-
Καλημέρα στο φόρουμ. Επισκέπτομαι τακτικά το φόρουμ για να μαθαίνω τα αυτοκινητικά νέα και θα ήθελα την πολύτιμη συμβουλή σας. Είμαι μόνιμος κάτοικος Μέσης Ανατολής προς το παρόν με οικονομικές υποχρεώσεις προς τους γονείς μου (62 και 72 χρονών) και το οικογενειακό μας σπίτι στην Αθήνα. Η μητέρα μου οδηγεί σχεδόν πάντα αντί του πατέρα μου.
Οι γονείς μου είναι κάτοχοι BMW 116 του 2008 και ήρθε η ώρα για καινούριο αυτοκίνητο. Κρατάμε το αμάξι στην οικογένεια για τουλάχιστον 10 χρόνια και πηγαίνουμε για συντήρηση στον επίσημο αντιπρόσωπο και μετά την λήξη της εγγύησης. Έχουμε καταλήξει σε μικρό SUV που να προσφέρει καλύτερη ορατότητα και να είναι πιο προσβάσιμο στην είσοδο/έξοδο για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Το αυτοκίνητο θα κάνει περίπου 11,000-12,000 χιλιόμετρα τον χρόνο και θα χρειάζεται να είναι ευέλικτο ώστε να μπορεί (1) να αντέχει τα χιόνια στις κορυφές της Πεντέλης (έχουμε θέματα κάθε χειμώνα με την μετακίνηση) (2) να μπορεί να παρκάρεται στα στενά του Ζωγράφου γιατί θα γίνεται τακτικά η διαδρομή Πεντέλη - Ζωγράφου (δηλαδή αποκλείεται μεγάλο SUV λόγω περιορισμένου χώρου στάθμευσης στου Ζωγράφου) (3) να χρησιμοποιείται για διαδρομές Αθηνα - Κόρινθο τουλάχιστον 2 φορές τον μήνα (4) να χρησιμοποιείται από μένα 1 μήνα τον χρόνο για εκδρομές προς νησιά και επίσης στην Στερεά Ελλάδα.
Τα άκρως απαραίτητα είναι:
-Βενζινοκίνητο
-Αυτόματο κιβώτιο
-LED φωτισμό
-Κάμερα οπισθοπορείας ή 360 view
- Γενικά, καλή εξυπηρέτηση από τον επίσημο αντιπρόσωπο και 'διάρκεια' αυτοκινήτου άμα θα κρατηθεί για 10-12 χρόνια κάνοντας τουλάχιστον 150,000 χιλιόμετρα.
Έχω αποκλείσει το X1 και GLA λόγω της σπατάλης που χρειάζεται για να εξοπλιστεί το αυτοκίνητο αξιοπρεπώς. Τα αυτοκίνητα που μου αρέσουν μέχρι στιγμής είναι τo:
- Jeep Renegade (που φτάνει τα 35,000 ευρώ με τον προαιρετικό εξοπλισμό)
-
Ford Puma (όταν έρθει με αυτόματο κιβώτιο)
-
DS 3 Crossback (ξεκινάει με καλό βασικό εξοπλισμό)
-
Peugeot 3008 (και πάλι χρειάζονται πολλά λεφτά για να εξοπλιστεί πλήρως).
Αφού κρατάμε το αυτοκίνητο για πολλά χρόνια και τα λεφτά έχουν μαζευτεί τα τελευταία χρόνια, θα προτιμούσα έναν πλήρη εξοπλισμό όσον αφορά προαιρετικό εξοπλισμό όπως π.χ. snow driving/traction επιλογή, heads up display, navigation, οθόνη αφής, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα.
Θα αναλάμβανα την περισσότερη δουλεία για την αγορά του αυτοκινήτου εάν και μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και θα ήμουν ευγνώμων για τις απόψεις σας για να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερα πληροφορημένος τηρουμένων των συνθηκών. Επίσης θα με ενδιέφερε η άποψη σας για το ελάχιστο horse power που θα έπρεπε να έχει ένα τέτοιο μικρό SUV.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και είμαι ευγνώμων για όσα μου έχετε μάθει μέσω αυτού του φόρουμ.
