-
Τελικές τιμές δεν είχαμε ποτέ ίδιες με Γερμανία , είμασταν πάντα πιο φτηνοί ειδικά σε τόσο εμπορικά μοντέλα όπως τα 308 , C4 , golf , astra ,focus κλπ.
Δεν μπορεί πριν την κρίση τιμών και κόστους όλα αυτά να έπαιζαν το πολύ μέχρι 23κ σε 2ες και ίσως 3ες κάποια εκδόσεις, 3-5 χιλιάρικα κάτω από Γερμανία και τώρα να ισοφαρίσαμε απότομα. Φταίει λογικά και η έλλειψη αυτοκινήτων και δεν μπορούν να κάνουν εκπτώσεις τα εργοστάσια σίγουρα αλλά δεν έχει την παραμικρή δύναμη ο Σ ;;;
Για να δούμε τα Mazda τώρα που έχουν γίνει τιμολογιακά ανταγωνιστικά της Citroen πλέον , θα μείνουν σταθερές οι τιμές τούς; -
@stefan147 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Κοίτα να δεις που και Γερμανία ο Συγγελίδης τα πουλάει τα Σιτροέν.
Ελλάδα: 1.5δ εατ8 shine pack --> 34.250€
Γερμανία: 1.5δ εατ8 shine --> 34.290€ΜΑΣ ΚΛΑΙΒΟΥΝ!!11!! ΔΙΑΔΟΣΤΑΙ!1!!!!11
Όταν η συγκεκριμένη έκδοση είχε για αρκετούς μήνες αν δεν κάνω λάθος περίπου στα 27 κάτι , πόσο είχε στην Γερμανία , αυτό θα ήταν ενδιαφέρον να το δούμε.
-
Δεν προσέξατε το σχόλιό μου.
Και στις δύο χώρες, επίσημα για παραγγελία στον τιμοκατάλογο έχουν περίπου τα ίδια λεφτά. (Φταίει που δεν ανάρτησα την αναζήτηση)
Ίσως και κάποια ευρώ φθηνότερα στην Ελλάδα.
Στην εκεί αγορά όμως, πάντα υπάρχουν κάποια ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα, και σε τιμές πολύ χαμηλότερες, όχι 500 ή 1000€ "προσφορά".
Όχι μόνο Citroën, από όλες τις μάρκες. -
Εριξα ενα βλεφαρο στις τιμες και επαθα σοκ δεν ειχα παρει χαμπάρι,19990 πηρα το fell pack 130 ps φλεβαρη 21 και εκανα και παζαρι μεχρι και τα εξοδα για πινακιδες..μου ειχε φανει και μικρη η τελικη εκπτωση 1600 περιπου ευρω..27+ χιλιαρικα σημερα...που παει ο κοσμος, μας εκοψαν τις διαπροσωπικες σχεσεις και την ελευθερια με την πανδημια και τωρα καπακι το κοστος ζωης..
-
Τα έλεγε ο Νίκος Τσιαμτσικας
-
@sherlock said in CITROEN C4 III mod 2021:
... πηρα το fell pack 130 ps φλεβαρη 21...
Επειδή είσαι προφανώς από τους πρώτους που το πήραν, όταν θα έχεις χρόνο γράψε μας αν θέλεις τι έχεις δει 15 μήνες μετά ... Thnx
-
Προχθές παρέλαβα το ηλεκτρικό C4 (παραγγελία αρχές Νοεμβρίου 2021). Γκρι σκούρο με κόκκινα διακοσμητικά. Όσον αφορά την εμφάνιση, όσοι το είδαν έκαναν πολύ κολακευτικά σχόλια (κάποιοι έβγαλαν και φωτογραφίες !!!). Ευκολοοδήγητο, πολύ άνετο, στιβαρό στον δρόμο, δεν είναι για νευρική αλλά μόνο ήρεμη οδήγηση.
Τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (highway driver assist και lane assist) πολύ αποτελεσματικά. Στην Εθνική νιώθεις ότι πηγαίνει μόνο του, ακόμη και στις στροφές, όμως, αν πάρεις τα χέρια από το τιμόνι, σε επαναφέρει σε τάξη.
Όσον αφορά την αυτονομία, είναι περίπου όσο ορίζει ο κατασκευαστής. Πλήρως φορτισμένο, βγάζει ένδειξη ότι έχει 360 χλμ. Από αυτά βγαίνουν γύρω στα 300 χλμ. με συντηρητική οδήγηση εκτός πόλεως. Στην πόλη ακόμη δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά σίγουρα θα είναι περισσότερα από 300 χλμ. Το regenerative breaking ανεπαίσθητο, δεν έχει σχέση με one-pedal-driving όπως σε άλλα ηλεκτρικά.
Όσον αφορά τη φόρτιση, η διάρκεια της πλήρους φόρτισης είναι γύρω στις 3,5 - 4 ώρες με φορτιστή 11KW. Δεν έχω οικιακό φορτιστή, αλλά το φορτίζω στους δημόσιους σταθμούς της Protergia, που είναι και δωρεάν στην Αθήνα. Είναι βολικοί, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δύσκολα θα βρεις ελεύθερη θέση. Παρότι δεν πολυφαίνεται στην καθημερινότητα, έτσι συνειδητοποιεί κανείς ότι έχουν πραγματικά αυξηθεί τα ηλεκτρικά και τα υβριδικά. Επίσης, ενώ έχουν δύο διαθέσιμες θέσεις φόρτισης, σε λίγους μόνο σταθμούς είναι διαθέσιμες και οι δύο θέσεις, γιατί η μία είναι πάντα κατειλημμένη από συμβατικό αυτοκίνητο. Χθες αναγκάστηκα να διπλοπαρκάρω για να του δώσω λίγα παραπάνω χιλιόμετρα.
Τέλος, να αναφέρω και ένα σημαντικό πρόβλημα. Η ίδια η Citroen, όπως και όλοι οι κατασκευαστές ηλεκτρικών, συνιστούν η φόρτιση να γίνεται μεταξύ 20%-80% για τη διατήρηση της υγείας της μπαταρίας. Ωστόσο, το C4 δεν διαθέτει δυνατότητα περιορισμού του εύρους, ούτε προγραμματισμό της λήξης της φόρτισης. Ούτε η εφαρμογή βοηθά σε αυτό (η οποία περισσότερο επικεντρώνεται στην αναζήτηση αντιπροσώπου παρά στην εξυπηρέτηση του οδηγού). Μπορείς να προγραμματίσεις την έναρξη της φόρτισης σε μεταγενέστερο χρόνο, αλλά όχι τη λήξη της. Επομένως, πρέπει να είσαι απίκο στον φορτιστή και να σταματήσεις χειροκίνητα τη φόρτιση, όταν συμπληρωθεί το 80%. Ή, εναλλακτικά, αν αφήσεις το αυτοκίνητο για φόρτιση το βράδυ και ξέρεις ότι θα γυρίσεις στις 7, να το προγραμματίσεις να ξεκινήσει τη φόρτιση στις 4. Μου φαίνεται χαζή αβλεψία εκ μέρους της Citroen. Μήπως κάποιος από τους υπόλοιπους κατόχους ηλεκτρικού C4 στην Ελλάδα (19 το 2021 και 2 το 2022) διαβάζει το forum και έχει καμία λύση;
-
Μπορεί να είναι πολύ καλό σαν αυτοκίνητο, να έχει όλες τις ευκολίες. μπορεί στο δρόμο να είναι άριστο αλλά προσωπικά δεν θεωρώ ότι οι υποδομές είναι ακόμα στο σωστό επίπεδο για να επενδύσει κάποιος σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο, ειδικά αν δεν έχει την κατάλληλη υποδομή στο σπίτι του. Όσο αφορά το τελευταίο, μου φαίνεται τεράστιο ρίσκο να ψάχνεις να φορτίσεις κάθε μέρα ή μέρα παρά μέρα. Μου φαίνεται τελείως άβολο. Η τιμή αγοράς είναι ένα σοβαρό θέμα όπως επίσης η πηγή της ενέργειας που γίνεται η φόρτιση. Respect που έκανες τέτοια αγορά πάντως, εύχομαι πολλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα.
