-
Ειλικρινά μου κάνουν περιέργεια όλα τα παραπάνω και θα εξηγήσω τον λόγο και μάλιστα ο λόγος που επέλεξα το Yaris Cross αντί για Peugeot 208 ήταν γιατι το 2ο έχει τραγικούς χώρους. Ήμασταν τρία άτομα στο αμάξι ενώς συναδέλφου που το παρέλαβε (3 συνολικά) και η πίσω κοπέλα με το ζόρι καθόταν πίσω από εμένα (συνοδηγός). Επίσης εγώ μπροστά στο Peugeot 208 σαν συνοδηγός καθόμουν τελείως άβολα και μάλιστα τα πόδια μου έβρισκαν στο ντουλαπάκι (είμαι 1.80 δεν είμαι και κάνας γίγαντας δα).
Σε αντίθεση, το Renault Clio του 2017 που έχω, θεωρώ πως έχει εξαιρετικούς χώρους για την κατηγορία του και ταξίδι 5 άτομα, έχουμε κάνει αμέτρητες φορές χωρίς κανένα πρόβλημα. Ναι, οι πίσω είναι στριμωχτα, αλλά όπως προείπα, την δουλειά σου την κάνεις μια χαρά.
Πραγματικά μου δημιουργούν τρομερή εντύπωση τα παραπάνω περί χώρου. Αν το Yaris έχει χώρους τύπου Peugeot 208 τότε την πάτησα και θα το φάω το Yaris στον...
Χίλιες φορές να είχα επιλέξει το Peugeot 208 που πραγματικά μέσα είναι αστέρι και πραγματικά Premium.
-
3 άτομα πίσω σε B-σουβ, μόνο στο 3 αιρκρος και στο αδελφάκι του Κρόσλαντ.
Βασικά πήγαινε να τα δεις τα αυτοκίνητα και μετά να παραγγείλεις.
Το γιάρις κρος μπροστά είναι άνετο, αλλά πίσω όχι. Εχει 7 εκ μικρότερο μεταξόνιο από τα 2 παραπάνω, όσο είναι και του γιάρις.
-
Για 2 άτομα ειναι πισω το YC ή για τρία παιδιά.
-
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
@jorge_greek said in Toyota Yaris Cross:
@thanospagrati said in Toyota Yaris Cross:
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. 3 άτομα πίσω και δεν εννοώ παιδιά, ταξιδεύουν; Η θα τους βγει η ψυχή; Η όλοι οι καλοί χωράνε;
Όχι. Για δύο είναι άνετα. Οι τρεις μόνο για κοντινές αποστάσεις.
Ακόμη κι αν στριμωξουν τα γόνατα, 3 "ενήλικες" δεν νομίζω να χωράνε στο πλάτος, εκτός κι αν είναι 70κ ο καθένας.
Το αυτοκίνητο δεν είναι "σαν" το γιαρις, είναι το γιαρις με μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ.Τελικά από περιέργεια Ανδρέα, πόσο καιει ενα ντιζελ σε επαρχιακους δρόμους και ειδικά στο Πήλιο που ημουν και εγω και υπαρχει μέτρο συγκρισης?
-
Αν δεν χωρέσει 3ος πίσω.....το κάνω Giveaway. Μαύρο χρωματακι έχει.
-
Επειδή το περασμένο ΣΚ πήγα Πήλιο, έκανα το Σάββατο την παρακάτω διαδρομή, σε κάθε σημείο που αναφέρω είχαμε στάση, Βόλο-Ανω Λεχώνια (σταθμό) - Πινακάτες - Βυζίτσα - Μηλιές (σταθμός) - Μηλιές - Μηλίνα - Αργαλαστή - Λεφόκαστρο - Αφυσσος - Αγριά - Βόλος.
Σύνολο 117 χλμ κατανάλωση 5,1 λίτρα/100 ήτοι 10,74 € κόστος. (1,80 €/λ)
Σε κάποια μέρη ψάξαμε και για πάρκινγκ και υπήρξε στάση με αναμμένη μηχανή.
