-
@dstou said in Toyota Corolla Cross:
Πριν 2 μήνες, αφαίρεσαν τον καταλύτη από το πρίους μκ2 που έχω. Ήταν 3 άτομα, το ένα χώθηκε από κάτω, ο άλλος ήταν δίπλα, και ο τρίτος στην γωνία στα 30 μέτρα όπου υπάρχει διασταύρωση με άλλο δρόμο και πιθανότατα είχαν παρκάρει το ιχ τους. Όλη η ιστορία διήρκεσε 4-5 λεπτά. Κόστος 1300 ευρά γιατί έκοψαν και τον λάμδα στην προσπάθειά τους. Τα κάλυψε η ασφάλεια όπως είπε στην αρχή, αλλά τελικά τα πλήρωσα εγώ και περιμένω να τα πάρω από την ασφαλιστική. Δεν θα μου τα δώσει όλα, περίπου 280 ήτο η δικιά μου συμμετοχή. Το αμάξι έμεινε 5 μέρες στο συνεργείο μέχρι να έρθει ο πραγματογνώ, και να βρεθούν τα ανταλλακτικά.
Η υβριδική μπαταρία είναι μέσα στο αμάξι, και είναι πολύ πιο δύσκολο και χρονοβόρο να αφαιρεθεί.εισαι ο 'κοντα στο σταθμο της ανθουπολης?' με το γνωστο βιδεον?
-
Όχι, Νομισματοκοπείο.
-
@vagkirk said in Toyota Corolla Cross:
Για τα φθηνά ανοίγματα ρε παιδιά που είπα χθες εννοώ πως με 80% κίνηση στην πόλη καθημερινά θα έχεις κερδίσει και σε οικονομία συνολική και θα έχεις κερδίσει και το δικαίωμα να το σκίσεις λίγες φορές χωρίς ενοχές.
πχ λέμε τώρα σε φάση να πετύχετε τον @cruiser ή τον @piliourits με τα aircross τους με τους dieselοματρακάδες τους σε κανένα ανηφορικό κομματι της ΕΟ που θα αγκομαχάνε και θα ψοφάνε για την επόμενη κατηφόρα ή σε μικρές ευθείες σε επαρχιακό δίκτυο και να τους περάσετε απο πάνω , δεν λέω να είστε συνέχεια στο γκάζι .Αγκομαχανε σε ανηφορικά κομμάτια της ΕΟ τα ντίζελ; Σε ποιον ντίζελ αναφέρεσαι; μιλας με προσωπικη εμπειρια? γιατι αν μιλαμε για ντιζελ από 110 αλογα και πανω κανενα αγκομαχητο...προσωπικα με τα 120/320 στο σουζουκι ανεβαίνω ανηφορα καρδίας και ανηφόρα δερβενιου ( ο δρομος εο με την μεγαλυτερη κλιση στην ελλαδα σχεδον 16%) και μονο να ζοριζομαι δεν βλεπω...αν εχω χλμ ουτε 5η δεν κατεβαζω μπαινω και βγαινω με 6η. Αν δεν εχω φορα κατεβαζω μια 5η και φευγω αερα...
-
Και εγώ στη δουλειά με τον blueHDI των 130 δεν έχω εντοπίσει κανένα ζήτημα. Αντιθέτως με ένα EAT8 θα τον έλεγα ιδανικό ταξιδιάρη. Σε μεγάλο ταξίδι με αυτόν τον συνδυασμό σε 3008 το είχα λατρέψει και δεν είχα νιώσει ποτέ έλλειψη δύναμης (ροπής) παρά το μεγάλο του βάρος.
-
Έχω κεράσει κάτι τσαγάκια στην ανηφόρα της Καρδίας με τον ματρακά μου….
-
Οκ , πιο πολύ χιουμοριστική ήταν η αναφορά μου, αλλα τα 200 άλογα αυτής της Corolla δεν μπορούν να συγκριθούν και με τα καλά Diesel που αναφέρετε των 100-130 αλόγων.
