-
-
@kpaiss said in Toyota Yaris Cross:
Για γέλια και για κλάματα.....
Πολλες αγγελιες παιζουν τον ρολο του "λαγου". -
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Χειροκίνητο αυτό, όχι υβριδικό...
Και έκδοση "STAYL".....
Το πρωί έμπορος αυτοκινητων, το βράδυ υπαλληλος της ΔΕΗ γυρναω στα σπίτια να διορθωνω βλάβες, ποτε να μάθω γραμματα
-
Σημερα μιλησα με αντιπρόσωπο και μου ειπε οτι απο Δεκεμβρη παει Μαρτιο...
-
Θα τελείωσαν μάλλον τα σηματακια "hybrid" .
Υπομονή, με τα πουλάκια και τα λουλουδάκια θα έρθει η άνοιξη και το yaris cross.
Θα ναι σαν να μπαίνει Toyota, στα ξαφνικαααα.
-
Πάντως εγώ που μένω σε νησιώτικη επαρχία με ένα έμπορο TOYOTA, βλέπω καθημερινά YC Active στο χρώμα που παρήγγειλα, διαβάζω πινακίδες να σιγουρευτώ ότι είναι διαφορετικά αμάξια και όχι το ίδιο και όλο σκέφτομαι "λες να είναι αυτό που παρήγγειλα και το πήρε άλλος?". Μα την Παναγία θα σταματήσω κανέναν στο δρόμο με τα τελευταία νούμερα πινακίδας και θα τον ρωτήσω πότε παρήγγειλε.
Μας αρρωστήσανε οι κάφροι. -
@christos_uoa said in Toyota Yaris Cross:
Πάντως εγώ που μένω σε νησιώτικη επαρχία με ένα έμπορο TOYOTA, βλέπω καθημερινά YC Active στο χρώμα που παρήγγειλα, διαβάζω πινακίδες να σιγουρευτώ ότι είναι διαφορετικά αμάξια και όχι το ίδιο και όλο σκέφτομαι "λες να είναι αυτό που παρήγγειλα και το πήρε άλλος?". Μα την Παναγία θα σταματήσω κανέναν στο δρόμο με τα τελευταία νούμερα πινακίδας και θα τον ρωτήσω πότε παρήγγειλε.
Μας αρρωστήσανε οι κάφροι.Αγαπητέ, σιγά μην αρρωστήσεις για κάτι ψεύτικες λαμαρίνες. Υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί κάποιος.
-
Εάν μου επιτρέπετε, ενα σχόλιο για τις τιμές των μεταχειρισμένων Toyota.
Από όσα διαβάζουμε στο forum και ακούμε απο γνωστούς και φίλους:
1.Δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτο Toyota ούτε για δειγμα.
2.Δεν μπορείς πλέον να κλειδώσεις τιμή σε παραγγελία καινούριου. Συνεπώς, εάν εχεις την υπομονή/δυνατοτητα να περιμένεις 12-18 μηνες, το καινούριο θα το πληρώσεις με την τιμή όπως θα εχει διαμορφωθεί τότε, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι (πολύ) αυξημένη και σε καθε περίπτωση, σήμερα που γίνεται η παραγγελία είναι αβέβαιη.Συνεπώς, η απευθείας σύγκριση τιμών καινούριων-μεταχειρισμένων Toyota είναι μάλλον άτοπη στην παρούσα φάση, που η αγορά αυτοκινήτου έχει ευρύτερα απορρυθμιστεί.
Να διευκρινίσω ότι ασφαλώς δεν επικροτώ καταχρηστικές πρακτικές εμπόρων και ιδιωτών, αλλά από την άλλη κάνεις δεν πρόκειται να "χαρίσει" ένα καλό μεταχειρισμένο Toyota, που ούτως ή άλλως πάντοτε διατηρούσαν υψηλή μεταπωλητική αξία.
