-
Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι ρε παιδιά, μιας και οι δικές μου γνώσεις στα αυτοκίνητα δεν είναι μεγάλες. Πριν από ένα μήνα μου δόθηκε η επιλογή, μέσω leasing, να πάρω ένα εταιρικό αυτοκίνητο με συγκεκριμένο budget μηνιαίας δόσης. Ως κάτοχος, από το 2015, ενός QQ diesel, που με βόλεψε στα ταξίδια και στις οικογενειακές μετακινήσεις, είπα να μην ξεφύγω από την κατηγορία των C-SUV στην επιλογή του leasing μοντέλου.
Το Tucson το είχα δει σε φωτογραφίες και ομολογώ ότι μου άρεσε η σχεδίαση (με κάποια λίγα σημεία να με χαλάνε). Πήγα και το είδα και στην αντιπροσωπεία όπου μου άρεσε ακόμα περισσότερο. Αξιόπιστα αυτοκίνητα, η γυναίκα μου είχε για χρόνια ένα atos, και τώρα I10. Μόνο λάδια και φίλτρα, καμία ζημιά, δεν μου έχει ξανασυμβεί με αυτοκίνητο αυτό.
Για να μην κουράζω οι επιλογές που μου δόθηκαν είναι δύο :
α) Tucson Full Hybrid 230 ps Distinctive (Με ηλιοροφή, δερμάτινα αεριζόμενα, SCC, SVM 360, ηλεκτρική πίσω πόρτα και Remote Park Assist.)
β) Peugeot 3008 HYBRID4 300 eEAT8 GT (επίσης πολύ ωραίο, το μόνο μου θέμα ότι θα δυσκολευτώ πολύ να το φορτίζω, λόγω του ότι είναι Plug In).
Με αυτά τα δεδομένα, οποιαδήποτε βοήθεια επιλογής από εσάς, είναι καλοδεχούμενη
-
Φίλε αν έχεις θέμα με την φόρτιση τι συζητάς το plugin? Θα πληρώσεις +50000 και θα ψαχνεσαι που θα φορτίσεις;
Το τουσον όπως το περιγράφεις πόσο πάει κάνα 48 αρι;
-
αστεια η συγκριση... το τουκσον ειναι τσοφλι μπροστα στο φευ. ως λογιστης που υπογραφεις νομιζω αντιλαμβανεσαι γιατι το 3008 βγαινει σε ληζινγκ τοσο χαμηλα αν και κοστιζει πολλα περισσοτερα απο το τσοφλι. τη φορτιση θα μπορεις συντομα να την απολαυσεις σε πολλες ευκαιριες, ειναι το μελλον/ αν ησουν ιδιωτης να καταλαβω τη διαφορα τιμης που θα σε οδηγουσε στο χάιουντάι αλλα αν δεν το γνωριζεις το ληζινγκ αυτοκινητων με ρυπους κατω απο 50 οπως το φευ, βγαινει απο τα εξοδα με 130% και ΚΥΡΙΩΣ κατι που σε αφορα: δεν μπαινει η χρηση του αυτοκινητου σαν βιρτσουαλ εισοδημα απο μισθωτες στη δικη σου φορολογικη δηλωση. εκτος απο οροφη σε εξοπλισμο το τουκσον δεν εχει κατι που να λειπει απο ενα 3008 gt. αν μαλιστα το χάιμουντάι δεν ειναι και τετρακουνητο ουτε με σφαιρες.
-
Τσόφλι το τουσον!
Θα θυμίσω ότι η χιουνται είναι η μοναδική βιομηχανία αυτοκινήτου που παράγει την λαμαρίνα μόνη της ! Οπότε να είναι τσόφλι δεν παίζει. Το δείχνουν άλλωστε και τα κιλά των χιουνται.
Τώρα αν με την λέξη τσόφλι έννοιεις κάτι άλλο πάσο....
-
47.400 φίλε Tkin73 για την ακρίβεια.
-
Τσόφλι το τουσον!
Θα θυμίσω ότι η χιουνται είναι η μοναδική βιομηχανία αυτοκινήτου που παράγει την λαμαρίνα μόνη της ! Οπότε να είναι τσόφλι δεν παίζει. Το δείχνουν άλλωστε και τα κιλά των χιουνται.
Τώρα αν με την λέξη τσόφλι έννοιεις κάτι άλλο πάσο....
