-
Αυτό που βρέθηκε άνθρωπος οπου διάβασε σχολαστικά αυτόν τον μεγάλο τόμο του manual και εν τελη ο τόμος περιγράφει άσχετα αυτοκινητα αλλων χωρών και εκδόσεων, το βρίσκω ως και επικό.
Πρώτη φορά μπορώ να πω ότι ασχολήθηκα τόσο πολύ με manual, διότι πρώτη φορά υπάρχουν τόσα συστηματα/ρυθμισεις /παραμετροποίηση
Πρακτικά, δ ε ν μπόρεσα να διακρίνω την έκδοση που αφορά το δικό μου μοντέλο και υποτίθεται ότι είμαι και σχετικός με αυτοκίνητα! Αν κάποιος που έχει ένα αυτοκίνητο δεκαετίας με τη βασική οθονουλα trip computer κλπ πάει στο tucson, θα εξοικειωθεί αρκετά δύσκολα, ακόμα και με τη λειτουργία των μερικών χιλιομετρητων, στατιστικών, τρόπων μέτρησης κατανάλωσης κλπ, ποσω μάλλον με πιο σοβαρές ρυθμίσεις.
Άλλο πολύ εντυπωσιακό είναι ότι το αυτοκίνητο είναι γεμάτο αισθητήρες, ειδικά στους προφυλακτηρες αλλά όχι μόνο! Εύχομαι να μη με ακουμπήσει ή μάλλον ούτε καν 'χαϊδέψει' προφυλακτήρας αλλού αυτοκινήτου - αξίζει να δείτε το manual μόνο και μόνο για το που υπάρχουν αισθητήρες και πόσοι ειναι...
-
-
Καλησπέρα,
Απόλυτη ηρεμία και απομόνωση από το περιβάλλον, αγνοεί ανωμαλίες του δρόμου, κάθετα μικρά αυλάκια κ. λπ.
Απόλαυση τα padlles, άρχισα τα παιχνίδια και ο κινητήρας βενζίνης σβήνει όταν δεν πατάς γκάζι σε κατηφορα... δεν ακούς τίποτα, παρά μόνο βλέπεις το στροφόμετρο στο μηδέν!
Κατανάλωση 7/100 νωρίς το πρωί κάθοδος ποτάμι, 8/100 απόγευμα άνοδος με a/c - και στις δύο περιπτώσεις πρόγραμμα οδήγησης eco, μαλακό πόδι και ποτέ σταθερό γκάζι, έως τα πρώτα 1. 000 χλμ για το στρώσιμο
-
Καλησπέρα,
Σήμερα που έπεσα σε κινησουλα στην άνοδο του Κηφισού + κλιματισμο, φλερταρα τα 9.5 με 9.8 /100, με αρκετή χρήση paddles. Κατά τα άλλα, χαίρεσαι να το οδηγείς!
-
Πόσα χλμ πρέπει να κάνεις για να το στρώσεις; Μέχρι τότε χρησιμοποιείς cc ή δεν ενδείκνυται;
-
Πόσα χλμ πρέπει να κάνεις για να το στρώσεις; Μέχρι τότε χρησιμοποιείς cc ή δεν ενδείκνυται;
Για 1.000 χλμ, στην περιοχή στροφών 2-3.000 (με συνεχώς μεταβαλλομενες στροφές αν γίνεται) , άρα το cc δεν συνιστάται... Κάνω αλλαγές με τα paddles ώστε να στρώσει και το κιβώτιο και για να μη χρησιμοποιώ τα φρένα απότομα, ως τα πρώτα 500 χλμ.
-
Κοίτα να χαρείς το καινούργιο σου αυτοκίνητο και μην παθαίνεις ψύχωση με την κατανάλωση. Βασικά είναι παντελώς άχρηστο η στιγμιαία κατανάλωση. Μέτρα σε συγκεκριμένες διαδρομές λ/100χλμ και οδηγώντας όπως το απολαμβάνεις και όχι για να πετύχεις την ελάχιστη κατανάλωση. Άλλωστε ακόμα είναι παντελώς σφιχτός ο κινητήρας. Για μένα κράτα το στρώσιμο έως τις 5000χλμ και δεν θα το μετανιώσεις μελλοντικά.
-
Κοίτα να χαρείς το καινούργιο σου αυτοκίνητο και μην παθαίνεις ψύχωση με την κατανάλωση. Βασικά είναι παντελώς άχρηστο η στιγμιαία κατανάλωση. Μέτρα σε συγκεκριμένες διαδρομές λ/100χλμ και οδηγώντας όπως το απολαμβάνεις και όχι για να πετύχεις την ελάχιστη κατανάλωση. Άλλωστε ακόμα είναι παντελώς σφιχτός ο κινητήρας. Για μένα κράτα το στρώσιμο έως τις 5000χλμ και δεν θα το μετανιώσεις μελλοντικά.