-
@bill_hsd said in Toyota Yaris Cross:
Εάν μου επιτρέπετε, ενα σχόλιο για τις τιμές των μεταχειρισμένων Toyota.
Από όσα διαβάζουμε στο forum και ακούμε απο γνωστούς και φίλους:
1.Δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτο Toyota ούτε για δειγμα.
2.Δεν μπορείς πλέον να κλειδώσεις τιμή σε παραγγελία καινούριου. Συνεπώς, εάν εχεις την υπομονή/δυνατοτητα να περιμένεις 12-18 μηνες, το καινούριο θα το πληρώσεις με την τιμή όπως θα εχει διαμορφωθεί τότε, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι (πολύ) αυξημένη και σε καθε περίπτωση, σήμερα που γίνεται η παραγγελία είναι αβέβαιη.Συνεπώς, η απευθείας σύγκριση τιμών καινούριων-μεταχειρισμένων Toyota είναι μάλλον άτοπη στην παρούσα φάση, που η αγορά αυτοκινήτου έχει ευρύτερα απορρυθμιστεί.
Να διευκρινίσω ότι ασφαλώς δεν επικροτώ καταχρηστικές πρακτικές εμπόρων και ιδιωτών, αλλά από την άλλη κάνεις δεν πρόκειται να "χαρίσει" ένα καλό μεταχειρισμένο Toyota, που ούτως ή άλλως πάντοτε διατηρούσαν υψηλή μεταπωλητική αξία.
Απόλυτα κατανοητά και νομίζω τα γνωρίζουμε όλοι. Προσφορά και ζήτηση επηρεάζουν όπως πάντα τις τιμές. Εγώ ο ίδιος που ανέφερα παράδειγμα που με εντυπωσίασε, εκμεταλεύτηκα την ιδιαιτερότητα της περιόδου αυτής και πούλησα το μεταχειρισμένο μου, σε τιμή που υπό άλλες συνθήκες, ούτε θα ονειρευόμουν. Περιμένω το Toyota μου υπομονετικά και αν όλα πάνε καλά (σχετικά με τα διεθνή και εγχώρια προβλήματα σε όλα τα μέτωπα) και δεν έχει αυξηθεί η τιμή σε επίπεδα που δεν μου αρέσουν, παραλαμβάνω, έχοντας εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης έως τότε.
-
Το να ζητας 8000 ευρω παραπανω απο το καινουριο ομως ειναι απλα....τρελο.
Σε αυτη την περιπτωση ο ενδιαφερομενος πρεπει να ειναι αρρωστος ωστε να παει να το αγορασει,παρ ολες τις δυσκολιες της αγορας.
Στο χωριο μου λενε 'τα κουβαδακια μου και σ αλλη παραλια'' if you know what I mean. -
@ad276 said in Toyota Yaris Cross:
Σε αυτη την περιπτωση ο ενδιαφερομενος πρεπει να ειναι αρρωστος ωστε να παει να το αγορασει,παρ ολες τις δυσκολιες της αγορας.
Στο χωριο μου λενε 'τα κουβαδακια μου και σ αλλη παραλια'' if you know what I mean.Να προσθέσω εδώ, ότι ο γενικός και παλιός κανόνας της αγοράς είναι ότι ο ανταγωνισμός λειτουργεί πάντα υπέρ του καταναλωτή, κάτι το οποίο το έχουν καταφέρει οι αυτοκινητοβιομηχανίες να το ανατρέψουν πλέον. Αυτό που θα έπρεπε να γίνει και δεν μιλάω για τα αυτοκίνητα, είναι να σταματήσει η ζήτηση κάτι το οποίο δεν γίνεται εύκολα διότι υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι που δεν αφήνουν τον κόσμο να σταματήσει να αγοράζει ότι και να συμβαίνει στην οικονομική του δύναμη.