-
Καλημέρα στο φόρουμ. Επισκέπτομαι τακτικά το φόρουμ για να μαθαίνω τα αυτοκινητικά νέα και θα ήθελα την πολύτιμη συμβουλή σας. Είμαι μόνιμος κάτοικος Μέσης Ανατολής προς το παρόν με οικονομικές υποχρεώσεις προς τους γονείς μου (62 και 72 χρονών) και το οικογενειακό μας σπίτι στην Αθήνα. Η μητέρα μου οδηγεί σχεδόν πάντα αντί του πατέρα μου.
Οι γονείς μου είναι κάτοχοι BMW 116 του 2008 και ήρθε η ώρα για καινούριο αυτοκίνητο. Κρατάμε το αμάξι στην οικογένεια για τουλάχιστον 10 χρόνια και πηγαίνουμε για συντήρηση στον επίσημο αντιπρόσωπο και μετά την λήξη της εγγύησης. Έχουμε καταλήξει σε μικρό SUV που να προσφέρει καλύτερη ορατότητα και να είναι πιο προσβάσιμο στην είσοδο/έξοδο για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Το αυτοκίνητο θα κάνει περίπου 11,000-12,000 χιλιόμετρα τον χρόνο και θα χρειάζεται να είναι ευέλικτο ώστε να μπορεί (1) να αντέχει τα χιόνια στις κορυφές της Πεντέλης (έχουμε θέματα κάθε χειμώνα με την μετακίνηση) (2) να μπορεί να παρκάρεται στα στενά του Ζωγράφου γιατί θα γίνεται τακτικά η διαδρομή Πεντέλη - Ζωγράφου (δηλαδή αποκλείεται μεγάλο SUV λόγω περιορισμένου χώρου στάθμευσης στου Ζωγράφου) (3) να χρησιμοποιείται για διαδρομές Αθηνα - Κόρινθο τουλάχιστον 2 φορές τον μήνα (4) να χρησιμοποιείται από μένα 1 μήνα τον χρόνο για εκδρομές προς νησιά και επίσης στην Στερεά Ελλάδα.
Τα άκρως απαραίτητα είναι:
-Βενζινοκίνητο
-Αυτόματο κιβώτιο
-LED φωτισμό
-Κάμερα οπισθοπορείας ή 360 view
- Γενικά, καλή εξυπηρέτηση από τον επίσημο αντιπρόσωπο και 'διάρκεια' αυτοκινήτου άμα θα κρατηθεί για 10-12 χρόνια κάνοντας τουλάχιστον 150,000 χιλιόμετρα.
Έχω αποκλείσει το X1 και GLA λόγω της σπατάλης που χρειάζεται για να εξοπλιστεί το αυτοκίνητο αξιοπρεπώς. Τα αυτοκίνητα που μου αρέσουν μέχρι στιγμής είναι τo:
- Jeep Renegade (που φτάνει τα 35,000 ευρώ με τον προαιρετικό εξοπλισμό)
-
Ford Puma (όταν έρθει με αυτόματο κιβώτιο)
-
DS 3 Crossback (ξεκινάει με καλό βασικό εξοπλισμό)
-
Peugeot 3008 (και πάλι χρειάζονται πολλά λεφτά για να εξοπλιστεί πλήρως).
Αφού κρατάμε το αυτοκίνητο για πολλά χρόνια και τα λεφτά έχουν μαζευτεί τα τελευταία χρόνια, θα προτιμούσα έναν πλήρη εξοπλισμό όσον αφορά προαιρετικό εξοπλισμό όπως π.χ. snow driving/traction επιλογή, heads up display, navigation, οθόνη αφής, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα.
Θα αναλάμβανα την περισσότερη δουλεία για την αγορά του αυτοκινήτου εάν και μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και θα ήμουν ευγνώμων για τις απόψεις σας για να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερα πληροφορημένος τηρουμένων των συνθηκών. Επίσης θα με ενδιέφερε η άποψη σας για το ελάχιστο horse power που θα έπρεπε να έχει ένα τέτοιο μικρό SUV.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και είμαι ευγνώμων για όσα μου έχετε μάθει μέσω αυτού του φόρουμ.