Ναι ναι δε με στρεσσαρει η κατανάλωση, και τα Volvo που είχα έκαιγαν σχετικά... Απλά, θέλω να δω την εξέλιξη της με τον καιρό και να σας ενημερώσω σχετικά και φυσικά αντικειμενικά... και να ελέγξω την ορθότητα των αναφορών των δοκιμαστων στα τεστς... Όσο για τα 5.000 χλμ... αφηστε τα... Είμαι πολύ ψείρας... τo S60 άρχισα να νιώθω ότι στρώνει, μετά τα 40.000 χλμ, δηλ 4.000 χλμ πριν πουληθεί!
-
Χαχα! Ε όχι και 40.000χλμ βενζίνη για να στρωθεί! Πάντως το πετρέλαιο θέλει πολλές δεκάδες χλμ για να ανοίξει πλήρως (θα έλεγα 20-25.000, από προσωπική εμπειρία το λέω, όχι επιστημονικά).
Θα τα δείς και τα δεκαρια σου, μεγάλο και αρκετά βαρύ C suv είναι. Εγώ διαβάζω κάτι καταναλώσεις, και μάλιστα σε αυτοκίνητα που είχα, και δεν ξέρω πως τα καταφέρνουν κάποιοι, αν το έχεις, πρέπει λίγο και να το ανοίγεις!
Πάντως βλέπω πολλά στο δρόμο, πρέπει να πουλάει πολύ καλά για τα δεδομένα της Hyundai, αν σκεφτεί κανείς ότι βλέπουμε Xceed με το σταγονόμετρο, το ότι βλέπω ήδη Tuscon σε Αθήνα και επαρχία, κάτι λέει..
-
Το μανιουαλ τι λέει επ'αυτού;
Μην ακούς τον κάθε Ελληναρα που προκειμένου να πει 'δεν ξέρω', λέει ότι του έρθει εκείνη τη στιγμή. Ότι λέει το μανιουαλ. Αν δεν αναφέρει κάτι για αυτό, τότε τα χρησιμοποιείς κανονικά. Άσε που προσωπικά δε βρίσκω λόγο να μη χρησιμοποιούνται. Το αντίθετο μάλιστα!
Και για το στρώσιμο τα ίδια. Ότι λέει το μανιουαλ. Μη γίνόμαστε ψυχαναγκαστικοί ρε παιδιά.
-
Χαχα! Ε όχι και 40.000χλμ βενζίνη για να στρωθεί! Πάντως το πετρέλαιο θέλει πολλές δεκάδες χλμ για να ανοίξει πλήρως (θα έλεγα 20-25.000, από προσωπική εμπειρία το λέω, όχι επιστημονικά).
Πάντως βλέπω πολλά στο δρόμο, πρέπει να πουλάει πολύ καλά για τα δεδομένα της Hyundai, αν σκεφτεί κανείς ότι βλέπουμε Xceed με το σταγονόμετρο, το ότι βλέπω ήδη Tuscon σε Αθήνα και επαρχία, κάτι λέει..
Και ομως, η τούρμπο μηχανή 1.5 των 152 ίππων έγινε πιο ευστροφη τον τελευταίο καιρό! Το αυτοκίνητο δούλευε κατά 80% με 6η αυτοματη, πάνω κάτω το ποτάμι σε ώρες μη αιχμής με πρόγραμμα eco... Μιλάμε για πολύ χάδι στο γκάζι, εκτός αν ήταν για προσπέραση, οπότε το αγριευα! Άλλωστε, τα 7.8/100 μέση κατανάλωση για τέτοιο βάρος συν τον όχι τόσο οικονομικό κινητήρα, το αποδεικνυουν...
-
Μόλις είχα επικοινωνία με την αντιπροσωπεια... Δεν συνιστούν χρήση των paddles στη διαδικασία στρωσίματος, αν και δεν μου το είχαν πει... Συνεπώς, θα δουλεύω το αυτόματο κιβώτιο επί το πλείστον...
-
Το μανιουαλ τι λέει επ'αυτού;
Μην ακούς τον κάθε Ελληναρα που προκειμένου να πει 'δεν ξέρω', λέει ότι του έρθει εκείνη τη στιγμή. Ότι λέει το μανιουαλ. Αν δεν αναφέρει κάτι για αυτό, τότε τα χρησιμοποιείς κανονικά. Άσε που προσωπικά δε βρίσκω λόγο να μη χρησιμοποιούνται. Το αντίθετο μάλιστα!
