-
Thanos007 wrote:
Βρε με αυτήν την ανεση? Όσοι θέλουν άνεση ας πάρουν golf focus xceed 2008 chr 308 το νέο που είναι σαφώς καλύτερα αυτοκίνητα και πιο ολοκληρωμένα και ας βάλουν δύο πολυθρόνες από δρομέα αε ,τις πιο ακριβές να έχουν και από δαυτην.....Όταν έχει μάθει μια εταιρεία την προπαίδεια μέχρι τα α δηλαδή άνεση ,έχει πολύ δρόμο μπροστά της να φτιάξει οκληρωμενο αυτοκίνητο και να κάνει και ένα best seller λέμε τώρα....Όταν βουτάει στα φρενα πλέει σε μεγάλες ταχύτητες και γέρνει υπερβολικά τι να την κάνω την κορυφαία άνεση όταν θα αντισταθμίζεται από τα παραπάνω και ένα ταξίδι θα γίνεται κουραστικό εν τέλει....
Μαζί σου, μόνο που η νέα C4 δεν κάνει όλα τα παραπάνω. Όλες οι δοκιμές μιλάνε για πολύ καλό κράτημα και έλεγχο του αμαξώματος, χωρίς τάσεις πλεύσης ή βουτήγματος στα φρένα (σε αντίθεση με την C5 Aircross). Αρα είναι το πιο άνετο αυτοκίνητο της κατηγορίας, με την καλύτερη ποιότητα κύλισης (σε πολλούς οικογενειάρχες αυτό είναι προτεραιότητα), χωρίς να υστερεί σε οδική συμπεριφορά.
Ποιες δοκιμές ,Ελλάδα σε πρώτη παρουσίαση μοντέλου,πάμε παρακάτω... όταν βγουν συγκριτικά εκεί κάτι μπορεί να διαβάσεις σε ορισμένα ισως...εξωτερικό και για πλεύσεις γράφουν και για αναπήδηση και για κλίσεις σε στροφές και με δρόμους καλύτερους από τη μπανανια...Το καλύτερο να μπορέσεις να πάρεις το αμάξι έστω για μια ώρα να το βγάλεις και εθνική και σε δρομο με στροφες πιο κλειστές ,όχι γύρω από την αντιπροσωπεια,να βγάλεις μόνος σου το πόρισμα..Τέλος από τον γαλλικό ομιλο μόνο pegeuot ,οι άλλοι είναι τα αποπαιδια...
-
To νέο C4 φαίνεται ότι δεν είναι σε οδηγική συμπεριφορά όσον αφορά τιμόνι,κράτημα κ.τ.λ. Focus,308,Leon,Megane ούτε καν Golf. Άλλωστε δεν νομίζω πως ήταν αυτός ο στόχος της Citroen. Όμως φαίνεται -και λογικά πρέπει- να είναι σαφώς με καλύτερη οδηγική συμπεριφορά από το C5aircross και πολύ πιο βελτιωμένο σε σχέση με το C4 cactus. Έχει χαμηλότερο κέντρο βάρους από τα aircross και πατάει σε νεότερη,πιο εξελιγμένη πλατφόρμα (208,2008,DS3crossback) σε σχέση με τον Κάκτο. Kαι για όποιον θέτει ως προτεραιότητα την άνεση σε αστικές κι υπεραστικές μετακινήσεις μάλλον δεν έχει αντίπαλο.
Αν και το εν λόγω site δεν το έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση,αυτή τη φορά γράφει μια αρκετά αντικειμενική δοκιμή:
-
Εγώ πάντως απορώ γιατί προσπαθούν κάποιοι να μας κάνουν το άσπρο μαύρο, απο την στιγμή που δεν έχουν δει απο κοντα το αυτοκίνητο, δεν το έχουν οδηγήσει , δεν θέλουν να πιστέψουν όσους το έχουν δει απο κοντα και το εχουν δοκιμάσει !Παρόλα αυτά κραζουν ένα ολοκάινουργιο αυτοκίνητο το οποίο έχει αποσπάσει πολλά θετικά σχόλια απο Ελληνικό και ξένο τύπο!Λες και ο υπόλοιπος ανταγωνισμός έχει μόνο θετικά και καθολου αρητικά ! Κάποιοι θεωρούν οτι επειδη η citroen έβγαλε ένα καθόλα αξιόλογο αυτοκίνητο με τα θετικά του και τα αρνητικά του, ευθύνεται για όλα τα στραβά της αυτοκίνησης!Ημαρτον!
