-
@frantzef said in CITROEN C4 III mod 2021:
Κανένας , έχει κάτι νεότερο σχετικά με τις παραδόσεις?
Εμένα με πήρε τηλ ο αντιπρόσωπος και ήταν του τύπου σαν εκείνους που έπαιρναν τα πρώτα χρόνια στον Χαρδαβέλλα και την Νικολούλη : "Καλησπέρα Κα. Αγγελική , τηλεφωνώ από Πετράλωνα, πήρα να σας πω για τον αγνοούμενο : εμείς εδώ στην περιοχή , ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ!!! Συγχαρητήρια για την εκπομπή σας!!!"
Με πήρε τηλ. ο αντιπρόσωπος μόλις τώρα. Είπα να το μοιραστώ μαζί σας.
Έχω παραγγείλει 13/8/2021, feel pack λευκό , βενζίνη manual , 1,2 - 130hp.
Το αμάξι , το βγάζει παραγωγή Ιουνίου, σύμφωνα με το σύστημα τους.
Ιούλιο , θα είναι στα χέρια μου...ελπίζω!!!Σύμφωνα με την Aiglon (πιο από μέσα δε γίνεται), τώρα που μιλάμε παράγονται οι παραγγελίες Αυγούστου 2021. Οπότε ίσως να έβαλε και κάνα μήνα επιπλέον ο αντιπρόσωπος ώστε να είναι καλυμμένος σε περιπτωση καθυστέρησης. Παίζει να το έχεις και νωρίτερα από τον Ιούλιο.
-
@gnikolas82 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Κανένας , έχει κάτι νεότερο σχετικά με τις παραδόσεις?
Εμένα με πήρε τηλ ο αντιπρόσωπος και ήταν του τύπου σαν εκείνους που έπαιρναν τα πρώτα χρόνια στον Χαρδαβέλλα και την Νικολούλη : "Καλησπέρα Κα. Αγγελική , τηλεφωνώ από Πετράλωνα, πήρα να σας πω για τον αγνοούμενο : εμείς εδώ στην περιοχή , ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ!!! Συγχαρητήρια για την εκπομπή σας!!!"
Με πήρε τηλ. ο αντιπρόσωπος μόλις τώρα. Είπα να το μοιραστώ μαζί σας.
Έχω παραγγείλει 13/8/2021, feel pack λευκό , βενζίνη manual , 1,2 - 130hp.
Το αμάξι , το βγάζει παραγωγή Ιουνίου, σύμφωνα με το σύστημα τους.
Ιούλιο , θα είναι στα χέρια μου...ελπίζω!!!Με το καλό να παραλάβεις! Από ποιόν έχεις παραγγείλει?
ΓΙΑΝΝΙΡΗΣ Θεσσαλονίκη.
-
Από την παραγωγή στην κατανάλωση σε 1 μήνα;
Μωρέ μπράβο... συνήθως θέλουν 10-15 μέρες για εκτελωνισμό και πινακίδες, τουλάχιστον στην επαρχία. -
@piliourits said in CITROEN C4 III mod 2021:
Από την παραγωγή στην κατανάλωση σε 1 μήνα;
Μωρέ μπράβο... συνήθως θέλουν 10-15 μέρες για εκτελωνισμό και πινακίδες, τουλάχιστον στην επαρχία.Απ' ότι έχω καταλάβει, όταν λένε ημερομηνία παραγωγής , είναι η ημερομηνία που βγαίνει το αυτοκίνητο, έτοιμο από την παραγωγή. Μετά , λένε, ότι σε 25-30 ημέρες το αμάξι είναι στον ιδιοκτήτη του.
Έχει κανείς εικόνα αν ισχύουν αυτά?
-
Από τη μέρα που το αμάξι θα βγει ολοκληρωμένο από το εργοστάσιο μέχρι να πάρεις το κλειδί στο χέρι, συνήθως είναι 30 με 45 μέρες. Ανάλογα που είναι το εργοστάσιο. Το C4 από Ισπανία θα το έβαζα στις 45 μέρες.
