-
@fanis75 said in FORD KUGA 2020:
@regresso said in FORD KUGA 2020:
Παραθέτω και ένα συγκριτικό που διάβασα για plug in μοντέλα.
https://www.caranddriver.gr/review/arthro/group_test_ford_kuga_2_5_plug_in_hybrid_225_ps_vs_peugeot_3008_hybrid_225_ps_e_eat8-7806730/Ο κολλητός μου που μόλις το πήρε δηλώνει ενθουσιασμένο από το Κούγκα...απίστευτο αυτοκίνητο και κινείται για πολύ περισσότερα χλμ ηελκτρικά από ότι λέει το άρθρο. Βγάζει καθε μέρα 60-70χλμ αμιγώς ηλεκτρικά! Στην καθημερινότητά του δεν ανάβει ποτέ ο θερμικός!
χαχαχ. ο συγκεκριμενος λεει οτι ναναι αναλογα με το τι οδηγαει καθε φορα... δεν πιανεται.
και παπαριες τεστ και καλα.
εμενα μου φανηκε μεγαλη μουφα το πραμα με το cvt. και μολις 2 χαρτια λιγοτερο απο το 300αρι pug!
ασε που κανενας δεν λεει για τον φορο πολυτελειας και τα τεκμηρια του!
οκ, δεν ασχοληθηκα τοτες με καταναλωσις αλλα θυμασαι οτι σου ειπα οτι ητανε και ψοφιμι σε σχεση με το πουγκ....
κουγκα θα γουσταρα με τετρα, κανονικο κιβωτιο και τουρμπατο -
@limited_one said in FORD KUGA 2020:
Οι αυξήσεις τιμών των αυτοκίνητων δεν οφείλετε στους ημιαγωγούς αλλά στις αυξήσεις των μετάλλων, του πλαστικού και των μεταφορικών το τελευταίο έτος. Πλέον στις αυξήσεις θα παίξει ρόλο και η αύξηση τιμής την ενέργειας.
Η έλλειψη νέων αυτοκινήτων θα περιορίσει τυχών εκπτώσεις και δώρα των αντιπροσώπων γιατί η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την προσφορά.Πολύ εύστοχη τοποθέτηση. Δεν τα υπολόγισα καλά μαζί με τα άλλα που αναφέρεις!
-
@tjk said in FORD KUGA 2020:
Μακάρι να έβγαινε ένα all weather 80/20 με 3pmsf αλλά δυστυχώς δεν παίζει κάτι τέτοιο.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
Περιγράφεις ακριβώς και τη δική μου επιθυμία στην τελευταία σου πρόταση, γι' αυτό μάλιστα είμαι λίγο μπερδεμένος!https://www.moderntiredealer.com/articles/32312-is-a-new-segment-of-cuv-tires-emerging
Στο παραπάνω σάιτ έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα παράθεση απόψεων πολλών κατασκευαστών (αγορά της Βόρειας Αμερικής) για το που κατευθύνεται η αγορά του ελαστικού σε σχέση με την ραγδαία αύξηση των CUV και light SUV. Νομίζω σε καμιά διετία τριετία -η συνήθης υστέρηση- θα έχουμε και στην ευρωπαϊκή αγορά παραπάνω επιλογές. Ήδη κάποια κυκλοφορούν εκεί αλλά Ευρώπη όχι.
Όταν με το καλό έρθει το δικό μου, το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να κοιτάξω για κάποιο a/t ελαστικό. Ξέρω ότι είναι δικίνητο, αλλά θα ήθελα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο ότι θα μπορώ να ξεπεράσω κάποια εμπόδια, σε λίγο πιο δύσκολες συνθήκες. Τουλάχιστον να εκμεταλλευτώ και την αυξημένη απόσταση απο το εδαφός. Τώρα, αν υπάρχουν και πιο πολλές επιλογές σε ελαστικό, καλοδεχούμενες!
