-
Καλησπερα σε ολους σας εδω στο φορουμ, και καλως σας βρισκω.
Νεο μελος, και μπαινω στο θεμα. Μετα απο ερευνα για αγορα καινουργου αυτοκινητου βενζινοκινητο με μηχανικο κιβωτιο ταβανι τα 16.500 κατεληξα στο νεο οπελ κορσα, αλλα.....
Το εκανα πριν 2 μερες τεστ ντραιβ 5 χιλιομετρα, μιλαμε για τον τουρμπο 1200cc 100ps και το βρηκα σε ολα του ενταξει και ειδικα στην οδηγηση πλην ομως με ενοχλησε πολυ το** κροταλισμα του τουρμπο** κινητηρα απο τις χαμηλες στροφες κιολας. Το οποιο εφτανε και μεσα στην καμπινα, ενω το αμαξι μου φανηκε πολυ καλο απο ηχομωνοση και ποιοτητα κυλισης.
Ωποτε δεν προχοραω σε αγορα, και συνεχιζω το ψαξιμο.
Διευκρινιζω στα δικα μου αυτια, και να παραδαιχτω οτι ειμαι λιγο απαιτητικος με οτι εχει να κανει με την ησυχια μεσα στην καμπινα του αυτοκινητου.
Μπορει να μην εχω εμπειριες με τους τουρμπο κινητηρες γιατι τα 2 προηγουμενα αυτοκινητα ηταν fiesta και focus και τα 2 με ατμοσφαιρικους κινητηρες **ομως, ** εχω οδηγησει φιλου nissan micra τρικιλινδρο ** 900cc 90 **ιπους και θυμαμαι δεν με ενοχλησε καθολου ο ηχος κινητηρα, οπως ειχα μπει και σε σκοντα φαμπια 1000 tsi turbo δεν γωριζω αν ηταν 95 η 110 ιποι και απο οτι θυμαμαι γιατι ηταν πολυ μικρη η διαδρομη ο κινητηρας ηταν και αυτος πιο ησυχος απο αυτον του νεου οπελ.
Αν και δεν θα ηθελα να παω σε αυτοκινητο wv group νομιζω οτι ειναι μονοδρομος παντα για τα δικα μου κριτηρια που ως πρωτο και βασικοτερο στην κατηγορια που ψαχνω βαζω οσο την καλυτερη δυνατη γινεται **ηχομονωση καμπινας **και **ποιοτητα κυλισης **που εχω ακουσει πολλα θετικα για το πολο αλλα και για το b suv t-cross το οποιο μου αρεσει αλλα βγαινει στα 22.000 .
Γνωριζω οτι υπαρχουν και αλλα απο πολλες εταιριες, αλλα για το θεμα ηχομωνοσης και θορυβου οπως ανεφερα δεν μου κανουν και καποια οπως το micra και fabia για αλλους λογους.
Ωποτε ειμαι σε αναζητηση νεου μοντελου με τα κριτηρια προτεραιοτητας,
-
ηχομονωση
-
ησυχος κινητηρας τουρμπο , ( ενοειται το λιγοτερο 100 ιπποι για αυτο δεν ανεφερα ατμασφαιρικους )
3)** Οχι, ακριβα σερβις -ανταλακτικα**
**4) αν τελικα παω σε b-suv **οι διαστασεις του θα ηθελα να ειναι μαξιμουμ οι και μικροτερες του T-cross μηκος 4,05 για αυτο δεν λεω για ολα τα αλλα μοντελα που ειναι στην αγορα
Εχω στο μυαλο μου και σαν επιλογη το t-cross αν βρεθει μεταχειρισμενο, και αν δεν ισχυουν σε τετοιο βαθμο αυτα που ακουω για αξιοπιστια και ακριβα σερβις για το γκρουπ? για τους νεους 1000 tsi δεν εχω ακουσει κατι αρνητικο μεχρι τωρα.
Hundai i20 1000turbo 100ps κατοχος εμπειρια κανεις?