-
Χρειάζεσαι τετρακίνηση όπως το περιγράφεις και περιορισμένες διαστάσεις και εφόσον κοιτάς και το puma τότε θα μπορούσες να κοιτάξεις το Yaris cross 4x4 που μόλις παρουσιάστηκε αλλά θα είναι στην αγορά από το 21. Εναλλακτικά 2008, καλοί χώροι με grip control + ελαστικά m/s, eat8 GT 155hp βενζινη. Το DS3 είναι σίγουρα πιο στεναχωρο από το 2008.
-
Γιατί 3008 που ειναι C suv κ όχι το 2008 με grip control που είναι B suv σαν τα αλλα που αναφέρεις; είναι μέσα στα χρήματά σου κ θα αγγίξει κ ημι-premium αναζητήσεις που προφανώς έχετε.
Το Renegade σε πολλά πράγματα είναι υποδεέστερο, ακόμη κ σε off διαδρομές δεν τα έχει πάει καλά σε ανάλογα τεστ (δες το αντίστοιχο τεστ off road του autotriti για μικρά SUV όπου πρώτο βγαίνει το C3 Aircross με Grip Control κ το Renegade βρίσκει από κάτω! Μόνο το όνομα, δυστυχώς)
Κ Puma κ DS3 είναι πολύ καλές επιλογές επίσης. Ανάμεσα σε αυτά τα 3 θα πάρουν ένα πολύ καλό αυτοκίνητο.
Εσωτερικά τα 2 Γαλλικά είναι πολύ ποιο μπροστά από το Puma που είναι σαν ένα Fiesta του 2017..
Προσωπικά δεν μου αρέσουν πολύ οι extravaganzas εσωτερικά της DS, οπότε το 2008 με το i-cockpit είναι ότι καλύτερο για μένα.
-
Ευχαριστώ πολύ και στους δυό σας για τις συμβουλές σας! Εννοούσα το Peugeot 2008 και όχι το 3008 όπως σωστά με ενημερώσατε. Έχω μία ελαφρύ προτίμηση προς τα γαλλικά αυτοκίνητα λόγω πιό premium καμπίνες.
-
Ευχαριστώ πολύ και στους δυό σας για τις συμβουλές σας! Εννοούσα το Peugeot 2008 και όχι το 3008 όπως σωστά με ενημερώσατε. Έχω μία ελαφρύ προτίμηση προς τα γαλλικά αυτοκίνητα λόγω πιό premium καμπίνες.
Εννοείται! Παραδοσιακά πολλά PSA στην οικογένεια και εμείς.
Εγώ Ιανουάριο πηρα το 2008 Allure diesel και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Μόνο 'παράπονο', ότι για τα λεφτά του έπρεπε να είχε το Grip Control στον βασικό εξοπλισμό, αλλά δεν ήθελα να περιμένω, και μάλλον πολύ καλά έκανα γιατί πιθανόν να μην είχα παραλάβει ακόμη, ενώ τώρα πρόλαβα σχεδόν 4.000χλμ
Το εσωτερικό του αυτοκινήτου από Allure και πάνω είναι από τα ωραιότερα κατά τη γνώμη μου, χώροι άφθονοι (το πήρα για οικογενειακό γιατί δεν ήθελα C suv λόγω μεγέθους) και αποσκευές από τις μεγαλύτερες της κατηγορίας.
Κινητήρες δεν θα έχεις κανένα παράπονο από PSA. Θα κοίταγα κ τον 130 diesel στη θέση σου. Πολύ οικονομικός κ πολύ δυνατός, θα γλυτώνεις γύρω στα 400-500€ από καταναλώσεις το χρόνο κ τέλη κυκλοφορίας.