Στο αμάξι 4 άτομα, οι δύο άνω του 1,90, ήτοι σύνολο πάνω από 350 κιλά βάρος.
Εχω ακριβώς το ίδιο αυτοκίνητο με τον Πηλιουρίτη.
-
To αυτόματο 1.5 HDi στην εφαρμογή μετά από 20.000χλμ έδειχνε 5,5λτ κατανάλωση, σαν γενική κατανάλωση, άντε να είναι 0,3λτ περισσότερο στην αντλία, αυτή την απόκλιση το πολύ μεταξύ εφαρμογής και αντλίας έχω διαπιστώσει, κάθε φορά που μηδένισα και μέτρησα.
Στο Πήλιο είναι όπως τα γραψε ο Κρούζερ.
Έχω δει και 3,9-4,1 οδηγώντας σαν τον σωφέρ της κυρίας Ντέζη, πρωινό καθημερινής με τη φουκαριάρα τη μάνα μου, τη διαδρομή που έγραψε ο Κρούζερ πήγαινε-έλα στο Πήλιο (το ίδιο περίπου ο ξάδερφος με CHR, πιστεύω το ίδιο θα κάνει και Yaris Cross).
Κίνηση σε επαρχιακούς γύρω από Βόλο, μέσα στο Βόλο λίγο (που "κρύο" η κατανάλωση ξεπερνάει τα 6 λτ και το χειμώνα είναι στα 7 σε διαδρομές 2-3χλμ, τί να κάνουμε, είναι μικρές οι αποστάσεις στο Βόλο, πιο πολύ μπελάς είναι να παρκάρεις παρά να φτάσεις οπουδήποτε), το καλοκαίρι βόλτες Πήλιο κοντινά ή μακρινά για μπάνιο-καφέ και μερικά ταξίδια Βόλο-Τρίκαλα στον αυτοκινητόδρομο κι ανάβαση χωριά Πίνδου, το "στάνταρ" που έχω είναι 5.4λτ μέσος όρος στα φετινά 10049 χλμ και 5,6 στα περίπου τόσα περσινά, από καινούριο.Δεν οδηγώ και σαν "γάτος" αλλά ούτε και σαν οδηγός υβριδικού ΤΟΥΟΤΑ μη βγει απ το εκόνομυ, σβέλτα το πάω εκμεταλευόμενος ροπή και kick-down αλλά μάλλον είμαι το αντίθετο του σιδεροφάγου με τα οχήματά μου.
Στην παλιά εθνική για Λάρισα 90-110, Λάρισα-Τρίκαλα το πατάω με "σταθερά" 130 συνήθως για ξεκάπνισμα, εννοείται γύρω στην Πύλη πέφτει λίγο ο ρυθμός, σε κάποια διαστήματα 150-160, μικρή διαφορά κάνει στο εσωτερικό του ερκρος...Την προηγούμενη εβδομάδα είχα τη χειρότερη κατανάλωση στο ιστορικό μου, έκανα πολλές σύντομες διαδρομές των 2χλμ σε χειμωνιάτικο καιρό και η εφαρμογή έγραψε 8λτ!
Όταν διαίρεσα στην αντλία χτες Πέμπτη 6,78 ήταν η πραγματική (χαμηλότερη απ την εκτίμηση της εφαρμογής) που θεωρώ πως είναι και η μέγιστη πραγματική χείριστη κατανάλωση ντίζελ για αποκλειστικά εντός πόλης 1-2-3 στο αυτόματο κιβώτιο... (ίσως συνέβη και κάποια ενεργή ανανέωση του DPF που ακόμα δεν μπορώ να πάρω χαμπάρι πότε συμβαίνει).Πάντως ακόμη με δελεάζει η κατανάλωση ΤΟΥΟΤΑ, για περιπτώσεις σαν την προηγούμενη βδομάδα, αλλά σαν μέσο όρο χιλιομέτρων, πιστεύω πως κινούμαι πιο γρήγορα και πιο "φθηνά" αναλογικά σε ταξίδι στην εθνική και επαρχιακό. Ίσως κάποια στιγμή βρεθώ με υβριδικό ΤΟΥΟΤΑ αλλά μάλλον όχι Yaris Cross, πιθανόν να αντικατασταθεί κάποτε το παλιό μας βάγκον...
