-
@a-d-p said in Toyota Corolla Cross:
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Κρύο χιούμορ όταν έχω ήδη 75000 και 50000 με τα δύο αιρκρος χωρίς θέματα και καίω λιγότερο και είμαι και πιο γρήγορος.
Φτάνεις σε κρίσιμο σταυροδρόμι, φήμες λένε ότι δεν υπάρχει περιπολικό 308 diesel, που ξεπέρασε τα 80.000χλμ... με τον αρχικό κινητήρα
Θα δείξει...
Εχω 100000 χλμ εγγύηση...
Πάντως βανάκι σιτροέν πουλήθηκε μετά από 160000 απροβλημάτιστα χλμ με τον 1,6 βέβαια...
Στο φόρουμ και στην ομάδα της σιτροέν δεν έχουν αναφερθεί τέτοια...
Για τα πεζώ δεν ξέρω, δεν παρακολουθώ...
-
@kkostask said in Toyota Corolla Cross:
176 με το 208 και 210 με το c4….σίγουρα ξέρετε καλύτερα…
Μην τους τα γράφεις έτσι κάνουν ότι δεν τα βλέπουν...
176000 και 210000
-
@a-d-p said in Toyota Corolla Cross:
@jamesd said in Toyota Corolla Cross:
@panick-0 said in Toyota Corolla Cross:
Ως προς τον χώρο θα διαφωνήσω απόλυτα. Η θέση οδήγησης το Κορόλα κρός πάσχει σε σχέση με αυτή του αιρκρος για το δικό μου μέγεθος βέβαια. Εχω βάλει και σχετικές φωτογραφίες.
Μάλιστα δεν πάει όσο πίσω χρειάζεται.
Οταν πηγα να το δω και πηγα τερμα πισω το καθισμα, δεν εφτανα το τιμονι, κι ειμαι 1,87.
Οποτε κατι αλλο παιχτηκεΣιγουρα δεν ειναι οσο ευρυχωρα ειναι αλλα C-SUV αλλα να μην χωρα οδηγος, δυσκολο αν δεν ειναι 2,10
@ piliourits καλοταξιδο να ειναι
Δεν είπα ότι δεν χωράω. Απάντησα στο σχόλιο του Πηλιου ότι είναι πιο άνετο από το αιρκρος που δεν είναι.
Βασικά δεν πάει πολύ πίσω το κάθισμα.
Ο χώρος για τα πόδια είναι μετριότατος τόσο στα γαλλικά όσο και στο CC. Κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και μπείτε σε ένα πραγματικά ευρύχωρο (π.χ. Countryman) για να μην σχολιάζετε διάφορες χιλιοστών.
Να πάω να δω το νέο καντρυμαν γιατί αυτό πριν δύο γενιές έχει τον μισό χώρο από το αιρκρος.
Βέβαια το καινούργιο είναι και πολύ μακρύ για μίνι.
Mini κατ' επίφαση (ή στο όνομα) μόνο
Το νέο MINI Countryman έχει κατά 13 cm μεγαλύτερο μήκος και κατά 8 cm μεγαλύτερο ύψος σε σχέση με το προηγούμενο.
Ίδιες διαστάσεις με CC.
Οντως είναι μεγάλο, όπως και η τιμή του που ξεκινάει από 35000 είναι μεγάλη...
Προσωπικά θεωρώ το προηγούμενο ότι ήταν το καλύτερο αισθητικά, γιατί είχε πιο σωστές αναλογίες. Αυτό είναι υπερβολικό για την λογική του μίνι.
-
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
Η βασική (active plus) με τον 1.8λτ 140 άλογα.
Κοστίζει με μεταλλικό χρώμα, 31.140€Για τον Κρουζερ, αν βγάλει τα ΟΠΑΔΙΚΑ γυαλιά που φοράει και στη πολιτική, όσο και να βελτιωθεί το ερκρος (που όπως το αγοράσαμε τότε ήταν άριστη αγορά) αμφιβάλλω πως θα αξίζει τα χρήματα περισσότερο απ τη "βασική" κρος, με βενζίνη (υβριδικό υψηλότερης κατανάλωσης) και διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο και χειρότερη φήμη αξιοπιστίας και μικρότερη εγγύηση.
Σίγουρα το καινούργιο ερκρος δεν θα βγει χαμένος όποιος το πάρει, θα πάω να το δω όπου το βρω, αλλά πάλι το Τογιότα θα έπαιρνα. Η πρώτη επαφή με το (made in Japan) corolla Cross, δείχνει αυτοκίνητο ουσίας, όχι λαηφσταηλ και επίσης έχει πολύ καλό πορτμπαγκάζ το 1.8, βαθύτερο απ τις άλλες εκδόσεις. Και περισσότερο απ όλα στη πρώτη επαφή με εξέπληξε ευχάριστα η ανάρτηση του, ο καλύτερος ίσως ημιακαμπτος που έχω οδηγήσει σε αυτοκινητόδρομο, μένει να δω και στα στροφιλίκια.Δεν έχω οπαδικά γυαλιά να βγάλω πουθενά.
Αλλωστε φάνηκε ξεκάθαρα στην κριτική που έκανα για το νέο 3.
Θα δω και τα νέα αιρκρος και φροντέρα στον δρόμο και θα πω.