Puma Εσωτερικά δεν είναι καθόλου upmarket και τα ST line με τις κοκκινες ράγες ταιριάζουν περισσότερο σε νεαρούς, παρά σε premium εσωτερικό. Επίσης Κεντρική κονσόλα το 2008 από Allure κ πάνω μοιάζει σε C suv με ύψος κ μαλακά υλικά στον 'τεμπέλη' κ χώρο για πράγματα στο ντουλαπάκι, ανώτερο από το Μ.Ο της κατηγορίας του. Το Puma ειναι πολύ απλούστερο στην κατασκευή.
Εσωτερικά έχει κάποια led φώτα που στην GT είναι και περιμετρικά του ταμπλό, κ.λ.π
Θα πρότεινα να το δεις από κοντά, μπορεί να εντυπωσιαστείς, μπορεί κάτι να σε χαλάσει.
-
Φίλε μου τα 35 χιλιάρικα για την κατηγορία που περιγράφεις είναι πάρα πολλά λεφτά. Ή ρίξε το budget σου κρατώντας λεφτά να τα χαρείς αλλιώς, ή ανέβα μια κατηγορία να παρεις πιο 'πολύ' αμάξι.
Όσο για το εσωτερικό που λέει ο Dublin, όντως το εσωτερικό του Peugeot φαίνεται πιο 'χλιδάτο', όμως το εσωτερικό του Puma για μένα είναι κατα ΠΟΛΥ πιο εργονομικό.
-
Χαιρετισμούς από KSA, σύντεκνε!
Σε παρόμοια φάση είμαι κι εγώ, και κοιτάζω αυτοκίνητα (το καλοκαίρι μάλιστα παρήγγειλα και την επόμενη μέρα το μετάνιωσα), αλλά όπως έγραψε ο Δημήτρης παραπάνω δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να παρκάρεις τόσο πολλά χρήματα (κι ας μας έρχονται λίγο περισσότερα στη μέση ανατολή).
Εγώ θα σου προτείνω κάτι πιο ταπεινό, για χρήση κυρίως των παππουδων και δικές σου εκδρομές, για καθαρά πρακτικούς λόγους.
Suzuki S-cross 4x4 1.4lt (ή Vitara, αν φτάνουν τα 380λτ αποσκευές). Ξέρω πως δεν έχει τον premium αέρα των πανέμορφων γαλλικών, αλλά έχει φουλ όλο τον εξοπλισμό που ζητάς, έχει πραγματικά ικανή αυτόματη τετρακίνηση (θα κάθεται μια ηλικιωμένη κυρία να επιλέγει προφίλ οδήγησης ανάλογα το έδαφος, και πόσο θα τη βοηθήσει πραγματικά σε χειμωνιάτικο πάγο; η τετρακίνηση της suzuki είναι υπέρ άνω ανταγωνισμού), έχει σωστό αυτόματο κιβώτιο το ίδιο καλό (με 6 αντί για 8 σχέσεις), μεγάλη εγγύηση και ιαπωνική αξιοπιστία, με όοολο τον εξοπλισμό στην ανώτατη έκδοση νομίζω θα κοστίσει γύρω στις 26 χίλιαδες ευρώ.
Διαφορετικά, καλύτερα να δώσεις τα παραπάνω χρήματα για κάτι πραγματικά premium με πραγματική τετρακίνηση και αξιόλογο κιβώτιο, κι όχι προσθιοκίνητο φινετσάτο SUV.
Και με τα επιχειρήματα που φέρνω σε εσένα, νομίζω απαντάω και σε μερικά δικά μου ερωτήματα...
-
Παιδιά έρχεται πρώτον το yaris ceossover και μεσα στον μήνα η ολοκαίνουργια c4 που έχει crossover χαρακτηριστικά σαν το σημερινό cactus .
Επίσης η νέα c4 θα έχει τις αναρτήσεις μαγικό χαλί της citroen με υδραυλικα στοπερς, τις ίδιες με το c5 aircross.
Ο υπεύθυνος τουνπροτζεκτ λέει πως η σχεδίαση θα ξεχωρίζει από μακρυά πως πρόκειται για citroen , οπότε θεωρώ δεν θα μοιάζει με κουτί όπως τα άλλα suv
-
Ακόμη κ εδώ που θέλει ο άνθρωπος να δώσει 30-35.000 για B suv προτείνετε Suzuki! Απίστευτοι είστε!