Και για το στρώσιμο τα ίδια. Ότι λέει το μανιουαλ. Μη γίνόμαστε ψυχαναγκαστικοί ρε παιδιά.
Ακριβώς την ίδια γνώμη έχω κι εγώ.. Ακριβώς όμως. Σημείωση... Το manual δεν λέει τίποτα...
-
GGAB wrote:
Ναι ναι δε με στρεσσαρει η κατανάλωση, και τα Volvo που είχα έκαιγαν σχετικά... Απλά, θέλω να δω την εξέλιξη της με τον καιρό και να σας ενημερώσω σχετικά και φυσικά αντικειμενικά... και να ελέγξω την ορθότητα των αναφορών των δοκιμαστων στα τεστς... Όσο για τα 5.000 χλμ... αφηστε τα... Είμαι πολύ ψείρας... τo S60 άρχισα να νιώθω ότι στρώνει, μετά τα 40.000 χλμ, δηλ 4.000 χλμ πριν πουληθεί!
Μη μπερδεύεις το στρώσιμο με το άνοιγμα.Σαφώς ο κινητήρας ανοίγει μετά απο πολλές χιλ χλμ.Στρώσιμο όμως για να μπορείς να γεμίζεις το στροφόμετρο,θέλει για μένα 5-10Κ χλμ.
-
d_m wrote:
GGAB wrote:
Μη μπερδεύεις το στρώσιμο με το άνοιγμα.Σαφώς ο κινητήρας ανοίγει μετά απο πολλές χιλ χλμ.Στρώσιμο όμως για να μπορείς να γεμίζεις το στροφόμετρο,θέλει για μένα 5-10Κ χλμ.
Σωστός είναι ο διαχωρισμός, δεν έχετε άδικο... απλά επειδή όπως ανέφερα οι διαδρομές είνσι στην Ε. Ο. και πάντα ήπια χρήση στο γκάζι, μάλλον κανένα από τα αυτοκίνητα δεν πρόλαβαν να ανοίξουν πριν τα πουλήσω..
-
Σιγά μην θέλει και 1 δις χιλιόμετρα μέχρι να πατήσεις τέρμα...
-
Περί ορέξεως.Ο καθένας κρίνει και πράττει ανάλογα.Εσύ θεωρείς ότι 1000χλμ είναι αρκετά,εγώ όχι.
-
@GGAB, ποιο σκεπτικό θεωρείς ότι χρειάζονται 5-10.000 χλμ. για το στρώσιμο;
Όταν οι περισσότεροι κατασκευαστές σου λένε για 1000-1500 χλμ. ενώ κάποιοι σου λένε ότι δε χρειάζεται καθόλου; Ποτέ κανείς κατασκευαστής δεν έχει μιλήσει για τόσα πολλά χλμ. Εσύ πως κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα;
-
Δεν έχει σημασία τι θεωρώ εγώ ή εσύ, αλλά τι λέει ο κατασκευαστής.
-
Εγώ θα συμφωνήσω με την άποψη ότι δεν πρέπει να γινόμαστε ψυχαναγκαστικοί με το στρώσιμο. Τα αυτοκίνητα δεν είναι αυγά μελάτα, για να προσέχουμε μην σπάσουν. Όπως είπε και ο Δίας, ότι λέει ο κατασκευαστής πρέπει να δεχτούμε ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι το σωστό.
Από εκεί και πέρα διάβασα ότι η άποψη της αντιπροσωπείας είναι ότι δεν συστήνεται η χρήση paddles κατά την περίοδο του στρωσίματος. Εφόσον δεν αναγράφεται στο user manual, το θεωρώ μάλλον παπάντζα, καθώς δεν μπορεί να προκαλεί κάποια φθορά. Μοναδική λογική σε αυτή τη σύσταση είναι να αποφευχθούν αλλαγές στο κόκκινο (ή κατά λάθος κατεβάσματα) από κάποιον απρόσεκτο ή άσχετο οδηγό. Κατά τα άλλα όσο καλό στρώσιμο θα έκανε ένας λογικός οδηγός με χειροκίνητο κιβώτιο, το ίδιο θα έκανε και με τη χρήση paddles.
Υ.Γ.: Όσον αφορά τα χιλιόμετρα στα οποία τελικά 'ανοίγει' ένας κινητήρας ντίζελ, θα συμφωνήσω με το Δουβλινέζο ότι φαίνεται να είναι αρκετά μεγάλα. Το προηγούμενο 1.6TDi που είχα 'άνοιξε' στα 20.000 Km και το παρόν 1.5TDCi στα 25.000 Km. Και τα δύο χωρίς υπερβολές στο στρώσιμο και με γενικά σβέλτη οδήγηση.
Hyundai Tucson NX4 (2020)