-
Βουργουνδί βλέπω.
-
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Βρήκατε πάλι κάτι να σχολιάσετε για τα υβριδικά Toyota...
Στο MyToyota app δείχνει και ποσοστό συνολικής απόστασης (όχι μόνο χρόνου) σε EV mode.
Τα ετήσια στατιστικά μου (C-HR 1.8 GR Sport) ...Όπως γνωρίζουμε και επιβεβαιώνουν τα διαγράμματα χειμώνα καλοκαίρι πέφτει η λειτουργία ev άνοιξη φθινόπωρο ανεβαίνει.
-
Καλοτάξιδο και καλές οικονομικές βόλτες !
-
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Βρήκατε πάλι κάτι να σχολιάσετε για τα υβριδικά Toyota...
Στο MyToyota app δείχνει και ποσοστό συνολικής απόστασης (όχι μόνο χρόνου) σε EV mode.
Τα ετήσια στατιστικά μου (C-HR 1.8 GR Sport) ...Όπως γνωρίζουμε και επιβεβαιώνουν τα διαγράμματα χειμώνα καλοκαίρι πέφτει η λειτουργία ev άνοιξη φθινόπωρο ανεβαίνει.
Μόνο τον Αύγουστο είναι "χαμηλά" το ποσοστό του EV mode (παρεμπιπτόντως το EV mode του Αυγούστου είναι 54% του συνολικού χρόνου και 37% της συνολικής απόστασης), γιατί το αυτοκίνητο λόγω διακοπών έκανε ταξίδια express σε αυτοκινητόδρομους και κινήθηκε σε ορεινές, αλλά και παραλιακές διαδρομές με μεγάλες υψομετρικές διαφορές, που δεν ήταν προτεραιότητά μου η οικονομική οδήγηση.
Και επειδή όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, η μέση ετήσια κατανάλωση 4,8 lt/100km για ένα C-crossover 1500 κιλών αυτόματο με 19άρες ζάντες και ποικιλία διαδρομών - στυλ οδήγησης (ακόμα και τον Αυγουστο υπό τις παραπάνω συνθήκες δεν ξεπέρασε τα 6lt/100 km), μάλλον θα πρέπει να τη θεωρήσουμε εξαιρετική...
-
@tkin73 @lap οταν το υβριδικό toyota είναι σε ev δουλεύουν τα πάντα ως να δούλευε ο θερμικός , ακόμα και σταματημένος εχεις clima τα θερμαινόμενα καθίσματα δουλεύουν κανονικά τα φώτα όλα αναμμένα η μουσική να παίζει όσο δυνατά γουστάρεις και μπορείς να αφήσεις το φρένο και να πας 30 πόντους μπροστά ή και αρκετές εκατοντάδες μέτρα με 0 κατανάλωση βενζίνης .
Όταν παίρνει ο θερμικός δεν ανησυχείς για φθορές γιατί οι κινητήρες ουτε τούρμπο εχουν ουτε πιεσμένοι να βγάλουν πολλά άλογα είναι και προστατεύονται απο κατάλληλα λιπαντικά 0-20/0-16 /0-8 με την συνδρομή ταχύτατων και "έξυπνων" αντλιών λαδιού και ψυκτικού υγρού.
Μη συγκρίνεται με τα start stop που στο 50% του χρόνου είναι unavailable γιατί κάνει κρύο ή ζέστη και στο άλλο 50% τα κλείνει ο ιδιοκτήτης για να μην τρέμει ολο το αυτοκίνητο όποτε παίρνει εμπρός!
Το unavailable το λέω επίτηδες γιατί οι περισσότεροι ανταγωνιστές ουτε καν εχουν μπει στο κόπο να μεταφράσουν τα μηνύματα στην οθόνη στα ελληνικά !
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Το πιασε γρηγορα το νοημα η συζυγος! Της ειπανε οτι αυξηθηκε και η τιμη στα παρκινγκ στη δουλεια και ετσουξε οποτε σου λεει οτι γλιτωσουμε απο βετζινα καλο ειναι.