Παιδιά, δεν τα κάνουν όλοι μασουρι, κάποιοι τα χαίρονται τα λεφτά τους, και δεν νιώθουν όλοι 'παππούδες' πάνω από 50-55 χρονών.
Δεν είναι τυχαίο ότι το 208 έχει πουλήσει μέχρι σήμερα 45% GT εκδόσεις, κάποιοι τα παίρνουν κ τα χαίρονται.
Αφήστε τη μιζέρια για κάνα άλλο thread! Εδώ παίζουν DS κ Peugeot στη χειρότερη!
-
Peugeot 2008 Allure 1.2 PureTech 130 S&S EAT8 με extra τα Advanced Grip Control, Hill Assist Descent Control και Προβολείς ομίχλης LED με λειτουργία cornering. Τιμή Configurator 28600€.
Έχει και άλλα extra που μπορείς να βάλει αν θέλεις όπως ηλιοροφή, φιμέ κρύσταλλα, επαγωγική φόρτιση κινητού, κτλ αλλά τα θεωρώ δεύτερα.
Βέβαια με τα χρήματα που διαθέτεις πας και στην έκδοση GT Line αλλά το θεωρώ σχετικά υπερβολικό ποσό για Β SUV και καλύτερα να κρατήσεις τα λεφτά σου.
Άλλωστε αυτή τη στιγμή με 35000€ παίρνεις το 3008 σε έκδοση GT Line, το οποίο όμως δεν θα βολέψει τόσο πολύ όσο το 2008 για τις καθημερινές μετακινήσεις και το παρκάρισμα στου Ζωγράφου.
-
[quote=Dublin]
Ακόμη κ εδώ που θέλει ο άνθρωπος να δώσει 30-35.000 για B suv προτείνετε Suzuki! Απίστευτοι είστε!
Παιδιά, δεν τα κάνουν όλοι μασουρι, κάποιοι τα χαίρονται τα λεφτά τους, και δεν νιώθουν όλοι 'παππούδες' πάνω από 50-55 χρονών.
Δεν είναι τυχαίο ότι το 208 έχει πουλήσει μέχρι σήμερα 45% GT εκδόσεις, κάποιοι τα παίρνουν κ τα χαίρονται.
Αφήστε τη μιζέρια για κάνα άλλο thread! Εδώ παίζουν DS κ Peugeot στη χειρότερη!
Α ξανάρχισε ο dublin.
Λοιπόν στο ένα αγοράζεις ένα πιο φουτουριστικό εσωτερικό αλλά πληρώνεις πανάκριβα αυτό το ατού, και δεν παίρνεις τετρακίνηση.
Άν πας στην τιμή του vitara παίρνεις ένα απλο 2008 και τα υπόλοιπα βενζίνη και σέρβις για 10 έτη.
Άν και σε λίγο καιρό λογικά θα έρθει το νέο vitara.
-
Το thread λεει ΑΓΟΡΑ ΜΙΚΡΟΥ suv ΜΕΧΡΙ 35000€
Ο άνθρωπος λέει οτι εχει δει Renegade με 35.000. Puma. 2008 και DS3 Crossback ενώ δηλώνει οτι τους αρέσουν τα Γαλλικά σαλόνια.
Εγώ λέω για 2008 που ειναι ήδη ένα από τα 4 που έχει κοιτάξει, και εσυ Ιαπωνικό, λιγότερο premium, και πολύ φθηνότερο.
Ποιος είναι ποιο μακρυά από το θέμα του thread;
Μάλιστα θα συμφωνήσω με τον φίλο παραπάνω.
Allure 130hp EAT8 + με όσα έξτρα θέλει, κ είναι way down his budget..
Δεν ψωνίζουν όλοι value for money, δεν πίνουν όλοι χυμα ρετσίνα και ουίσκι απο τα Lidl. Ο άνθρωπος ξεκάθαρα ψωνίζει από το πάνω ράφι της ζωής. Μάλιστα όχι από το πολύ πάνω..
