-
@tgk said in Toyota Yaris Cross:
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
HIR2
Τι εννοεις δε βρισκεις HIR2 led λαμπες?
διευκρινίζω , να χωράνε και να κλείνει το καπάκι στο πίσω μέρος του φωτιστικού σώματος
-
Παιδιά και εγώ active περιμένω να έρθει αλλά το infotainment από style είναι το μόνο που ζηλεύω...
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
@alex-mix said in Toyota Yaris Cross:
Συμφωνώ με δουβλι, ειδικά αν μένεις Ηπειρο, ας πάει κάποιος Γιάννενα χειμώνα 7 το πρωί και θα δει τι εννοω
Ακριβώς!!! Για αυτό έγραψα ότι είναι πολύ υποκειμενικό και βασίζεται στις εμπειρίες του καθενός. Εγώ που κινούμαι 90% στην πόλη μου είναι άχρηστη η ρεζέρβα...στις δικές σου διαδρομές θα έλεγα ότι είναι σχεδόν απαραίτητη!
Δηλαδή αν πάθεις λάστιχο μέσα στην πόλη τι θα κάνεις χωρίς ρεζέρβα;
-
@realzeus said in Toyota Yaris Cross:
Υπάρχουν 2 περιπτώσεις:
-
Είναι τρύπημα οπότε ένας κιτ επισκευής είναι αρκετό για να πάς σπίτι ή σε ένα βουλκανιζατέρ. Πολλές φορές (όπως μου έχει συμβεί με την Ζ4 π.χ.) η βίδα έχει μείνει στην τρύπα οπότε χάνει αέρα αργά και άρα με ένα φούσκωμα είναι αρκετό να πάς εκεί που θές (κυκλοφορούσα 3-4 μέρες έτσι).
-
Είναι σκίσιμο που δεν επισκευάζεται οπότε:
- φωνάζεις οδική (το πιο απλό)
- εαν βιάζεσαι παίρνεις ταξί
Εδώ να σημειώσω ότι το 95% των οδηγών δεν έχουν ιδέα πως αλλάζουν λάστιχο και άρα θα φωνάξουν οδική ούτως ή άλλως.
Προσωπικά ρεζέρβα έχω χρειαστεί 1 φορά σε ταξίδι και 1 φορά στην πόλη. Που και να μην είχα (στην πόλη) δεν θα άλλαζε κάτι ιδιαίτερα.
-
-
Και η οδική αν δεν έχεις ρεζέρβα θα πρέπει να σε φορτώσει. Τεράστια φασαρία για το τίποτα, που λύνεται με μια ρεζέρβα. Επίσης δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ με το ότι το 95% δεν ξέρει να αλλάζει λάστιχο.
-
Να προσθέσω ότι και ρεζέρβα να έχετε είναι πολύ πιθανό να μη μπορείτε να λύσετε τα μπουλόνια.
Έχετε δει πως τα σφίγγουν σε ορισμένα συνεργεία με αεροκλειδα;
Μιλάω εκ πείρας.. -
Μόνο αν έχει κολλήσει λόγω σκουριάς. Που εκεί απλά ανεβαίνεις πάνω στον λοστό και χοροπηδάς.
-
Μόνο αν έχει κολλήσει λόγω σκουριάς. Που εκεί απλά ανεβαίνεις πάνω στον λοστό και χοροπηδάς.
Αλέξανδρε είναι τραγικό ππως τα σφίγγουν, δεν ξεβιδώνουν ούτε έτσι. Εδώ δεν μπορούσε στην ΜιΤο να τα ξεβιδώσει φαναρτζής με ηελκτρικό μπουλονώκλειδο και έβαλε τον αέρα. Τ ασφίγγουν πάρα πολύ και ακόμα και με τον τρόπο που περιγράφει, κάποιες φορές δεν γίνεται ή σπάει ο σταυρός ή το μπουλόνι.
Όσο για το 95%, μάλλον είναι 99% (καμία γυναίκα δεν ξέρει και είναι το 50% των οδηγών).
Για την φασαρία της οδικής ναι ΟΚ είναι λίγο φασαρία αλλά σου απάντσα τι θα κάνω στην πόλη. Προσωπικά από το 1993 που οδηγώ ποτέ δεν μου έχει τύχει να χρειαστώ ρεζέρβα την πόλη (όπως είπα 1 φορά και απλά επειδή είχα την έβαλα, εαν δεν είχα μικρό το κακό).
-
Όπως σου τα είπε ο fanis75.
Χοροπηδουσα πάνω στο μπολονοκλειδο της Ford μέχρι που άνοιξε σαν τριαντάφυλλο.