Μηπως γνωριζει κανεις για καποια νεα μοντελα που θα ερθουν, οικονομικα b suv η κατι που μπορει να μου εχει διαφυγει και αξιζει να περιμενω οπως
scoda fabia i polar θα λεγεται και δεν νομιζω να ξεπερναει το μπατζετ μου κατα πολυ, (απο φωτο που ειδα μου αρεσει)
Για το μικρο suv raize toyota?
clio -yiaris-fiesta-ibiza δεν με ενδιαφερουν
Ελπιζω να μην σας μπερδεψα, ειναι και η ωρα λιγο περασμενη,
Ευχαριστω για τον χρονο σας
-
-
Καλησπερα σε ολους σας εδω στο φορουμ, και καλως σας βρισκω.
Νεο μελος, και μπαινω στο θεμα. Μετα απο ερευνα για αγορα καινουργου αυτοκινητου βενζινοκινητο με μηχανικο κιβωτιο ταβανι τα 16.500 κατεληξα στο νεο οπελ κορσα, αλλα.....
Το εκανα πριν 2 μερες τεστ ντραιβ 5 χιλιομετρα, μιλαμε για τον τουρμπο 1200cc 100ps και το βρηκα σε ολα του ενταξει και ειδικα στην οδηγηση πλην ομως με ενοχλησε πολυ το** κροταλισμα του τουρμπο** κινητηρα απο τις χαμηλες στροφες κιολας. Το οποιο εφτανε και μεσα στην καμπινα, ενω το αμαξι μου φανηκε πολυ καλο απο ηχομωνοση και ποιοτητα κυλισης.
Ωποτε δεν προχοραω σε αγορα, και συνεχιζω το ψαξιμο.
Διευκρινιζω στα δικα μου αυτια, και να παραδαιχτω οτι ειμαι λιγο απαιτητικος με οτι εχει να κανει με την ησυχια μεσα στην καμπινα του αυτοκινητου.
Μπορει να μην εχω εμπειριες με τους τουρμπο κινητηρες γιατι τα 2 προηγουμενα αυτοκινητα ηταν fiesta και focus και τα 2 με ατμοσφαιρικους κινητηρες **ομως, ** εχω οδηγησει φιλου nissan micra τρικιλινδρο ** 900cc 90 **ιπους και θυμαμαι δεν με ενοχλησε καθολου ο ηχος κινητηρα, οπως ειχα μπει και σε σκοντα φαμπια 1000 tsi turbo δεν γωριζω αν ηταν 95 η 110 ιποι και απο οτι θυμαμαι γιατι ηταν πολυ μικρη η διαδρομη ο κινητηρας ηταν και αυτος πιο ησυχος απο αυτον του νεου οπελ.
Αν και δεν θα ηθελα να παω σε αυτοκινητο wv group νομιζω οτι ειναι μονοδρομος παντα για τα δικα μου κριτηρια που ως πρωτο και βασικοτερο στην κατηγορια που ψαχνω βαζω οσο την καλυτερη δυνατη γινεται **ηχομονωση καμπινας **και **ποιοτητα κυλισης **που εχω ακουσει πολλα θετικα για το πολο αλλα και για το b suv t-cross το οποιο μου αρεσει αλλα βγαινει στα 22.000 .
Γνωριζω οτι υπαρχουν και αλλα απο πολλες εταιριες, αλλα για το θεμα ηχομωνοσης και θορυβου οπως ανεφερα δεν μου κανουν και καποια οπως το micra και fabia για αλλους λογους.
Ωποτε ειμαι σε αναζητηση νεου μοντελου με τα κριτηρια προτεραιοτητας,
-
ηχομονωση
-
ησυχος κινητηρας τουρμπο , ( ενοειται το λιγοτερο 100 ιπποι για αυτο δεν ανεφερα ατμασφαιρικους )
3)** Οχι, ακριβα σερβις -ανταλακτικα**
**4) αν τελικα παω σε b-suv **οι διαστασεις του θα ηθελα να ειναι μαξιμουμ οι και μικροτερες του T-cross μηκος 4,05 για αυτο δεν λεω για ολα τα αλλα μοντελα που ειναι στην αγορα
Εχω στο μυαλο μου και σαν επιλογη το t-cross αν βρεθει μεταχειρισμενο, και αν δεν ισχυουν σε τετοιο βαθμο αυτα που ακουω για αξιοπιστια και ακριβα σερβις για το γκρουπ? για τους νεους 1000 tsi δεν εχω ακουσει κατι αρνητικο μεχρι τωρα.
Hundai i20 1000turbo 100ps κατοχος εμπειρια κανεις?
