-
Καλησπέρα και καλό Πάσχα σε όλους. Έχω βάλει παραγγελία τέλη Φεβρουαρίου μια Mercedes A sedan με ημερομηνία παραγωγής αρχές Ιουνίου. Φυσικά έδωσα και προκαταβολή. Απ ότι διάβασα τα εργοστάσια έκλεισαν για περίπου 1 μήνα στην Γερμανία και θα αρχίσουν κάποια απο αυτά με λιγότερες ώρες να λειτουργούν ξανά απο αυτή την εβδομάδα. Μέσα σε αυτά που διάβασα δεν είναι αυτό του Ραστατ που νομίζω παράγει την A Sedan. Ενημέρωση καμία απο την αντιπροσωπεία. Πήρα εγώ τηλέφωνο και δεν είχαν καμία ενημέρωση. Με κάλεσαν μετά απο μισή ώρα να μου πουν οτι κάνουν meeting κάθε εβδομάδα αλλα ακόμα δεν υπάρχει κάτι νεώτερο. Επόμενο τηλεφωνικό ραντεβού την προσεχή Πέμπτη. Η ερώτηση μου είναι η εξής. Να ακυρώσω την παραγγελία και να περιμένω μήπως ρίξουν τιμές? Να ζητήσω έκπτωση σε περίπτωση καθυστέρησης? Να ζητήσω έκτπωση σε τυχόν stock αυτοκίνητο που να ταιριάζει στην παραγγελία μου με έκπτωση? Δεν ξέρω τι κάνουν οι αντιπροσωπείες σε τέτοιες περιπτώσεις και πόσο με 'παίρνει' για να είμαι ειλικρινής.
-
Καλησπέρα και καλό Πάσχα σε όλους. Έχω βάλει παραγγελία τέλη Φεβρουαρίου μια Mercedes A sedan με ημερομηνία παραγωγής αρχές Ιουνίου. Φυσικά έδωσα και προκαταβολή. Απ ότι διάβασα τα εργοστάσια έκλεισαν για περίπου 1 μήνα στην Γερμανία και θα αρχίσουν κάποια απο αυτά με λιγότερες ώρες να λειτουργούν ξανά απο αυτή την εβδομάδα. Μέσα σε αυτά που διάβασα δεν είναι αυτό του Ραστατ που νομίζω παράγει την A Sedan. Ενημέρωση καμία απο την αντιπροσωπεία. Πήρα εγώ τηλέφωνο και δεν είχαν καμία ενημέρωση. Με κάλεσαν μετά απο μισή ώρα να μου πουν οτι κάνουν meeting κάθε εβδομάδα αλλα ακόμα δεν υπάρχει κάτι νεώτερο. Επόμενο τηλεφωνικό ραντεβού την προσεχή Πέμπτη. Η ερώτηση μου είναι η εξής. Να ακυρώσω την παραγγελία και να περιμένω μήπως ρίξουν τιμές? Να ζητήσω έκπτωση σε περίπτωση καθυστέρησης? Να ζητήσω έκτπωση σε τυχόν stock αυτοκίνητο που να ταιριάζει στην παραγγελία μου με έκπτωση? Δεν ξέρω τι κάνουν οι αντιπροσωπείες σε τέτοιες περιπτώσεις και πόσο με 'παίρνει' για να είμαι ειλικρινής.
-
Αν τα χρήματα υπάρχουν μετρητοίς και είναι μια αγορά που θα έκανες δίχως ιδιαίτερο πρόβλημα προχωρα άφοβα. Αν ομως υπάρχει χρηματοδότηση στη μέση καλύτερα να ακυρωσεις τώρα. Δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει τους επόμενους μήνες...
Μετρητοίς θα γίνει απλά αν η καθυστέρηση είναι μεγάλη θα περίμενα κάτι από πλευράς τους. Τουλάχιστον έτσι γίνεται στο εξωτερικό. Επίσης αν είναι να πληρώσω μετρητοίς κάτι που θα έχει έκπτωση λόγω συνθηκών σε λίγο καιρό τότε φυσικά θα ήταν καλύτερη λύση η ακύρωση αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να ακυρώσω και που να 'πατήσω'. Δεν ξέρω αν η καθυστέρηση από πλευράς τους μου δίνει αυτή την δυνατότητα δηλαδή. Ελπίζω κάποιος που να έχει εμπειρία από κάτι ανάλογο να μας πει.