Θα ανοίγεις ένα 120-170 σε ανηφορική ευθεία μόλις σου δοθεί η ευκαιρεία και θα εξαφανίζεσαι απο τους οδηγούς του ΣΚ με ανακούφιση , το ίδιο και στα τρενάκια των 50-60kmh που δημιουργούνται σε επαρχιακούς και ανεβάζουν την πίεση την κούραση και τον κίνδυνο για εσένα και την οικογένεια σου.Ως προς τα diesel που λέτε , το έχουμε ξανασυζητήσει αρκετές φορές , έχω ελάχιστη εμπειρία απο τον Dci 110 σε QQ και Duster , και τον Hdi 120 σε 3008 ,τον 1.5 σε kuga, Τdi 115 σε Leon .
O Dci παιδιά ήταν πισωγύρισμα ...δεκαετιών δεν καταλάβαινα ότι επιτάχυνα ,Fiat panda 80s 50 αλογων αίσθηση, το έβλεπα μόνο στα νούμερα στο κοντέρ , flat αίσθηση και με το ένα χέρι στο μοχλό ταχυτήτων συνέχεια , ειδικά στο Duster νόμιζα πως είχε λάθος κλιμάκωση το κιβώτιο.
Ο Hdi λίγο καλύτερος σε αίσθηση αλλά προσπέρασμα με την οικογένια μου μέσα μόνο σε Ami θα επιχειρούσα, ακριβώς το ίδιο και το ford .
Ο tdi και πιο παλιός απο τους παραπάνω ήταν ο καλύτερος σε αίσθηση και απόδοση αλλά μόλις εγώ μπηκά σε ένα 307 1.6 110ps και τα σκίσαμε και τα 2 δεν μπόρεσε να με περάσει κάπου , μάλιστα στις ανηφόρες άνοιγα λίγο την διαφορά , σαν να κρέμαγε το Leon.Tέλος πάντων αυτό αφορά την αίσθηση καθώς δεν έκανα καμία προσπάθεια να τα οδηγήσω σωστά , γέμιζα τις ταχύτητες μέχρι τις 5κ που μάλλον δεν είχε νόημα , δεν μπορούσα να καταλάβω που αποδίδουν , σε ένα βενζινοκίνητο δεν το σκέπτεσαι, απο 3500 μέχρι 5500 θα προσπεράσεις και θα κινηθείς με απόθεμα δύναμης σε μια ανηφόρα στις 4000 στροφές.
-
200 αλογα είναι 200 άλογα
καλά χρυσά τα diesel αλλά όχι δεν συκρίνονται!!!!
τόσα έχω και γω (χωρίς ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία βεβαια). Πριν diesel είχα που τραβούσε δεν είχα παράπονο
αλλά δεν υπάρχει συγκριση καμία απολύτως......
-
Κάπου έχασα το νόημα. Γιατί, δεν υπάρχουν ντήζελ με 200 άλογα;
-
@tgd said in Toyota Corolla Cross:
μεχρι 2000 κυβικά που είναι η cross και σε αυτά τα χρήματα δεν νομίζω οτι υπάρχει τιποτα αντιστοιχο σε diesel
-
Εχει η βάγκ δίλιτρο ντίζελ με 190 άλογα.
-
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Εχει η βάγκ δίλιτρο ντίζελ με 190 άλογα.
ΣΩΣΤΟΣ
τον είχα ξεχασει αυτόν , θυμόμουν μόνο τις εκδόσεις με 150 που βγαίνει.
Ας πει κάποιος εντυπώσεις δεν έχω οδηγησει αμάξι με αυτόν τον κινητηρα με 190
edit: και το focus st εβγαινε με diesel δίλιτρο 190 αλογα και ήταν ΜΠΟΜΠΑ
βεβαια πάμε πιο ψηλά σε τιμές αλλά σχετικά κοντά
-
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
@tgd said in Toyota Corolla Cross:
μεχρι 2000 κυβικά που είναι η cross και σε αυτά τα χρήματα δεν νομίζω οτι υπάρχει τιποτα αντιστοιχο σε diesel
γκολφ , bmw , και αλλα διλιτρα ταπωνουν το διλιτρο κορολα
https://zeperfs.com/en/duel7902-8403.htm
https://zeperfs.com/en/duel7902-8157.htm
πριν βιαστειτε να πειτε οτι είναι ο παλιος με τα 180 θυμηθείτε οτι αφορα η συγκριση το απλο κορολα με τα λιγοτερα κιλα και τον καλύτερο cd -
180 άλογα είχε ο δίλιτρος ντίζελ της φόρντ, όπως και ο αδερφός του της psa.
