-
Προφανώς με 18.000 που ξεκίναγε σε προ-παρεγγελιας το αυτοκίνητο ήταν φανταστική ευκαιρία, τώρα όχι τόσο, και μόλις έφτασαν Ελλάδα τα πρώτα φαντάζομαι, μετά το Πάσχα είχαν πει θα έρθουν τα αυτοκίνητα, πως να το δεις δηλαδή; Ελάχιστα πρέπει να έχουν παραδοθεί σε ιδιώτες και μάλλον τα προ-παρεγγελιας.
Το Mokka στοχεύει τα μικρά lifestyle B suv μοντέλα, κυρίως το T Cross/Stonic/Arona και εν μέρει και το Puma φυσικά.
-
Πως το πουμα σε μια πολυ εξτρα εκδοση το διαλεξε καποιος φιλος εδω μεσα. Μου φανηκαν πολλα αυτα που προσφερε για το αυτοκινητο. Βλεποντας το ομως ολο και περισσοτερο αν μη τι αλλο μπορω να τον καταλαβω αν το φορτωσε μαλιστα με μπολικο εξοπλισμο . Γιατι? Μα γιατι πραγματικα εμφανισιακα δεν παιζεται. Εμενα παντως με εχει εντυπωσιασει τοσο οσο πχ και το αυτο που θα παρει ο γατος οταν το ειδα πρωτη φορα. Για το μοκκα τωρα τι να πω? Αρετες τυπου νταστερ δεν περιμενω. Τιμονι φορδ ουτε. Αξιοπιστια hrv με την καμια. Με τιμη που σε στελνει στην αγκαλια της πεζω αν θελεις του ομιλου αναρωτιεμαι αν θα γνωρισουμε ποτε καποιον ιδιοκτητη εδω μεσα. Σοβαρα το λεω.
Φανη το σχολιο σου ηθελα να ταιριαξω σε αυτο που εγραψα αλλα τουτα τα κουτακια επιλογες με μπερδευουν. Μηχανογραφος τρομαρα μου.
-
Πως το πουμα σε μια πολυ εξτρα εκδοση το διαλεξε καποιος φιλος εδω μεσα. Μου φανηκαν πολλα αυτα που προσφερε για το αυτοκινητο. Βλεποντας το ομως ολο και περισσοτερο αν μη τι αλλο μπορω να τον καταλαβω αν το φορτωσε μαλιστα με μπολικο εξοπλισμο .
Μάλλον εννοείς το ST, που δεν είναι θέμα εξοπλισμού η τιμή, αλλά προδιαγραφών και κέρδους...το ST και τα 200 άλογα κοστίζουν. Πάντως πάει εξαιρετικά στον δρόμο.
-
Το πουμα το χω δει πολλες φορες αλλά μόνο ένα έκατσα να χαζεψω, ένα st line κοκκινο νομιζω race red και όχι fantastic(ήταν πιο μπορντό)
Ρώτησα τον ιδιοκτήτη μου πε 25 χιλιάρικα κλειδί κάτσε μισό το χιλιαρι με τα 155 έχεις, οχι με τα 125 μου απαντάει.κι αυτό παιζει ψηλά σε τιμή νομίζω
-
Δε θα εμποδιζαν να επιλεξω το πουμα αναμεσα στα δυο. Θα επρεπε το Μοκκα να πεσει χαμηλα για να το δω διαφορετικα, αλλιως... Dacia duster ντιζελ 4×4 φουλ εξοπλισμενο και τα ρεστα καυσιμο 2 χρονια. Επισης υπαρχει και ενα καπτουρ σε αυτα τα χρηματα που παλι θα προτιμουσα με κλστ μτ .
-
Κάτσε να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία και θα δούμε. Το Captur όπως είδες στις πωλήσεις που ανεβάσαμε πριν λίγες μέρες είναι 29ο, δεν πουλάει τίποτα. Το Mokka πιστεύω θα μπει άνετα στο τοπ 10 τους επόμενους μήνες, απλά θα αρχίσει να καταγράφει πωλήσεις από Μάιο, και δεν ξέρω αν παρέδωσαν προ-παρεγγελιες τον Απρίλιο.
