-
Αυτές οι γρατζουνιές που αφήνει στο ταμπλώ στο piano.... με πονάνε!!!!
-
@teo-mak said in Opel Astra 2021/22:
@super-t said in Opel Astra 2021/22:
Σοβαρά σας αρέσουν οι δύο οθόνες σαν ταψιά καρφωμένα στην μέση του ταμπλό;
Εγώ ανατριχιαζω με την σκέψη ότι όλα αυτά τα μπλιμπλικια θα ψήνονται από τον καλοκαιρινό ήλιο.
Κάπως έτσι το σκέφτομαι κι εγώ και γυρνάει στο μυαλό μου η σκέψη του duster. Μετά από λίγο μου περνά και σκέφτομαι πάλι 308 και Astra.
-
@polioan said in Opel Astra 2021/22:
Αυτές οι γρατζουνιές που αφήνει στο ταμπλώ στο piano.... με πονάνε!!!!
Ισχύει... σε σημείο που προτιμώ τις παλιές καλές πλαστικές επενδύσεις ξύλου και τα απομίμηση carbon.
-
To piano black σας πονάει ή ότι με το 1ο παρκάρισμα κάπου μέσα στην Αθήνα θα αποκτήσετε και τα πρώτα σημάδια στο χρώμα του αυτοκινήτου;
Το εσωτερικό ας πούμε ότι το προσέχουν όσο μπορούν οι επιβάτες και ο ιδιοκτήτης.
Το εξωτερικό ποιος θα το προσέχει;Για να μην αναφέρουμε κόστη αποκατάστασης και χαμένα ημερομίσθια για τα συνεργεία και τα πέρα/δώθε. Για μεταξωτά σωβρακάκια όλα αυτά...
Ο γείτονάς μου πάντως το έλυσε το πρόβλημά του. Πούλησε την Οκτάβια και πήγε και αγόρασε ένα Terios του 2004. Οργώνει μέσα στην Αθήνα.
-
Προφανώς πονάει γιατί μέσα το βλέπεις όσο οδηγείς. Έξω πόσο το βλέπεις ? (παλιά που καθόμου και το έπλενα μόνος μου, δεν το συζητάω, μόνο μασάζ δεν του έκανα στο στέγνωμα)
Μου χουν κάνει σε πλυντήρια αυτοκινήτων στα εταιρικά ουκ ολίγες γρατζουνιές σε piano black και οθόνες infotainment.
Απλά ακόμα και σε λογική χρήση, το piano black μαζεύει περισσότερες γρατζουνιές (και δαχτυλιές).
-
@storm said in Opel Astra 2021/22:
To piano black σας πονάει ή ότι με το 1ο παρκάρισμα κάπου μέσα στην Αθήνα θα αποκτήσετε και τα πρώτα σημάδια στο χρώμα του αυτοκινήτου;
Το εσωτερικό ας πούμε ότι το προσέχουν όσο μπορούν οι επιβάτες και ο ιδιοκτήτης.
Το εξωτερικό ποιος θα το προσέχει;Για να μην αναφέρουμε κόστη αποκατάστασης και χαμένα ημερομίσθια για τα συνεργεία και τα πέρα/δώθε. Για μεταξωτά σωβρακάκια όλα αυτά...
Ο γείτονάς μου πάντως το έλυσε το πρόβλημά του. Πούλησε την Οκτάβια και πήγε και αγόρασε ένα Terios του 2004. Οργώνει μέσα στην Αθήνα.
Για το εξωτερικό είναι ο φόβος και ο τρόμος μας γενικά. Γιατί δεν έχουμε πυλωτες να βάλουμε το αμάξι μέσα.
Και εδώ Θεσσαλονίκη γίνεται χαμός από άσχετους οδηγούς που δεν ξέρουν πώς να παρκάρουν και σε οπισθεν-παρκαρισμα έχουν το έλα έλα έλα μ@λ@κ@ να δεις τι έκανες... -
@antonakis said in Opel Astra 2021/22:
Έξω πόσο το βλέπεις ?
Όσο να'ναι αυτοκίνητο αγοράζει η πλειοψηφία με βάση την εξωτερική σχεδίαση. Αυτή είναι η εικόνα του αυτοκινήτου.
Σίγουρα οι γρατσουνιές και οι φθορές εξωτερικά είναι αναπόφευκτες, ειδικά όσο περισσότερο κυκλοφορεί αστικά το αυτοκίνητο.
Εμένα πάντως ποιο πολύ με χαλάει η διαδικασία αποκατάστασης, παρά η εικόνα.