-
Καλά όλα αυτά αλλά όπως λέτε, είχαν. Δεν κυκλοφορούν καινούργια πια.
-
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
180 άλογα είχε ο δίλιτρος ντίζελ της φόρντ, όπως και ο αδερφός του της psa.
185 στο focus st για ακρίβεια.
-
@super-t said in Toyota Corolla Cross:
Υπάρχουν διλιτροι bmw diesel με 190 άλογα που πατάνε την κορολα δες την 120d. Όπως και το 2.0 150 golf έχει καλύτερα νούμερα δες πιο κάτω. Αυτά είναι τρέχοντα μοντέλα
-
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
Υπάρχουν διλιτροι bmw diesel με 190 άλογα που πατάνε την κορολα δες την 120d. Όπως και το 2.0 150 golf έχει καλύτερα νούμερα δες πιο κάτω. Αυτά είναι τρέχοντα μοντέλα
καλα η δίλιτρη υβριδική toyota έχει φτιαχτεί για οικονομία όχι για επιδόσεις. Παρολα αυτά δεν παύει να είναι ένα γρήγορο αυτοκίνητο όπως και αυτά που αναφέρεις.
σε βενζίνη δίλιτρα που εχουν φτιαχθει για επιδόσεις τα κάνουν μια χαψια τα diesel
απλά τα diesel δυστηχώς ή ευτυχώς πάνε για εξαφάνιση. Υπάρχουν πλέον ελάχιστα και δεν θα υπάρχουν και για πολύ
-
καλα η δίλιτρη υβριδική toyota έχει φτιαχτεί για οικονομία όχι για επιδόσεις. Παρολα αυτά δεν παύει να είναι ένα γρήγορο αυτοκίνητο όπως και αυτά που αναφέρεις.
σε βενζίνη δίλιτρα που εχουν φτιαχθει για επιδόσεις τα κάνουν μια χαψια τα diesel
απλά τα diesel δυστηχώς ή ευτυχώς πάνε για εξαφάνιση. Υπάρχουν πλέον ελάχιστα και δεν θα υπάρχουν και για πολύ
Συγκρίνουμε τα διλιτρα ντίζελ γιατί και αυτά καίνε ανάλογα με τα υβριδικά, στην εθνική τα ντίζελ στην πόλη τα υβριδικά.
-
Συγκρίνουμε τα διλιτρα ντίζελ γιατί και αυτά καίνε ανάλογα με τα υβριδικά, στην εθνική τα ντίζελ στην πόλη τα υβριδικά.
συμφωνω. απλά το ανεφερα
απλά είναι ελάχιστες οι επιλογές σε diesel και δεν θα υπάρχουν καν σε λίγο
και μιας και μιλάμε για την corolla cross κατι αντίστοιχο σε VW TIGUAN (που δεν βγαίνει πια σε 190 μόνο σε 150) και σε BMW με του κινητηρες που αναφέρεις δεν είναι πολύ πιο ακριβοι από την cross??
γιατι αν είναι να συγκρίνουμε, να συγκρίνουμε και τις τιμές. Δεν νομίζω ότι η BMW θα είναι κοντα σε τιμή. Δεν ξέρω για το Tiguan που είναι παλιό μοντελο και με 150 αλογα εναντι των υβριδικών 200 της καινούργιας toyota
ακομα και ιδια τιμή να είχαν στην TOYOTA θα πήγαινα σίγουρα δεν τιθεται θέμα. Εσυ θα διάλεγες το Tiguan??? ή το Kodiaq?
-
Ψιλό άσχετο, αλλά υπάρχει νομίζω ακόμα και στην καινούργια X1, ο διτουρμπινος διλιτρος πετρελαίου με τα 230 άλογα.
Τελείως εκτός σύγκρισης, κλίματος και λοιπά απλά επειδή αναφέραμε γενικά για διλιτρους πετρελαίου.
Toyota Corolla Cross