-
Μεγεια! Δε καταλαβα οτι τη πήρες!Καλα χιλιόμετρα!
-
Σίγουρα ένα μοντέλο του 2023 που είναι το Κορόλα θα είναι καλύτερο από ένα μικρότερης κατηγορίας αυτοκίνητο που ήταν του 2017.
Η σύγκριση θα έπρεπε να γίνει με το νέο Αιρκρος.
Ως προς τα φώτα, τα δικά μας έχουν αλογόνου που όντως είναι χειρότερα από τα λεντ. Τα βλέπω στο 3008. Βέβαια στο facelift το αιρκρος απέκτησε λέντ φώτα.
Ως προς τον χώρο θα διαφωνήσω απόλυτα. Η θέση οδήγησης το Κορόλα κρός πάσχει σε σχέση με αυτή του αιρκρος για το δικό μου μέγεθος βέβαια. Εχω βάλει και σχετικές φωτογραφίες.
Μάλιστα δεν πάει όσο πίσω χρειάζεται.
Τέλος με τιμή από 32000, να θυμίσω ότι 33500 έκανε το αυτόματο πετρέλαιο 3008, που έχει αυτά που περιγράφεις, ενώ 34000 έχει το νέο 3008 με υβριδικό βενζίνης τώρα στο Μπλάκ Φράιντει.
Αλλά το νέο Αιρκρος με αντίστοιχο εξοπλισμό κάνει 24600 και η πλούσια 26900 στις υβριδικές βενζίνες και είναι 1,5 δ. πιο γρήγορο στο 0-100 και 23 χλμ περισσότερο τελική.
Για μένα κορόλα κρός είναι μόνο η δίλιτρη. Εκεί δεν μπορείς να πεις τίποτα.
Στο 1,8 τα πλεονεκτήματα της δίλιτρης, ανάρτηση, ισχύς κλπ δεν υπάρχουν και τα μειονεκτήματα τονίζονται ιδιαίτερα από την πανάκριβη τιμή που έχει για αυτό που πουλάει.
Πάω για καφέ. Απαντήσεις λοιπόν από τηλέφωνο θα είναι δύσκολος.
-
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Σίγουρα ένα μοντέλο του 2023 που είναι το Κορόλα θα είναι καλύτερο από ένα μικρότερης κατηγορίας αυτοκίνητο που ήταν του 2017.
Ως προς τα φώτα, τα δικά μας έχουν αλογόνου που όντως είναι χειρότερα από τα λεντ. Τα βλέπω στο 3008. Βέβαια στο facelift το αιρκρος απέκτησε λέντ φώτα.
Ως προς τον χώρο θα διαφωνήσω απόλυτα. Η θέση οδήγησης το Κορόλα κρός πάσχει σε σχέση με αυτή του αιρκρος για το δικό μου μέγεθος βέβαια. Εχω βάλει και σχετικές φωτογραφίες.
Τέλος με τιμή από 32000, να θυμίσω ότι 33500 έκανε το αυτόματο πετρέλαιο 3008, που έχει αυτά που περιγράφεις, ενώ 34000 έχει το νέο 3008 με υβριδικό βενζίνης τώρα στο Μπλάκ Φράιντει.
Αλλά το νέο Αιρκρος με αντίστοιχο εξοπλισμό κάνει 24600 και η πλούσια 26900 στις υβριδικές βενζίνες και είναι 1,5 δ. πιο γρήγορο στο 0-100 και 23 χλμ περισσότερο τελική.
Στο 1,8 τα πλεονεκτήματα της δίλιτρης, ανάρτηση, ισχύς κλπ δεν υπάρχουν και τα μειονεκτήματα τονίζονται ιδιαίτερα από την πανάκριβη τιμή που έχει για αυτό που πουλάει.
Τσαμπα τα εγραψες αυτα!Δεν χρειαστηκε να περιμενει μεχρι την συνταξη ηθελε να γραψει ο Πηλιου ,οχι μεχρι την ανοιξη!
-
Οταν πηγα να το δω και πηγα τερμα πισω το καθισμα, δεν εφτανα το τιμονι, κι ειμαι 1,87.
Οποτε κατι αλλο παιχτηκεΣιγουρα δεν ειναι οσο ευρυχωρα ειναι αλλα C-SUV αλλα να μην χωρα οδηγος, δυσκολο αν δεν ειναι 2,10
@ piliourits καλοταξιδο να ειναι
-
Να τονίσω ότι στο aircross το προ φεης λιφτ ,τα αλογόνου ειναι άθλια λόγο κακης σχεδιασης και όχι τόσο λόγω τεχνολογίας .
-
Αποκλείεται! Είναι γαλλικά!