-
Το Renegade σε πολλά πράγματα είναι υποδεέστερο, ακόμη κ σε off διαδρομές δεν τα έχει πάει καλά σε ανάλογα τεστ (δες το αντίστοιχο τεστ off road του autotriti για μικρά SUV όπου πρώτο βγαίνει το C3 Aircross με Grip Control κ το Renegade βρίσκει από κάτω! Μόνο το όνομα, δυστυχώς)
Αυτό το τεστ θα με ενδιέφερε, αν και το Autotriti δεν το έχω σε υπόληψη. Έχεις μήπως link? Βέβαια κανένα δικίνητο δεν κάνει για εκτός δρόμου και το 4κίνητο Renagade είναι κατσικάκι.
ΥΓ: Τώρα διάβασα και τα λοιπά που έγραψες για πάνω ράφια της ζωής κλπ. Μπα σε καλό σου, γελάσαμε πάλι. Μιλάμε για 2008 και σαν λέμε για καμία 911 ξέρω 'γω...
-
**Dublin wrote:**Το Renegade σε πολλά πράγματα είναι υποδεέστερο, ακόμη κ σε off διαδρομές δεν τα έχει πάει καλά σε ανάλογα τεστ (δες το αντίστοιχο τεστ off road του autotriti για μικρά SUV όπου πρώτο βγαίνει το C3 Aircross με Grip Control κ το Renegade βρίσκει από κάτω! Μόνο το όνομα, δυστυχώς)
Αυτό το τεστ θα με ενδιέφερε, αν και το Autotriti δεν το έχω σε υπόληψη. Έχεις μήπως link? Βέβαια κανένα δικίνητο δεν κάνει για εκτός δρόμου και το 4κίνητο Renagade είναι κατσικάκι.
ΥΓ: Τώρα διάβασα και τα λοιπά που έγραψες για πάνω ράφια της ζωής κλπ. Μπα σε καλό σου, γελάσαμε πάλι. Μιλάμε για 2008 και σαν λέμε για καμία 911 ξέρω 'γω...
Ναι, οι άλλοι λένε να κάνει οικονομία είναι καλύτεροι δηλαδή; κ αναφέρω στο τέλος οτι δεν είναι καν πολύ ψηλά. Διάβασε όλες τις λεξούλες. Έχουν νόημα.
Πάντως τα 35.000 για B suv δεν είναι ούτε 15 για Stonic ουτε 16 για Arona. Έχει σκαλοπάτια οπως και να το δεις..B suv έχει η Porsche;! Πλάκα κάνω.
Κάνα Duster θα έπαιρνα σε αυτή τη φάση για λιώσιμο.
-
Για ένα 2008 μιλάς, όχι για κανένα σοβαρό αυτοκίνητο. Το ότι άλλοι προτείνουν κάτι φτηνότερο δεν είναι κατακριτέο. Δικαίωμα τους, όπως δικαίωμά σου να διαφημίζεις κι εσύ το αμάξι σου σε όλα τα τοπικά, σαν να παίρνεις προμήθεια...
Ευχαριστώ για το λινκ.
-
Για ένα 2008 μιλάς, όχι για κανένα σοβαρό αυτοκίνητο. Το ότι άλλοι προτείνουν κάτι φτηνότερο δεν είναι κατακριτέο. Δικαίωμα τους, όπως δικαίωμά σου να διαφημίζεις κι εσύ το αμάξι σου σε όλα τα τοπικά, σαν να παίρνεις προμήθεια...
Ευχαριστώ για το λινκ.
Ο OP έβαλε 4 αυτοκίνητα.
- Renegade 2) Puma 3) 2008 4) DS3
Προφανώς από αυτά προτιμώ το 2008.
Με έχεις δει να γράφω στα thread του Civic κ των Fiat Panda;
Στα Β suv πιστεύω οτι το 2008 είναι κοντά στην κορυφή σε όλους τους τομείς, και σύμφωνα με reviews και αριθμούς από τον περισσότερο ειδικό τύπο, κ ψήφισα με την τσέπη μου. Δηλαδή θα προτιμούσα το Puma και θα έπαιρνα άλλο, ακριβότερο; Για περισσότερα στο ειδικό θέμα του 2008.