Και εγώ γι' αυτό παρέθεσα τις τιμές που είχε πριν με τις τιμές τώρα για να δείξω ότι πήγε πολύ ψηλά, πριν το έλεγες και ευκαιρία, αφού ήταν δίπλα δίπλα με το ομοσταβλο και ελαφρώς παρωχημένο Crossland, τώρα απέκτησε διακριτή διαφορά (όπως είναι και το φυσιολογικό, είχα πάθει με το πόσο χαμηλές τιμές είχε για την καινούργια πλατφόρμα PSA που χρησιμοποιεί).
Το Duster 4X4 τι σχέση έχει; Και άλλη κατηγορία είναι (C με B), και κοιτάει στο value for money (η Opel έχει το Crossland/Grandland για value for money επιλογές), και φυσικά 4Χ4 δεν είναι το Mokka. Δεν νομίζω άνθρωπος να μπει στο δίλημμα Duster - Mokka, μάλλον ούτε ένας. Mokka vs Puma κάποιοι θα μπουν, και είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα πάνε Mokka, τα reviews είναι πολύ καλά και μιλάνε για πολύ καλή ποιότητα κύλισης και γενικώς.
Τώρα ότι το Puma έχει σώσει την χρονιά για την Ford και είναι πάρα πολύ καλή αγορά, είναι αναμφισβήτητο.
Άσχετο, αλλά έχεις δει τιμές Duster τελευταία, ξεκινάει από 21.500 το diesel, ΞΕΚΙΝΑΕΙ, όταν πριν 14μηνες είχα πάρει προσφορά κοντά στα 19.500 την Prestige, τώρα δεν παίρνεις ούτε την εισαγωγική.
Δεν νομίζω κάποιος να είναι ανάμεσα στο Duster ή το Mokka. Είτε T Cross με Mokka, είτε Arona με Mokka, Stonic και τα λοιπά. Γενικά οτιδήποτε παίζει κοντά στα 4.15μετρα και είναι ομορφούλι, σχετικά νεανικό ή το πολύ για καμία 3μελης οικογένεια.
-
Το Μοκκα για μένα έχει μόνο το Πούμα ανταγωνιστή . Είναι δύο χωρίς λόγο στενάχωρα αμάξια που σε κάποιους όχι σε όλους αρέσουν . Εχουν νεανικό χαρακτήρα και θα είναι εύκολα τα πρώτα αμάξια φραγκάτων 20άρηδων που συνήθως είναι μόνοι τους , άντε με το έτερο ήμισυ.
Επίσης μπορεί να είναι και το δεύτερο αμάξι φραγκάτων κυριών , ή φραγκάτων 50+ που τα παιδιά τους πλέον δεν έρχονται μαζί τους ή μένουν αλλού και δεν έχουν και γερόντια να κουβαλάνε ενίοτε.
Μέχρι εκεί . Κανείς που έχει οικογένεια , ακόμα και τριμελή δεν θα τα κοιτάξει .
Αλλά για όλους υπάρχει το όριο ύψους . Πάνω από 1,80 και 75 κιλά , έχουν απαγορευτικό .
Για μένα οι τιμές τους είναι εξωφρενικά ακριβές , αλλά δεν είμαι ούτε στο σωματικό , ούτε στο κοινωνικό-οικογενειακό μέτρο .
-
Όλες οι κινήσεις της PSA είναι με γνώμονα τα VAG, και της VAG με την PSA, η Ford παίζει στη μέση έναν διαφορετικό, σχεδόν μοναχικό δρόμο.
Έβγαλε ένα μικρό b suv με μεγάλο χώρο αποσκευών, και μία γούρνα, στην κατηγορία των μικρών lifestyle μοντέλων είναι κάπως δευτερευουσης σημασίας ο χώρος αποσκευών (και ένα ενυδρείο μέσα του).
Η Ford χρειάζεται ξεκάθαρα κάτι ανάμεσα στο Puma/Kuga γιατί έχουν 40εκατοστα διαφορά μεταξύ τους, και ένα αγοραστικό κοινό που κοιτάει κυρίως ανάμεσά τους.
Το Mokka ξεκάθαρα βγήκε για να κόψει πωλήσεις από το T Cross, το 2008 από το T Roc κ.ο.κ.ε
-
Το Μοκκα για μένα έχει μόνο το Πούμα ανταγωνιστή . Είναι δύο χωρίς λόγο στενάχωρα αμάξια που σε κάποιους όχι σε όλους αρέσουν . Εχουν νεανικό χαρακτήρα και θα είναι εύκολα τα πρώτα αμάξια φραγκάτων 20άρηδων που συνήθως είναι μόνοι τους , άντε με το έτερο ήμισυ.
