-
Καλησπέρα. Δύο ερωτήσεις καθώς από όσο θυμάμαι ο configurator κάποιες φορές είναι εκτός φάσης. 1) Το Titanium έχει ψηφιακό πίνακα οργάνων πλέον; 2) Στο Titanium το tech pack αναβαθμίζει τα φώτα σε full LED αλλά non-adaptive/matrix σωστά;
-
Έχει ψηφιακό πίνακα 12.3 ιντσών
-
Το teck pack σε όποια έκδοση και να το βάλεις σου δίνει full led adaptive.
-
-
-
Έχει ψηφιακό πίνακα 12.3 ιντσών
-
Το teck pack σε όποια έκδοση και να το βάλεις σου δίνει full led adaptive.
Α μάλιστα. Άρα να υποθέσω ότι εφόσον πάει απευθείας σε adaptive πως έρχεται και με AHB;
-
-
Στο διαμορφωτή, titanium με tech pack και μεταλλικό χρώμα πάει 29470€.
Αντίστοιχα, η ST-Line με μεταλλικό πάει στα 29750€.
Με το 1.5 Ecoboost πάντα... ενδιαφέρον δίλημμα
-
Επειδή η ουσιαστική διαφορά του St-line είναι η σπορ ανάρτηση (οι εξωτερικές διαφορές σε προφυλακτήρες μάσκες δεν θα με ενδιέφεραν και η αναβάθμιση από 17' σε 18' πέρα από το οπτικό ερέθισμα είναι μόνο μείον κατ'ουσια) το δίλημμα είναι πολυ απλό κατ' εμέ. Με το Titanium έχεις ένα παραθυράκι οικονομικό να αναβαθμίσεις το αμάξι με το tech pack πρωτίστως ή δευτερευόντως με το drive assist pack.
Σε ένα όχημα με τέτοιο set up ανάρτησης και τέτοιο τιμόνι αν αναλογιστεί κάποιος ότι είναι ένα οικογενειακό SUV δεν βλέπω την λογική να προτιμήσει την σπορ ανάρτηση. Παίρνεις το Titanium με tech pack και εφεδρικό τροχό (μικρής διάστασης και παρά ταύτα 150€ ρε Ford έλεος η αισχροκέρδειά σου...) με το πρώτο νούμερο να είναι '2'. Αν μάλιστα το πάρεις λευκό οριακά ίσως βγάζεις και τον εργοστασιακό συναγερμό χωρίς να γράψει το πρώτο νούμερο '3' για ψυχολογικούς κύριους λόγους.
ΥΓ: Για όσους θυμούνται από άλλο νήμα εκείνον τον φίλο με το σκάλωμα με 'semi-premium SUV' που ηθελε το Jeep Compass τον ψήνω για διαμορφωμένο Titanium βενζίνης στα 30κ να πάρει αμαξάρα...
-
regresso wrote:
- Έχει ψηφιακό πίνακα 12.3 ιντσών
- Το teck pack σε όποια έκδοση και να το βάλεις σου δίνει full led adaptive.
Α μάλιστα. Άρα να υποθέσω ότι εφόσον πάει απευθείας σε adaptive πως έρχεται και με AHB;
Τι είναι το ΑΗΒ?
-
Τι είναι το ΑΗΒ?
Συγνώμη έχω κολλήσει petrolheadίλα εδώ μέσα. Αυτόματη μεγάλη σκάλα (Automatic High Beam). Αυτό και αυτόματη ρύθμιση ύψους φώτων ήθελα να ρωτήσω αν έχουν τα Adaptive του tech pack.
-
Μάλλον εννοεί Automatic High Beam...αυτόματη εναλλαγή μεσαίας και μεγάλης σκάλας...
-
Τα adaptive σε όλα τα Ford μέχρι τουλάχιστον πριν 1 χρόνο ήταν αυτόματα ρυθμιζόμενα σε ύψος. Δεν γνωρίζω αν έχει κάτι αλλάξει πρόσφατα γιατί διάβαζα κάτι περίεργα στο νήμα του Puma.