-
@panick-0 said in Toyota Corolla Cross:
Οταν πηγα να το δω και πηγα τερμα πισω το καθισμα, δεν εφτανα το τιμονι, κι ειμαι 1,87.
Οποτε κατι αλλο παιχτηκεΣιγουρα δεν ειναι οσο ευρυχωρα ειναι αλλα C-SUV αλλα να μην χωρα οδηγος, δυσκολο αν δεν ειναι 2,10
Δεν είπα ότι δεν χωράω. Απάντησα στο σχόλιο του Πηλιου ότι είναι πιο άνετο από το αιρκρος που δεν είναι.
Βασικά δεν πάει πολύ πίσω το κάθισμα.
-
@piliourits Καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο.
Τώρα θα σε νοιάζει μόνο το καύσιμο και οι βόλτες.
Μην φοβάσαι μην ξεμυτίσεις παραέξω και δεν ξέρεις τα τηλέφωνα από τις οδικές. -
Κρύο χιούμορ όταν έχω ήδη 75000 και 50000 με τα δύο αιρκρος χωρίς θέματα και καίω λιγότερο και είμαι και πιο γρήγορος.
-
Κρύο χιούμορ όταν έχω ήδη 75000 και 50000 με τα δύο αιρκρος χωρίς θέματα και καίω λιγότερο και είμαι και πιο γρήγορος.
Ως εκεί σε υπολογίζουν οι Γάλλοι. Μετά κάνεις το σταυρό σου ή όπου πιστεύει ο καθένας και προχωράτε.
Αν είναι και ΕΟ έχεις μια περίοδο χαριτος. -
Δεν είπα ότι δεν χωράω. Απάντησα στο σχόλιο του Πηλιου ότι είναι πιο άνετο από το αιρκρος που δεν είναι.
Ο χώρος για τα πόδια είναι μετριότατος τόσο στα γαλλικά όσο και στο CC. Κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και μπείτε σε ένα πραγματικά ευρύχωρο (π.χ. Countryman) για να μην σχολιάζετε διάφορες χιλιοστών.
-
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
Ως εκεί σε υπολογίζουν οι Γάλλοι. Μετά κάνεις το σταυρό σου ή όπου πιστεύει ο καθένας και προχωράτε.
Αν είναι και ΕΟ έχεις μια περίοδο χαριτος.Με το προηγούμενο γαλλικό είχα 175000 σε 11 απροβληματιστα χρόνια και με αισθητική και άνεση και εξοπλισμό που μόνο οι Γερμανοί δίνουν σε διπλάσια τιμή βέβαια.
Α και η Λεξους σε τριπλάσια.
-
@jamesd said in Toyota Corolla Cross:
Ο χώρος για τα πόδια είναι μετριότατος τόσο στα γαλλικά όσο και στο CC. Κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και μπείτε σε ένα πραγματικά ευρύχωρο (π.χ. Countryman) για να μην σχολιάζετε διάφορες χιλιοστών.
Να πάω να δω το νέο καντρυμαν γιατί αυτό πριν δύο γενιές έχει τον μισό χώρο από το αιρκρος.
Βέβαια το καινούργιο είναι και πολύ μακρύ για μίνι.
-
Φτάνεις σε κρίσιμο σταυροδρόμι, φήμες λένε ότι δεν υπάρχει περιπολικό 308 diesel, που ξεπέρασε τα 80.000χλμ... με τον αρχικό κινητήρα
-
176 με το 208 και 210 με το c4….σίγουρα ξέρετε καλύτερα…
-
@jamesd said in Toyota Corolla Cross:
Να πάω να δω το νέο καντρυμαν γιατί αυτό πριν δύο γενιές έχει τον μισό χώρο από το αιρκρος.
Βέβαια το καινούργιο είναι και πολύ μακρύ για μίνι.
Mini κατ' επίφαση (ή στο όνομα) μόνο
Το νέο MINI Countryman έχει κατά 13 cm μεγαλύτερο μήκος και κατά 8 cm μεγαλύτερο ύψος σε σχέση με το προηγούμενο.
Ίδιες διαστάσεις με CC.
-
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
Δεν ξέρω αν μπορώ, ακόμη, να συνεισφέρω στη συζήτηση, γιατί έχω κάνει μόνο το Αθήνα-Βόλος, κάπως συντηρητικά για πρώτη φορά, να θεωρηθεί και (αχρείαστο) στρώσιμο.
Υπάρχουν κάποια πράγματα στο αυτοκίνητο που σχεδόν ενθουσιάζουν.
Και θα ενθουσίαζαν ακόμη και τον Κρουζερ...
Θέση οδήγησης, άνετη και ευρύχωρη, άπλετος χώρος για τα πόδια ακόμη και για μεγαλόσωμους, πολύς χώρος γύρω απ τον οδηγό, δεν περίμενα ότι θα ήταν έτσι σε σύγκριση με ερκρος και οκτάβια.