Μηπως γνωριζει κανεις για καποια νεα μοντελα που θα ερθουν, οικονομικα b suv η κατι που μπορει να μου εχει διαφυγει και αξιζει να περιμενω οπως
scoda fabia i polar θα λεγεται και δεν νομιζω να ξεπερναει το μπατζετ μου κατα πολυ, (απο φωτο που ειδα μου αρεσει)
Για το μικρο suv raize toyota?
clio -yiaris-fiesta-ibiza δεν με ενδιαφερουν
Ελπιζω να μην σας μπερδεψα, ειναι και η ωρα λιγο περασμενη,
Ευχαριστω για τον χρονο σας
-
-
Κάνε ένα test drive κάποιο Γαλλικό της PSA με τον 1.2 Puretech. Αν κρίνω από το δικό μου Aircorss είναι 'τάφος' σε σύγκριση με του Fabia TSi. Μέχρι στιγμής (5 μήνες που το έχω) δεν έχει αλλάξει ο ήχος του κινητήρα. Εγώ αισθάνομαι σαν να οδηγώ ατμοσφαιρικό με πολλά κυβικά. Ίσως παίζει ρόλο ότι είναι 1.200cc.
Πάντως κάνε ένα test drive (Π.χ. το 208 ή το C3 ή και το C3 Aircross) δεν χάνεις τίποτα.
-
Μην ακούς τίποτα άλλο εκτός από ...τα αυτιά σου, εδώ θα σου πει ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του, είναι πολύ εξειδικευμένο αυτό που ψάχνεις...
Μόνο αυτά να είναι το κριτήριό σου.Ξεκίνα διαδοχικά τεστ ντράιβ,ει δυνατόν όσο πιο κοντά στις συνθήκες που οδηγάς, με στόχο να βρεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα. Πρόσεξε και τι λάστιχα θα έχουν επάνω στην τελική μορφή που θα τα αγοράσεις, τα φαρδύτερα, και σε μερικές περιπτώσεις και τα ραν φλατ που δεν κλατάρουν, συνήθως θορυβούν περισσότερο.
Για να δεις τι χάος επικρατεί στο συγκεκριμένο ζήτημα, θα αναφέρω το πρώτο μου Μερσεντέ C180. Ενώ ταξίδευε πολύ ήσυχα στα 150χαω, στο ρελαντί έκανε σαν τρακτέρ. Είχε, μετρημένο, 1 db(A) περισσότερο θόρυβο εν στάση από ένα ...Σκόντα Φελίτσια 1.3 που είχαμε τότε παράλληλα.Στην εθνική ήσουνα βασιλιάς, στην πόλη έτσι κι έτσι.
-
Ένας άλλος λόγος για να απορρίψει κανείς το corsa, είναι οι απαράδεκτοι χώροι του, πραγματική απογοήτευση πως όταν ρύθμισα το μπροστινό κάθισμα και επιχείρησα να δοκιμάσω το πίσω, στην κυριολεξία δεν μπορούσα να μπω και να βγω απ' τη θέση, ενώ αυτοκίνητα 'ταπεινά' όπως τα fabia, panda κ.α. μοιάζουν πολύ πιο ευρύχωρα, ενώ Polo κλπ. μοιάζουν 'τεράστια' σε χώρους σε σύγκριση με το corsa.
Θα σου προτείνω να πας να δεις και δοκιμάσεις το Scala, στα χρήματα που θες ανεβαίνεις κατηγορία, ενώ αν πλησιάσεις τα 20 χιλιάρικα παίρνεις και Kamiq, που πιστεύω θα σε εκπλήξουν ευχάριστα. Επίσης και το Arona πιθανώς να σε ικανοποιήσει και αν θες να μείνεις χαμηλά σε κόστος και να ξαναπάρεις ατμοσφαιρικό, δες και το Swift. Σου προτείνω αυτά τα αυτοκίνητα και για τη στάθμη θορύβου αλλά και ως συνολικά καλές λύσεις μέσα στον προϋπολογισμό σου. Δεν έχω οδηγήσει τα υβριδικά Toyota για να έχω άποψη, ήμουν επιβάτης σε CHR σε επαρχιακό δρόμο, το οποίο είναι μακριά απ΄τα χρήματα που θες να διαθέσεις.