εκφρασις της διαφορας ενος προικισμενου φεβ με 300 αλογα σε σχεση με κατι πολυ απλουστερο-φθηνοτερο.
-
Φίλε gatoz, όντως τα γνωρίζω τα οφέλη (λογιστής γαρ) τόσο για την επιδότηση του εξόδου με 30% plus, όσο και την απαλλαγή του επιπλέον εισοδήματος από παροχή σε είδος και σίγουρα μπαίνουν στην ζυγαριά. Το πρόβλημα μου είναι οι λίγοι σταθμοί φόρτισης, αυτή την στιγμή τουλάχιστον, και ότι με το kit φόρτισης που έρχεται το αυτοκίνητο, για φόρτιση σε οικιακό δίκτυο, θέλει 7 ώρες.
Να σου πω την αλήθεια ούτε και εγώ το θεωρώ τσόφλι το Tucson
-
δεν κατανοω το προβλημα των σταθμων φορτισης καθως σε ελλειψη τους μπορεις να κινηθεις με τη βενζινη. φυσικα και θα φας το παραπανω βαρος των μπαταριων σε καταναλωση και θα ισχυε αν η συγκριση θα ηταν με καποιο οικονομικοτερο σε καταναλωση αλλα οχι με τουκσον που απο οσο θυμαμαι ειναι μολις 50 κιλα ελαφρυτερο και με ρηαλ γουρλντ 40mpg στη καλυτερη. παντως αν εχεις παρκιν στο σπιτι το βαζεις στη πριζα καθε βραδυ και το βρισκεις το πρωι ετοιμο. προσωπικα εγκατεστησα και σταθμους φορτισης στην εταιρεια μου.
-
Τα plug-in έχουν νόημα αν τα φορτίζεις καθημερινά. Αν όχι, τσάμπα κουβαλάς το περιττό βάρος. Περισσότερο μολύνεις. Το λέω γενικά, δεν έχω δει τι ισχύει ανάμεσα στα δύο ανταγωνιστικά μοντέλα. Γάτε, έχεις ψάξει ότι το 3008 βγάζει λιγότερους ρύπους **ξεφόρτιστο **σε σχέση με το Tuscon; Το οποίο, όσο το περιεργάστηκα, μου φάνηκε αμαξάρα.
-
Τα plug-in έχουν νόημα αν τα φορτίζεις καθημερινά. Αν όχι, τσάμπα κουβαλάς το περιττό βάρος. Περισσότερο μολύνεις. Το λέω γενικά, δεν έχω δει τι ισχύει ανάμεσα στα δύο ανταγωνιστικά μοντέλα. Γάτε, έχεις ψάξει ότι το 3008 βγάζει λιγότερους ρύπους **ξεφόρτιστο **σε σχέση με το Tuscon; Το οποίο, όσο το περιεργάστηκα, μου φάνηκε αμαξάρα.
ο γατος δεν πιστεει σε ρυπους και παπαριες που δηλωνονται σε χαρτια
γατος ξερει βαρος αυτοκινητου, σχημα και ιστορικο κατασκευαστη σε αποδοση κινητηρων σε δυναμη και καταναλωση
τα βαρη λοιπον ειναι αφυσικα κοντα, περιμενα το τουκσον να ειναι ας πουμε 1400 κιλα και ειναι 1750. σχημα περιπτερον αμφοτερα. και η χάιουντάι ναι μεν φημιζεται για αξιοπιστια αλλα επειδη ειχα κιολας, ποτες για οικονομια
-
Ούτε εγώ πιστεύω ότι θα επαληθευτούν στην πράξη οι τιμές κατανάλωσης του κατασκευαστή, είναι όμως ένα αξιόπιστο μέτρο **σύγκρισης. **Δηλαδή ναι μεν δεν πιστεύω τα 6,4 λίτρα του τάδε μοντέλου, αλλά αν το ένα δηλώνεται 6,4 και το άλλο 7,2, θεωρώ ότι στην πραγματική ζωή, το ένα θα καίει 1 λίτρο παραπάνω από το άλλο. Άσχετα αν είναι 9 και 10, αντί για 6,4 και 7,2.
Τώρα, το να θεωρώ ότι το Tuscon θα καίει επειδή είχα Accent κι έκαιγε, δεν το βρίσκω σωστό. Ειδικά στη Hyundai που σκαρφαλώνει τρία-τρία τα σκαλιά και δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν της.