-
@gatoz said in FORD KUGA 2020:
εμενα μου φανηκε μεγαλη μουφα το πραμα με το cvt. και μολις 2 χαρτια λιγοτερο απο το 300αρι pug!
ασε που κανενας δεν λεει για τον φορο πολυτελειας και τα τεκμηρια του!- Γαμεί το Κούγκα, καλύτερο από το 3008 με τα 225.
- Δεν έχει φόρο πολυτελείας ελέω PHEV.
-
@gatoz said in FORD KUGA 2020:
ασε που κανενας δεν λεει για τον φορο πολυτελειας και τα τεκμηρια του!- Γαμεί το Κούγκα, καλύτερο από το 3008 με τα 225.
- Δεν έχει φόρο πολυτελείας ελέω PHEV.
νομιζεις....
https://www.gocar.gr/news/feed/30518,Pws_forologoyntai_ta_plug-in_yvridika_st.html -
Γιατί πιστεύετε ότι δεν κυκλοφορούν πολλά νέα KUGA;
- Φταίνε οι διαστάσεις του (μήκος κυρίως);
- Φταίει η ομορφιά του;
- Μελλοντική αξιοπιστία;
- After sales service;
- Φταίει κάτι άλλο;
Διότι θεωρώ ότι είναι VFM αυτή τη στιγμή...
Οι περισσότεροι σε αυτή τη κατηγορία μιλάνε για TUCSON & SPORTAGE και τα εκθειάζουν, λες και δεν υπάρχει άλλη επιλογή..."Καλή τιμή" γύρω στα 35-40Κ για αυτά ...Δεν νομίζω ότι υπερτερούν τόσο πολύ...
Έχουν προσιτό (θεωρητικά) 4x4 μόνο....
-
@psk said in FORD KUGA 2020:
Για πολλούς λόγους (ξεχωριστά ή μαζί):
- Έλλειψη γνώσεων και γούστου των Ελλήνων
- Συντηρητική εμφάνιση
- Μηδενική προώθηση από την εισαγωγική.
- Ξεκινάει από ψηλά η τιμολόγηση
- Αρκετά μεγάλο - στο όριο με την κατηγορία D, το Puma είναι πιο ταιριαστό στους Ελληνικούς δρόμους ειδικά πόλη.
- Ελλειψη έκδοσης με αυτόματο κιβώτιο στην βενζίνη
- Εμφάνιση που δεν αρέσει σε όλους (αν και είναι φανταστικό!!)
- Δυναμικά χαρακτηριστικά αδιάφορα στην πλειοψηφία των αγοραστών, το 99% κοιτάει οθονίτσες και πλαστικούλια.
-
- Φταίνε οι διαστάσεις του (μήκος κυρίως);
- Φταίει η ομορφιά του;
- Μελλοντική αξιοπιστία;
- After sales service;
- Φταίει κάτι άλλο;
Διότι θεωρώ ότι είναι VFM αυτή τη στιγμή...
Οι περισσότεροι σε αυτή τη κατηγορία μιλάνε για TUCSON & SPORTAGE και τα εκθειάζουν, λες και δεν υπάρχει άλλη επιλογή..."Καλή τιμή" γύρω στα 35-40Κ για αυτά ...Δεν νομίζω ότι υπερτερούν τόσο πολύ...
Έχουν προσιτό (θεωρητικά) 4x4 μόνο....
φταιει που ειναι σαν στέισον και αδιαφορο να το βλεπεις στο δρομο. φταει και η φημη του οτι καιει πολυ.
-
Αυτό δηλαδή εσένα σου φαίνεται σαν station;
-
ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ!!! Ειδικά σε ST Line X από τα πιο όμορφα C SUV, μακράν από τα αμερικανόζοντα κορεάτικα που είναι ουδέτερα και κιτς σε μερικές εκδόσεις.
ΥΓ: Καμία σχέση με SW, απλά ο γάτος έχει βγάλει λίγο κριθαράκι....της ηλικίας είναι!!
