-
Γάτε ας λένε, τώρα που θα είναι πλήρως υβριδικά τα Βιτάρα, θα στραφούν εκεί!
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Να δούμε με τι σκατά θα το αλλάξουμε μόνο...
Civic Type R. You can thank me later.
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Α και κάποιος πιο ειδικός να αναφέρει τι σημαίνει η διαφορά 1-2db γιατί δεν είναι αυτό που νομίζουν πολλοί. Είναι τεράστια διαφορά.
Ειδικός δεν είμαι, αλλά θεωρητικά, 3 db παραπάνω σημαίνει διπλασιασμός της έντασης του ήχου. Αυτό όμως ισχύει για τα μετρητικά όργανα και την μαθηματική θεωρία μόνο. Το ανθρώπινο αυτί καταλαβαίνει διπλασιασμό της έντασης κάθε 10 db περίπου.
-
@hountalas said in Toyota Corolla Cross:
Βρε ας μην ειχαν ανακαλύψει το hybrid, 15 σελίδες θα ήταν το νήμα.
Γυρίστε στην κατανάλωση τουλάχιστον πάλι να ψαχνουμε κάποιον με αντικειμενικά νούμερα!340χλμ 4.3/100 χλμ, μεικτή 14,5 λτ βενζίνης μετρημένα και στην μάνικα.
-
Σήμερα μπήκαν και μεμβράνες στα τζάμια.
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Γυρίστε στην κατανάλωση τουλάχιστον πάλι να ψαχνουμε κάποιον με αντικειμενικά νούμερα!340χλμ 4.3/100 χλμ, μεικτή 14,5 λτ βενζίνης μετρημένα και στην μάνικα.
Σαν νούμερο είναι πολύ καλό. Εγώ προσωπικά και 5.5 να ήταν δεν θα είχα θέμα δεν κοιτάω με τόση μανία την κατανάλωση.
Απλά δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι όντως η πραγματική του κατανάλωση σε ταξίδι γιατί ακούω τιμές από 4 μέχρι 6.5!
Εσύ με τι ταχύτητα πήγαινες;Πχ εγώ συγκρίνω με 2008 1.2 100, πήγα γύρισα Θεσσαλονίκη - Βόλο με 3 άτομα - 135 σταθερά με 6.3 στο trip.
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Σαν νούμερο είναι πολύ καλό. Εγώ προσωπικά και 5.5 να ήταν δεν θα είχα θέμα δεν κοιτάω με τόση μανία την κατανάλωση.
Απλά δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι όντως η πραγματική του κατανάλωση σε ταξίδι γιατί ακούω τιμές από 4 μέχρι 6.5!
Εσύ με τι ταχύτητα πήγαινες;Πχ εγώ συγκρίνω με 2008 1.2 100, πήγα γύρισα Θεσσαλονίκη - Βόλο με 3 άτομα - 135 σταθερά με 6.3 στο trip.
120 στην Εγνατία και στο επαρχειακό κι δίκτυο όσο επιτρέπουν οι συνθήκες. Μικτή η κατανάλωση μικτός και Μ.Ο ταχύτητας.
-
Από Θεσσαλονίκη μέχρι Μύτικα Αιτωλοακαρνανιας φορτωμένος τέρμα με την οικογένεια γιατί κατεβαίνουμε για σεζόν 5,5lt/100. Διαδρομή σε Εγνατία και Ιόνια οδό με 130 km με Acc και από Φιλιπιαδα και μετά σε επαρχιακό δίκτυο όσο επέτρεπαν οι συνθήκες.
-
Να κοιτάτε τη μέση ταχύτητα που γράφει το καντράν για να μπορέσετε να συγκρίνετε κάπως αξιόπιστα τις καταναλώσεις. π.χ. 60+ km/h είναι μια σχετικά γρήγορη μέση ωριαία ταχύτητα ταξιδιού.
-
@panormus772 said in Toyota Corolla Cross:
π.χ. 60+ km/h είναι μια σχετικά γρήγορη μέση ωριαία ταχύτητα ταξιδιού.
Ε οχι δα.
-
Όταν μιλάμε για εθνική οδό τα 60+ μου φαίνονται λίγα.
Δηλαδή με πόσο να ταξιδεύεις?
Κάτω από 130 δεν γίνεται οπου κ αν κινηθείς.
Αθηνών - Πατρών - Θεσσαλονίκη -Ιονια - Εγνατία.
Τώρα να καίει ένα 2 λίτρο 5.5-6 με 120-130 είναι λογικό.
Εγώ θα ήθελα να δω καταναλώσεις με 140-150 κ άνω 110 μέση ωριαία.
Αν κάποιος κάνει επαρχιακό προφανώς θα πέσει το νούμερο. -
Όταν μιλάμε με αμιγή χρήση εθνικής, ναι, 60 μωτ είναι λίγα. Όταν πάλι λέμε π.χ. πήγα Αθήνα - Θεσνίκη και πήγαινα παντού με 130 χαω, αυτό σημαίνει μωτ κάτι σε 100 λόγω των διοδίων. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
-
Tα παιδιά που αναφέραν καταναλώσεις,ανέφεραν κι επαρχιακό δίκτυο (δεν ξέρω σε τι ποσοστό),αλλά αν είναι από 40% και πάνω επαρχιακός κλασσικός με μονή λωρίδα ανά κατεύθυνση,τότε π.χ. 65km/h είναι νορμάλ προς γρήγορα.