Με τέρμα κάτω το καθισμα, πάλι νιώθεις ψηλά και βλέπεις το ογκώδες καπώ. Τεράστια παράθυρα γύρω γύρω και καθρέφτες υπερβολικοί, πολύ βάθος στο παρμπρίζ.
Δεύτερη έκπληξη, αν και ακόμη δεν έχω τεστάρει στροφιλίκια στο Πήλιο, πως παρά τον ημιάκαμπτο η απόσβεση είναι πάρα πολύ καλή χωρίς καμία πλεύση που ίσως νιώσει κάποιος στιγμιαία στο ερκρος. Να το νιώθεις αρχικά καλύτερο από το Σιτροεν σε αυτό τον τομέα, είναι έκπληξη.
Οθόνη κι εργονομία θα το έλεγα εξαιρετικό επίσης, αν είχαν 2-3 μοίρες γωνία προς τον οδηγό, γιατί το μέγεθος είναι τέτοιο που χρειαζόταν για να μη νιώθεις "μακριά" την δεξιά άκρη της οθόνης. Αλλά μέγεθος, ευκρίνεια, ευκολία μενού και γραφικά, άψογα, με κινούμενες γραμμές στην όπισθεν (κρίμα που δεν βάζουν και τους ταπεινούς ηχητικούς αισθητήρες) και κατευθείαν ασύρματο Android Auto που μάλλον θα το έχω μόνιμο. Ο ενσωματωμένος χάρτης φαίνεται απαράδεκτος, δεν έχει το σκέλος απ τη διασταύρωση Νέας Αγχιάλου προς Βόλο, μου φαίνεται έγκλημα να τον εμπιστευθώ σε δρόμο που πάω πρώτη φορά. Έχουν όμως ενσωματωμένα δεδομένα απ την Τογιότα, ο πωλητής είπε για 10 χρόνια, θα δούμε. Ήδη στο κινητό φάνηκε τηλεχειρισμός για κλιματισμό κλπ, δεν το δοκίμασα.
Φώτα τη νύχτα εντυπωσιακά, για μένα που κινούμαι σε ορεινή επαρχία ήταν ο μεγάλος μου καημός και παράπονο απ το Σιτροεν (που αναγκαστικά του έβαλα λεντ). Στο Κρος, παρόλο που η βασική έκδοση έχει νομίζω φλας και φώτα ημέρας αλογόνου, μικρή και μεγάλη σκάλα εργοστασιακά projector LED, συμπαγής πεντακάθαρη δέσμη με αποκοπή και αυτοματισμό μεγάλης σκάλας, ευχαριστηθηκα ψωτισμο για πρώτη μου φορά. (Αντίθετα με τις χαμηλές Κορολες που έχουν reflectors).
Για το γκάζι δεν θέλω να γράψω ακόμα, δοκίμασα μόνο τη διαφορά στην απόκριση με τα sport & eco, για τα δευτερόλεπτα που επιταχύνεις ακόυγεται όπως στα νιάτα μας που βάζαμε «μπουρί», αυτό είναι το υπόκωφο βουητό για το οποίο παραπονιούνται όλοι, διαρκεί όσα δευτερόλεπτα εως δίλεπτα επιταχύνεις φουλ μέχρι την επιθυμητή ταχύτητα. Αρχικά, αν είσαι μαθημένος με ντιζελοροπή που «προσέχεις» πόσο θα το πάτησεις στο ξεκίνημα και βλέπεις και torque steering αν το πιέσεις, ή ηλεκτρικό που εξφενδονίζεται, εντυπωσιάζεσαι απ το πόσο άκοπα κι αθόρυβα φευγεις και μπαίνεις στη κίνηση, ρέει στο δρόμο, αλλά σε ξενίζει λίγο ο ρυθμός που το πάτημα του πενταλ ανταποκρίνεται στο ρυθμό επιτάχυνσης, δεν ξέρω πως να το περιγράψω. Δεν μπορείς να πεις πως «πατινάρει» γιατί βλέπεις τα χιλιόμετρα να μαζεύονται και να έχεις φτάσει την επιθυμητή ταχύτητα, αλλά ίσως ξενίζει επειδή στο μυαλό μας έχουμε συνδυάσει να ακούγεται το «μπουρί» με το σπινιάρισμα των τροχών και την αίσθηση της αδράνειας, όχι με αυτή τη ομαλή ροή του οχήματος στο δρόμο.