-
δεν λεγω αυτο...
λεγω οτι δεν θα εχει τη κουλτουρα οικονομιας που εχει ενα σουζ που απο οτι ειδες μυστηριωδως και χωρις τεχνολογιες αιχμης καιει λιγοτερο απο πολυ πιο τεχνολογικα προηγμενα. απο την αλλη γιατι να εχει χαμηλοτερη καταναλωση? ποιος ο λογος? και γιατι να εξαιρεθει το πλεονεκτημα του φεβ? επειδης δεν υπαρχουν πριζες τωρα? μεχρι τα Χριστουγεννα θα εχει αλλαξει και μεχρι το απομενο Πασχα ακομη περισσοτερο η κατασταση. και με τη χρηση πριζας μετα ουτε καν υπαρχει συγκριση στη μεση καταναλωση εβδομαδας.
-
Καλησπέρα,
Με ειδοποίησαν σήμερα από την αντιπροσωπεια ότι το αυτοκίνητο που παρήγγειλα αρχές Φεβρουαρίου ήρθε νωρίτερα από την προγραμματισμένη άφιξη του που ήταν μέσα στο Μάιο, χωρίς να μου εδιναν πιο συγκεκριμένη ημερομηνία μέχρι την περασμένη εβδομάδα που ρώτησα τελευταία φορά.
Είπαν ότι ήμουν τυχερός διότι όσοι παρήγγειλαν πιο μετά θα δουν μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις λόγω έλλειψης σε τσιπάκια στο εργοστάσιο της Τσεχίας ( πρόβλημα που έχουν σε πολλά εργοστάσια πολλοί κατασκευαστές από ο, τι έχω διαβάσει)
-
Καλησπέρα,
Με ειδοποίησαν σήμερα από την αντιπροσωπεια ότι το αυτοκίνητο που παρήγγειλα αρχές Φεβρουαρίου ήρθε νωρίτερα από την προγραμματισμένη άφιξη του που ήταν μέσα στο Μάιο, χωρίς να μου εδιναν πιο συγκεκριμένη ημερομηνία μέχρι την περασμένη εβδομάδα που ρώτησα τελευταία φορά.
Είπαν ότι ήμουν τυχερός διότι όσοι παρήγγειλαν πιο μετά θα δουν μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις λόγω έλλειψης σε τσιπάκια στο εργοστάσιο της Τσεχίας ( πρόβλημα που έχουν σε πολλά εργοστάσια πολλοί κατασκευαστές από ο, τι έχω διαβάσει)
Μπράβο! Αναμένουμε τις πρώτες εντυπώσεις!
Να το χαρείτε με υγεία, και εύχομαι πολλά και ωραία ταξιδακια.
-
d_m wrote:
Καλησπέρα,
Μπράβο! Αναμένουμε τις πρώτες εντυπώσεις!
Να το χαρείτε με υγεία, και εύχομαι πολλά και ωραία ταξιδακια.
Ευχαριστώ πάρα πολύ!
Αντεύχομαι, αν με το καλό περιμένετε κι εσείς καινούριο αυτοκίνητο!
-
#kaloriziko
#review
-
#kaloriziko
#review
Ευχαριστώ πολύ!
-
Dublin wrote:
d_m wrote
Καλησπέρα,
Μπράβο! Αναμένουμε τις πρώτες εντυπώσεις
Να το χαρείτε με υγεία, και εύχομαι πολλά και ωραία ταξιδακια
Ευχαριστώ πάρα πολύ!
2008 14ων μηνών (πώς περνάει έτσι ο καιρός;!)
Να είσαι καλά, ειλικρινά.
-
d_m wrote:
Dublin wrote:
d_m wrote
Καλησπέρα,
Μπράβο! Αναμένουμε τις πρώτες εντυπώσεις
Να το χαρείτε με υγεία, και εύχομαι πολλά και ωραία ταξιδακια
Ευχαριστώ πάρα πολύ!
2008 14ων μηνών (πώς περνάει έτσι ο καιρός;!)
Να είσαι καλά, ειλικρινά.
Πολύ αξιόλογο αυτοκίνητο και τόσο καινούριο που πρέπει να είναι... αβάπτιστο!
Ευχαριστώ πολύ!
-
Με το καλό να παραλάβεις και εύχομαι να το χαρείς χωρίς άλλο εγκλεισμό!
Hyundai Tucson NX4 (2020)