Τώρα αν είναι εθνική μόνο, άνευ διοδίων και με άμεση πρόσβαση στην είσοδο κι έξοδο,ο.κ. τότε ίσως θα δεις και τριψήφια μ.ω.τ. -
Πλέον με τα epass δεν κόβεις ούτε στα διόδια...
Δεν μπορώ να ταξιδέψω χωρίς epass.
Οπότε κρατάμε υψηλη ΜΩΤ. -
Εγώ θεωρώ ασφαλή εκτίμηση κατανάλωσης για τα υβριδικά ΤΟΥΟΤΑ, να κυμαίνεται από 4λτ έως 6λτ. Κοντά στις καταναλώσεις αντίστοιχων ντίζελ.
Αυτά για κίνηση εντός των ορίων ταχύτητας, χωρίς υπερβολές.
Προφανώς ούτε έχει νόημα να πάρει κάποιος corolla cross για όχημα πόλης, ούτε για να πηγαίνει τελικιασμένος Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Και το αν θα γράψει παρακάτω ή παραπάνω σε μια μεμονωμένη διαδρομή, μικρή σημασία έχει για τον ετήσιο μέσο όρο, που είναι το ζητούμενο. Δεν νομίζω ο ετήσιος Μ.Ο. να ξεπερνά τα 6λτ, λίγο παρακάτω ίσως να πέφτει. -
Το καλό στην υπόθεση για το CC είναι πως κάποιος μπορεί να το χρησιμοποιήσει κ σαν όχημα πόλης αν δεν τον ενοχλεί το μήκος κ να έχει θέματα παρκαρίσματος.
Πχ. Για την εργασία σου αν βγαίνεις από το γκαράζ σου κ πας στην δουλειά σου κ έχεις χώρο εκεί ή γκαράζ δεν υπάρχει θέμα.
Μετά για σούπερ κ λοιπές δραστηριότητες πάλι κέρδος έχει από το υβριδικό κομμάτι.
Για μέσα στην πόλη είναι πολύ καλύτερο από πετρέλαιο κατά εμέ.
Στο ταξίδι κ 6.5-7 να κάψει σιγά το θέμα.
Η απόσβεση γίνεται αλλού. -
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
Το καλό στην υπόθεση για το CC είναι πως κάποιος μπορεί να το χρησιμοποιήσει κ σαν όχημα πόλης αν δεν τον ενοχλεί το μήκος κ να έχει θέματα παρκαρίσματος.
Πχ. Για την εργασία σου αν βγαίνεις από το γκαράζ σου κ πας στην δουλειά σου κ έχεις χώρο εκεί ή γκαράζ δεν υπάρχει θέμα.
Μετά για σούπερ κ λοιπές δραστηριότητες πάλι κέρδος έχει από το υβριδικό κομμάτι.
Η απόσβεση γίνεται αλλού.Αν βγαίνει από γκαράζ και πάει σε γκαράζ.. ηλεκτρικό δαγκωτο..ή PHEV.. άλλο τα 4-5λιτρα κατανάλωση και άλλο τα ΜΗΔΕΝ. Και σε ταξίδι 6.5-7 θα κάψει το πιο γρήγορο PHEV.. Είναι σε έναν ενδιάμεσο χώρο που πλέον με τα ηλεκτρικά δεν θα έχει πεδίο δράσης.
-
@dublin said in Toyota Corolla Cross:
Η απόσβεση γίνεται αλλού.Αν βγαίνει από γκαράζ και πάει σε γκαράζ.. ηλεκτρικό δαγκωτο..ή PHEV.. άλλο τα 4-5λιτρα κατανάλωση και άλλο τα ΜΗΔΕΝ. Και σε ταξίδι 6.5-7 θα κάψει το πιο γρήγορο PHEV.. Είναι σε έναν ενδιάμεσο χώρο που πλέον με τα ηλεκτρικά δεν θα έχει πεδίο δράσης.
Μπορεί να μην έχουν όλοι την δυνατότητα για φόρτιση στο σπίτι/γραφείο. Οπότε κ το υβριδικό είναι οκ.
-
Το ρευμα δωρεαν ειναι;
-
@dublin said in Toyota Corolla Cross:
Μπορεί να μην έχουν όλοι την δυνατότητα για φόρτιση στο σπίτι/γραφείο. Οπότε κ το υβριδικό είναι οκ.
"Το καλό στην υπόθεση για το CC είναι πως κάποιος μπορεί να το χρησιμοποιήσει κ σαν όχημα πόλης αν δεν τον ενοχλεί το μήκος κ να έχει θέματα παρκαρίσματος.
Πχ. Για την εργασία σου αν βγαίνεις από το γκαράζ σου κ πας στην δουλειά σου κ έχεις χώρο εκεί ή γκαράζ δεν υπάρχει θέμα."Και με μία απλή σουκο, από το απόγευμα/βράδυ που θα πας σπίτι άνετα σε πάει και σε φέρνει για μερικές δεκάδες χιλιόμετρα, δεν χρειάζεται να έχεις φορτιστή στην δουλειά.
Αν έχουν φορτιστή στην δουλειά όμως, και αν έχουν συνήθως είναι δωρεάν η φόρτιση, τότε happy times! Έχεις και όλα τα πρόσθετα φορολογικά και άλλα οφέλη της ηλεκτροκίνησης..και ότι έχουν τα PHEV, δεν έχω παρακολουθήσει, πάντως γλυτώνεις φόρους πολυτελείας και βενζίνες 2€ το λίτρο κλπ..δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερη λύση για μέσα στην πόλη και με τεράστια διαφορά σύμφωνα με τις συνθήκες που ανέφερες.
-
Toyota Corolla Cross