-
To turbo δεν κροταλίζει εκτός αν έχει (σοβαρό) πρόβλημα, μάλλον κάτι άλλο εννοείς.
-
Προφανώς εννοεί το κροτάλισμα του 3κύλινδρου. Ο οποίος 3κύλιδρος του Corsa είναι της PSA και είναι απ' τους καλύτερους, εάν όχι ο καλύτερος, του είδους.
-
Ναι εχει κροταλισμα ...το οδηγησα και εγω και το ενιωαα στο 208.
Ετρεμε με χαμηλες ταχυτητες το αυτοκινητο και μεγαλη σχεση στο κιβωτιο. Δηλαδη για να εκμεταλυτεις την δυναμη του turbo απο χαμηλα χανεις σε ποιοτητα λειτουργιας. Αν ανεβασεις στροφες μεσω μικροτερης σχεσης τοτε το ιδιο κανουν και τα καλα ατμοσφαριρικα.
Το ειχα γραψει νομιζω και τοτε που το οδηγησα.
-
Παρε ηλεκτρικο
-
Κάνε ένα test drive κάποιο Γαλλικό της PSA με τον 1.2 Puretech. Αν κρίνω από το δικό μου Aircorss είναι 'τάφος' σε σύγκριση με του Fabia TSi. Μέχρι στιγμής (5 μήνες που το έχω) δεν έχει αλλάξει ο ήχος του κινητήρα. Εγώ αισθάνομαι σαν να οδηγώ ατμοσφαιρικό με πολλά κυβικά. Ίσως παίζει ρόλο ότι είναι 1.200cc.
Πάντως κάνε ένα test drive (Π.χ. το 208 ή το C3 ή και το C3 Aircross) δεν χάνεις τίποτα.
Καλησπερα, ειδα ολες τις απαντησεις σας στο θεμα που ανοιξα, και εντος ημερων θα ξεκινησω να κανω καποιο τεστ ντραιβ σε γαλλικο αυτοκινητο που φοραει τον ιδιο κιντηρα 1.2 Puretech. ( ειχα σκοπο να το κανω)
Ειμαι περιεργος να δω αν ο ιδιος κινητηρας εχει διαφορετικη συμπεριφορα σε αλλο αμαξι αντι του κορσα, επηρεασμενος απο αυτο που γραφεις για το δικο σου Storm. Κριμα παντως το θεμα κινητηρα να ακυρωσει την αγορα του κορσα που ειχα καταληξει.
Το C3 Aircross ισως να γινει υποψηφιο,?
Το κορσα τεστ ντραιβ που εκανα ηταν εκδοση Gs-line, δεν νομιζω να αλλαζει κατι με το κινητηρα αντι του Elegance που με ενδιαφερει?
-
Επανερχομαι, οπως ειχα πει θα πηγαινα για τεστ ντραιβ με τον ιδιο κινητηρα 1.2 puretech που φοραει η citroen οπως opel corsa
Τεστ ντραιβ εγινε με c3 aircross και δυστηχως (για μενα) επιβεβαιωθηκε η ανησυχια μου για το καπως εντονο ηχο κροταλισμα - τραχυτητα θορυβου οπως θελετε πεστε το, του κινητηρα. ωποτε αγορα αυτοκινητου εταιριας με τον ιδιο κινητηρα ακυρο.
Συνεχιζω το ψαξιμο γιατι χρειαζομαι αμαξι σχετικα αμεσα, ειχα χρονο και ειπα να περασω απο wv κανοντας τεστ ντραιβ το polo,
το οποιο με ικανοποιησε οδηγικα και στο θεμα που ψαχνομαι την οσο δυνατη αθορυβη λειτουργια κινητηρα tsi 1000cc 115ps πολυ ησυχος και ομαλη λειτουργια, το polo δεν το εχω στις επιλογες μου με 17.400 τιμη απο οσο θυμαμαι που μου εδωσε ο πωλητης.
φευγοντας περναω, απο νισσαν και δοκιμαζω το mikra με τον κινητηρα 1000ρι 100 ιπποι δεν θα ειχα προβλημα ουτε με αυτον οσο αφορα τον χαμηλο θορυβο λειτουργιας του ψηλοτερος ναι μεν του tsi αλλα.... χαμηλοτερος σιγουρα του 1.2 puretech. Ουτε το micra δεν το ειχα στις επιλογες μου.