Επίσης μπορεί να είναι και το δεύτερο αμάξι φραγκάτων κυριών , ή φραγκάτων 50+ που τα παιδιά τους πλέον δεν έρχονται μαζί τους ή μένουν αλλού και δεν έχουν και γερόντια να κουβαλάνε ενίοτε.
Μέχρι εκεί . Κανείς που έχει οικογένεια , ακόμα και τριμελή δεν θα τα κοιτάξει .
Αλλά για όλους υπάρχει το όριο ύψους . Πάνω από 1,80 και 75 κιλά , έχουν απαγορευτικό .
Για μένα οι τιμές τους είναι εξωφρενικά ακριβές , αλλά δεν είμαι ούτε στο σωματικό , ούτε στο κοινωνικό-οικογενειακό μέτρο .
Το puma ξεχωρίζει λόγω μεγαλύτερου χώρου αποσκευών ο οποίος μπορεί να χωρέσει τις αποσκευές μιας οικογένειας.
Για παράδειγμα, ξάδερφος μου ,με τετραμελή οικογένεια ,έδωσε το Polo που είχε και αγόρασε το ford και είναι ευχαριστημένος που απέκτησε τους χώρους που έλειπαν από το Polo χωρίς να αγοράσει μια μαούνα.
-
Αυτό ισχύει για όλα τα B suv, όλα έχουν μεγαλύτερο χώρο αποσκευών από τα αντίστοιχα Β, και είναι και ένας από τους λόγους της επιτυχίας τους, το περίεργο είναι που ο ξάδερφος δεν πήγε για T Roc.
-
Δεν του αρέσει σχεδιαστικά.
-
Δουβλιν στο τελος ξυριζουν το γαμπρο. Οι πωλησεις στο Κιτσι ουδόλως με απασχολουσαν. Μη πιασεις αυτη την καραμελα γιατι στο τελος της χρονιας στην ευρωπη παλι την πλατη καποιου θα δεις. Δε συζητω παγκοσμιως ή αμερικα που δε σε ξερει ουδεις. Το 2008 ναι εχει σοβαρες πιθανοτητες αλλα η μοναχικη και παγκοσμιος παικτης φορντ παλι θα κλεισει τη χρονια μπροστα σου. Τα ιδια και οι ουνοι. Το καπτουρ για πες μας πως τα πηγε οχι τωρα που βγηκαν δεκα νεοι παικτες αλλα στο 20 πχ? Που ησουν περσι? Που θα σαι σε τρεις μηνες ξερεις? Τετοιες αναλυσεις εκαναν αλλα μελη για την vw ( που ενα λογο παραπανω ειχαν να το κανουν...) και εισεπρατταν το γελωτα. Εσυ τι λες θα ακουσεις που κουνηθηκες γιατι πουλησες κατι παραπανω για 3 μηνες? Εκει στο sales dpt δειξτε λιγη ψυχραιμια. Προσωπικα παιρνω οτι παιρνω με δικα μου κριτηρια. Αυτο δε με εμποδιζει να βλεπω τη δυναμικη καθε κατασκευαστη. Οι επιλογες μου ποτε δεν ηταν οι πιο εμπορικες.
-
Και προφανώς έχει Κούγκα-Μόκκα σωματότυπο....*
Δεν κοιτάει την Βάγκ πλέον η Στελλάντις
Θα αξιοποιήσει και τους αμερικάνους και θα είναι μία παγκόσμια εταιρεία που θα καλύπτει κάθε ανάγκη . Το θέμα είναι τι κόστος θα έχει για την τόση πολυτυπία , αλλά μάλλον θα έχει κάνει τα κουμάντα της, ώστε να ΜΗΝ ανησυχού<em>μ*ε οι μέτοχοι....
