Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Ακύρωση παραγγελίας ή αναμονή???
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Ακύρωση παραγγελίας ή αναμονή???
    • 1 / 1
    Περί αυτοκίνησης
    6
    11
    304
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • N
      nikolas7k last edited by

Καλησπέρα και καλό Πάσχα σε όλους. Έχω βάλει παραγγελία τέλη Φεβρουαρίου μια Mercedes A sedan με ημερομηνία παραγωγής αρχές Ιουνίου. Φυσικά έδωσα και προκαταβολή. Απ ότι διάβασα τα εργοστάσια έκλεισαν για περίπου 1 μήνα στην Γερμανία και θα αρχίσουν κάποια απο αυτά με λιγότερες ώρες να λειτουργούν ξανά απο αυτή την εβδομάδα. Μέσα σε αυτά που διάβασα δεν είναι αυτό του Ραστατ που νομίζω παράγει την A Sedan. Ενημέρωση καμία απο την αντιπροσωπεία. Πήρα εγώ τηλέφωνο και δεν είχαν καμία ενημέρωση. Με κάλεσαν μετά απο μισή ώρα να μου πουν οτι κάνουν meeting κάθε εβδομάδα αλλα ακόμα δεν υπάρχει κάτι νεώτερο. Επόμενο τηλεφωνικό ραντεβού την προσεχή Πέμπτη. Η ερώτηση μου είναι η εξής. Να ακυρώσω την παραγγελία και να περιμένω μήπως ρίξουν τιμές? Να ζητήσω έκπτωση σε περίπτωση καθυστέρησης? Να ζητήσω έκτπωση σε τυχόν stock αυτοκίνητο που να ταιριάζει στην παραγγελία μου με έκπτωση? Δεν ξέρω τι κάνουν οι αντιπροσωπείες σε τέτοιες περιπτώσεις και πόσο με 'παίρνει' για να είμαι ειλικρινής.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • N
        nikolas7k last edited by

Καλησπέρα και καλό Πάσχα σε όλους. Έχω βάλει παραγγελία τέλη Φεβρουαρίου μια Mercedes A sedan με ημερομηνία παραγωγής αρχές Ιουνίου. Φυσικά έδωσα και προκαταβολή. Απ ότι διάβασα τα εργοστάσια έκλεισαν για περίπου 1 μήνα στην Γερμανία και θα αρχίσουν κάποια απο αυτά με λιγότερες ώρες να λειτουργούν ξανά απο αυτή την εβδομάδα. Μέσα σε αυτά που διάβασα δεν είναι αυτό του Ραστατ που νομίζω παράγει την A Sedan. Ενημέρωση καμία απο την αντιπροσωπεία. Πήρα εγώ τηλέφωνο και δεν είχαν καμία ενημέρωση. Με κάλεσαν μετά απο μισή ώρα να μου πουν οτι κάνουν meeting κάθε εβδομάδα αλλα ακόμα δεν υπάρχει κάτι νεώτερο. Επόμενο τηλεφωνικό ραντεβού την προσεχή Πέμπτη. Η ερώτηση μου είναι η εξής. Να ακυρώσω την παραγγελία και να περιμένω μήπως ρίξουν τιμές? Να ζητήσω έκπτωση σε περίπτωση καθυστέρησης? Να ζητήσω έκτπωση σε τυχόν stock αυτοκίνητο που να ταιριάζει στην παραγγελία μου με έκπτωση? Δεν ξέρω τι κάνουν οι αντιπροσωπείες σε τέτοιες περιπτώσεις και πόσο με 'παίρνει' για να είμαι ειλικρινής.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • N
          nikolas7k @Guest last edited by

Αν τα χρήματα υπάρχουν μετρητοίς και είναι μια αγορά που θα έκανες δίχως ιδιαίτερο πρόβλημα προχωρα άφοβα. Αν ομως υπάρχει χρηματοδότηση στη μέση καλύτερα να ακυρωσεις τώρα. Δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει τους επόμενους μήνες... 

Μετρητοίς θα γίνει απλά αν η καθυστέρηση είναι μεγάλη θα περίμενα κάτι από πλευράς τους. Τουλάχιστον έτσι γίνεται στο εξωτερικό. Επίσης αν είναι να πληρώσω μετρητοίς κάτι που θα έχει έκπτωση λόγω συνθηκών σε λίγο καιρό τότε φυσικά θα ήταν καλύτερη λύση η ακύρωση αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να ακυρώσω και που να 'πατήσω'. Δεν ξέρω αν η καθυστέρηση από πλευράς τους μου δίνει αυτή την δυνατότητα δηλαδή. Ελπίζω κάποιος που να έχει εμπειρία από κάτι ανάλογο να μας πει.

