 150ps. Με το rev matching ή την εκκίνηση του οχήματος από στάση έχει αντιμετωπίσει κάποιος ιδιοκτήτης stollάρισμα;
-
@sabas_thess said in Νεο Hyundai Tucson :
Ερώτηση προς ιδιοκτήτες manual (iMT) κατά προτίμηση βενζίνη 150ps. Με το rev matching ή την εκκίνηση του οχήματος από στάση έχει αντιμετωπίσει κάποιος ιδιοκτήτης stollάρισμα;
Χρηστο εξηγησε μου λιγο πιο ελληνικα τι εννοεις και αν μπορω να σε βοηθησω γιατι και imt χειροκινητο εχω αλλα diesel
-
@alex-mix said in Νεο Hyundai Tucson :
Χρηστο εξηγησε μου λιγο πιο ελληνικα τι εννοεις και αν μπορω να σε βοηθησω γιατι και imt χειροκινητο εχω αλλα diesel
Όρος αεροπλοΐας είναι όταν υπάρχει απώλεια στήριξης του αεροπλάνου συνήθως λόγω χαμηλής ταχύτητας ή κακής κλίσης (είναι ο εφιάλτης του πιλότου). Τώρα δεν ξέρω πως το εννοεί ο φίλος. Μήπως ανεβάζει στροφές αλλά δεν δίνει ; Ή ενώ πάτα γκάζι δεν ξεκολα το αμάξι;
-
Σε 2/3 reviews υπήρχαν παράπονα για τον συνδυασμό του 1.6Tgdi με το μηχανικό κιβώτιο καθώς στην εκκίνηση του οχήματος επειδή ο συμπλέκτης δεν έχει "μηχανική σύνδεση" δυσκολεύονται πολύ να τον συγχρονίσουν με το γκάζι ώστε να υπάρξει ομαλή εκκίνηση.
Έτσι είτε στροφάρει υπερβολικά ο κινητήρας (όπως θα γινόταν πχ σε ένα πατινάρισμα με πρόβλημα στον δίσκο) ή κρεμάει το μοτέρ χωρίς να αποκρίνεται.
-
Σε 2/3 reviews υπήρχαν παράπονα για τον συνδυασμό του 1.6Tgdi με το μηχανικό κιβώτιο καθώς στην εκκίνηση του οχήματος επειδή ο συμπλέκτης δεν έχει "μηχανική σύνδεση" δυσκολεύονται πολύ να τον συγχρονίσουν με το γκάζι ώστε να υπάρξει ομαλή εκκίνηση.
Έτσι είτε στροφάρει υπερβολικά ο κινητήρας (όπως θα γινόταν πχ σε ένα πατινάρισμα με πρόβλημα στον δίσκο) ή κρεμάει το μοτέρ χωρίς να αποκρίνεται.
Φιλε εγω στο diesel δεν μου εχει κανει κατι τετοιο παρα μονο εχει μεγαλη αποσταση να απομονωσει ο συμπλεκτης, sailing mode μια φορα το ειδα για δευτερολεπτα, δεν ξερω φιλε μακαρι να βοηθησα
-
@tkin73 said in Νεο Hyundai Tucson :
@alex-mix said in Νεο Hyundai Tucson :
Όρος αεροπλοΐας είναι όταν υπάρχει απώλεια στήριξης του αεροπλάνου συνήθως λόγω χαμηλής ταχύτητας ή κακής κλίσης (είναι ο εφιάλτης του πιλότου). Τώρα δεν ξέρω πως το εννοεί ο φίλος. Μήπως ανεβάζει στροφές αλλά δεν δίνει ; Ή ενώ πάτα γκάζι δεν ξεκολα το αμάξι;
Δεν είναι μόνο αεροπορικός όρος. Stall στα αγγλικά είναι γενικά το σταμάτημα. Όταν σβήνει ο κινητήρας λέμε engine stall.
-
Και εγώ όταν έκανα test drive ένα manual βενζίνη, μου φάνηκε ιδιαίτερα νωρίς στη διαδρομή το σημείο σύμπλεξης (αν υπάρχει τέτοιος όρος) καθώς και η συνολική διαδρομή. Κατά συνέπεια, μπορεί εύκολα να σου σβήσει η μηχανή με λίγο γκάζι. Αυτό μάλλον οφείλεται στο iMT που έχει ηλεκτρομηχανικό συμπλέκτη και όχι ντίζα. Νομίζω όμως ότι θα το συνηθίσεις.
Hyundai Tucson NX4 (2020)