-
Απο οτι εχω διαβασει εδω μεσα απο άλλους, μπορεις να ακυρωσεις την παραγγελία και να παρεις τα χρηματα της προκαταβολης πισω . Ακομα και χωρις να υπαρχει σοβαρος λογος. Ακομα κι αν απλα το μετανιωσες
-
Χριστός Ανέστη Αλέξανδρε. Απ οτι μου είπε ο άνθρωπος απο την αντιπροσωπεία κανονικά δεν γίνεται αλλα ίσως γίνει τώρα ΑΝ τελικά έχει καθυστέρηση. Ακόμα δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση και αυτοί λέει... Τραγικό για εταιρία σαν την Mercedes. Περιμένω την Πέμπτη να δω τι θα μου πει.
Απο οτι εχω διαβασει εδω μεσα απο άλλους, μπορεις να ακυρωσεις την παραγγελία και να παρεις τα χρηματα της προκαταβολης πισω . Ακομα και χωρις να υπαρχει σοβαρος λογος. Ακομα κι αν απλα το μετανιωσες
-
Αληθως Ανεστη ο Κυριος, Νικολα !! Απο την αντιπροσωπεια λογικο να σου πουνε αυτο, γιατι αν ακυρωσεις θα χασουν μια πωληση. Εγω ξερω αυτο που σου ειπα. Μπορεις να ζητησεις την προκαταβολη πισω και να ακυρωσεις. Καποιοι το εχουν κανει , απο οτι ελεγαν οι ιδιοι, χωρις σοβαρο λογο
-
Προφανώς μπορείς να ζητήσεις τα πάντα , από την στιγμή που αλλάζουν τα δεδομένα της συμφωνίας . Προφανώς αυτοί δεν δεσμεύονται για να κρατήσουν τα λεφτά , αλλά προφανώς και εσύ μπορείς να ζητήσεις ακύρωση .
Ισως χρειάζεσαι μία νομική συμβουλή για το πως θα το διαχειριστείς με κάποια επιστολή .
-
Θα περιμένω μέχρι την Πέμπτη να δω αν έχει κάποια ενημέρωση και αν έχει καθυστέρηση θα προχωρήσω σε ακύρωση. Έστω κάποιο στοκ σε καλύτερη τιμή ισως .
-
Τι καλύτερη τιμή θα περίμενες δηλαδή ώστε να πας την παραγγελία παραπίσω;
-
Τι καλύτερη τιμή θα περίμενες δηλαδή ώστε να πας την παραγγελία παραπίσω;
Ήδη ήταν δύσκολο να περιμένω 4 μήνες κοντά για να έρθει η αρχική παραγγελία. Τώρα που ίσως πάρει και 2 μήνες παραπάνω νομίζω ότι δεν θα το άντεχα. 6 μήνες είναι παρά πολύς καιρός και αν ήταν να κρατήσω την παραγγελία θα περίμενα κάτι από πλευράς τους. Κάτι. Το τι ακριβώς δεν μπορώ να το κοστολογήσω αν ήταν 1-2 χιλιάρικα δηλαδή δεν ξέρω αν θα άλλαζε κάτι. Έχουν 150 κομμάτια στοκ σε Α class όποτε αν μπορώ να πάρω κάτι καλύτερο από την δίκη μου παραγγελία στα ίδια χρήματα από τα στοκ τότε οκ. Όλα αυτά γιατί όπως ακούγεται θα γίνουν προσφορές λόγω της πτώση στις πωλήσεις που αναμένεται.
-
Εξαρτάται το τι θέλεις εσύ. Αν δε θες να περιμένεις ακυρώνεις την παραγγελία και βρίσκεις τρόπους να πάρεις πίσω τα λεφτά, ιδανικά συμβουλεύεσαι δικηγόρο. Αν θες να δώσεις λιγότερα λεφτά εκμεταλλευόμενος την όλη κατάσταση απλά είσαι στο παρακαλειτό μαζί τους και τους εκβιάζεις ότι θα ακυρώσεις την παραγγελία.
-
Θα περιμένω να δω αν υπάρχει κάποια εξέλιξη την Πέμπτη που θα με καλέσουν και αν δεν υπάρχει θα ακυρώσω ή θα αλλάξω σε κάποιο στοκ κομμάτι κοντά στο δικό μου ή σε CLA. Βγήκε και το Α3 sedan τώρα αλλα πάλι σε Merc θα πάω.
Ακύρωση παραγγελίας ή αναμονή???