Μετά με δανεικό σταυρό, χάλασα το μπουλόνι.
Έξω από το σπίτι μου η φάση.
Φώναξα τον λαστιχά και το έλυσε με λοστο του ενός μέτρου.
Σκουριά δεν υπήρχε ούτε για δείγμα, το αυτοκίνητο συντηρείται με ευλάβεια. -
δεν παιζει....
εκανε μια μαλακια οι 4γουηλερς καποτε στο τζιβι και αφου εσκισα λαστιχο, πηγα καντηλι-χαλκιδα με τη ζαντα. μετα τη πεταξα. οτι και να εβαλα και με μοχλο μεταλλικο φτυαρι δεν κουνιωτανε. αλλαξα μετα μεχρι μπουζονια.
βασικα μονο σε φωκα και οικονομου εχω δει να βαζουν δυναμομετρο, ουτε καν στις αντιπροσωπειες. -
Και η οδική αν δεν έχεις ρεζέρβα θα πρέπει να σε φορτώσει. Τεράστια φασαρία για το τίποτα, που λύνεται με μια ρεζέρβα. Επίσης δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ με το ότι το 95% δεν ξέρει να αλλάζει λάστιχο.
χαιρετώ,
γνωρίζει κανείς πόσο κοστίζει η ρεζέρβα για το CROSS ME 17'' ? -
300+€ "Αφού δεν έρχεται εξαρχής με το αυτοκίνητο"
-
@alex-mix said in Toyota Yaris Cross:
Συμφωνώ με δουβλι, ειδικά αν μένεις Ηπειρο, ας πάει κάποιος Γιάννενα χειμώνα 7 το πρωί και θα δει τι εννοω
Ακριβώς!!! Για αυτό έγραψα ότι είναι πολύ υποκειμενικό και βασίζεται στις εμπειρίες του καθενός. Εγώ που κινούμαι 90% στην πόλη μου είναι άχρηστη η ρεζέρβα...στις δικές σου διαδρομές θα έλεγα ότι είναι σχεδόν απαραίτητη!
Χαχα Φανηηηηη εγώ λέω για τους προβολεις ομίχλης γιατί εκείνη την ώρα δεν βλέπεις ούτε ένα μέτρο μπροστά από το αμάξι. Ρεζερβα συμφωνω
-
@geont9 said in Toyota Yaris Cross:
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
@city-pop said in Toyota Yaris Cross:
Σήμερα που είχε καλό καιρό, πήγα βόλτα προς Λαύριο.
Εντάξει το αυτοκίνητο είναι καινούργιο και δεν ήθελα να το ζορίσω παρόλο που μου είπαν δε χρειάζεται στρώσιμο.
Γενικά έμεινα ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά φρένα, κρατήματα, επιτάχυνση κλπ.
Βέβαια με έτρωγε να μπω στην άμμο για να δω τι αγόρασα,
τελικά καλά τα πήγε.
Τελεια φωτο... Πολυ φυσικη και το αυτοκινητο εναρμονιζεται αψογα με το περιβαλον... Νομιζω το ασπρο ειναι το χρωμα των διακοπων σε Κυκλαδες κλπ. Μακαρι να βρω ενα ΑWD σε διακοπες το καλοκαιρι προς ενοικιαση. Δε θα κατεβαινω για μπανιο... Η ζαντα φαινεται σαν αλλη απο αυτη του STYLE, λογο της ληψης...
Το σημειο ειναι αμμωδες σαν να εισαι στην ακροθαλασσια που ακομα και με 'σαγιοναρα' βουλιαζεις η λιγο πιο 'σταθερο' οπως εικαζει λιγο η φωτογραφια? Το δοκιμασατε εν κινηση (χλμ/ωρα?) και απο σταση/εκκινηση και οπισθεν? Τροχοι τερμα δεξια/αριστερα εκκινηση? Λιγο ασχετος απο (την οποια) 4κινηση (οπως σωστα αποκαλεσατε) πριν) και πολυ περιεργος απο την αλλη...
Ο εικονολήπτης (σύζυγος) δε το έχει με τα φωτορεπτορτάζ και δε βγήκε καλή η ζάντα
Τώρα με το awd, επειδή είναι καινούργιο το όχημα ήθελα να ελέγξω το σύστημα και τον διακόπτη, αν όντως δουλεύει και μπήκα σε μια παραλία με άμμο παραλία τελικά με το trail βγήκα αλώβητος
Θα ήθελα να γράψω μερικές εντυπώσεις από τις λίγες μέρες που το οδηγώ. Λοιπόν πήγα μια μονοήμερη εκδρομή Αθήνα- Τρίπολη- Βυτίνα-Νεμέα-Αθήνα.