-
@groover1972 said in Toyota Yaris Cross:
Στο χωριο μου λενε 'τα κουβαδακια μου και σ αλλη παραλια'' if you know what I mean.Να προσθέσω εδώ, ότι ο γενικός και παλιός κανόνας της αγοράς είναι ότι ο ανταγωνισμός λειτουργεί πάντα υπέρ του καταναλωτή, κάτι το οποίο το έχουν καταφέρει οι αυτοκινητοβιομηχανίες να το ανατρέψουν πλέον. Αυτό που θα έπρεπε να γίνει και δεν μιλάω για τα αυτοκίνητα, είναι να σταματήσει η ζήτηση κάτι το οποίο δεν γίνεται εύκολα διότι υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι που δεν αφήνουν τον κόσμο να σταματήσει να αγοράζει ότι και να συμβαίνει στην οικονομική του δύναμη.
Έχεις δίκιο, όμως δεν εκμεταλλευονται τη ζήτηση αγοράς οχήματος ως μεταφορική ανάγκη, αλλά ως καταναλωτική συνήθεια και σύμβολο ευζωίας. Οπότε, θέλουμε και τα παθαίνουμε...
-
Δεν είναι ακριβώς έτσι, π.χ. στη περίπτωση που έχει κάποιος ένα αυτοκίνητο που καίει 14 λίτρα/100χλμ να το αλλάξει με ένα που καίει 4 λίτρα, βάλε Τ.Κ. κλπ νομίζω είναι σωστή κίνηση.
Ούτε εγώ όταν το παράγγειλα με μόνο στοιχείο κάτι review των αυστραλών δεν περίμενα τέτοιο σουξέ -
Αυτό το τεστ μακράς διαρκείας των Αυστραλών έπεισε και μένα ,ιδίως όταν είδα ότι όλα σχεδόν τα αρνητικά δεν ίσχυαν στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά μοντέλα ...
-
Το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό , δεν είναι εκεί το θέμα. Το ότι κάποιος το πουλάει 8.000€ περισσότερα από ότι το αγόρασε , ούτε εκεί είναι το θέμα , το θέμα είναι αν βρεθεί κάποιος να δώσει αυτά τα χρήματα.
Και άντε και είσαι καψούρης με το όχημα , κάνε υπομονή. Χρειάζεσαι επειγόντως αυτοκίνητο ; αν πας στην toyota που θα αγοράσεις το yc και τους πεις έχω και έξτρα 8.000€ για να τα φάω μέχρι να έρθει η "καψούρα" μου , θα σου βρούνε την ίδια στιγμή το πιο καθαρό yaris II της αγοράς και θα σου μείνει και δεύτερο όχημα. Δε θες παλιατζούρα, υποθέτω ότι τα νέα ευέλικτα προγράμματα μακροχρόνιας μίσθωσης μια χαρά θα σε κάλυπταν. Αλλά να δώσεις χάρισμα σχεδόν 650€ για κάθε μήνα αναμονής του οχήματός σου , είναι έγκλημα!
-
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
@groover1972 said in Toyota Yaris Cross:
Έχεις δίκιο, όμως δεν εκμεταλλευονται τη ζήτηση αγοράς οχήματος ως μεταφορική ανάγκη, αλλά ως καταναλωτική συνήθεια και σύμβολο ευζωίας. Οπότε, θέλουμε και τα παθαίνουμε...
Μα αυτό είπα και εγώ Πιλιου, ότι δεν είναι ανάγκη μετακίνησης αλλά ζήτηση για λόγους κατανάλωσης. Και δεν είναι μόνο στα αυτοκίνητα.
-
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Δεν είναι ακριβώς έτσι, π.χ. στη περίπτωση που έχει κάποιος ένα αυτοκίνητο που καίει 14 λίτρα/100χλμ να το αλλάξει με ένα που καίει 4 λίτρα, βάλε Τ.Κ. κλπ νομίζω είναι σωστή κίνηση.