1 Reply Last reply Reply Quote 7
          • alexandros-k
            alexandros-k last edited by

Απο οτι εχω διαβασει εδω μεσα απο άλλους, μπορεις να ακυρωσεις την παραγγελία και να παρεις τα χρηματα της προκαταβολης πισω . Ακομα και χωρις να υπαρχει σοβαρος λογος. Ακομα κι αν απλα το μετανιωσες

1 Reply Last reply Reply Quote 9
            • N
              nikolas7k @alexandros-k last edited by

Χριστός Ανέστη Αλέξανδρε. Απ οτι μου είπε ο άνθρωπος απο την αντιπροσωπεία κανονικά δεν γίνεται αλλα ίσως γίνει τώρα ΑΝ τελικά έχει καθυστέρηση. Ακόμα δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση και αυτοί λέει... Τραγικό για εταιρία σαν την Mercedes. Περιμένω την Πέμπτη να δω τι θα μου πει.

Απο οτι εχω διαβασει εδω μεσα απο άλλους, μπορεις να ακυρωσεις την παραγγελία και να παρεις τα χρηματα της προκαταβολης πισω . Ακομα και χωρις να υπαρχει σοβαρος λογος. Ακομα κι αν απλα το μετανιωσες

• alexandros-k
                alexandros-k last edited by

Αληθως Ανεστη ο Κυριος, Νικολα !!  Απο την αντιπροσωπεια λογικο να σου πουνε αυτο, γιατι αν ακυρωσεις θα χασουν μια πωληση. Εγω ξερω αυτο που σου ειπα. Μπορεις να ζητησεις την προκαταβολη πισω και να ακυρωσεις. Καποιοι το εχουν κανει , απο οτι ελεγαν οι ιδιοι, χωρις σοβαρο λογο

1 Reply Last reply Reply Quote 10
                • C
                  criuser last edited by

Προφανώς μπορείς να ζητήσεις τα πάντα , από την στιγμή που αλλάζουν τα δεδομένα της συμφωνίας . Προφανώς αυτοί δεν δεσμεύονται για να κρατήσουν τα λεφτά , αλλά προφανώς και εσύ μπορείς να ζητήσεις ακύρωση .

Ισως χρειάζεσαι μία νομική συμβουλή για το πως θα το διαχειριστείς με κάποια επιστολή .

Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
                  πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...

1 Reply Last reply Reply Quote 6
                  • N
                    nikolas7k last edited by

Θα περιμένω μέχρι την Πέμπτη να δω αν έχει κάποια ενημέρωση και αν έχει καθυστέρηση θα προχωρήσω σε ακύρωση. Έστω κάποιο στοκ σε καλύτερη τιμή ισως .

• xenos
                      xenos last edited by

Τι καλύτερη τιμή θα περίμενες δηλαδή ώστε να πας την παραγγελία παραπίσω;

Φληναφήματα και πομφόλυγες...

• N
                        nikolas7k @xenos last edited by

Τι καλύτερη τιμή θα περίμενες δηλαδή ώστε να πας την παραγγελία παραπίσω;

Ήδη ήταν δύσκολο να περιμένω 4 μήνες κοντά για να έρθει η αρχική παραγγελία. Τώρα που ίσως πάρει και 2 μήνες παραπάνω νομίζω ότι δεν θα το άντεχα. 6 μήνες είναι παρά πολύς καιρός και αν ήταν να κρατήσω την παραγγελία θα περίμενα κάτι από πλευράς τους. Κάτι. Το τι ακριβώς δεν μπορώ να το κοστολογήσω αν ήταν 1-2 χιλιάρικα δηλαδή δεν ξέρω αν θα άλλαζε κάτι. Έχουν 150 κομμάτια στοκ σε Α class όποτε αν μπορώ να πάρω κάτι καλύτερο από την δίκη μου παραγγελία στα ίδια χρήματα από τα στοκ τότε οκ. Όλα αυτά γιατί όπως ακούγεται θα γίνουν προσφορές λόγω της πτώση στις πωλήσεις που αναμένεται.

1 Reply Last reply Reply Quote 11
                        • panos2171
                          panos2171 last edited by

Εξαρτάται το τι θέλεις εσύ. Αν δε θες να περιμένεις ακυρώνεις την παραγγελία και βρίσκεις τρόπους να πάρεις πίσω τα λεφτά, ιδανικά συμβουλεύεσαι δικηγόρο. Αν θες να δώσεις λιγότερα λεφτά εκμεταλλευόμενος την όλη κατάσταση απλά είσαι στο παρακαλειτό μαζί τους και τους εκβιάζεις ότι θα ακυρώσεις την παραγγελία.

1 Reply Last reply Reply Quote 12
                          • N
                            nikolas7k last edited by

Θα περιμένω να δω αν υπάρχει κάποια εξέλιξη την Πέμπτη που θα με καλέσουν και αν δεν υπάρχει θα ακυρώσω ή θα αλλάξω σε κάποιο στοκ κομμάτι κοντά στο δικό μου ή σε CLA. Βγήκε και το Α3 sedan τώρα αλλα πάλι σε Merc θα πάω.

• First post
                              Last post
                            • 1 / 1
                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                              • ΕΛΛΑΔΑ
                              • ΚΟΣΜΟΣ
                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                              • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
                              • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
                            • ΔΟΚΙΜΕΣ
                              • TEST