Έκανα 432 χιλιόμετρα μικτής διαδρομής με κατανάλωση 25 λίτρα 98ron άρα 5,74λτ ανά 100χλμ.
Στην Ολυμπία οδό το αυτοκίνητο ήταν πολιτισμένο και ευχάριστο, πήγαινα με λογικές ταχύτητες 120-130 χλμ, βέβαια τόσο είναι και το όριο.
Εδώ δούλευε πιο πολύ ο 1500αρης κινητήρας για αυτό μου ανέβασε και την κατανάλωση. Δε μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα στον ανοιχτό δρόμο από τις επιδόσεις αλλά δεν ξέρω αν θα μου χρειαζόταν κιόλας εφόσον το όριο είναι 130 χλμ/ώρα.
Εκεί που με εντυπωσίασε το σύνολο ήταν στο κατσικόδρομο Λεβίδι- Νεμέα, πολύ καλά κρατήματα, φρένα και γενικά ότι χρειαζόμουν για να κινηθώ γρήγορα και με ασφάλεια, σε αυτά τα κομμάτια του δρόμου ο ηλεκτροκινητήρας βοηθούσε πολύ στο να επιταχύνω μετά από μια κλειστή στροφή χωρίς να περιμένω να ανεβάσω στροφές (στροφόμετρο δεν υπάρχει).
Για το τέλος η φωτογραφία που τράβηξα (μόνος μου)
Καλησπέρα !
Το αμάξι είναι κούκλα!
Καλόταξίδο και από εμένα .
Παρήγγειλα το ίδιο πριν μια βδομάδα ,
Style AWD στο απλό λευκό χρώμα ,όχι πέρλα σαν το δικο σου .
Το περιμένω πως και πως .Να το χαίρεσαι
Ευχαριστώ και εύχομαι να παραλάβεις το δικό σου σύντομα .
Έκανες σωστή επιλογή για πολλούς λόγους -
Εντάξει το αυτοκίνητο είναι καινούργιο και δεν ήθελα να το ζορίσω παρόλο που μου είπαν δε χρειάζεται στρώσιμο.
Γενικά έμεινα ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά φρένα, κρατήματα, επιτάχυνση κλπ.
τελικά καλά τα πήγε.
Τελεια φωτο... Πολυ φυσικη και το αυτοκινητο εναρμονιζεται αψογα με το περιβαλον... Νομιζω το ασπρο ειναι το χρωμα των διακοπων σε Κυκλαδες κλπ. Μακαρι να βρω ενα ΑWD σε διακοπες το καλοκαιρι προς ενοικιαση. Δε θα κατεβαινω για μπανιο... Η ζαντα φαινεται σαν αλλη απο αυτη του STYLE, λογο της ληψης...
Το σημειο ειναι αμμωδες σαν να εισαι στην ακροθαλασσια που ακομα και με 'σαγιοναρα' βουλιαζεις η λιγο πιο 'σταθερο' οπως εικαζει λιγο η φωτογραφια? Το δοκιμασατε εν κινηση (χλμ/ωρα?) και απο σταση/εκκινηση και οπισθεν? Τροχοι τερμα δεξια/αριστερα εκκινηση? Λιγο ασχετος απο (την οποια) 4κινηση (οπως σωστα αποκαλεσατε) πριν) και πολυ περιεργος απο την αλλη...
Ο εικονολήπτης (σύζυγος) δε το έχει με τα φωτορεπτορτάζ και δε βγήκε καλή η ζάντα
Τώρα με το awd, επειδή είναι καινούργιο το όχημα ήθελα να ελέγξω το σύστημα και τον διακόπτη, αν όντως δουλεύει και μπήκα σε μια παραλία με άμμο παραλία τελικά με το trail βγήκα αλώβητος
Θα ήθελα να γράψω μερικές εντυπώσεις από τις λίγες μέρες που το οδηγώ. Λοιπόν πήγα μια μονοήμερη εκδρομή Αθήνα- Τρίπολη- Βυτίνα-Νεμέα-Αθήνα.
Έκανα 432 χιλιόμετρα μικτής διαδρομής με κατανάλωση 25 λίτρα 98ron άρα 5,74λτ ανά 100χλμ.
Στην Ολυμπία οδό το αυτοκίνητο ήταν πολιτισμένο και ευχάριστο, πήγαινα με λογικές ταχύτητες 120-130 χλμ, βέβαια τόσο είναι και το όριο.