στο δικο μου μικρο τουρμπατο σε παρομοιες συνθηκες κινησης εχτες ειχα λιγο πανω απο την διπλη καταναλωση αλλα στην επιστροφη αργα το βραδυ δεν ειχε κινηση οποτε η συνολικη στο τελος ηταν 8.5
Βεβαια επηδη ειναι λιγα τα χμ η διαφορα στο κοστος καυσιμου δεν ειναι μεγαλη. Για να γινει αποσβεση πρεπει να κινησε καθημερινα σε συνθηκες πολυ κινησης.
-
Δε θυμάμαι αν το χω αναφέρει αλλά μου περισσεύει αυτό μιας και το αμάξι είχε τελικά το μαμίσιο. Όποιος με active plus, style κτλ το θέλει, μου λέει. Τσαμπέ εννοείται αρκεί να έρθει να το πάρει απ' το σπίτι!
-
Καλοτάξιδο το cc stefan!!!
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Δε θυμάμαι αν το χω αναφέρει αλλά μου περισσεύει αυτό μιας και το αμάξι είχε τελικά το μαμίσιο. Όποιος με active plus, style κτλ το θέλει, μου λέει. Τσαμπέ εννοείται αρκεί να έρθει να το πάρει απ' το σπίτι!
καλοτάξιδο Στέφανε! είναι πολύ ωραίο χρώμα @
-
Εγώ ως παράξενος τύπος που δεν αφήνω τίποτα στην τύχη του, και καταντάω και ολίγον μ@@@ς, δεν έχω πειστεί για τα παραγόμενα emf της μπαταρίας κάτω από το πίσω κάθισμα.
Θυμάμαι ένας από τους λόγους που μπήκα στο φόρουμ και έχει γίνει κακή συνήθεια πλέον ήταν για να ρωτήσω για αυτό ακριβώς το θέμα καθώς σκεφτόμουν για αγορά το προηγούμενο hybrid yaris. Θυμάμαι ακριβώς που ήμουν και τι έκανα, και θυμάμαι πως μου απήντησε πρώτος ο @fanis75 πως είναι μελετημένα.
Αλλά δεν μου φτάνει μονάχα αυτό, θέλω μελέτες.
-
Στο manual του cc γράφει ότι η μπαταρία βρίσκεται σε ειδικό κέλυφος και η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι αντίστοιχη ενός συμβατικού αυτοκινήτου και παραπέμπει σε μετρήσεις. Περαιτέρω, μελέτες μην περιμένεις, όπως δεν υπάρχουν για κινητά, bluetooth, wifi, ασύρματα τηλέφωνα, infotainment αυτοκινήτων, wifi δίκτυα που πιάνει κάθε διαμέρισμα γύρω στα 20 ταυτόχρονα από όλη τη γειτονιά δεδομένου ότι κανείς δεν τα απενεργοποιεί ούτε καν τη νύχτα, κεραίες τηλεφωνίας, πυλώνες ΔΕΗ δίπλα στα σπίτια κλπ.... Ηλεκτρομαγνητικό χάος δηλαδή. Οπότε μην αγχώνεσαι περαιτέρω είναι πλέον μη ελέγξιμο εκτός και αν ζήσουμε στο δάσος. Εξάλλου οι μπαταρίες του cc είναι σχετικά μικρές σε σύγκριση με τα ηλεκτρικά.
-
Ναι αναφέρει τον λεγόμενο κλωβό Faraday. Το θέμα που απασχολεί μερικά sites είναι στο εξής σημείο. Στην έξοδο του ηλεκτρισμου από την μπαταρια στο καλώδιο και γύρω από αυτό, εκεί δεν υπάρχει κάποια προστασία παρά μόνο ένα μεταλλικό δυχτακι
Η τάση, η ένταση και η συχνότητα είναι από όσο θυμάμαι τα σημαντικά σημεία αλλά δεν θυμάμαι σε τι επίπεδο είναι.
-
Εκανα τεστ ντραιβ το CC. Η συγκριση γινετε με το focus active.