-
Και εγώ είχα την εντύπωση ότι led = αυτορυθμιζόμενα.. Ίσως το titanium να είναι πιο ταιριαστό σε setup αλλά σχεδόν όλοι προτιμούν το ST Line που το κάνει πιο όμορφο. Όπως στο Tiguan τα R Line. Αν και σε αυτά βλέπω μοιρασμένο το κοινό και παίρνουν και την απλή έκδοση.
-
Στο Kuga είναι ακόμα αυτόματα ρυθμιζόμενα σε ύψος και έχουν εναλλαγή μεσαίας-μεγάλης σκάλας. Στο Puma όντως διαβάσα και εγώ κάτι παράπονα για μη ενημέρωση ότι έχει επέλθει αλλαγή.
ΥΓ Μου βγάζει τις εξής ενδείξεις που δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνουν α) ένα κύκλο με δύο αυτοκίνητα δίπλα-δίπλα, μπορεί να είναι και σήμα του ΚΟΚ το οποίο αγνοώ και β) μία πράσινη ένδειξη για να αφήσω το πεντάλ γκαζιού ή να πατήσω το πεντάλ φρένου ή οποία γίνεται και γκρι, νομίζω κάπου έχει αναφερθεί στο νήμα του Tucson κάτι αντίστοιχο από τον d_m. Γνωρίζει κάποιος κάτι;
-
Ο κύκλος με τα αυτοκίνητα δίπλα δίπλα μήπως είναι απαγορεύεται η προσπέραση;
-
Μάλλον αλλά δεν μου το βγάζει έγχρωμο όπως τα άλλα σήματα. Το άλλο που αναφέρω μου δείχνει να σηκώσω το πόδι από το πεντάλ. Έχεις καμία ιδέα πότε το βγάζει; Κάτι με τον eco coach μου φαίνεται ότι είναι.
-
Το βρήκα στο manual στην ενότητα τρόπος λειτουργίας αποδοτικής οδήγησης.
'Ανάβει με γκρίζο χρώμα όταν το σύστημα σας προτείνει να επιβραδύνετε και αλλάζει χρώμα -γίνεται πράσινο- όταν αρχίσετε να επιβραδύνετε'
Ο πρόσθετος δακτύλιος στην οθόνη δίπλα στην ένδειξη αποδοτικής οδήγησης μπορεί να παρέχει πληροφορίες για όρια ταχύτητας, διασταυρώσεις, ράμπες εισόδου/εξόδου σε αυτοκινητόδρομο, κυκλικούς κόμβους, σήματα στοπ, κεκλιμένο οδόστρωμα, στροφές ή διαβάσεις πεζών.
-
-
μέσα στο εμπρός υποβραχιόνιο έχει 12v ενώ το υποβραχιόνιο έχει 'περάσματα' για καλώδια με το καπάκι κλειστό;
-
πίσω κάτω από τους αεραγωγούς της κεντρικής κονσόλας έχει πρίζα κανονική, 12v ή 3pin;
-
γνωρίζει κανείς αν με το winter pack όπου οι δύο διακόπτες των όπισθεν θερμαινόμενων είναι εκατέρωθεν της πρίζας της περίπτωσης (2) αν βγάζει usb θύρα αντί απλής πρίζας;
-
υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας για τοποθέτηση πίσω υποβραχιόνιου;
-
-
- Πόσο βολικό/ανατομικό/μαλακό είναι το μπροστά υποβραχιόνιο; Ρυθμίζεται μπρος πίσω (ή και αλλιώς); βολεύει σε σχέση με τον λεβιέ ταχυτήτων για ξεκούραστες αλλαγές;
-
- Πόσο βολικό/ανατομικό/μαλακό είναι το μπροστά υποβραχιόνιο; Ρυθμίζεται μπρος πίσω (ή και αλλιώς); βολεύει σε σχέση με τον λεβιέ ταχυτήτων για ξεκούραστες αλλαγές;
Ρυθμίζεται μπρος-πίσω και είναι από μαλακό υλικό, όμως όταν είναι τέρμα μπροστά κρύβεται η πίσω θέση για τους καφέδες. Ωστόσο ακόμα και όταν είναι τέρμα πίσω είναι αρκετά άνετα για να ακουμπάει και ο συνοδηγός. Στις αλλαγές δεν ενοχλεί καθόλου.