Ούτε εγώ όταν το παράγγειλα με μόνο στοιχείο κάτι review των αυστραλών δεν περίμενα τέτοιο σουξέΣαν να δείς όμως τις πραγματικές ανάγκες του αγοραστή (και αν διαβάσεις τι ακριβώς λέω ότι δεν αναφέρομαι μόνο στην αγορά αυτοκινήτου), θα δείς ότι όχι μόνο δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για καταναλωτική αγορά ενός προϊόντος, αλλά πέφτεις στην παγίδα να το αγοράσεις και ακριβότερα.
-
@civil357 said in Toyota Yaris Cross:
Το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό , δεν είναι εκεί το θέμα. Το ότι κάποιος το πουλάει 8.000€ περισσότερα από ότι το αγόρασε , ούτε εκεί είναι το θέμα , το θέμα είναι αν βρεθεί κάποιος να δώσει αυτά τα χρήματα.
Και άντε και είσαι καψούρης με το όχημα , κάνε υπομονή. Χρειάζεσαι επειγόντως αυτοκίνητο ; αν πας στην toyota που θα αγοράσεις το yc και τους πεις έχω και έξτρα 8.000€ για να τα φάω μέχρι να έρθει η "καψούρα" μου , θα σου βρούνε την ίδια στιγμή το πιο καθαρό yaris II της αγοράς και θα σου μείνει και δεύτερο όχημα. Δε θες παλιατζούρα, υποθέτω ότι τα νέα ευέλικτα προγράμματα μακροχρόνιας μίσθωσης μια χαρά θα σε κάλυπταν. Αλλά να δώσεις χάρισμα σχεδόν 650€ για κάθε μήνα αναμονής του οχήματός σου , είναι έγκλημα!
Ξαναλέω ότι η όποια οικονομική διαφορά μεταξύ τιμής μεταχειρισμένου και τωρινης τιμής καινουριου είναι ένα αόριστο οικονομικό μέγεθος, δεδομένου ότι αφενός δεν υπαρχει ετοιμοπαράδοτο καινούριο, αφετέρου όταν και όποτε παραδοθεί το καινούριο η τιμή του πιθανότατα δεν θα είναι η σημερινή, αφου δεν κλειδώνει κατά την παραγγελία.
Πιθανολογώ οτι οι έμποροι-ιδιώτες που πωλούν Toyota 1-2 ετών, δεν απευθύνονται στη μάζα, αλλα σε ενα πολύ συγκεκριμένο κοινό που για χ,ψ λόγους θέλει άμεσα αυτοκίνητο και είναι διατεθειμένο να το πληρώσει τώρα, αποφεύγοντας την πολύμηνη αναμονή και το ρίσκο της τιμής κατά τον χρόνο παράδοσης.
Ως γνωστόν, τα γούστα πληρώνονται.
Εξάλλου και ο ιδιώτης πωλητής που αναρτά αγγελία μπορεί να μην καίγεται να πουλήσει το αυτοκίνητό του, ειδικά αν είναι Toyota, αφού ξέρει ότι διατηρεί αξία ούτως ή άλλως, οπότε σκέφτεται ότι αν δεν πιασει τα χρήματα που θέλει, άνετα το κρατάει.
Ο καθένας το βλέπει από τη σκοπιά του και το συμφέρον του... -
Οταν κινειται ηλεκτρικα, ακουγεται καποιος ηχος (απο ηχειο στη μηχανη ή με αλλο μεσο);
-
@yan5573 said in Toyota Yaris Cross:
Οταν κινειται ηλεκτρικα, ακουγεται καποιος ηχος (απο ηχειο στη μηχανη ή με αλλο μεσο);
Κάτι ακούγεται δεν είναι εντελώς αθόρυβο, αυτό μόνο από test drive θα το δεις ή από άμα μπεις σε κάποιου άλλου το YC
Toyota Yaris Cross