-
Ενδεικτική διαδρομή με 3 άτομα γιατι ότι άλλο βρήκα ηταν σπαστές διαδρομές με στάσεις, Καλα Νερα -Τσαγκαράδα και πίσω.
-
To αυτόματο 1.5 HDi στην εφαρμογή μετά από 20.000χλμ έδειχνε 5,5λτ κατανάλωση, σαν γενική κατανάλωση, άντε να είναι 0,3λτ περισσότερο στην αντλία, αυτή την απόκλιση το πολύ μεταξύ εφαρμογής και αντλίας έχω διαπιστώσει, κάθε φορά που μηδένισα και μέτρησα.
Στο Πήλιο είναι όπως τα γραψε ο Κρούζερ.
Έχω δει και 3,9-4,1 οδηγώντας σαν τον σωφέρ της κυρίας Ντέζη, πρωινό καθημερινής με τη φουκαριάρα τη μάνα μου, τη διαδρομή που έγραψε ο Κρούζερ πήγαινε-έλα στο Πήλιο (το ίδιο περίπου ο ξάδερφος με CHR, πιστεύω το ίδιο θα κάνει και Yaris Cross).
Κίνηση σε επαρχιακούς γύρω από Βόλο, μέσα στο Βόλο λίγο (που "κρύο" η κατανάλωση ξεπερνάει τα 6 λτ και το χειμώνα είναι στα 7 σε διαδρομές 2-3χλμ, τί να κάνουμε, είναι μικρές οι αποστάσεις στο Βόλο, πιο πολύ μπελάς είναι να παρκάρεις παρά να φτάσεις οπουδήποτε), το καλοκαίρι βόλτες Πήλιο κοντινά ή μακρινά για μπάνιο-καφέ και μερικά ταξίδια Βόλο-Τρίκαλα στον αυτοκινητόδρομο κι ανάβαση χωριά Πίνδου, το "στάνταρ" που έχω είναι 5.4λτ μέσος όρος στα φετινά 10049 χλμ και 5,6 στα περίπου τόσα περσινά, από καινούριο.Δεν οδηγώ και σαν "γάτος" αλλά ούτε και σαν οδηγός υβριδικού ΤΟΥΟΤΑ μη βγει απ το εκόνομυ, σβέλτα το πάω εκμεταλευόμενος ροπή και kick-down αλλά μάλλον είμαι το αντίθετο του σιδεροφάγου με τα οχήματά μου.
Στην παλιά εθνική για Λάρισα 90-110, Λάρισα-Τρίκαλα το πατάω με "σταθερά" 130 συνήθως για ξεκάπνισμα, εννοείται γύρω στην Πύλη πέφτει λίγο ο ρυθμός, σε κάποια διαστήματα 150-160, μικρή διαφορά κάνει στο εσωτερικό του ερκρος...Την προηγούμενη εβδομάδα είχα τη χειρότερη κατανάλωση στο ιστορικό μου, έκανα πολλές σύντομες διαδρομές των 2χλμ σε χειμωνιάτικο καιρό και η εφαρμογή έγραψε 8λτ!
Όταν διαίρεσα στην αντλία χτες Πέμπτη 6,78 ήταν η πραγματική (χαμηλότερη απ την εκτίμηση της εφαρμογής) που θεωρώ πως είναι και η μέγιστη πραγματική χείριστη κατανάλωση ντίζελ για αποκλειστικά εντός πόλης 1-2-3 στο αυτόματο κιβώτιο... (ίσως συνέβη και κάποια ενεργή ανανέωση του DPF που ακόμα δεν μπορώ να πάρω χαμπάρι πότε συμβαίνει).Πάντως ακόμη με δελεάζει η κατανάλωση ΤΟΥΟΤΑ, για περιπτώσεις σαν την προηγούμενη βδομάδα, αλλά σαν μέσο όρο χιλιομέτρων, πιστεύω πως κινούμαι πιο γρήγορα και πιο "φθηνά" αναλογικά σε ταξίδι στην εθνική και επαρχιακό. Ίσως κάποια στιγμή βρεθώ με υβριδικό ΤΟΥΟΤΑ αλλά μάλλον όχι Yaris Cross, πιθανόν να αντικατασταθεί κάποτε το παλιό μας βάγκον...