Φοβόμουν το «βουητό» και σε μάπα άσφαλτο ακούω την ποιότητά της παραπάνω απ ότι θα ήθελα, αλλά νομίζω αρχικά πως είναι η αντήχηση της πολύ αεράτης καμπίνας, γιατί με σταθερή ταχύτητα 110-130 πάνω σε καλή άσφαλτο στην εθνική, αδιαφόρησα πλεον, ήταν σε κανονικά πλαίσια και συζυτούσαμε πιο χαμηλόφωνα από άλλα αυτοκίνητα, και με πολύ αρχική θετική εντύπωση κι απ το ηχοσύστημα της βασικής έκδοσης, spotify ακουγόταν καλύτερα απ ότι περίμενα, πεντακάθαρες συχνότητες, συμπαγής ήχος στερεοφωνικός, ήταν κι αυτό μια ευχάριστη έκπληξη, γιατί με είχαν φοβίσει διάφορα που άκουγα. Συνολικά η πρώτη εντύπωση είναι καλή έως άριστη, για τα χρήματα που κοστίζει (κι αφού βρήκα αμάξι νωρίτερα και δεν αναγκάστηκα να περιμένω μέχρι την άνοιξη) κι όταν μαζέψω χιλιόμετρα κι εντυπώσεις σε διαφορετικά περιβάλλοντα και κυρίως Πήλιο, θα ξαναγράψω.συγνώμη αν δεν παρακολουθησα ποια έκδοση και κινητήρας ειναι;
-
Η βασική (active plus) με τον 1.8λτ 140 άλογα.
Κοστίζει με μεταλλικό χρώμα, 31.140€Για τον Κρουζερ, αν βγάλει τα ΟΠΑΔΙΚΑ γυαλιά που φοράει και στη πολιτική, όσο και να βελτιωθεί το ερκρος (που όπως το αγοράσαμε τότε ήταν άριστη αγορά) αμφιβάλλω πως θα αξίζει τα χρήματα περισσότερο απ τη "βασική" κρος, με βενζίνη (υβριδικό υψηλότερης κατανάλωσης) και διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο και χειρότερη φήμη αξιοπιστίας και μικρότερη εγγύηση.
Σίγουρα το καινούργιο ερκρος δεν θα βγει χαμένος όποιος το πάρει, θα πάω να το δω όπου το βρω, αλλά πάλι το Τογιότα θα έπαιρνα. Η πρώτη επαφή με το (made in Japan) corolla Cross, δείχνει αυτοκίνητο ουσίας, όχι λαηφσταηλ και επίσης έχει πολύ καλό πορτμπαγκάζ το 1.8, βαθύτερο απ τις άλλες εκδόσεις. Και περισσότερο απ όλα στη πρώτη επαφή με εξέπληξε ευχάριστα η ανάρτηση του, ο καλύτερος ίσως ημιακαμπτος που έχω οδηγήσει σε αυτοκινητόδρομο, μένει να δω και στα στροφιλίκια. -
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
Η βασική (active plus) με τον 1.8λτ 140 άλογα.
Κοστίζει με μεταλλικό χρώμα, 31.140€Για τον Κρουζερ, αν βγάλει τα ΟΠΑΔΙΚΑ γυαλιά που φοράει και στη πολιτική, όσο και να βελτιωθεί το ερκρος (που όπως το αγοράσαμε τότε ήταν άριστη αγορά) αμφιβάλλω πως θα αξίζει τα χρήματα περισσότερο απ τη "βασική" κρος, με βενζίνη (υβριδικό υψηλότερης κατανάλωσης) και διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο και χειρότερη φήμη αξιοπιστίας και μικρότερη εγγύηση.
Σίγουρα το καινούργιο ερκρος δεν θα βγει χαμένος όποιος το πάρει, θα πάω να το δω όπου το βρω, αλλά πάλι το Τογιότα θα έπαιρνα. Η πρώτη επαφή με το (made in Japan) corolla Cross, δείχνει αυτοκίνητο ουσίας, όχι λαηφσταηλ και επίσης έχει πολύ καλό πορτμπαγκάζ το 1.8, βαθύτερο απ τις άλλες εκδόσεις. Και περισσότερο απ όλα στη πρώτη επαφή με εξέπληξε ευχάριστα η ανάρτηση του, ο καλύτερος ίσως ημιακαμπτος που έχω οδηγήσει σε αυτοκινητόδρομο, μένει να δω και στα στροφιλίκια.Ρωτησα γιατι αυτην εχω παραγγειλει. Και μου τραβηξε την προσοχη το ασυρματο Android auto που εγραψες και ο πωλητης μου ειχε πει οτι ενδεχομενα θα εχει. Λογικα μεχρι τις 15/12 μου ειπαν θα παραλαβω.Καλοταξιδο καλοτυχο και χωρις κανενα προβλημα να σας παει οπου αγαπατε !
Toyota Corolla Cross