Σαν αρχικη εντυπωση ειναι θετικη σαν συνολο και αυτο που μου αρεσε πιο πολυ ειναι η ανεση της αναρτησης. Μετα σαν αισθηση μεσα στην καμπινα δεν εχω κατι αρνητικο να πω, δεν εντυπωσιαζει αλλα και δεν εχει κατι αρνητικο, για μενα ειναι οκ, και σαν ποιοτητα ισως ενα κλικ πανω απο το focus.
Στους χωρους οντως πισω ειναι λιγο στεναχωρο με το focus πιο ανετο.
Τωρα το μεγαλυτερο μειον ηταν ο θορυβος απο το περιβαλλον. Ακουγονταν εντονα τα αυτοκινητα απο διπλα. Εδω το focus καλυτερο. Απο τα λαστιχα ο θορυβος περιπου τα ιδια.
Ο κινητηρας ακουγετε λιγο αλλα οχι ενοχλητικα, του focus ακουγετε λιγοτερο ειδικα μετα τα 60χλμ. Παντως δεν μπορω να πω οτι με ενοχλησε. Κραταω μια επιφυλαξη στην περιπτωση ταξιδιου που μπορει να κανει τα ον οφ αν γινετε κουραστικο.
Αν θα το επαιρνα; Ισως για την ευχαριστη κυριως αναρτηση, το αυτοματο και το πιο ευκολο μπες βγες, αλλα το 1.8 Δεν ξερω αλλα αυτος ο φορος του διλιτρου μου κακοφαινετε. -
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Εγώ ως παράξενος τύπος που δεν αφήνω τίποτα στην τύχη του, και καταντάω και ολίγον μ@@@ς, δεν έχω πειστεί για τα παραγόμενα emf της μπαταρίας κάτω από το πίσω κάθισμα.
Θυμάμαι ένας από τους λόγους που μπήκα στο φόρουμ και έχει γίνει κακή συνήθεια πλέον ήταν για να ρωτήσω για αυτό ακριβώς το θέμα καθώς σκεφτόμουν για αγορά το προηγούμενο hybrid yaris. Θυμάμαι ακριβώς που ήμουν και τι έκανα, και θυμάμαι πως μου απήντησε πρώτος ο @fanis75 πως είναι μελετημένα.
Αλλά δεν μου φτάνει μονάχα αυτό, θέλω μελέτες.
https://www.nytimes.com/2008/04/27/automobiles/27EMF.html?smid=url-share
content://com.android.chrome.FileProvider/downloads/Hristov_2020_IOP_Conf._Ser.__Mater._Sci._Eng._977_012022.pdf
-
Το δεύτερο είναι ένα paper σχετικό αλλά δεν μπόρεσα να το ανεβάσω.
-
Αν το άρθρο είναι του 2008 είναι παρωχημένο..από το 2008 μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλα. όσο για τον θόρυβο κύλισης κ περιβάλλοντος στο cc σε σύγκριση με golf είναι πολύ μικρότερος έως αμελητέος οπότε λογικά το ίδιο θα ισχύει κ για focus
-
"Although studies have linked EMF exposure with serious health issues, the exposure an EV driver would be experiencing is lower than 20% of the value recommended by the International Commission on Non-Ionising Radiation Protection (ICNIRP). These results come from a seven-country, EU-funded study that involved testing of seven different electric cars, one hydrogen-powered car, two petrol-fueled cars and one diesel-fueled car. In the non-electric cars, exposure was measured at around 10% of the recommended safety level. Even the highest values of EMF exposure in the EVs, which would occur when starting the car and being located closest to the battery, do not yield any health concerns."
Πηγή: https://driveelectriccolorado.org/myth-buster-ev-battery-safety/
Και η εν λόγω μελέτη είναι μάλλον αυτή:
Summary“The study, led by SINTEF, an independent research organization headquartered in Trondheim, Norway, measured the electromagnetic radiation—in the lab and during road tests—of seven different electric cars, one hydrogen-powered car, two gasoline-fueled cars and one diesel-fueled car. Results from all conditions showed that the exposure was less than 20 percent of the limit recommended by the International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection (ICNIRP).” “Measurements taken inside the vehicles—using a test dummy with sensors located in the head, chest and feet—showed exposure at less than 2 percent of the non-ionizing radiation limit at head-height. The highest electromagnetic field readings—still less than 20 percent of the limit—were found near the floor of the electric cars, close to the battery. Sensors picked up a burst of radiation that same level, when the cars were started.”
