-
Το iD3 φαίνεται εξαρετικό! Είναι χαμηλό (σχετικά - άρα πλεονεκτήμα ως προς το κέντρο βάρους, οδική συμπεριφοά και αεροδυναμική), είναι δυνατό, είναι πισωμήχανο και πισωκίνητο (ζύγισμα, κύκλος στροφής, δεν υπάρχουν τραβήγματα στο τιμόνι), είναι σύγχρονο στα πάντα και είναι εύπεπτο εμφανισιακά. Άνετα θα το οδηγούσα, ως καθημερινό, αν και μάλλον δεν μου χρειάζεται κάτι τόσο μεγάλο - ένα 500 μου τιαριάζει καλύτερα.
-
Μου φάνηκε πολύ καλύτερο από το ID.4, αλλά αρκετές ελλείψεις στον εξοπλισμό και το κυριότερο 260Km αυτονομία...
Ποιος ο λόγος να πάρεις ένα μεγάλο SUV και να έχεις αυτονομία μόλις 260Km;
Η τιμή που αναφέρεται στο βίντεο είναι σε μίλια. Όχι σε χιλιόμετρα.
Η αυτονομίες σε χιλιόμετρα είναι από 340 έως 510 νομίζω, αναλόγως τη μπαταρία που θα διαλέξει κανείς.
-
Ο mat αναφέρει range στην δοκιμή του 162 μίλια, άρα περίπου 260 χιλιόμετρα. Στο ev database το δίνει από 285 έως 410 πραγματικά χιλιόμετρα, αναλόγως μπαταρίας.
-
Ναι εντάξει, το γνωστό. Για να βγάλεις τα χλμ που ανακοινώνει ο κατασκευαστής πρέπει να πηγαίνεις εθνική πχ με 100χλμ, αλλιώς όλες αυτές οι τιμές αυτονομίας αρχίζουν και πέφτουν.
-
Με τα ηλεκτρκά δεν πρέπει να πηγαίνει καθόλου στην Εθνική. Η χαμηλότερη κατανάλωση είναι εντός πόλης. Είναι ανάποδα από ότι με τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.
-
Δηλαδή για σκεφτείτε το μέλλον. Θα υπάρξει αύξηση του μποτιλιαρισματος στις πόλεις καθώς δεν θα επιλογονται οι περιφερειακοι και η Αττική οδός για να βελτιώνεται η αυτονομία τους.
Μπουχαχαχαχα
-
Στo autogefuehl οταν εκαναν review το enyaq προτεινε ευθεως αν το επιλεξει καποιος, να παρει οπωσδηποτε την μεγαλη μπαταρια. Μαλιστα ειχε και στατιστικο, οτι στη γερμανια η συντριπτικη πλειοψηφια enyaqs που πωλουνται ειναι με την μεγαλη μπαταρια (νομιζω >80%)
-
Και αν δεν βιάζεσαι (εντάξει και αν είσαι και λίγο τσιφούτης), δεν έχεις κανένα λόγο να πληρώνεις κάθε φορά τα διόδια της αττικής οδού, που ισοδυναμούν με το ρεύμα μιας πλήρους φόρτισης του αυτοκινήτου (χρήση τουλάχιστον μιας εβδομάδας)
-
Με τα ηλεκτρκά δεν πρέπει να πηγαίνει καθόλου στην Εθνική. Η χαμηλότερη κατανάλωση είναι εντός πόλης. Είναι ανάποδα από ότι με τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.
Μα σε αυτοκίνητα σαν το Enyaq η αυτονομία σε ταξίδια είναι αυτή που ενδιαφέρει, όχι οι κύκλοι μέσα στην πόλη.
Θα πάρει κάποιος το Enyaq ή το ID.4 για αυτοκίνητο πόλης;
-
Μα σε αυτοκίνητα σαν το Enyaq η αυτονομία σε ταξίδια είναι αυτή που ενδιαφέρει, όχι οι κύκλοι μέσα στην πόλη.
Ποσα volvo xc60, bmw x3 (και για να σε παω και σε φτηνοτερα), skoda octavia, kodiaq, passat βλεπεις καθε μερα να γυροφερνουν στην πολη; εγω θα ελεγα παρα πολλα
-
Katafractos17 wrote:
Ποσα volvo xc60, bmw x3 (και για να σε παω και σε φτηνοτερα), skoda octavia, kodiaq, passat βλεπεις καθε μερα να γυροφερνουν στην πολη; εγω θα ελεγα παρα πολλα
Πάρα πολλά σε σχέση με τι; Τίγκα Yaris και C3 είναι η Αθήνα, εκτός ταξί, αυτά που αναφέρεις βλέπεις 1 κάθε 500 αυτοκίνητα ίσως.