-
Λοιπόν το είδα το αμάξι από κοντά.
Εμφανισιακά είναι ωραίο ακόμα και η μούρη που είχα αμφιβολία είναι ωραίο. Από πίσω φυσικά είναι αντιγραφή του chr.
Λάστιχο 195/60/18 = ένα λάστιχο στην αγορά όλο όλο 684 ευρώ από το Σκρουτζ χωρίς τα περαστικά!
Μέσα είναι ωραίο ευχάριστο στην αφή και στην όψη όλα σκληρά πλαστικά όμως αλλά με καλό φινίρισμα.
Η κεντρική κονσόλα ευτυχώς όχι γκουμουτσα έτσι ανοίγεις εύκολα πόδια.
Τιμόνι πολύ ωραίο μικρό κοφτό κάτω φέρνει από 3008/2008 σωστά τοποθετημένο. Πολύ καλής ποιότητας τα κουμπιά στο τιμόνι όπως και τα στρογγυλά στο κλίμα.
Οθόνη οργάνων ένα τραπέζιο πινακακι μέτριας ανάλυσης.
Και πάμε στο περιβόητο hud που υπάρχει στις δύο πλούσιες εκδόσεις.
Λοιπόν αν έχετε το ύψος μου 1.92 ξεχαστε το !
Το τερμάτισα κάτω αλλά δυστυχώς δεν έβλεπα τπτ. Έπρεπε να καμπουριασω τόσο πολύ που απλά δεν παίζει.
Το είχα κα στο cx30 αλλά ο Ιάπωνας που του την λέμε ότι υπολογίζει για κοντούς ανατολίτες όταν τερμάτισα κάτω το είδα. Εδώ καμιά τύχη.
Θα πρέπει οι κατασκευαστές να προβλέψουν η οθόνη να τιλταρει διαφορετικά υπάρχει πρόβλημα.
Πίσω από εμένα μπηκα κανονικά έχει τον καλύτερο χώρο για τα πόδια στην κατηγορία.
Κεφάλι πίσω λόγω της κουπέ σχεδίασης βρίσκει έντονα.
Όπως και μπροστά θέλει σκύψιμο και προσοχή από ψηλούς όταν μπαίνουν βγαίνουν για να μην βρουν.
Χώρος αποσκευών με διπλό πάτωμα με Κιτ επισκευής ογκομετρηθηκε 415λτ
27400 και 27200 με χρώμα τα αυτόματα 1.2 πιο πλούσια και 1.5 δεύτερη.
Η πιο πλούσια έκδοση έχει το περισι κάθισμα καλυμμένο με δερμάτινη αλλά και η σκέτη shine έχει μέρος με δερμάτινη.
Επιτόκιο ξυριστικη μηχανή 9.1%!
Στα θετικά στον Γιαννιρη ότι έχει φέρει 2 τεστ ντραιβ και τα δύο αυτόματα ένα βενζίνη ένα ντίζελ!
-
-
Παρατήρησες και εσύ ότι για να δεις το hud πρέπει να σκύψεις έντονα;
-
Θεωρώ ότι θα πάει καλά σε πωλήσεις ειδικά αν δώσει και κάνα 800 Άρι έκπτωση ώστε να απέχει 2.000 από το 1.5 εατ8 2008 αλιρ ( εννοώ τιμή χωρίς λίπος στο 28.500 που παίζει όταν έχει προσφορά).
-
Οχι καθόλου . Μια χαρά το έβλεπα . Και στο μέσα που είναι οι φωτό και στο αυτόματο τεστ ντράιβ που οδήγησα .
Εγώ κάθομαι τέρμα κάτω στο κάθισμα . Και ήμουν δύο θέσεις πριν το τέρμα στο πίσω .
-
Οχι καθόλου . Μια χαρά το έβλεπα . Και στο μέσα που είναι οι φωτό και στο αυτόματο τεστ ντράιβ που οδήγησα .
