-
Καλησπέρα σε ολους, γραφω για ενα προβλημα που δεν ξερω πως να χειριστω. Αγορασα στο τελος του 2015 ενα suzuki swift το οποιο εχω σημερα 4 χρονια συνολικα. Πριν 3 μηνες, στο σερβις μου ειπαν οτι σταζει ο καθρεφτης του κινητηρακαι θελει στεγανοποιηση (το παω σε εξουσιοδοτημενα γιατι εχω 5 χρονια εγγυηση). Δεχτηκα να μου το φτιαξουν, αφου η εγγυηση καλυψε τη βλαβη. Καλα μεχρι εδω. Μολις το εφτιαξαν, πηγα να το παρω, αλλα ειχαν ξεχασει να κλεισουν την ταπα λαδιων. Μολις το πηγα στο σπιτι ειδα το αυτοκινητο να βγαζει καπνους και να εχουν ξεχειλεισει ολα τα λαδια, καλυπτοντας σχεδον ολα τα μηχανικα του μερη. Το ξαναπηγα στην αντιπροσωπεια και υποτιθεται το εφτιαξαν και μιλησαν για 'αστοχια'. Θελω τη βοηθεια σας στα εξης: 1. Τα λαδια αυτα που χυθηκαν μπορουν να δημιουργησουν μελλοντικα προβλημα στο αυτοκινητο; 2. Μπορω να αποδωσω ευθυνες στο σερβις και να ζητησω αποζημιωση για την τεραστια παραλειψη τους; 3. Μπορω να κινηθω δικαστικα αφου ακομα με καλυπτει η εγγυηση; (Εχω ακομα 9 μηνες εγγυησης).
Οποιαδηποτε γνωμη θα με βοηθησει πολυ!
-
Καλησπέρα σε ολους, γραφω για ενα προβλημα που δεν ξερω πως να χειριστω. Αγορασα στο τελος του 2015 ενα suzuki swift το οποιο εχω σημερα 4 χρονια συνολικα. Πριν 3 μηνες, στο σερβις μου ειπαν οτι σταζει ο καθρεφτης του κινητηρακαι θελει στεγανοποιηση (το παω σε εξουσιοδοτημενα γιατι εχω 5 χρονια εγγυηση). Δεχτηκα να μου το φτιαξουν, αφου η εγγυηση καλυψε τη βλαβη. Καλα μεχρι εδω. Μολις το εφτιαξαν, πηγα να το παρω, αλλα ειχαν ξεχασει να κλεισουν την ταπα λαδιων. Μολις το πηγα στο σπιτι ειδα το αυτοκινητο να βγαζει καπνους και να εχουν ξεχειλεισει ολα τα λαδια, καλυπτοντας σχεδον ολα τα μηχανικα του μερη. Το ξαναπηγα στην αντιπροσωπεια και υποτιθεται το εφτιαξαν και μιλησαν για 'αστοχια'. Θελω τη βοηθεια σας στα εξης: 1. Τα λαδια αυτα που χυθηκαν μπορουν να δημιουργησουν μελλοντικα προβλημα στο αυτοκινητο; 2. Μπορω να αποδωσω ευθυνες στο σερβις και να ζητησω αποζημιωση για την τεραστια παραλειψη τους; 3. Μπορω να κινηθω δικαστικα αφου ακομα με καλυπτει η εγγυηση; (Εχω ακομα 9 μηνες εγγυησης).
-
Εάν έχεις τεκμήριο ότι ξέχασαν την τάπα και χύθηκαν λάδια ΚΑΙ σου προκληθεί στο μέλλον κάποια ζημία η οποία να αποδεικνύεται ότι προκύπτει από αυτό, τότε θα έχει νόημα να κινηθείς δικαστικά, εάν βέβαια δεν σου καλύψουν τη ζημία αυτή. Για την ώρα, και δικαστικά να κινηθείς, θα αξιώσεις τα μεταφορικά σου και τον χρόνο σου..
Κοντολογίς, προτεραιότητά σου προτείνεται να είναι η αποδοχή της αντιπροσωπείας αναφορικά με το περιστατικό και την έκτασή του.
-
Η εγγύηση που έχεις είναι 3+2 δηλαδή 3 suzuki και 2 ασφαλιστικής εταιρείας.Οποτε το βλέπω λίγο δύσκολο να σε καλύψει η ασφαλιστική αλλά ο Σφακιανάκης που θα πρέπει να βάλεις Νομική προστασία ή δικηγόρο.Αν σου πλύνουν τον κινητήρα και καθαρίσουν τα λάδια όλα καλά εκτός και αν σου άναψε το λαμπάκι λαδιού....
-
Πριν αρκετά χρόνια μου είχε τύχει και εμένα το παραπάνω περιστατικό σε ένα ford mondeo που είχα
Μετά από servise είχαν ξεχάσει να βιδώσουν την τάπα κάπου έφυγε και γέμισε το μοτέρ λάδια , όμως παρόλη την αρχική φρίκη όταν τα μέτρησα με τον δείκτη ήταν ακριβώς στη μέση ,ζήτημα δηλ να έλειπαν 300-400 γραμ. Και είχα κάνει πάνω από 100 χλμ μέχρι να το καταλάβω
Ο υπεύθυνος αναγνώρισε το λάθος έπλυναν τον κινητήρα έβαλαν καινούργια τάπα και όλα καλά
Ο ιδιοκτήτης του συνεργείου μετά από μερικά χρόνια αγόρασε το αυτοκίνητο μου και το έχει για προσωπικό εδώ και δύο χρόνια
-
Θελω τη βοηθεια σας στα εξης: 1. Τα λαδια αυτα που χυθηκαν μπορουν να δημιουργησουν μελλοντικα προβλημα στο αυτοκινητο;
Τι ποσότητα λιπαντικού έλειπε;
- Μπορω να αποδωσω ευθυνες στο σερβις και να ζητησω αποζημιωση για την τεραστια παραλειψη τους;
Μπορείς να ζητήσεις αποζημίωση για ζημιές. Τι ζημιές έγιναν και τι έχεις στο μυαλό σου ακριβώς;
- Μπορω να κινηθω δικαστικα αφου ακομα με καλυπτει η εγγυηση; (Εχω ακομα 9 μηνες εγγυησης).
Δικαστικά με τι αξίωση;
Πρόβλημα με την αντιπροσωπεία