Μην το λες , και στο υβδριδικο στις κοντινες αποστασεις και κρυο , γραψει ψηλα η κατανάλωση.
Παντως και εγω στην χείριστη που λες , για εθνικη και τερμα γκαζι καπου στα 7λ το βλεπω το Yaris.
Οσο για το CHR , εχω την εντύπωση πως πρεπει να ειναι λιγο πιο οικονομικο το YC , λογω 5ης γενιας και λιγοτερου βάρους (?)
Παντως σουπερ κατανάλωση έχεις. -
Σαν αναφορά για συνολική κατανάλωση.
Πλεονέκτημα του ΤΟΥΟΤΑ ότι δεν μπλέκεις με φίλτρα και αντμπλου και τυχόν αστοχίες στο μέλλον, μειονέκτημα (μικρό) ως προς απόλυτες επιδόσεις και χώρους.
Με το προηγούμενο καθεστώς έβγαινε και οριακά φθηνότερο το ντίζελ, στο μέλλον βλέπουμε.
-
Εξαιρετικά!
Εγω ομως για 90/10 μέσα στην αθήνα με δυο ωρες συνολικα στην κινηση(πρωι-απογευμα γύρνα) και μετά από εργαστασιακο αμαξι με φυσικο αέριο που πουληθηκε, μόνο υβριδικο ειχα ως επιλογή.
Αν ημουν εκτος , μια χαρα θα εκανα την δουλεια μου με ενα ωραιο ντιζελ και θα ειχα και την άπλα μου. (οι πισω βασικα) -
έχει καλύτερα ADAS το ΤΟΥΟΤΑ, θεωρητικά καλύτερα φώτα, αν και τα καινούρια γαλλικά έχουν LED στάνταρ πλέον σε όλες τις εκδόσεις, στη πράξη το Aisin πρέπει να είναι ανώτερο κιβώτιο απ το e-cvt, δεν έχει όμως αυτόματο χειρόφρενο και πλέον το καταργούν στο ντίζελ (έβγαινε 32 χιλιάρικα το Ερκρος!!1!) στα σημεία παίζεται και σε μικροδιαφορές...
-
έχει καλύτερα ADAS το ΤΟΥΟΤΑ, θεωρητικά καλύτερα φώτα, αν και τα καινούρια γαλλικά έχουν LED στάνταρ πλέον σε όλες τις εκδόσεις, στη πράξη το Aisin πρέπει να είναι ανώτερο κιβώτιο απ το e-cvt, δεν έχει όμως αυτόματο χειρόφρενο και πλέον το καταργούν στο ντίζελ (έβγαινε 32 χιλιάρικα το Ερκρος!!1!) στα σημεία παίζεται και σε μικροδιαφορές...
Απο κιβώτια και γενικά , ειμαι άσχετος.
Το αυτοματο χειροφρενο αν και το εχω βάλει και βολευει, έχω μια ανασφαλεια οτι αν το συνηθισω , θα την κανω την βλακεια μια μέρα και θα νομιζω οτι το εχω βάλει και θα τσουλήσει. Χαχα -
Αν το Yaris έχει χώρους τύπου Peugeot 208 τότε την πάτησα και θα το φάω το Yaris στον...
Χίλιες φορές να είχα επιλέξει το Peugeot 208 που πραγματικά μέσα είναι αστέρι και πραγματικά Premium.
Αρμετά πιο ανατο το Γιαρις Κρος απο το 208. Βασικά στο 208 απλά δεν κάθεται κανεις πισω εκτος παιδιών. Ειναι τραγικό.