Γιατί π.χ. αν το βρεις με κατεβασμένο προφυλακτήρα ή με σπασμένο φανάρι, αυτό αμέσως θα με βάλει σε μία διαδικασία αποκατάστασης που εγώ δεν γουστάρω καθόλου.Το εσωτερικό εύκολα μπορώ να το διαχειριστώ. Το καθαρίζω μόνος μου. Σε πλυντήριο αυτοκινήτων μόνο εξωτερικό πλύσιμο. Ποτέ εσωτερικό γιατί είναι τσαπατσούλιδες. Στο εσωτερικό βάζω σκούπα, έχω τα πανάκια μου, έχω τα υγρά καθαρισμού, όλα σπέσιαλ. Ανεβάζω και τα πατάκια στο διαμέρισμα, τα πλένω, τα καθαρίζω, τα στεγνώνω κανένα πρόβλημα.
Άσε που κάνω και το άλλο. Παίρνω το αυτοκίνητο, πάω σε μία ερημική τοποθεσία και το καθαρίζω εκεί. Κάνω και την βόλτα μου.
-
Γιατί δεν έχουμε πυλωτες να βάλουμε το αμάξι μέσα.
Μην νομίζεις ότι οι πυλωτές προσφέρουν πολύ περισσότερη προστασία. Στην πυλωτή που παρκάρω είναι ξέφραγο αμπέλι. Για να φανταστείς ακόμη και ο ταχυδρόμος των ΕΛΤΑ μπαίνει μέσα με την πυλωτή, γυροφέρνει μέσα στα αυτοκίνητα για να πάει στα γραμματοκιβώτια με τη μηχανή. Βαριέται να αφήσει τη μηχανή στο πεζοδρόμιο. Αποτέλεσμα; Να πέφτει σε καθρέπτες, να μην χωρά να περάσει και να ακουμπά συνέχεια με την μηχανή στα αυτοκίνητα.
Η καλύτερη λύση είναι η κλειστές ατομικές θέσεις παρκαρίσματος που έχω δει σε πολλές πολυκατοικίες και μεζονέτες που έχουν απευθείας πρόσβαση στο δρόμο. Αλλά αυτά κοστίζουν και αφορούν σύγχρονες κατοικίες.
-
Γιατί δεν έχουμε πυλωτες να βάλουμε το αμάξι μέσα.
Μην νομίζεις ότι οι πυλωτές προσφέρουν πολύ περισσότερη προστασία. Στην πυλωτή που παρκάρω είναι ξέφραγο αμπέλι. Για να φανταστείς ακόμη και ο ταχυδρόμος των ΕΛΤΑ μπαίνει μέσα με την πυλωτή, γυροφέρνει μέσα στα αυτοκίνητα για να πάει στα γραμματοκιβώτια με τη μηχανή. Βαριέται να αφήσει τη μηχανή στο πεζοδρόμιο. Αποτέλεσμα; Να πέφτει σε καθρέπτες, να μην χωρά να περάσει και να ακουμπά συνέχεια με την μηχανή στα αυτοκίνητα.
Η καλύτερη λύση είναι η κλειστές ατομικές θέσεις παρκαρίσματος που έχω δει σε πολλές πολυκατοικίες και μεζονέτες που έχουν απευθείας πρόσβαση στο δρόμο. Αλλά αυτά κοστίζουν και αφορούν σύγχρονες κατοικίες.
Δεν το ξέρω από προσωπική εμπειρία! Όπως και βάζει είναι καλύτερα από το να το αφήνεις σε κάποιον δρόμο μαζί με άλλα άπειρα αυτοκίνητα που κάποιος η θα περάσει ξυστά ή θα σου κατεβάσει κάνα καθρέφτη(παθών) ή και οι γάτες να κάθονται και να απλώνουν τα νυχακια τους
-
Εννοείται ότι έχεις δίκιο. Εγώ αν δεν είχα πάρκινγκ στην πυλωτή θα ήμουν με αυτοκίνητο 20ετίας. Θα αγόραζα ένα LADA Niva και όλα μια χαρά.
-
Εννοείται ότι έχεις δίκιο. Εγώ αν δεν είχα πάρκινγκ στην πυλωτή θα ήμουν με αυτοκίνητο 20ετίας. Θα αγόραζα ένα LADA Niva και όλα μια χαρά.
-
Έχω πάθει αρκετές ζημιές από λάθος χειρισμό στην πυλωτή πάντως , μια η άλλη με το παρκάρισμα στο δρόμο από άποψη ζημιών . Οι γάτες ανεβαίνουν και περισσότερο και το οξύμωρο είναι ότι τις θέλεις για τα ποντίκια.