-
ναι. αδιαφορο. εντελως.
να στο βαλω το θεμα και αλλιως
δεκαετια 70
ο πανταζοπουλος εχει μονο ενα μαγαζι στη σοφοκλεους.
σε παει ο μπαμπας και πρεπει να διαλεξεις μονο ενα ματσ μποξ
θα επαιρνες το κουγκα?
στο 3008 και στα κορεατικα θα πηγαινες -
Για πολλούς λόγους (ξεχωριστά ή μαζί):
- Έλλειψη γνώσεων και γούστου των Ελλήνων
- Συντηρητική εμφάνιση
- Μηδενική προώθηση από την εισαγωγική.
- Ξεκινάει από ψηλά η τιμολόγηση
- Αρκετά μεγάλο - στο όριο με την κατηγορία D, το Puma είναι πιο ταιριαστό στους Ελληνικούς δρόμους ειδικά πόλη.
- Ελλειψη έκδοσης με αυτόματο κιβώτιο στην βενζίνη
- Εμφάνιση που δεν αρέσει σε όλους (αν και είναι φανταστικό!!)
- Δυναμικά χαρακτηριστικά αδιάφορα στην πλειοψηφία των αγοραστών, το 99% κοιτάει οθονίτσες και πλαστικούλια.
Πόσο σωστή είναι η ανάλυση σου. Μέσα σε 8 παραγράφους έχεις προσδιορίσει όλους τους λόγους. Έχω ακριβώς την ίδια άποψη, αλλά πρόλαβες και με έβγαλες από τον κόπο να γράψω τα ίδια. Σαν κάτοχος ενός KUGA ST LINE X δεν βάζω δίπλα κανένα σε όλους τους τομείς, εκτός αισθητικής που είναι υποκειμενικό. Εγώ πάντως το βλέπω κουκλί.
-
Όπως τα λέει ο Φάνης (εκτός από το 1ο που δεν στέκει ούτε σε λίβελο να το δεις!).
Θα εστιάσω σε όσα έγραφα ΠΡΙΝ κυκλοφορήσει το αυτοκίνητο, και φυσικά μόνος μου εναντίον όλων. Σχεδιαστικά είναι σαν αυτοκίνητο του 2013-15 μέσα έξω) ενώ οι άλλοι τα έχουν δώσει όλα (και τότε που τα έγραφα δεν είχαν βγει Κορεατικά, QQ, απλά φαινόταν το πράγμα από τις φήμες).
Αχρειαστα μεγάλο στα όρια της D (αν και οι κατηγορίες παίζουν, κάποια μέσα το μετράνε για D), ειδικά για Ελλάδα που οι χώροι είναι περιορισμένοι (για πάρκινγκ, πλάτος δρόμων σε πόλεις, χωρια και άπειρα νησιά, συνήθως πολύ μικρές οικογένειες αφού υπάρχει τεράστια υπογεννητικότητα, κ.α).
Όλα αυτά τα τραγελαφικά που συζητάμε με τις εκδόσεις, άλλο παραγγέλνεις άλλο σου έρχεται, και το ανελέητο cost cutting από τα πιο γελοία (νικελακια) έως τα πιο σοβαρά (πολλαπλούς).
Πάντως το προηγούμενο Kuga του Φάνη είναι το αγαπημένο μου, είχε άλλα θέματα, αλλά σαν παρουσία είναι ακόμη επιβλητικό στους δρόμους. Σχεδόν το μετάνιωσα που δεν το κάναμε τότε, αλλά όπως ξέρετε έχουμε σοβαρά χωροταξικά θέματα, οπότε αποφασίσαμε να μην πάμε σε C..
-
@dublin said in FORD KUGA 2020:
Όπως τα λέει ο Φάνης (εκτός από το 1ο που δεν στέκει ούτε σε λίβελο να το δεις!).