-
@stefan147 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Από τη μέρα που το αμάξι θα βγει ολοκληρωμένο από το εργοστάσιο μέχρι να πάρεις το κλειδί στο χέρι, συνήθως είναι 30 με 45 μέρες. Ανάλογα που είναι το εργοστάσιο. Το C4 από Ισπανία θα το έβαζα στις 45 μέρες.
Νομίζω είναι αρκετά σχετικά Στέφανε αυτά. Εμένα από Ισπανία το Κούγκα ήρθε Ελλάδα σε 10 μέρες και σε άλλες 10 (με δικιά μου καθυστέρηση) παρέλαβα. Την 116 την παρέλαβα 28 ημέρες μετά την ημερομηνία κατασκευής.
-
Φρέσκια ενημέρωση : βγήκε ακριβής ημερομηνία ολοκλήρωσης παραγωγής --> 28/6/2022.
Ο αντιπρόσωπος με είπε τέλη Ιουλίου μέχρι το αργότερο αρχές Αυγούστου , θα είναι στα χέρια μου.
Άρα 12 μήνες παράδοση!!!
-
Τον έχουμε πιει πατόκορφα.
Αυτό μου έγραψε εμένα προχθες άνθρωπος της Aiglon. Υπόψη παραγγελία 20/12/21.
*Οπως με ενημέρωσε ο συνάδελφος, εφόσον δεν υπάρξει μείωση του αριθμού των αυτοκινήτων που παίρνουν παραγωγή απο το εργοστάσιο, το αυτοκίνητο θα παραχθεί τον Σεπτέμβριο.
Μου είπε ότι C4 τους δίνει λίγα σε σχέση με άλλα, λόγω της ζήτησης του μοντέλου πανευρωπαϊκά.Αυτό σημαίνει ότι στην Ελλάδα θα είναι τον Οκτώβριο.
Θα το βάλω στα υπόψιν να το δούμε εκ΄νέου τον Αύγουστο.*
-
Άρα αυτοί οι 12 μήνες προστίθενται στον άτυπο χρονικό ορίζοντα που έχω στο μυαλό μου για μια ισορροπία των τιμών.
Δεν γίνεται να ξεκινήσουν οι λεγόμενες προσφορές πριν παραδοθούν αυτές οι παραγωγές
-
@lap said in CITROEN C4 III mod 2021:
Άρα αυτοί οι 12 μήνες προστίθενται στον άτυπο χρονικό ορίζοντα που έχω στο μυαλό μου για μια ισορροπία των τιμών.
Δεν γίνεται να ξεκινήσουν οι λεγόμενες προσφορές πριν παραδοθούν αυτές οι παραγωγές
Με τις τιμές που παίζουν πάντως αύτην την περίοδο στην αγορά, δεν μπορώ να φανταστώ τι θα μπορεί να σταθεί ως "προσφορά"!
Συνήθως, ότι ανεβαίνει δεν καταβαίνει, άρα και οι παλιές τιμές των οχημάτων στην αγορά θα είναι όνειρο θερινής νυκτός. -
Ακριβώς. Οι τιμές δεν πρόκειται ποτέ να επανέλθουν. Θα τις φτάσουμε εμείς σιγά σιγά (πολύ σιγά) με αυξήσεις εισοδήματος και απλά θα γίνονται και πιο γενναίες προσφορές σε σχέση με τα πχ 500-600-700€ που κόβουν τώρα σε αυτοκίνητων των 30Κ.
-
Με αφορμή το συγκεκριμένο, ένα αμάξι που ευχαρίστως θα αγόραζα αν έψαχνα τώρα, τους χρόνους παράδοσης και τις συζητήσεις που έχουμε κάνει στο παρελθόν για το πως "τα αυτοκίνητα είναι φθηνά στην Ελλάδα", κοίταξα και βρήκα σε 5 λεπτά τα εξής:
Κατά παραγγελία και στη Γερμανία η επίσημη τιμή είναι περίπου η ίδια.