Είσαι νομίζω 1.96, ή τόσο περίπου ή έχεις κοντό πολύ κορμό και τεραστια πόδια για το ύψος. Εγώ 1.92 και με σχετικά μοιρασμένες αναλογίες δεν το έβλεπα με τπτ παρότι τερμάτισα το κάθισμα.
Έπρεπε να σκύψω σαν να ψάχνω κάτι στο πάτωμα για να δω τις ενδείξεις!
Μήπως εσκυβες αλλά από την χαρά του νέου μοντέλου δεν το κατάλαβες;
-
Πάντως η ανάρτηση του , θύμισε υδροπνευματική . Καλύτερη από το 5 αιρκρος και με το ηχομονωτικό παρμπριζ είναι αθόρυβο.
Επίσης σε 1-2 στροφούλες καλά πήγε .
1,94 είμαι . Πόδια έχω ψηλά αλλά όχι μεγάλες διαφορές . Ισως είχες όρθια πλάτη , ενώ εγώ προτιμώ το αρχοντικό καθότι έχω και τα κιλά μου .
-
Αυτό παίζει όντως να ήταν πιο όρθια η πλάτη . Αλλά είχα την σωστή απόσταση για τα χέρια μου από το τιμόνι. Νομίζω το επίπεδο που έχουν το πανελακι είναι λίγο χωστο για αυτό βγαίνει χαμηλά. Πάντως υπάρχει θέμα εκεί αν είναι ο ψηλός να ψαπλωνει για να το δει...
-
Ξαναδέστο μήπως είναι κάτι άλλο . Στην φωτό το τηλέφωνο είναι χαμηλότερα από τα μάτια μου .
-
Λοιπόν το είδα το αμάξι από κοντά.
Εμφανισιακά είναι ωραίο ακόμα και η μούρη που είχα αμφιβολία είναι ωραίο. Από πίσω φυσικά είναι αντιγραφή του chr.
Λάστιχο 195/60/18 = ένα λάστιχο στην αγορά όλο όλο 684 ευρώ από το Σκρουτζ χωρίς τα περαστικά!
Μέσα είναι ωραίο ευχάριστο στην αφή και στην όψη όλα σκληρά πλαστικά όμως αλλά με καλό φινίρισμα.
Η κεντρική κονσόλα ευτυχώς όχι γκουμουτσα έτσι ανοίγεις εύκολα πόδια.
Τιμόνι πολύ ωραίο μικρό κοφτό κάτω φέρνει από 3008/2008 σωστά τοποθετημένο. Πολύ καλής ποιότητας τα κουμπιά στο τιμόνι όπως και τα στρογγυλά στο κλίμα.
Οθόνη οργάνων ένα τραπέζιο πινακακι μέτριας ανάλυσης.
Και πάμε στο περιβόητο hud που υπάρχει στις δύο πλούσιες εκδόσεις.
Λοιπόν αν έχετε το ύψος μου 1.92 ξεχαστε το !
Το τερμάτισα κάτω αλλά δυστυχώς δεν έβλεπα τπτ. Έπρεπε να καμπουριασω τόσο πολύ που απλά δεν παίζει.
Το είχα κα στο cx30 αλλά ο Ιάπωνας που του την λέμε ότι υπολογίζει για κοντούς ανατολίτες όταν τερμάτισα κάτω το είδα. Εδώ καμιά τύχη.
Θα πρέπει οι κατασκευαστές να προβλέψουν η οθόνη να τιλταρει διαφορετικά υπάρχει πρόβλημα.
Πίσω από εμένα μπηκα κανονικά έχει τον καλύτερο χώρο για τα πόδια στην κατηγορία.
Κεφάλι πίσω λόγω της κουπέ σχεδίασης βρίσκει έντονα.
Όπως και μπροστά θέλει σκύψιμο και προσοχή από ψηλούς όταν μπαίνουν βγαίνουν για να μην βρουν.
Χώρος αποσκευών με διπλό πάτωμα με Κιτ επισκευής ογκομετρηθηκε 415λτ
27400 και 27200 με χρώμα τα αυτόματα 1.2 πιο πλούσια και 1.5 δεύτερη.
Η πιο πλούσια έκδοση έχει το περισι κάθισμα καλυμμένο με δερμάτινη αλλά και η σκέτη shine έχει μέρος με δερμάτινη.