-
Πραγματικά δεν έχω καταλάβει γιατί είσαι τόσο οπαδικος SPI_Duster, δεν έχουν καμία σχέση ότι λες με ότι λέω, ποσως με ενδιαφέρουν οι πλάτες και οι μέσες, εγώ πήρα ότι ήθελα μόλις κυκλοφόρησε χωρίς να κοιτάξω καθόλου πωλήσεις (αφού δεν είχε κάνει μέχρι τότε) και εσύ επίσης πήρες ότι ήθελες, οπότε είμαστε 2 ευτυχισμένοι άνθρωποι, δεν καταλαβαίνω την αρνητικότητα και ότι κάποιος από τους 2 πρέπει να είναι υπό τον άλλο.
Απλά για μένα ήταν ατυχεστατη η σύγκριση Mokka με Duster, νομίζω είναι προφανεστατο και εξήγησα και γιατί, ποσταρα τις τιμές Mokka γιατί μου έκαναν εντύπωση και γιατί χάνει το απίστευτο πλεονέκτημα που φάνηκε να έχει στην αρχή, και Ελλάδα η Renault πάει πολύ άσχημα σε πωλήσεις Ελλάδα και αυτό είναι αναμφισβήτητο. Τα υπόλοιπα, συγνώμη, είναι δικές σου οπαδικες προβολές και δεν με αφορούν.
Πέρυσι εδώ ήμουν, είχα ήδη κάνει μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα με το 2008 και το Captur μόλις είχε έλθει και ξεκίναγε πωλήσεις ενώ το περιμέναμε από τον Σεπτέμβριο. Ότι έγινε και φέτος με το Sandero δηλαδή, σίγουρα ο αντιπρόσωπος δεν κάνει τις σωστές κινήσεις κατά τη γνώμη μου, και έχει εμπορικό αντίκτυπο.
-
Φιλε μου σε πληροφορω ειμαι οικογενειαρχης με 2 μωρα και παω ολοταχος για μοκκα,οποτε αυτα περι 20αριδων φραγκατων και κυριων ανω των 50 που αναφερεσε για μενα ειναι κουραφεξαλα, δεν με εμποδιζει τπτ λογο τέκνων να παρω το εν λογο αμαξι,μια χαρα χωρους εχει και αν δεν βολευεσαι 1-2 φορες το χρονο που θα πας ταξιδι καρφωνεις μπαγκαζιερα οροφη και εισαι αρχοντας, σε ενημερωνω οτι μεχρι τωρα κυκλοφουρουσαμε με σουιφτ 3θυρο οποτε αυτο μου φενεται καραβι, εαν εχεις θέληση και δεν μιζεριασεις με το οτιδηποτε βολευεσαι μια χαρα καθως στα 19500 που εκλεισα δεν βρηκα εγω κατι να μαρεσει περισσοτερο εδω και 2 μηνες που γυρναω στις αντιπροσωπειες, για τα λεφτα που ζητάει ειναι Ε ΡΓΑ ΛΕΙ Ο. - επισης ειμαι 1,85 95κιλα και χωραω μεσα ανετα το ιδιο και στις πισω θεσεις και τωρα η ερωτηση κρίσεω:το αμαξι το εχεις δει απο κοντα το εχεις οδηγησει;γιατι ολα αυτα που αναφερεις δεν αντικατοπτριζουν την πραγματικοτητα και ποιο πολυ ακουγεσαι να τρολαρεις παρα να μιλας με επιχειρηματα εκτος αυτου το αμαξι πρεπει να κ@@@@νεις και λιγο οταν το βλεπεις και οχι να νιωθεις συνταξιουχος με προωρη γήρανση οπως ειναι για μενα ολα τα υπολοιπα σε αυτη την κατηγορια, το μοκκα σχεδιαστικα μεσα και εξω ειναι απο αλλο πλανητη απλα οσο για τους κινητηρες πολυφορεμενοι πολυδουλεμενοι εδω και χρόνια απτον ομιλο psa.... Απλα εγγυηση! Τωρα αμα εχεις καμια προταση καλυτερη με αυτα τα λεφτα και αυτα τα κομφορ και εξτρα που παρεχει το μοκκα θα ηθελα πολυ να την ακουσω!
-
Εντωμεταξύ πρέπει να είμαι ο μόνος που το mokka ενώ στην αρχή μ αρεσε πολύ μου βγάζει πλέον μια συντηριλλλλα.
-
Ποιοοοοοο duster ρε φιλε 18000€ για 1000cc τεχνολογια και ποιοτητα του 1990 και αμα το φορτωσω με οικογενεια και μπαγκαζια να κατέβω να το παρω στη πλάτη, μπας και ανεβουμε; ασε που ειναι μακραν το ασχημοτερο αμαξι στο κοσμο, καλυτερα lada niva!!