και τελος περναω απο renault , κανοντας ντραιβ το clio με τον νεο 1000 tce 100 ιπποι επισης θορυβωδης παρομοιος με τον puretech, ο πωλητης ηταν λιγο γνωστος και μου λεει γιατι δεν κοιτας και το capture που εχει τα ιδια λεφτα με το clio λογω του οτι περιμενουν το καινουργιο μοντελο. Λεω τι εχω να χασω ας το κοιταξω (παντα ειχα στις επιλογες μου μικρο suv οπως και αυτο, τιμη? μου λεει 16.300 με το κλειδι στο χερι και μεταλικο χρωμα . ανα φεροταν βεβαια για τον κινητηρα 900ρι 90 αλογα. ειχε ενα εκθεσιακο εκει εξω φαιρνει το κλειδι αν θελεις επειδη ειναι εκθεσιακο μπορεις να το κανεις εδω στον εξω χωρο της εκθεσης μια κυκλα. ετσι και εγινε και να πω οτι μπορει να ηταν φτωχο καπως μεσα και οχι καλα πλαστικα αλλα μου αρεσε και σαν θεση οδηγησης και ησυχο μου φανηκε.
Να πω οτι προσωπικα δεν με ενδιαφερουν τα εχρα αξεσουαρ, αν εχει ταμπουρα πισω ουτε ειμαι απαιτητικος στις επιδοσεις.
Σε οτι αμαξι παρω δεν θα φορτωνεται, ειναι για εμενα και την γυναικα, χρηση του κοντινες εξορμησεις σε καμια παραλια και καμια βολτα μαξιμουμ τα 200 χιλιομετρα 1 φορα το 2μηνο.
λιγο το σκεφτηκα σοβαρα με αυτη την τιμη? μηπως ειναι μια καλη λυση-επιλογη για αυτο που τελικα θελω ας βγαινει νκαι καινουργιο μοντελο που ετσι και αλλιως ειναι πολυ πιο ακριβο αλλα και μεγαλυτερων διαστασεων, που δεν προκειτε να παω. τα 4.10 ηταν το οριο οπως και το τ-cross που εχω βαλει πιο πανω αλλα βγαινει στα 20.000 η βασικη εκδοση.
τι λετε? θα ηταν μια καλη επιλογη ?
παντως ο 9000ρης στα λιγα μετρα που καταλαβα δεν μου φανηκε και τοσο ψοφιος,
Το ιδιο με τον 1300ρι 130 αλογα 19.000
-
Πάρε τον μικρό, αν σου ακούγεται ήσυχος. Για την εντελώς λάιτ χρήση που κάνεις, τις στοιχειώδεις απαιτήσεις σου στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, την αδιαφορία σου για επιδόσεις, δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείς με τον 1.3 που είναι εντελώς ζμπορ για την περίπτωσή σου.
Δράτομαι εδώ της ευκαιρίας να σου προτείνω να δεις και κάποιο άλλο αυτοκίνητο που χαίρει τεράστιας εκτίμησης εδώ, άσχετα αν πιθανότατα κανένας δεν πρόκειται να το αγοράσει : το Μάζντα 2. Μπορείς να το βρεις στα οικονομικά πλαίσια που θέλεις και να σου μείνουν και πολλά ρέστα. Αυτές τις ημέρες θα κυκλοφορήσει το φατσοσηκωμένο μοντέλο, ρώτα και δεν θα χάσεις. Από ηχομόνωση, ποιότητα καμπίνας, εξάρι σαζμάν χειροκίνητο και κύλιση παίζει να είναι πολύ ψηλά στην κατηγορία.Κάντου μία επίσκεψη-δοκιμή και, γράψε εντυπώσεις, όποιες και νά'ναι αυτές.
-
Skoda Scala πάρα πολύ ήσυχο όταν το οδήγησα. Με εντυπωσίασε. Παίζουν και κάτι προσφορούλες αυτή τη περίοδο, το παίρνεις με εξοπλισμό γύρω στα 16000.
-
Λόγω διαστάσεων το Scala δεν μου κάνει. Το capture το έχει κάποιος από εδώ να μας πει ότι γνωρίζει περισσότερο?
Αναζητηση καινουργιου με ησυχο τουρμπο?