-
Προφανώς είναι δικαίωμά σου να προτείνεις αυτό που θεωρείς καλύτερο. Προσωπικά δεν βλέπω τίποτα καλύτερο σε ένα 2008, σε σχέση με ένα Puma ή ένα Renegade. Τουναντίον!
-
Dublin, μπορεί κάποιος να αγοράζει Johny 12αρι ή Chivas που κοστίζουν 10€ περισσότερα στο πάνω ράφι του ΑΒ που έχει γκουρμέ αντί για το Lidl, και να δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό του που είναι άρχοντας και ξέρει και διαλέγει ουίσκι και δεν πίνει Haig όπως η πλέμπα... Έτσι είναι, αν έτσι νομίζει...
Αλλά μιλάμε για αυτοκίνητα κι ο φίλος που βρίσκεται σε θέση παρόμοια με τη δική μου, έθεσε και κάποια χρηστικά κριτήρια πέρα απ την εμφάνιση. Καταλαβαίνω πως θα πατάει χιόνι και παγωμένο δρόμο συχνά στις κακοκαιρίες και καλό θα ήταν για μένα να αγοράσει ένα όχημα με πραγματική τετρακίνηση. Πρέπει να είναι τυφλός κάποιος για να μη βλέπει πόσο πιο φινετσάτο είναι αυτό το γαλλικό, αλλά εγώ του κάνω πρόταση ως ικανοποιητική λύση πολύ πιο οικονομική. Κι όταν με το καλό επιστρέψει οριστικά, να κάνει χρήση της έκπτωσης κατά 80%των Τελών Ταξινόμησης για να πάρει ένα πλήρες όχημα του γούστου του μεγαλης αξίας, πιο Premium από ένα Peugeot.
-
Το μυστικό στα φθηνά whiskey; Teacher's!
Οτι πιείς με coca cola σε φάση αναψυ-ποτό, το Haig μια χαρά ειναι, και ένα από Lidl σχεδόν ισάξιο (έχει ένα που έχει πάρει κάτι βραβεία).
Γνώμη εξέφρασα. Νομίζω με μια κουβερτούλα χιονιού θα είναι οκ στο 90% των περιπτώσεων. Οι άνθρωποι προφανώς θέλουν ένα ωραίο σαλονάκι και το εκτιμούν από οτι φαίνεται. Δυστυχώς η Suzuki στο εσωτερικό εχει μείνει κάποιες γενιές πίσω.
Μη ξεχνάμε οτι η οδηγός θα είναι πάνω από 60 ετων γυναίκα, και ίσως και ο 70χρονος πατέρας του φίλου μας. Δεν νομίζω οτι θα κανουν πολλά - πολλά off road. Ο φίλος μας κυρίως για διακοπές το θέλει και λίγες εβδομάδες το χρόνο.
Όλες οι γνώμες αξιοσέβαστες Δια μας, ελπίζω και η δική μου! Για αυτό υπάρχουν όλες αυτές οι επιλογές.
Με τα συμφραζόμενά, καταλαβαίνω οτι το 2008 θα παίξει πολύ έντονα στο τοπ 3 των επιλογών του.
Εγώ έχω πολλαπλά αυτοκίνητα για να καλυπτομαι πλήρως, κ ανάλογα αν θα περιορίσω την Αθήνα για επαρχία, θα σκεφτώ και για κάτι σε 4Χ4 για κάψιμο.
Αν παραμείνει η Αθήνα, κάτι μικρό σε ηλεκτρικό ίσως παίξει σε καμιά 5ετια.
Έχω ξεχάσει βέβαια να αναφέρω στα αυτοκίνητα που έχουμε και Ford 4X4 αγροτικό πάντως, με ρόδες τρακτέρ!
Νομίζω ο άνθρωπος θα έχει βγάλει κάποια συμπεράσματα και να βοηθήσαμε παρά να μπέρδεψαμε.
Αγορά μικρού SUV εως €35000