-
Καλημερα και καλο μηνα...
θα ηθελα την βηθεια σας.....εχω το yaris του 2004 1400 diesel....ξαφνικα αρχισε να κανει διακοπες να κοβει ο κινητηρας....και μολις αφησεις και ξαναπατησεις το γκαζι να φευγει σαν να μην εχει τιποτα...... βαζω παντα καλο πετρελαιο...εχει καθαρα φιλτρα...δεν καπνιζει καθολου....δε ρεταρει καθολου....καλα καθουμενα...κοβει και ξαναφευγει....δεν αναβει κανενα λαμπακι και δεν βγαζει ζημια κανενας υπολογιστης.....εχει τυχει κατι τετοιο σε καποιον??
-
Καλημερα και καλο μηνα...
θα ηθελα την βηθεια σας.....εχω το yaris του 2004 1400 diesel....ξαφνικα αρχισε να κανει διακοπες να κοβει ο κινητηρας....και μολις αφησεις και ξαναπατησεις το γκαζι να φευγει σαν να μην εχει τιποτα...... βαζω παντα καλο πετρελαιο...εχει καθαρα φιλτρα...δεν καπνιζει καθολου....δε ρεταρει καθολου....καλα καθουμενα...κοβει και ξαναφευγει....δεν αναβει κανενα λαμπακι και δεν βγαζει ζημια κανενας υπολογιστης.....εχει τυχει κατι τετοιο σε καποιον??
-
Φαντάζομαι στα καθαρά φίλτρα είναι και αυτό του καυσίμου. Θα σου έλεγα να κάνεις και έναν καθαρισμό στα μπεκ. Αυτό με το καλό πετρέλαιο είναι ένας μύθος. Συνάδελφος τις προάλλες έμεινε από μπεκ (ευτυχώς το ένα) και όταν του είπε κάποιος ''αυτά παθαίνεις αν δε βάζεις καλό πετρέλαιο'' η απάντησή του ήταν ''βάζω μόνο απ το καλό''....
Εγώ από την άλλη έχω κάνει πάνω από 150.000χλμ με απλό πετρέλαιο (αραιά και που μόνο αν πετύχω την προσφορά της Shell) χωρίς κάποιο πρόβλημα μόνο σε εταιρικά πρατήρια.
-
...εχω το yaris του 2004 1400 diesel....ξαφνικα αρχισε να κανει διακοπες να κοβει ο κινητηρας...
Όπως σου είπαν και παραπάνω όλα τα πετρέλαια εδώ και κάποια χρόνια είναι καλά και δεν παίζει κανένα ρόλο τι έβαζες , άλλωστε από την χρονολογία καταλαβαίνουμε ότι είναι εισαγωγής οπότε παίζει ρόλο τι του έβαζαν εποχές που το πετρέλαιο κίνησης είχε άλλες προδιαγραφές (πολύ θείο αν θυμάμαι καλά ) .
Τώρα πια το πρόβλημα είναι το βιοντήζελ αλλά η αντιμετώπιση απλή , βάζεις ότι πετρέλαιο θέλεις αλλά το έχεις πάντα φουλαρισμένο όταν το αυτοκίνητο κάθεται . Έχτρα προστασία έχεις με πρόσθετα για το βιοντήζελ, εγώ βάζω της Protek, μία δόση κάθε 2-3 γεμίσματα και είναι εντάξει , αυτά όμως είναι προληπτικά μέσα αν ξεκινήσει ο μύκητας να βουλώνει φίλτρα κλπ χρειάζεται άλλη αντιμετώπιση .
Επίσης επειδή πρόσφατα το αντιμετωπίσαμε στην οικογένεια μήπως έπλυνες κινητήρα τελευταία ,το δικό μας corsa cdti έκανε να συνέλθει μία εβδομάδα και μέχρι τότε το διαγνωστικό έδειχνε μπεκ, μετά όλα διορθώθηκαν (στέγνωσαν μάλλον) από μόνα τους.
toyota yaris