Επιτόκιο ξυριστικη μηχανή 9.1%!
Στα θετικά στον Γιαννιρη ότι έχει φέρει 2 τεστ ντραιβ και τα δύο αυτόματα ένα βενζίνη ένα ντίζελ!
ωραίος φιλτατε αυτά δεν πρόκειται να τα διαβάσεις σε δημοσιογραφική δοκιμή....
-
Ρε συ το είδα πολύ καλά τώρα να πηγαίνει ακόμα πιο κάτω το κάθισμα τι να πω, το ζορισα είχε τερματίσει. Έπρεπε να καμπουριασω έντονα για να το δω.
Εννοείται άμα ξάπλωνα την θέση θα το έβλεπα. Αλλά δεν οδηγώ έτσι.
Έχει διαβάσει κανείς καταναλώσεις του 1.2 να δούμε πως πάει; Εντάξει ο 1.5 με 1300 κιλά ξέρουμε ότι δεν θα καίει ,μήπως ο 1.2 με το ελαφρύ σκαρί κάνει την έκπληξη;
Πάντως θα πρέπει να δώσουμε τα μπράβο στον psa που με τον 1.5 ντίζελ κατάφερε να μην πληρώνει καθόλου τέλη και με τον 1.2 βενζίνης μόνο 84 ευρώ! Και όλα αυτά χωρίς να προσθέσει άχρηστο βάρος μιας ακόμα μπαταρίας που τρώει χώρο δίνει πολυπλοκότητα και ανεβάσει τα κόστη συντήρησης!
-
Ε μα για αυτό είμαστε εμείς εδώ! Άμα είναι να γράφουμε τις πίπες ότι έβαλαν επίτηδες την οθόνη κακού κινητού 5.5 ιντσών για να μην μας γεμίζουν με ...περιττές πληροφορίες ....
Το αμάξι δείχνει καλό σε πρώτη επαφή και στην shine pack είναι τούμπανο. Αν κατεφερνει ο 1.2 να μην καίει τα 8-9 που καίει στα υπόλοιπα του ομίλου είναι καλή περίπτωση.
Και ο χώρος αποσκευών είναι καλύτερος από το θεωρητικο νούμερο βάσει των δικών μου μετρήσεων.
Επίσης η ποιότητα των πλαστικών είναι καλύτερη του c5 aircross.
Φυσικά έχει το εργονομικό θέμα με το hud για τους ψηλούς και αυτό το περίεργο λάστιχο που θα βλαστημισεις όταν θα έρθει η ώρα να το αλλάξεις.
Θα το οδηγήσουμε και θα δούμε....
-
Το hud λογικά θα ρυθμίζεται. Αναλόγως το υψοςντου οδηγου. Δεν είναι ένα τον υψος των γραφικών τουμ
-
Μακάρι να ρυθμίζεται σαν τα φώτα! Τι να σου πω θα το δούμε. Πάντως όταν το είπα στον πωλητή ότι δεν το βλέπω με κοιτούσε με ύφος ...και τι θέλεις να κάνω εγώ τώρα?!
Πάντως η διαφορά μου ήταν τουλάχιστον 2-3 εκ έπρεπε να χαμηλώσει το βλέμμα μου για να το δω. Δεν νομίζω ότι αυτό ρυθμίζεται έτσι απλά.
-
Σε αυτά τα κιλά 8/9 δεν γίνεται να καίει ο 1,2. Εκτός αν το μετράς μόνο 1η 2α στην κίνηση. Αν ακολουθείς το indicator δεν υπάρχει downsized non h/mh κινητήρας. Ούτε λιγότερους ρύπους. Δείτε τα νέα ΤΚ....
-
Εγώ στο 3 αιρκρος με αυτόματο βενζίνη είμαι στα 7,5 λίτρα με πόλη 80 % και μωτ 28 χαω , σε 2000 χλμ τον προηγούμενο μήνα .
Τα νέα έχουν και το Eco, θεωρώ ότι εύκολα θα είναι κάτω από 7 με το 8τάχυτο και σε ταξίδι , κοντά στο 6 .
-
Νομίζω στο 3008 προηγουμενηε γενιάς είχε ρυθμιση υψους όπως με τους προβολείς. Λογικά θα είναι το ίδιο συστημα.
CITROEN C4 III mod 2021