Αλλά πως γίνεται να έχουν μερικά έτοιμα pre-registration απ το Γενάρη και να τα πουλάνε και 18-19 χιλιάρικα;Μήπως η ευθύνη είναι ολοκληρωτικά των εισαγωγέων;
-
Η c4 είναι πάρα πολύ ωραίο αυτοκίνητο. Οπότε την βλέπω κολλάω με τη σχεδίαση της. Έστω και στην βασική ωραίοτατη είναι.
-
Με αφορμή το συγκεκριμένο, ένα αμάξι που ευχαρίστως θα αγόραζα αν έψαχνα τώρα, τους χρόνους παράδοσης και τις συζητήσεις που έχουμε κάνει στο παρελθόν για το πως "τα αυτοκίνητα είναι φθηνά στην Ελλάδα", κοίταξα και βρήκα σε 5 λεπτά τα εξής:
Αλλά πως γίνεται να έχουν μερικά έτοιμα pre-registration απ το Γενάρη και να τα πουλάνε και 18-19 χιλιάρικα;Μήπως η ευθύνη είναι ολοκληρωτικά των εισαγωγέων;
Ίδια η αγορά της Ελλάδας με αυτή της Γερμανιας??? Οι εισαγωγείς δηλαδή τι? Προτιμάνε να ζούνε από τις προκαταβολές με δανεικά απ το να έχουν ζεστά αμαξάκια να πουλάνε?
-
H ζάντα τι φάση? Με άλλη δεν βγαίνει στην βασική έκδοση?
Επίσης, είναι φανερό ότι είναι πιο φθηνό γιατί είναι μαϊμού, μιας και δεν έχει Bluetooth αλλά Bluetoot... α χα μλκια ε?
-
ελα μωρε τι πας και βρισκεις και εσυ?! 1000 κατω 5000 πανω πως κανεις ετσι? αφου τοσα του λειπουν του Σ !!!! που να μην είχε και καλες σχεσεις με τα εργοστασια!!! ποσο θα το χρεωνε?
-
Κοίτα να δεις που και Γερμανία ο Συγγελίδης τα πουλάει τα Σιτροέν.
Ελλάδα: 1.5δ εατ8 shine pack --> 34.250€
Γερμανία: 1.5δ εατ8 shine --> 34.290€ΜΑΣ ΚΛΑΙΒΟΥΝ!!11!! ΔΙΑΔΟΣΤΑΙ!1!!!!11
-
Γιατί εχει ίδια τιμή με Γερμανια;
Πάντα δεν ήταν πιο ακριβη η Γερμανία;
Οι μισθοί τους είναι κατά 1/2 υψηλότεροι.
1621 μεικτα ο βασικός μισθός στην Γερμανία;
750 μεικτά στην Ελλάδα. -
Το εργοστάσιο δεν προσαρμόζει τις τιμές του βάσει των μισθών (αγοραστικής δύναμης) μίας χώρας. Ή τέλος πάντων το κάνει μέχρι ενός σημείου για να μπορεί να είναι ανταγωνιστικό το προϊόν του.
Από κει και πέρα πρέπει να δουμε ΛΤΠΦ ανάμεσα σε χώρες για να έχουμε εικόνα. Πχ η Γερμανία έχει Τέλη Ταξινόμησης? Πόσο είναι το ΦΠΑ τους? Χωρίς αυτά ότι και να λέμε είναι παπαριές.
-
@stefan147 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Από κει και πέρα πρέπει να δουμε ΛΤΠΦ ανάμεσα σε χώρες για να έχουμε εικόνα. Πχ η Γερμανία έχει Τέλη Ταξινόμησης? Πόσο είναι το ΦΠΑ τους? Χωρίς αυτά ότι και να λέμε είναι παπαριές.
Πολύ σωστά. Εδώ έχουμε ΕΤT (η Γερμανία δεν έχει) και 24% αντί για 19% ΦΠΑ. Οπότε η ΛΠΤΦ είναι αρκετά υψηλότερη στην Γερμανία (και άρα το κέρδος τόσο του εργοστασίου όσο και του εισαγωγέα και του εμπόρου).
CITROEN C4 III mod 2021