-
@monman2 said in Opel Astra 2021/22:
Έχω πάθει αρκετές ζημιές από λάθος χειρισμό στην πυλωτή πάντως , μια η άλλη με το παρκάρισμα στο δρόμο από άποψη ζημιών . Οι γάτες ανεβαίνουν και περισσότερο και το οξύμωρο είναι ότι τις θέλεις για τα ποντίκια.
Τις γάτες τις θέλεις γενικά ️️️️️
-
@monman2 said in Opel Astra 2021/22:
Επειδή παρκάρω μέσα στο οικόπεδο της πολυκατοικίας αλλά χύμα, μου τα έχουν καταστρέψει όλα τα αυτοκίνητα οι γάτες. Πηδάνε πάνω για να περάσουν τη μάντρα της επόμενης. Στο άσπρο C3 δεν πολύ φαίνεται, στο σκούρο γκρί του 2008 την πρώτη εβδομάδα έκλαιγα.. κατέγραψα κάθε γρατζουνιά στο μυαλό μου..
Υπάρχουν κάτι σπρέι λέει; Ξέρει κανείς τίποτα;
Εν το μεταξύ εκτός του ότι έχουμε 500 γάτες που τις ταιζουμε κι' όλας, είναι και το θέμα των ποντικιών, καλύτερα να σου γρατζουνανε το αμάξωμα, παρά να σου τρώνε τα καλώδια!
-
Τα νέα matrix lights. Πραγματικά εντυπωσιακά. Δείτε το κάπου στη μέση του βίντεο σε τελείως σκοτάδι.
-
Ποτε έρχεται αυτό; Τιμολογιακά στα ίδια με το 308 το κόβω. Ίσως με λίγο καλύτερο εξοπλισμό.
Δε νομίζω πως θα έχει τη μεγάλη διαφορα των 208 - corsa. -
Τώρα άνοιξη λένε.
Δεν θα έχει μεγάλη διαφορά αλλά πιστεύω θα είναι τόση όσο ένα eat8.
Μετά η opel έχει το πρόγραμμα opel more με το οποίο μπορείς να βάλεις πακέτα εξοπλισμου χωρις να αλλάζεις έκδοση. Ιδιαίτερα όταν έρχεται νέο μοντέλο του βγάζουν φοβερά πακέτα εξοπλισμου. Για παράδειγμα, ίσως να μπορείς να βάλεις το πακέτο με το acc και με τη διαφορά της τιμής με το 308 να βάλεις και το αυτόματο κιβώτιο.
Και αμέσως έχεις ένα πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο ακόμα και στην βασική του έκδοση στα ίδια περίπου χρήματα. -
-
Γερμανία ξεκινά από 26.6Κ και το αυτόματο ντίζελ πρώτη έκδοση 33.4Κ! Όμως εκεί από ότι βλέπω πχ το grandland είναι σχεδόν 20% ακριβότερο από εδώ συνεπώς μπορεί να ξεκινήσει από 22-22.5 για το 1.2 130 και από 28 το αυτόματο ντίζελ πιστεύω όμως με πιο φορτωμένο εξοπλισμό από το 308 το οποίο στην πρώτη έκδοση αυτόματο ντίζελ είναι στα 26.5 αλλά με έλλειψη εξοπλισμού καθώς ούτε οπισθοπορειας δεν έχει
Ίσως να βγει και πιο χαμηλά το άστρα να δούμε.
Πάντως είναι πολύ αναβαθμισμένο παντού έχει μάλλον το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών της κατηγορίας και βάζει δύσκολα στα γκολφ και φοκους. Προσωπικά μεταξύ αυτού και του γκολφ θα πήγαινα στο άστρα. Και συγκριτικά με 308 λογικά θα είναι πιο vfm λόγω εξοπλισμού. -
Το golf δεν έχει αντίπαλο στα λεφτά του. Γι' αυτό οι υπόλοιποι τιμολογούν τα αντίστοιχα μοντέλα τους περίπου 2k παρακάτω.
Το Astra για να έχει ελπίδες πρέπει να έρθει πιο κάτω από το 308. "Μπασταρδεμένο" Γαλλογερμανικό το βλέπουν οι υποψήφιοι αγοραστές Hatcback και είναι επιφυλακτικοί. Πρέπει να τους δελεάσει η τιμή.
Με αισιοδοξία ξεκίνησε και το Mokka αλλά πολύ σπάνια το βλέπω στο δρόμο. Το έβαλαν σχετικά ακριβά, δεν πρέπει να πηγαίνει καλά εμπορικά.
Opel Astra L (2021)