-
Katafractos17 wrote:
Πάρα πολλά ίσως, αλλά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει αυτό;
Τα ίδια αυτοκίνητα τα χρησιμοποιούν και για τα ταξίδια τους. Δεν τα έχουν πάρει αποκλειστικά ως αυτοκίνητα πόλης.
Σε αρκετές περιπτώσεις κάποιος οικογενειάρχης που έχει τη δυνατότητα ίσως για ένα μόνο αυτοκίνητο, αναγκαστικά θα πάρει κάποιο αυτοκίνητο που θα του εξυπηρετήσει της ανάγκες της οικογένειας. Δεν θα πάρει ένα Yaris που δεν θα χωράει τίποτα.
Το Enyaq είναι λοιπόν ένα οικογενειακό SUV. Δεν κατατάσεται ως μικρό αυτοκίνητο πόλης. Άρα το κύριο θέμα το οποίο συζητάμε και το οποίο ενδιαφέρει σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο, είναι η αυτονομία στα ταξίδια και όχι μέσα στην πόλη όπου έτσι κι αλλιώς θα καλύπτεται άνετα.
-
Άνετα το επόμενό μου οικογενειακό αυτοκίνητο (σε 4-5 χρόνια, στα 15-20 χιλιάρικα τότε). Όμορφο, με χώρους, επιβλητικό στον δρόμο, πιο χαριτωμένο από το ID.4 και το σημαντικότερο: ΔΕΝ έχει σήμα VW!
-
Λες να έχει 15 χήνες σε λίγα χρόνια; Μακάρι!
-
Θα εξαρτηθεί από το πόσο θα εξελιχθούν τα νεότερα ηλεκτρικά. Αν τα μοντέλα τού 2026 κοστίζουν 30 χιλιάρικα για αντίστοιχο μοντέλο και φορτίζουν σε 10', τότε το σημερινό θα πωλείται 10 χιλιάρικα.
-
Πάντως αυτή τη στιγμή το Enyaq δείχνει να είναι το πλέον VFM ηλεκτρικό οικογενειακό αυτοκίνητο στα 30 χιλιάρικα (με την επιδότηση). Αν αγόραζα σε αυτή την κατηγορία, η Skoda θα έπαιρνε τα 30 χιλιάρικα μου!
-
Ναι καλά, κι εγώ κίνησα και ροβόλησα στην αντιπροσωπεία, ψημένος από τα 29,5 χιλιάρικα που διαφήμιζαν (μετά την επιδότηση). Στην πράξη, αποδείχθηκε ότι σε φορτώνουν με 2 **αναγκαστικά έξτρα, **βάλε κι ότι το ACC δεν προστίθεται μόνο του αλλά σε πακέτο διάφορων έξτρα, βάλε και το μεταλλικό χρώμα (σιγά μην πάρεις τέτοια αμαξάρα με το χρώμα τής αντιπροσωπείας), η τελική τιμή έφτασε τα 41 χιλιάρικα!
Μιλάμε για το πιο μικρό Enyaq, με μοναδικά έξτρα το χρώμα και το ACC. Ούτε λούσα, ούτε μεγάλες μπαταρίες, ούτε εντυπωσιακές ζάντες. 41 χιλιάρικα, οπότε κάπου στα 35-36 με την επιδότηση. Ε όχι. Σε 4 χρονάκια στο 1/3 της τιμής. Έτσι μάλιστα!
-
Μιλάμε για το πιο μικρό Enyaq, με μοναδικά έξτρα το χρώμα και το ACC. Ούτε λούσα, ούτε μεγάλες μπαταρίες, ούτε εντυπωσιακές ζάντες. 41 χιλιάρικα, οπότε κάπου στα 35-36 με την επιδότηση. Ε όχι. Σε 4 χρονάκια στο 1/3 της τιμής. Έτσι μάλιστα!
Εισαι σιγουρος για αυτο; ειδικα για το θεμα της μπαταρια (οτι ηταν η μικρη). Ο λογος που ρωταω ειναι οτι φιλος ειχε παει στο golden hall που ειχαν στημενο το id4 και του ειπαν 41k με την ΜΕΓΑΛΗ μπαταρια. Μαλιστα επειδη θυμομουν το ποστ σου, του ζητησα να επιβεβαιωσει οτι ηταν η μεγαλη μπαταρια και γυρισε πισω και τους ξαναρωτησε. Παντως 35-36 για enyaq/id4 με την μεγαλη μπαταρια, τα εδινα, αν εψανα τωρα αμαξι
-
Ναι, μιλάμε ότι ξεκίνησα να 'χτίζω' τη βασική έκδοση, αυτή που κοστολογείται (και καλά) 29.500. Μακάρι να ήταν αυτή η τιμή για το μεγάλο, μπορεί να είχα κάνει καμιά τρέλα. Στο ID.4 μιλάμε για επικοινωνιακή τιμή, όπως στο Skoda, ή για τιμή 'με το κλειδί στο χέρι':
-
Skoda Enyaq - ηλεκτρικό SUV