-
Καλησπέρα,
Θα ήθελα μια γνώμη για αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.
Το budget είναι μέχρι 11000 ευρώ και κοιτάω κυρίως αυτοκίνητα μεσαίας κατηγορίας με τα εξής χαρακτηριστικά.κυβικά - 1300-1600
ίπποι - 90+
χρονολογίας - 2014+
καύσιμο - πετρέλαιο
hatchback
ιδανικά με μηδενικά τέλη χωρίς να είναι απαραίτητο
οικονομικό(ανταλλακτικά/κατανάλωση)Τα μοντέλα που έχω εστιάσει εώς τώρα (κατά προτεραιότητα και με βάση εμφάνιση και γνώμες φίλων κτλ)είναι
Toyota Auris/ Nissan pulsar/ Hyudai i30
Ford focus/ Citroen C4/ Peugeot 308/ Opel Astra
Γενικά τα χιλιόμετρα που κάνω κάθε χρόνο είναι περίπου 10-15 χιλιάδες και σε αναλογία εντός/εκτός πόλης 70/30.
Αν μπορείτε να με κατατοπίσετε περισσότερο σε αυτά που έχω εστιάσει εγώ όπως και σε άλλα μοντέλα (είμαι λίγο άσχετος γενικά)Ευχαριστώ
-
Καλησπέρα,
Θα ήθελα μια γνώμη για αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.
Το budget είναι μέχρι 11000 ευρώ και κοιτάω κυρίως αυτοκίνητα μεσαίας κατηγορίας με τα εξής χαρακτηριστικά.κυβικά - 1300-1600
ίπποι - 90+
χρονολογίας - 2014+
καύσιμο - πετρέλαιο
hatchback
ιδανικά με μηδενικά τέλη χωρίς να είναι απαραίτητο
οικονομικό(ανταλλακτικά/κατανάλωση)Τα μοντέλα που έχω εστιάσει εώς τώρα (κατά προτεραιότητα και με βάση εμφάνιση και γνώμες φίλων κτλ)είναι
Toyota Auris/ Nissan pulsar/ Hyudai i30
Ford focus/ Citroen C4/ Peugeot 308/ Opel Astra
Γενικά τα χιλιόμετρα που κάνω κάθε χρόνο είναι περίπου 10-15 χιλιάδες και σε αναλογία εντός/εκτός πόλης 70/30.
Αν μπορείτε να με κατατοπίσετε περισσότερο σε αυτά που έχω εστιάσει εγώ όπως και σε άλλα μοντέλα (είμαι λίγο άσχετος γενικά)Ευχαριστώ
-
Με 70% πόλη και σχετικά λίγα χιλιόμετρα τον χρόνο (δεν είναι πολλά 15χιλ), μάλλον το diesel θα είναι περισσότερο πρόβλημα παρά βοήθεια (λόγω DPF και σωστής χρήσης του). Το έχεις σκεφτεί καλά;
Όσο για το μοντέλο τι ψάχνεις από αυτό το αμάξι; Θέλεις να το ευχαριστιέσαι στην οδήγηση; Προτιμάς κάτι πιο αργό που όμως θα είναι περισσότερο αξιόποστο μετά από χρόνια; Σε ενδιαφέρει η εμφάνιση; Η πρακτικότητα;
-
Με 70% πόλη και σχετικά λίγα χιλιόμετρα τον χρόνο (δεν είναι πολλά 15χιλ), μάλλον το diesel θα είναι περισσότερο πρόβλημα παρά βοήθεια (λόγω DPF και σωστής χρήσης του). Το έχεις σκεφτεί καλά;
Όσο για το μοντέλο τι ψάχνεις από αυτό το αμάξι; Θέλεις να το ευχαριστιέσαι στην οδήγηση; Προτιμάς κάτι πιο αργό που όμως θα είναι περισσότερο αξιόποστο μετά από χρόνια; Σε ενδιαφέρει η εμφάνιση; Η πρακτικότητα;
Ισως να είναι και περισσότερο εκτός 60/40, πιστεύεις θα έπρεπε να κοιτάξω και σε βενζίνη?
Σαν κριτήρια για επιλογή θα έβαζα με τι σειρά
-
Αξιοπιστία
-
Καλό πάτημα
-
Κατανάλωση
-
Χώροι
-
Εμφάνιση( Εδώ θα έβαζα πρώτο το C4 και 308)
-
Επιδώσεις
-
-
Σε αξιοπιστία όλα τα μοντέλα που ανέφερες είναι πάνω κάτω ίδια,αν και προσωπικά σέβομαι την παράδοση των Γάλλων στους πετρελαιοκινητήρες. Τα ιαπωνέζικα/κορεάτικα γενικά καταναλώνουν σχετικά παραπάνω ενώ στην οδήγηση τους είναι ίσως πιό αδιάφορα. Στις επιδόσεις C4/308/Focus είναι πολύ καλά.....σε χώρους όλα έχουν υπέρ και κατά....το θέμα είναι αν σε συμφέρει το πετρέλαιο και πιο σου αρέσει περισσότερο. Εγώ άνετα ξαναέπαιρνα C4,το έχω ευχαριστηθεί όσο δεν πάει....και με μια μόνο βλάβη σε 145.000χλμ.
-
Το πετρέλαιο πάσχει στις μικρής διάρκειας μετακινήσεις, κατά τις οποίες δεν φτάνει τις ιδανικές θερμοκρασίες και ως αποτέλεσμα μπουκώνει το DPF. Αν δηλαδή θέλεις αυτοκίνητο για να 'πετάγεσαι' από δω κι από κει δεν συμφέρει. Για μεγάλα ταξίδια και αρκετά χιλιόμετρα είναι ό,τι καλύτερο!
Επίσης αν τρως πολλή κίνηση και σταμάτα ξεκίνα σημειωτόν, επίσης το ζορίζει. Ρίξε μια ματιά και σε βενζίνη κατά τη γνώμη μου.
Εγώ σου προτείνω να κοιτάξεις τα Focus, Astra, Ceed, 308, Leon με αυτή τη σειρά βάσει των κριτηρίων σου.
-
Εγώ σου προτείνω να ξεχάσεις εντελώς τα μτχ diesel εκτός κι αν το πάρεις από κανένα φίλο σου που το έχει από καινούργιο. Συν όλα τα άλλα που γράφτηκαν περί dpf κλπ
-
παρε καποιο μεταχειρισμενο αλλα ελληνικο με πληρη φακελλο ιστορικου σε αντιπροσωπειες. Θα ελεγα καποιο ντηζελ με dci 1.5 που ειναι εξαιρετικα αξιοπιστος, πχ clio, qashqai, pulsar, note
Αγορά μεταχειρισμένου(Μεσαίας κατηγορίας)