Κατευθυντήριες οδηγίες για τα μέτρα προστασίας στα ηλεκτρικά:
**Design guidelines to reduce the magnetic field in electric vehiclesSINTEF, Jan 6, 2014**
Based on the measurements and on extensive simulation work the project arrived on the following design guidelines to, if necessary, minimize the magnetic field in electric vehicles.
Cables
For any DC cable carrying significant amount of current, it should be made in the form of a twisted pair so that the currents in the pair always flow in the opposite directions. This will minimise its EMF emission. For three-phase AC cables, three wires should be twisted and made as close as possible so as to minimise its EMF emission. All power cables should be positioned as far away as possible from the passenger seat area, and their layout should not form a loop. If cable distance is less than 200mm away from the passenger seats, some forms of shielding should be adopted. A thin layer of ferromagnetic shield is recommended as this is cost-effective solution for the reduction of EMF emission as well EMI emission. Where possible, power cables should be laid such a way that they are separated from the passenger seat area by a steel sheet, e.g., under a steel metallic chassis, or inside a steel trunk.
Motors
Where possible, the motor should be installed farther away from the passenger seat area, and its rotation axis should not point to the seat region. If weight permits, the motor housing should be made of steel, rather than aluminium, as the former has a much better shielding effect. If the distance of the motor and passenger seat area is less than 500mm, some forms of shielding should be employed. For example, a steel plate could be placed between the motor and the passenger seat region Motor housing should be electrically well connected to the vehicle metallic chassis to minimise any electrical potential. Inverter and motor should be mounted as close as possible to each other to minimise the cable length between the two.
Batteries
Since batteries are distributed, the currents in the batteries and in the interconnectors may become a significant source for EMF emission, they should be place as far away as possible from the passenger seat areas. If the distance between the battery and passenger seat area is less than 200mm, steel shields should be used to separate the batteries and the seating area. The cables connecting battery cells should not form a loop, and where possible, the interconnectors for the positive polarity should be as close as possible to those of the negative polarity.
-
Σελ 75 στο manual του cc γράφει ότι η μπαταρία κ τα καλώδια υψηλής τάσης φέρουν ηλεκτρομαγνητική θωράκιση (και τα καλώδια) και εκπέμπει όπως ένα συμβατικό όχημα η μια οικιακή συσκευή. Toyota είναι έχουν προβλέψει κ για τα καλωδια
-
Παιδιά μήπως γνωρίζει κανένας πότε στην Toyota σου επιστρέφουν την προκαταβολή έχουμε κάνει ακύρωση του cc μετά τις αυξήσεις εκδοση Lounge και είμαστε στο τέλος της δεύτερης εβδομάδας και μηδέν ποσό στον λογαριασμό.Όταν είχαμε βάλει την παραγγελία σε τέτοια περίπτωση που τον είχαμε ρωτήσει τον πωλητή μας είχε πεί 5-7 εργάσιμες το πολύ. Αντε να δούμε
-
@nkoasidis said in Toyota Corolla Cross:
Παιδιά μήπως γνωρίζει κανένας πότε στην Toyota σου επιστρέφουν την προκαταβολή έχουμε κάνει ακύρωση του cc μετά τις αυξήσεις εκδοση Lounge και είμαστε στο τέλος της δεύτερης εβδομάδας και μηδέν ποσό στον λογαριασμό.Όταν είχαμε βάλει την παραγγελία σε τέτοια περίπτωση που τον είχαμε ρωτήσει τον πωλητή μας είχε πεί 5-7 εργάσιμες το πολύ. Αντε να δούμε
Πόση αυξηση πήρε?
Toyota Corolla Cross