Φυσικά και στέκει και το αναλύω στο Νο. 8. Το 99% των Ελλήνων είναι παντελώς άσχετοι με αυτοκίνητα, άρα εχουν έλλειψη γνώσεων.
-
@dublin said in FORD KUGA 2020:
Θα εστιάσω σε όσα έγραφα ΠΡΙΝ κυκλοφορήσει το αυτοκίνητο, και φυσικά μόνος μου εναντίον όλων. Σχεδιαστικά είναι σαν αυτοκίνητο του 2013-15 μέσα έξω) ενώ οι άλλοι τα έχουν δώσει όλα (και τότε που τα έγραφα δεν είχαν βγει Κορεατικά, QQ, απλά φαινόταν το πράγμα από τις φήμες).
Αχρειαστα μεγάλο στα όρια της D (αν και οι κατηγορίες παίζουν, κάποια μέσα το μετράνε για D), ειδικά για Ελλάδα που οι χώροι είναι περιορισμένοι (για πάρκινγκ, πλάτος δρόμων σε πόλεις, χωρια και άπειρα νησιά, συνήθως πολύ μικρές οικογένειες αφού υπάρχει τεράστια υπογεννητικότητα, κ.α).
Όλα αυτά τα τραγελαφικά που συζητάμε με τις εκδόσεις, άλλο παραγγέλνεις άλλο σου έρχεται, και το ανελέητο cost cutting από τα πιο γελοία (νικελακια) έως τα πιο σοβαρά (πολλαπλούς).
Πάντως το προηγούμενο Kuga του Φάνη είναι το αγαπημένο μου, είχε άλλα θέματα, αλλά σαν παρουσία είναι ακόμη επιβλητικό στους δρόμους. Σχεδόν το μετάνιωσα που δεν το κάναμε τότε, αλλά όπως ξέρετε έχουμε σοβαρά χωροταξικά θέματα, οπότε αποφασίσαμε να μην πάμε σε C..
Ποσα ομως απο τα σουπερ ντουπερ αλλα μοντελα εχουν την εργονομια του Kuga με τα κουμπακια του;
-
Μέχρι πριν 4-5 μήνες υπήρχαν αρκετοί λόγοι να προτιμήσει κάποιος, θεωρώ, το kuga. Πέρα από το κομμάτι της εμφάνισης, που είναι υποκειμενικό, υπάρχουν και κάποιοι αντικειμενικοί λόγοι. Στις πιο χαμηλές εκδόσεις είχε πολύ καλό εξοπλισμό για τα χρήματα που ζητούσε (στον ανταγωνισμό για να έχεις τα ίδια, ανέβαινες σε τιμή) και ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση, που αρκετοί ανταγωνιστές δεν είχαν. Συν την παραδοσιακά καλή οδηγική συμπεριφορά και το χαμηλό επιτόκιο αγοράς απο την ford. Αυτά, συνέθεταν μια πολύ vfm επιλογή.
Πλέον τα πράγματα άλλαξαν. Ο εξοπλισμός μειώθηκε και η ανάρτηση άλλαξε (δεν γνωρίζω εάν θα έχει αντίκτυπο και στην οδηγική συμπεριφορά). Άρα, κατά τη γνώμη μου, έχασε δύο ατού η ford. Οπότε θεωρώ φυσιολογικό πλέον, κάποιος να στραφεί σε άλλες επιλογές. -
@chris_kam said in FORD KUGA 2020:
Μέχρι πριν 4-5 μήνες υπήρχαν αρκετοί λόγοι να προτιμήσει κάποιος, θεωρώ, το kuga. Πέρα από το κομμάτι της εμφάνισης, που είναι υποκειμενικό, υπάρχουν και κάποιοι αντικειμενικοί λόγοι. Στις πιο χαμηλές εκδόσεις είχε πολύ καλό εξοπλισμό για τα χρήματα που ζητούσε (στον ανταγωνισμό για να έχεις τα ίδια, ανέβαινες σε τιμή) και ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση, που αρκετοί ανταγωνιστές δεν είχαν. Συν την παραδοσιακά καλή οδηγική συμπεριφορά και το χαμηλό επιτόκιο αγοράς απο την ford. Αυτά, συνέθεταν μια πολύ vfm επιλογή.