-
Βασίλη καταλαβαίνεις πολύ καλά τι λέω. Μάλιστα είμαι από εκείνους που θα το παραδεχθώ αν πέσω έξω σε κάποια από τις εκτιμήσεις μου. Λίγα παραδείγματα. Όταν είδα το τιγκ πρώτη φορά (μόλις μετά το σκάνδαλο ρύπων) είχα γράψει πως θα τα πάει μια χαρά και όχι μόνο τα πήγε αλλά βγήκε και πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία του στην ευρώπη (ουκ ολίγες φορές). Το τι είχα ακούσει δε λέγεται για αυτή μου την συμπάθεια. Τα ίδια και με το qq, τα ίδια με το 3008. Τώρα να μαζέψεις όλα τα λιανώματα (μέρα που είναι σχώρα με θε μου) και να σέρνεις την επιτυχία του συνόλου στο κίτσι και στην Ευρώπη για μόλις τρεις μήνες με αιχμή το 2008 και το 208, φτάνει τα όρια της πλάκας. Μόλις τον μήνα που μας έρχεται αρχίσουν να φαίνονται οι υποχωρήσεις αυτών έναντι αλλων έλα να με βρεις. Το πούμα για παράδειγμα στο τέλος της χρονιάς θα κάνει παιχνίδι μαζί με (?) και το 2008 θα το δεις 3-4 στην καλύτερη. Πως να το κάνουμε? Δε το λέω για να πληγώσω τους μετόχους. Άλλωστε και ως σύμβουλος χρόνια, δουλειά μου είναι να αναλύω, σχεδιάζω και να υποβάλλω τις προβλέψεις μου. Σιγά μην ήταν δύσκολο να δω κάτι που απευθύνεται στις τοπ δέκα επιλογές των καταναλωτών. Τέλος να πω για νιοστή φορά πως υπάρχουν πέρα από τις πωλήσεις σε απόλυτους αριθμούς άλλα πράγματα που τουλάχιστον σε ένα φόρουμ αυτοκινήτου θα έπρεπε να μας απασχολούν.
-
Ποιοοοοοο duster ρε φιλε 18000€ για 1000cc τεχνολογια και ποιοτητα του 1990 και αμα το φορτωσω με οικογενεια και μπαγκαζια να κατέβω να το παρω στη πλάτη, μπας και ανεβουμε; ασε που ειναι μακραν το ασχημοτερο αμαξι στο κοσμο, καλυτερα lada niva!!
Διασκεδαστική ανάρτηση να πω την αλήθεια. Καλώς ήρθες στο φόρουμ. Ναι ποσο δίκιο έχεις, οι κινητήρες του έρχονται από τα παλιά, ακόμη και οι αισθητήρες, κάμερες παρκαρίσματος, abs όλα από ξεστοκάρισμα (βλέπε Τσίπρα) των εταιρειών με αποθήκες από το 90 είναι. Ως κάτοχος ντάστερ γνωρίζω πολύ καλά πια είναι τα πλην και τα συν. Εσένα σε κόβω δίχως παρεξήγηση να μη γνωρίζεις τπτ για αυτό. Για ένα όμως έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν είναι σίγουρα αμάξι για τα καλιστεία.
-
Εντωμεταξύ πρέπει να είμαι ο μόνος που το mokka ενώ στην αρχή μ αρεσε πολύ μου βγάζει πλέον μια συντηριλλλλα.
Λάπη έτσι συμβαίνει με την όπελ χρόνια τώρα. Όταν βγήκε η δεύτερη γενιά άστρα έτρεξαν πολλοί να προλάβουν μη χάσουν τέτοιο ντιζάιν. Στο τέλος της χρονιάς έβλεπε δίκαια την πλάτη του γκολφ και άδικα έβλεπε την πλάτη του η 146. Σήμερα πολλοί πολίτες γειτονικής χώρας τα χρησιμοποιούν για κάθε είδους εργασία. Μόνο κοτέτσια δεν τα έχουν κάνει ακόμη.
Τα λέμε γιατί έχουμε και δουλειές. Χρόνια Πολλά σε όλους.
Opel Mokka 2021