-
Μετά συγχωρήσεως αλλά το Kuga σε έκδοση Titanium είναι (αισθητικά) σαν κλαμένο μ@υνί, ενώ σε ST-Line (σχεδόν) σαν ξανθό μ@υνί, καμαρωτό γ@μήσι.
-
Μετά συγχωρήσεως αλλά το Kuga σε έκδοση Titanium είναι (αισθητικά) σαν κλαμένο μ@υνί, ενώ σε ST-Line (σχεδόν) σαν ξανθό μ@υνί, καμαρωτό γ@μήσι.
Ουδεμία αμφιβολία αλλά εφόσον δεν έχω σκοπό να το γ@μήσω αλλά να το οδηγήσω οι προφυλακτήρες του St-line με αφήνουν αδιάφορο, οι 18' κούκλες μεν αλλά αδιαμφισβήτητα μείον για το σύνολο του οχήματος δε ενώ η σπορ ανάρτηση ίσως και να είναι μία πολυτέλεια για το καλύτερο οδηγικά μεσαίο SUV.
Δεν μιλάμε για Focus όπου το St-line X είναι σχεδόν must. Απαραίτητα για το Kuga κατ'ουσια θεωρώ το tech pack για όσα δίνει στα φώτα του οχήματος τα οποία είναι καθοριστικά για την ασφαλή οδήγηση (όχι τόσο το HUD), την ρεζέρβα φυσικά και τέλος τα μπαλόνια ασφαλείας γιατί τελευταία παίζει 'τακάρισμα' σε κάποιες γειτονιές της Θεσσαλονίκης.
Αυτά είναι τα δικά μου κριτήρια τα οποία παραθέτω στον οικογενειάρχη φίλο αλλά και θα ισχύσουν όταν έρθει η δική μου ώρα.
Τέλος, χωρίς παρεξήγηση, αλλά αν με ενδιέφερε τόσο η εμφάνιση ενός οχήματος ποιος ο λόγος να μην προτείνω/κοιτάξω πρωτίστως (αν όχι αποκλειστικά) το 3008 που μοιράζεται την 2η θέση ως το καλύτερο οδηγικά μεσαίο SUV μαζί με το Tiguan όταν δίπλα του ακόμα και το Kuga Vignale είναι 'σαν την θεία μου την χορεύτρια'; Ρητορικό το ερώτημα.
-
H Vignale έκδοση με τα χρωμιωμένα πλαίσια μου φαίνεται τελείως παλαιομοδίτικη και μου θυμίζει έντονα τo Tiguan. Βασικά οτιδήποτε έχει χρωμιωμένες επιφάνειες μου φαίνεται κιτς και ξεπερασμένο. Εξοπλισμό έχει ακριβώς ίδιο με την ST LINE X. Νομίζω απευθύνεται και σε άλλες ηλικιακές ομάδες.
-
Συμφωνω και γω για τα Vignale της Ford σε όλα της τα οχηματα ανεξαιραίτως........
ολά με το χρώμιο μου φαίνονται κακόγουστα και παλιακά ενω είναι η ποιο πλούσια εκδοση δεν την βρίσκω καθόλου ωραία, αλλά αντιθέτως παπουδίστικη. νομιζω ότι θα πρέπει να το κοιταξουν κάποια στιγμη. Το χρώμιο δεν είναι cool οπως ήταν μάλλον παλια που το ξεκίνησαν αυτό.
FORD KUGA 2020