Οσο για το πριμιουμ γελάνε όλοι…εντυπωσιακό ναι, πριμιουμ περασε και δεν ακούμπησε!!
-
Η βασικη έκδοση του Cross έρχεται με LED φώτα;
-
Θα σου γραψω λιγα πρακτικα πραγματακια/λεπτομέριες και τα θετικα (τα αρνητικα τα ξερουμε) που έχουν βολεψει εμενα και δεν εχω δει πολλα απο αυτα να αναφέρονται.
- Ενταξει , ειναι οικονομικο.
- Το ACC μεγάλη δουλειά σε εθνική και μποτιλιάρισμα.
- Αυτοματη μεγάλη σκάλα στα φωτα.
- ADAS και εχει πατησει φρένο για εμενα και την μια απο αυτες με εσωσε πραγματικα.
- Το ζεν οταν πηγαινει με μπαταρία
- Άνεση στις ανηφόρες και στα βουνά.
- Καταλαβαίνει ελληνικά για τηλεφωνικές κλήσεις
- Εξαιρετικό aircondition που παγωνεις σε δευτερολεπτα
- Κουμπί για ξεθόλωμα των τζαμιών. Καλα αυτο πρεπει να το εχουν ολα αλλα δεν το ειχε κανενα απο αυτα που ειχα και το εχω εκτιμησει.
- Ευκολογήδητο οσο δεν πάει.
- Στο pwr mode δινει εξαιρετικη επιταχυνση.
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Αν το Yaris έχει χώρους τύπου Peugeot 208 τότε την πάτησα και θα το φάω το Yaris στον...
Αρμετά πιο ανατο το Γιαρις Κρος απο το 208. Βασικά στο 208 απλά δεν κάθεται κανεις πισω εκτος παιδιών. Ειναι τραγικό.
Οσο για το πριμιουμ γελάνε όλοι…εντυπωσιακό ναι, πριμιουμ περασε και δεν ακούμπησε!!
Έτσι ακριβώς. Με νιώθεις άρα. Όσο αφορά το Premium σε σχέση πάντα με το Cross και με όσα έχω δει στα Video και για τις απλές εκδόσεις
-
Η βασικη έκδοση του Cross έρχεται με LED φώτα;
οχι, έχει ΛΕΔ από τη Style και πάνω, πλησιάζει 26Κ, αλλά και οι απλές με φώς αλογόνου έχουν αυτόματη εναλλαγή μικρής μεγάλης σκάλας.
-
Του βάζεις aftermarket διότι έχει προτζεκτορα από το εργοστάσιο
-
@kpaiss said in Toyota Yaris Cross:
Θα σου γραψω λιγα πρακτικα πραγματακια/λεπτομέριες και τα θετικα (τα αρνητικα τα ξερουμε) που έχουν βολεψει εμενα και δεν εχω δει πολλα απο αυτα να αναφέρονται.
- Ενταξει , ειναι οικονομικο.
- Το ACC μεγάλη δουλειά σε εθνική και μποτιλιάρισμα.
- Αυτοματη μεγάλη σκάλα στα φωτα.
- ADAS και εχει πατησει φρένο για εμενα και την μια απο αυτες με εσωσε πραγματικα.
- Το ζεν οταν πηγαινει με μπαταρία
- Άνεση στις ανηφόρες και στα βουνά.
- Καταλαβαίνει ελληνικά για τηλεφωνικές κλήσεις
- Εξαιρετικό aircondition που παγωνεις σε δευτερολεπτα
- Κουμπί για ξεθόλωμα των τζαμιών. Καλα αυτο πρεπει να το εχουν ολα αλλα δεν το ειχε κανενα απο αυτα που ειχα και το εχω εκτιμησει.
- Ευκολογήδητο οσο δεν πάει.
- Στο pwr mode δινει εξαιρετικη επιταχυνση.
Συμφωνώ και επαυξάνω σε όλα από αντίστοιχη εμπειρία χρήσης σε Toyota C-HR.
Toyota Yaris Cross