-
@fanis75 said in Opel Astra 2021/22:
Μάλιστα από €29.000 το βενζίνη και 30.500 το ντήζελ....καλά θα πάει και αυτό...αχαχαχα!!
ΥΓ: Μιλάω για αυτόματο, το χειροκίνητο για εμένα σε τέτοιο αμάξι και εν έτη 2022, απλά δεν υφίσταται...είναι ως ΜΗ γενόμενο!!
Ποπό, 29000 για 1.2 opel Astra με βασικό εξοπλισμό σκέτο βενζινη με 130 αλογα. Και μετά λέμε το civic θα είναι ακριβό
-
Τι να πεις τώρα ότι το βρίσκεις ακριβό? Όλα πανάκριβα έχουν γίνει. Πάντως ανταγωνιστικό σε τιμές δεν είναι.
Πάει να παίξει στα ίσια λοιπόν τα υπόλοιπα γνωστά hatchback του ανταγωνισμού. Έχει τόσους λάτρεις η Opel? Αμφιβάλω πολύ... -
Δεν περίμενα να το γράψω αυτό αλλά βλέποντας τις τιμές του Astra θα πω ότι ευτυχώς υπάρχει και το vag group.
-
Και να πάρεις vag φθηνότερα θα το πληρώσεις μετά και εις διπλούν μάλιστα….μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
-
Τρελά πράγματα. Σχεδόν όσο η DS4.
-
Οι τιμές των αυτοκινήτων έχουν πλέον ξεφύγει.
Μιλάμε βέβαια για καινούργιο μοντέλο.
Θα περάσω μια βόλτα να δω τους χώρους του, σε σχέση με τα αδέλφια του. -
Απλούστατα πρέπει να ανέβει ο μισθός. Εταιρίες ανεβαζουν τις τιμές λόγω πληθωρισμού, εισπράττουν μεγαλύτερα έσοδα αλλά οι μισθοί που παρέχουν είναι ίδιοι με πριν.
Αύξηση μισθών λοιπόν για να μας φαίνονται φυσιολογικες οι τιμές.
-
Είχα προβλέψει για 22-22.5 το βασικό άστρα αλλά έπεσα έξω γιατί υπολόγιζα χωρίς τις τελευταίες αυξήσεις σε 308 και c4 κάπως έτσι πήγε 25 το 308 με τα ...110 για να χωρέσει στα 23.9 το άστρα με τις σιδερένιες ζάντες και τα 110!!!
Ουρές από αύριο αναμένονται στις αντιπροσωπείες για να βάλουν παραγγελιες!!! -
Απίστευτα πράγματα!
Ο ορισμός του VFM ήταν πάντα στην Ελλάδα το Astraκι , και με πολύ καλές προσφορές ενίοτε όπου πέριξ των 20-22κ έπαιρνες πολύ καλά εξοπλισμένο αυτοκίνητο της κατηγορίας C.
Θυμάμαι το Κ στο τέλος της γερμανικής καριέρας του πριν λίγο καιρό είχε αυτόματο βενζίνη και αυτόματο πετρέλαιο με πολύ καλό εξοπλισμό 22 έως 23 κάτι χιλιάδες αντίστοιχα!
Κάτι παίζει με τον νέο εισαγωγέα τελικά όπως είδαμε και με τις τιμές του 308.
Εν τω μεταξύ κοιτώντας συνολικά την αγορά, στην κατηγορία αυτή των C εκείνο το ΚΙΑ Xceed θα πρέπει να πουλάει περισσότερο και από το Yaris Cross σε λίγο καιρό αν τα πράγματα λειτουργούν ορθολογικά.
Από 23κ έως 28κ έχει διάφορες εκδόσεις και manual και αυτόματα που ταιριάζουν στους πάντες. -
Και στην Ευρώπη που είδα σε φτωχές χώρες σαν εμάς ίδια τιμή το βλέπω.
Αλλά και εκεί κάνουν μεγάλες αυξήσεις μισθών. Δεν βγαίνει αλλιώς.
Από την άλλη όταν αυξάνεις μισθούς σε ένα αποθεματικό νόμισμα τότε ίσως μπαινεις σε φαύλο κύκλο πληθωρισμου μέχρι να επέλθει μια σχετική ισορροπία. Από την άλλη σε ένα αποθεματικό νόμισμα σαν το ευρω δημιουργείς ελλείμματα λόγω δυσκολίας εξαγωγών.
Γενικά η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Προσδοκώ σε εξομάλυνση τιμών τουλάχιστον ως ένα επίπεδο.