Πλέον τα πράγματα άλλαξαν. Ο εξοπλισμός μειώθηκε και η ανάρτηση άλλαξε (δεν γνωρίζω εάν θα έχει αντίκτυπο και στην οδηγική συμπεριφορά). Άρα, κατά τη γνώμη μου, έχασε δύο ατού η ford. Οπότε θεωρώ φυσιολογικό πλέον, κάποιος να στραφεί σε άλλες επιλογές.Τι εξοπλισμο εκοψε δηλαδη που δεν αξιζει πλεον να το αγορασεις? Την ασυρματη που τη βαζεις με 150 ευρω? Τους πολλαπλους; Μεχρι τωρα λεγατε οτι δεν παιζει ρολο και δεν καταλαβαινει ο μεσος οδηγος την διαφορα. Ηταν πολυ καλυτερο στις ακριβες του εκδοσεις απο τα περισσοτερα αυτοκινητα της κατηγοριας του και παραμενει ακομα και τωρα. Τιμονι- εργονομια - ευχρηστο info ( εκτος και εαν η σχεση σου με τα αγγλικα ειναι μεχρι hello,goodmorning,bye...). ειναι στο top 3 των c suv. Και προπαντων με 35K παιρνεις τα παντα.
-
Πλέον τα πράγματα άλλαξαν. Ο εξοπλισμός μειώθηκε και η ανάρτηση άλλαξε (δεν γνωρίζω εάν θα έχει αντίκτυπο και στην οδηγική συμπεριφορά). Άρα, κατά τη γνώμη μου, έχασε δύο ατού η ford. Οπότε θεωρώ φυσιολογικό πλέον, κάποιος να στραφεί σε άλλες επιλογές.Τι εξοπλισμο εκοψε δηλαδη που δεν αξιζει πλεον να το αγορασεις? Την ασυρματη που τη βαζεις με 150 ευρω? Τους πολλαπλους; Μεχρι τωρα λεγατε οτι δεν παιζει ρολο και δεν καταλαβαινει ο μεσος οδηγος την διαφορα.
Εγώ προσωπικά δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο για την ανεξάρτητη ανάρτηση. Το αντίθετο μάλιστα, έχω αναφέρει ότι είναι σοβαρή υποβάθμιση.
Έχω παραγγείλει την titanium έκδοση και ήθελα την ηλεκτρική πόρτα στον χώρο αποσκευών, ως έξτρα, μου την έκοψαν από την παραγγελία. Τελευταία διαβάζω για την ασύρματη φόρτιση για το οποίο δεν με έχουν ενημερώσει από την αντιπροσωπεία. Οπότε μέχρι τώρα πρόκειται να παραλάβω ένα κούγκα με άλλη ανάρτηση, χωρίς την ηλεκτρική πόρτα και ίσως χωρίς ασύρματη φόρτιση. Δεν είναι μόνο το πόσο κοστίζει κάτι και αν μπορείς να το έχεις ως έξτρα με μικρό ή μεγάλο κόστος, αλλά η όλη αντιμετώπιση. -
Πλέον τα πράγματα άλλαξαν. Ο εξοπλισμός μειώθηκε και η ανάρτηση άλλαξε (δεν γνωρίζω εάν θα έχει αντίκτυπο και στην οδηγική συμπεριφορά). Άρα, κατά τη γνώμη μου, έχασε δύο ατού η ford. Οπότε θεωρώ φυσιολογικό πλέον, κάποιος να στραφεί σε άλλες επιλογές.Τι εξοπλισμο εκοψε δηλαδη που δεν αξιζει πλεον να το αγορασεις? Την ασυρματη που τη βαζεις με 150 ευρω? Τους πολλαπλους; Μεχρι τωρα λεγατε οτι δεν παιζει ρολο και δεν καταλαβαινει ο μεσος οδηγος την διαφορα.