-
Καλοταξιδο συνονοματε. Να το χαρείς...
-
Καλοτάξιδο να είναι.
-
Καλοταξιδο συγχαρητήρια για την τολμηρή σου επιλογή ειδικά αφού δεν έχεις οικιακή θέση στάθμευσης.
Αυτό με τις δωρεάν φορτίσεις τις προτεργια αφορά μόνο την Αθήνα; Πόσες είναι ; Και όντως τζάμπα; Είναι κίνηση μάρκετινγκ; -
Kαλοτάξιδο!
-
καλορίζικο και καλά χιλιόμετρα, να το χαρείς.
Δεν θα πω ψέματα. Πολύ τολμηρη επιλογη χωρίς να έχεις γκαραζ και φορτιστή.
-
Βασικά είσαι ο καλύτερος μπετα τεστερ που μπορούσε να υπάρξει. Να μας ενημερώνεις ώστε να δούμε πως είναι στην πράξη η ηλεκτροκίνηση υπό αυτές τις συνήθεις συνθήκες.
Από εμένα μπράβο για το θάρρος, την αγάπη για το καινούργιο και τη στήριξη της νέας τεχνολογίας. -
Για την ακρίβεια η τεχνολογία είναι παλιά. Ηλεκτροκίνητα οχήματα υπήρχαν πριν ακόμα την ΜΕΚ.
Καλοτάξιδο κι από εμένα!
-
Ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας. Βασικά, η οικιακή υποδομή φόρτισης ήταν εξ αρχής στα σχέδια, αλλά καθυστέρησε λόγω απρόβλεπτων παραγόντων. Διαπιστώνω, όμως, ότι μπορεί κάποιος να ζήσει και με τις δημόσιες υποδομές. Αρκεί λίγος καλός προγραμματισμός. Το να φορτίζεις κάθε 7-10 ημέρες για ένα 3ωρο ή 4ωρο, πού τόσο χρειάζομαι εγώ με κανονική χρήση, δεν είναι κάτι τραγικό.
Εξάλλου, αν το καλοσκεφτούμε, έτσι και λέγαμε σε κάποιον με βενζίνη ή πετρέλαιο ότι μπορεί να φουλάρει δωρεάν με μόνο περιορισμό ότι το γέμισμα θα διαρκει 3 ώρες και θα πρέπει να προγραμματίζει την επίσκεψή του στο βενζινάδικο, ποιός δεν θα το δεχόταν, ειδικά αυτή την περίοδο;
-
@tkin73 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Καλοταξιδο συγχαρητήρια για την τολμηρή σου επιλογή ειδικά αφού δεν έχεις οικιακή θέση στάθμευσης.
Αυτό με τις δωρεάν φορτίσεις τις προτεργια αφορά μόνο την Αθήνα; Πόσες είναι ; Και όντως τζάμπα; Είναι κίνηση μάρκετινγκ;Είναι μόνο στην Αθήνα, δυστυχώς. Υπάρχουν συνολικά 26 σημεία σε όλην την Αθήνα. Είναι εντελώς δωρεάν για το 2022 και πραγματικά δουλεύουν χωρίς πρόβλημα. Το συνδέεις και φορτίζεις, χωρίς να σου ζητάει κωδικούς, εγγραφές, προσωπικά στοιχεία κ.λπ. Και μάλιστα υπάρχει εφαρμογή στο κινητό, που σου δείχνει αν είναι κατειλημμένο. Τα μόνα μειονεκτήματα είναι ότι η μία θέση είναι συνήθως κατειλημμένη από παρκαρισμένα αυτοκίνητα και ότι υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι για φόρτιση.
Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να δεις εδώ: https://ypodomes.com/deite-ta-25-nea-simeia-fortisis-ochimaton-se-19-perioches-tis-athinas/
Χάρτης με τα σημεία φόρτισης εδώ: https://protergiacharge.gr/charge-map/ -
@andreast-0 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Εξάλλου, αν το καλοσκεφτούμε, έτσι και λέγαμε σε κάποιον με βενζίνη ή πετρέλαιο ότι μπορεί να φουλάρει δωρεάν με μόνο περιορισμό ότι το γέμισμα θα διαρκει 3 ώρες και θα πρέπει να προγραμματίζει την επίσκεψή του στο βενζινάδικο, ποιός δεν θα το δεχόταν, ειδικά αυτή την περίοδο;
Καλοτάξιδο, καλή επιλογή.
Εγώ πάντως όχι 3 ώρες δεν μπορώ να διαθέσω, αλλά ούτε καν 10 λεπτά.
Όλη η μέρα, κάθε μέρα, είναι γεμάτη μέχρι το βράδυ. Εκτός αν θυσιάσω τις μισές ώρες ύπνου ή κάποιες λίγες ώρες που ξεκουράζομαι το ΣΚ για να τρέχω να βρω ρεύματα για να φορτίσω μπαταρίες. Εφιάλτης...Άσε που αν είχα 3 ώρες ελεύθερες επιπλέον, θα προτιμούσα να τις σπαταλήσω σε άλλες προσωπικές δουλειές που δεν προλαβαίνω να τις κάνω.
Συμπερασματικά, ο καθένας αποφασίζει και πράττει σύμφωνα με τον τρόπο ζωής του και το βιοτικό του επίπεδο. Όλα δεν είναι για όλους...
-
@storm said in CITROEN C4 III mod 2021:
@andreast-0 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Καλοτάξιδο, καλή επιλογή.
Εγώ πάντως όχι 3 ώρες δεν μπορώ να διαθέσω, αλλά ούτε καν 10 λεπτά.
Όλη η μέρα, κάθε μέρα, είναι γεμάτη μέχρι το βράδυ. Εκτός αν θυσιάσω τις μισές ώρες ύπνου ή κάποιες λίγες ώρες που ξεκουράζομαι το ΣΚ για να τρέχω να βρω ρεύματα για να φορτίσω μπαταρίες. Εφιάλτης...Άσε που αν είχα 3 ώρες ελεύθερες επιπλέον, θα προτιμούσα να τις σπαταλήσω σε άλλες προσωπικές δουλειές που δεν προλαβαίνω να τις κάνω.
Συμπερασματικά, ο καθένας αποφασίζει και πράττει σύμφωνα με τον τρόπο ζωής του και το βιοτικό του επίπεδο. Όλα δεν είναι για όλους...
Δεν είπα ότι κάθομαι μεσα στο αμάξι 3 ώρες και περιμένω. Το πηγαίνω, το αφήνω 3 ώρες ή παραπάνω, και πηγαίνω να το πάρω. Ο προγραμματισμός που χρειάζεται είναι να βρεθεί κοντινή θέση φόρτισης και να είμαι σίγουρος ότι θα είμαι κοντά έπειτα από 3 ώρες να πάω να το πάρω.
-
Για μένα αυτό δεν παίζει ρόλο.
Γιατί π.χ. εγώ θα έπρεπε να πάω να αφήσω το αυτοκίνητο σε ένα σημείο φόρτισης στις 10 το βράδυ και να πάω μετά από κάποιες ώρες να το πάρω. Το οποίο φυσικά δεν παίζει.
CITROEN C4 III mod 2021