Η σύγκριση όμως που έκανες για ένα αυτοκίνητο που ξεκινάει στα 31000 με το αυτόματο πετρέλαιο στην πιο πλούσια έκδοση του που δεν ξεπέρασε ποτέ τα 24000, είναι προφανώς άδικη αφού 30 % διαφορά στα λεφτά είναι πολύ μεγάλη.
Επίσης η σύγκριση για τους χώρους, ήταν αυτή που με ξένισε που όπως και να το κάνουμε μπορώ να είμαι μέτρο σύγκρισης στους χώρους με τις διαστάσεις που έχω και εκεί το Κορόλα Κρος χάνει πανηγυρικά από το υπάρχον Αιρκρος στην θέση του οδηγού, όπως και το Γιάρις Κρος χάνει από το νέο 3.
Και μίλησα και για τα φώτα που επίσης ήταν άδικη η σύγκριση που έκανες.
Δεν διαφώνησα για κάτι άλλο που έγραψες, αφού δεν το έχω οδηγήσει κάτι που δεν θα είχε νόημα, αφού δεν βολεύτηκα σαν οδηγός.
Γενικά το να συγκρίνεις ένα αμάξι μήκους 4,15 με ένα 4,45 και μάλιστα αυτό να είναι και 7 χρόνια παλιότερο, μάλλον αρνητικό είναι για το νέο.
Αν κάνεις σύγκριση με το νέο 3008, που έτυχε να το κάνω μικρό τέστ ντράιβ, οι χώροι του οδηγού σε σχέση με το Κορόλα κρός είναι μία κατηγορία πάνω, ενώ τα λεφτά είναι τα ίδια.
Να μην μιλήσουμε για σχεδιασμό και αισθητική που το 3008 είναι 3 κατηγορίες επάνω.
Να δώσω την αξιοπιστία στην Κορόλα και την εγγύηση, αλλά όταν βάζει κάποιος τα λεφτά του, πρέπει να τα κοιτάει όλα.
Ετσι λοιπόν όταν το μεσαίο νέο υβριδικό Αιρκρος έχει 24400 και είναι πιο άνετο και γρήγορο από το Κορόλα κρος, όπως και να το κάνουμε η διαφορά των 7000 σχεδόν σε συνδυασμό με την 5ετή εγγύηση των 100000 χλμ, καλύπτει τις πιθανές αστοχίες πολλαπλάσιες φορές.
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
Η βασική (active plus) με τον 1.8λτ 140 άλογα.
Κοστίζει με μεταλλικό χρώμα, 31.140€Για τον Κρουζερ, αν βγάλει τα ΟΠΑΔΙΚΑ γυαλιά που φοράει και στη πολιτική, όσο και να βελτιωθεί το ερκρος (που όπως το αγοράσαμε τότε ήταν άριστη αγορά) αμφιβάλλω πως θα αξίζει τα χρήματα περισσότερο απ τη "βασική" κρος, με βενζίνη (υβριδικό υψηλότερης κατανάλωσης) και διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο και χειρότερη φήμη αξιοπιστίας και μικρότερη εγγύηση.
Σίγουρα το καινούργιο ερκρος δεν θα βγει χαμένος όποιος το πάρει, θα πάω να το δω όπου το βρω, αλλά πάλι το Τογιότα θα έπαιρνα. Η πρώτη επαφή με το (made in Japan) corolla Cross, δείχνει αυτοκίνητο ουσίας, όχι λαηφσταηλ και επίσης έχει πολύ καλό πορτμπαγκάζ το 1.8, βαθύτερο απ τις άλλες εκδόσεις. Και περισσότερο απ όλα στη πρώτη επαφή με εξέπληξε ευχάριστα η ανάρτηση του, ο καλύτερος ίσως ημιακαμπτος που έχω οδηγήσει σε αυτοκινητόδρομο, μένει να δω και στα στροφιλίκια.Το ίδιο νιώθεις και στα Suzuki. Αν τα ζήσεις θα δεις ότι έχουν ουσία. Όχι δηθενια! Με μια απλή πρώτη επαφή δεν το καταλαβαίνεις
Επειδή έχει η αδερφή μου το Σουζούκι και το ξέρω, πάσχει σε μερικά πράγματα...!!
Η όλη κατασκευή είναι πιο παλιοκαιρίσια, δείχνει πιο αναχρονιστική και πιο φθηνιάρικη χωρίς να είναι όμως λιγότερο ανθεκτική..!!
Είναι πιο σπαρτιάτικο, το μοτέρ το αυτόματο είναι πεθαμένο, 115 άλογα,
κοστίζει περίπου 32000 ευρώ με εξοπλισμό παρόμοιο με την active plus έκδοση, δεν είναι δίλιτρο φυσικά να υπόκειται στον φόρο πολυτελείας,
θεωρείται πιο αξιόπιστο από το Τογιότα, έχει καλύτερη τετρακίνηση χρόνια τώρα με 4 επιλογές και καίει λίγο παραπάνω ως δήθεν υβριδικό, δακτύλιο μπαίνει...!!
Έχει και σειριακό κιβώτιο, που αν δεν το χρησιμοποιήσεις σε επαρχιακό ανηφορικό δρόμο, αν τύχει να προσπεράσεις πρέπει πρώτα να κάνεις την προσευχή σου.!!
Το σκάφος είναι λίγο μικρότερο από το κκ.
Όταν έχει μόνο 3 χιλιάρικα διαφορά με το δίλιτρο τετρακίνητο, επιλέγεις με 1000 Τογιότα..!!
Toyota Corolla Cross