Εγώ προσωπικά δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο για την ανεξάρτητη ανάρτηση. Το αντίθετο μάλιστα, έχω αναφέρει ότι είναι σοβαρή υποβάθμιση.
Έχω παραγγείλει την titanium έκδοση και ήθελα την ηλεκτρική πόρτα στον χώρο αποσκευών, ως έξτρα, μου την έκοψαν από την παραγγελία. Τελευταία διαβάζω για την ασύρματη φόρτιση για το οποίο δεν με έχουν ενημερώσει από την αντιπροσωπεία. Δεν είναι μόνο το πόσο κοστίζει κάτι και αν μπορείς να το έχεις ως έξτρα με μικρό ή μεγάλο κόστος, αλλά η όλη αντιμετώπιση.Τι εννοεις σου εκοψαν απο τη παραγγελια το extra που ζητησες? Εκαναν λαθος η μηπως δεν το εχουν καθολου σαν επιλογη στην titanium?
Ειναι μερικοι εδω μεσα, κατοχοι 3008 κυριως που μολις τους ελεγες κατι για ημιακαμπτο αρχιζανε τα κατεβατα για το ποσο αδιαφορο ει ναι αμα εχει τις σωστες ρυθμισεις και τωρα εσπευσαν αμεσως να καταδικασουν το Kuga.ΥΓ Σιγουρα αποτελει υποβαθμιση ο ημιακαμπτος αφου δεν γινεται με αναλογη μειωση τιμης. Ακολουθησαν στη Ford τα βηματα του 3008. Ωστοσο το μεγαλυτερο προβλημα του ειναι το μηκος του και η δυσκολια του να κινηθει σε μεγαλες πολεις. Βεβαια στο εξωτερικο που εχουν ανθρωπινους δρομους , μια χαρα πουλαει.
-
Έχω παραγγείλει την titanium έκδοση και ήθελα την ηλεκτρική πόρτα στον χώρο αποσκευών, ως έξτρα, μου την έκοψαν από την παραγγελία. Τελευταία διαβάζω για την ασύρματη φόρτιση για το οποίο δεν με έχουν ενημερώσει από την αντιπροσωπεία. Δεν είναι μόνο το πόσο κοστίζει κάτι και αν μπορείς να το έχεις ως έξτρα με μικρό ή μεγάλο κόστος, αλλά η όλη αντιμετώπιση.Τι εννοεις σου εκοψαν απο τη παραγγελια το extra που ζητησες? Εκαναν λαθος η μηπως δεν το εχουν καθολου σαν επιλογη στην titanium?
Ειναι μερικοι εδω μεσα, κατοχοι 3008 κυριως που μολις τους ελεγες κατι για ημιακαμπτο αρχιζανε τα κατεβατα για το ποσο αδιαφορο ει ναι αμα εχει τις σωστες ρυθμισεις και τωρα εσπευσαν αμεσως να κατασικασουν το Kuga.Μέχρι τον Οκτώβριο ήταν διαθέσιμο να το προσθέσεις ως έξτρα σε titanium-st line. Μετά το άφησαν μονο ως στανταρ εξοπλισμο σε st-line x/vignale.
Μιας και αναφερεις το 3008, θα σου πω οτι και στο karoq που εχει ημιακαμπτο, ο χωρος αποσκευων ειναι πιο βαθυς. Εκμεταλλευονται δηλαδη τον κενο χωρο που κερδιζουν. Δεν συμβαινει ομως το ιδιο και στο κουγκα, πραγμα που δειχνει οτι δεν εχει σχεδιαστει για ημιακαμπτο αλλα προκειται για λυση αναγκης. Δεν ειναι μονο οικονομικο το ζητημα
FORD KUGA 2020