Από την αλλη αν συμβεί αυτό, οποιος αγορασει σήμερα θα χάσει πολλά αργότερα. -
Μέχρι τέλους του 2023 πιστεύω οι τιμές μόνο θα ανεβαίνουν. Μετά και εφόσον αποκατασταθεί η διαθεσιμότητα θα σταματήσει η άνοδος και θα μείνουν εκεί ψηλά ώστε οι εταιρείες να βγάλουν τα σπασμένα της 4ετιας.
Έτσι στις φτωχές χώρες της Ευρώπης οι στόλοι θα παλιωσουν περισσότερο κόντρα στην υποτιθέμενη ανάγκη για περιορισμό των ρύπων. Από την μια θα έχουμε ηλεκτρικά και υβριδικά με 300 άλογα και όλο και περισσότερα πόλο και 307 του 2004 θα παραμένουν μέχρι να σκορπίσουν τελείως. -
Έδώ άκουγα ότι θα ανακοινωθεί πληθωρισμός διψήφιος αυτό το μήνα.
Τι να ψάχνεις. -
Δεν προξενεί εντύπωση όμως ότι τα Ιαπωνο-Κορεάτικα που φτιάχνονται στην Ευρώπη έχουν γενικά κρατήσει τιμές, ενώ τα Ευρωπαικά έχουν ξεφύγει?
Οι προμηθευτές είναι πρακτικά ίδιοι, το κόστος πρώτων υλών ίδιο, τα εργατικά ίδια, το κόστος ενέργειας ίδιο.
Ή αποδεχόμαστε ότι έχουν σημαντική διαφορά στην ποιότητα, ή οι Ευρωπαίοι το έχουν ρίξει στην κονόμα... -
@andya3 said in Opel Astra 2021/22:
Δεν προξενεί εντύπωση όμως ότι τα Ιαπωνο-Κορεάτικα που φτιάχνονται στην Ευρώπη έχουν γενικά κρατήσει τιμές, ενώ τα Ευρωπαικά έχουν ξεφύγει?
Τελείως διαφορετικός τρόπος παραγωγής και διαχείρισης προμηθειών (για αυτό και δύσκολα μπορείς να κάνεις custom παραγγελία σε Ασιάτικο, παίρνεις "πακέτα")...ήταν ολόκληρο μάθημα (μαθήματα βασικά) στο πανεπιστήμιο ο τρόπος παραγωγής των Ιαπώνων (JIT, 6S, TQM κλπ.).
Επίσης, οι περισσότεροι Ασιάτες είχαν στοκάρει πολλά chips, οπότε άρχισαν να επηρρεάζονται πιο αργά από ότι οι Ευρωπαίοι.
-
Ταιτσι Όνο... Γαμάτος.
Σωστός ο Φάνης.
-
E. Deming ο πρώτος guru του TQM....το 1995 άρχισα να διαβάζω τα βιβλία του, αυτά κάναμε στο TQM τότε. Και αρκετά άλλα μετά. Ακόμα τα έχω καπου...
-
O Ιάπωνας νόμιζα ήταν ο πρώτος. Ναι,ντεμιγκ φοβερός. Και εγώ τα έχω κάπου, έχω κατεβάσει και κάποια ηλεκτρονικά. Που είναι τώρα ούτε που ξέρω...
Τα έκανα και εργασίες και case study με τι άλλο;....τα αυτοκίνητα!
Ωραία πράγματα, συμφωνώ.. μου άρεσαν πολύ. Ουσίας και πρακτικά. Βασικά μια εποχή αυτό ήθελα να κάνω στη ζωή μου.
Ονειρευόμουν εργοστάσια αυτοκινήτων... Αχ όνειρα
-
@lap said in Opel Astra 2021/22:
Ονειρευόμουν εργοστάσια αυτοκινήτων... Αχ όνειρα
Μια από τα ίδια....δυστυχώς έμειναν όνειρα! Τότε έμαθα για την Τογιότα και τα συστήματα παραγωγής που είχε και πως πετύχαινε τόσο χαμηλό δείκτη σε ελατωματικά προϊόντα.
-
@fanis75 said in Opel Astra 2021/22:
995 άρχισα να διαβάζω τα βιβλία του, αυτά κάναμε στο TQM τότε. Και αρκετά άλλα μετά. Ακόμα τα έχω καπου...
Πάντως τελικά, κάτι που δεν είχα συνειδητοποιήσει (βλακωδώς) είναι ότι μοιάζει με χαμηλό Mokka. Χωρίς αυτο να είναι κακό.
-
4 στα 5 αστεράκια στο euroncap
https://www.euroncap.com/en/results/opel/vauxhall/astra/45874
Όπως και το αδερφό 308, DS4 κλπ...
Μάλλον λόγω έλλειψης μεσαίου αερόσακου (βαρέθηκα να διαβάσω το report )
Opel Astra L (2021)