Εδώ δούλευε πιο πολύ ο 1500αρης κινητήρας για αυτό μου ανέβασε και την κατανάλωση. Δε μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα στον ανοιχτό δρόμο από τις επιδόσεις αλλά δεν ξέρω αν θα μου χρειαζόταν κιόλας εφόσον το όριο είναι 130 χλμ/ώρα.
Εκεί που με εντυπωσίασε το σύνολο ήταν στο κατσικόδρομο Λεβίδι- Νεμέα, πολύ καλά κρατήματα, φρένα και γενικά ότι χρειαζόμουν για να κινηθώ γρήγορα και με ασφάλεια, σε αυτά τα κομμάτια του δρόμου ο ηλεκτροκινητήρας βοηθούσε πολύ στο να επιταχύνω μετά από μια κλειστή στροφή χωρίς να περιμένω να ανεβάσω στροφές (στροφόμετρο δεν υπάρχει).
Τελεια φωτο! Τελικα και στο 'Αλπικο' τοπιο ειναι τελειο... Ουτε στο τυπο ειδα τετοια φωτογραφια. Και πολυ ευχαριστα νεα απο την οδηγικη συμπεριφορα... Λογικο, τωρα το πηρατε, φανταζομαι ολοι μας ετσι προσεκτικοι η και διστακτικοι θα ειμαστε τις πρωτες μερες. Αλλα περιμενω και extreme φωτογραφιες στο μελλον (Ιρλανδικη διαβαση με λιγο λασπονεπο η ρυακι με βραχακια διπλα αφου η συζηγος εχει αποβιβαστει για τις αναλογες ληψεις). Και το 5,74 ακουγεται καλο με ταχυτητα 120-130 οταν το συμβατικο μου εχει κοντα στα 7 πλεον με τις ανατιμησεις (αλλα με υγραεριοκινηση).
Λοιπον αν ψηφισαμε εδω στο φορουμ, θα σας ψηφιζα για αντιπροεδρο (γιατι, οπως ξαναειπα, πηρατε το ιδανικο για μενα, τη καλυτερη μεση λυση), ΠΡΟΕΔΡΟ, τον @miro γιατι ηταν ο πρωτος που παρελαβε και εκανε και προ-παραγγελια ισως) και θα προτεινα για Επιτιμο Προεδρο το χρηστη που θα εμφανιστει με PREMIER AWD!
-
@kostas2310 said in Toyota Yaris Cross:
Είμαι μεταξύ της έκδοσης Active plus και Style σε υβριδικό.
Ουσιαστικά τα παραπάνω που έχει η Style είναι τα εξής:
Φιμε, οθονη καλυτερη 9αρα HD, προβολείς Led, ασυρματη συνδεση κινητου για carplay, πλοήγηση δικιά του, ζαντες μαυρες πιο σύγχρονες (17αρες) , κουμπί για εκκίνηση κινητήρα, φώτα ημέρας με οδηγο φωτισμού λεντ, φλας με οδηγο φωτισμού λεντΔιαφορά στην τιμή: 1850-1900 ευρώ. Και την Active plus να επέλεγα σίγουρα θα πάω για φιμέ και ίσως στο μέλλον πειστώ και για καμιά μεταχειρισμένη πιο όμορφη ζάντα. Δώστε καμιά γνώμη να πάρουμε την απόφαση. Ευχαριστώ πολύ συνφορουμιτες!
STYLE
-
@geont9 said in Toyota Yaris Cross:
τελικά καλά τα πήγε.
Καλησπέρα !
Το αμάξι είναι κούκλα!
Καλόταξίδο και από εμένα .
Παρήγγειλα το ίδιο πριν μια βδομάδα ,
Style AWD στο απλό λευκό χρώμα ,όχι πέρλα σαν το δικο σου .
Το περιμένω πως και πως .Να το χαίρεσαι
Οοοπς! Και αλλος υποφηφιος για ψηφο προεδρου... Μαλλον στην ψηφοφορια της επομενης χρονιας (χωρις να σημαινει κατι αυτο με την παραλαβει) με το αναλογο φωτογραφικο υλικο.
-
Υπάρχουν 2 περιπτώσεις:
-
Είναι τρύπημα οπότε ένας κιτ επισκευής είναι αρκετό για να πάς σπίτι ή σε ένα βουλκανιζατέρ. Πολλές φορές (όπως μου έχει συμβεί με την Ζ4 π.χ.) η βίδα έχει μείνει στην τρύπα οπότε χάνει αέρα αργά και άρα με ένα φούσκωμα είναι αρκετό να πάς εκεί που θές (κυκλοφορούσα 3-4 μέρες έτσι).
-
Είναι σκίσιμο που δεν επισκευάζεται οπότε:
- φωνάζεις οδική (το πιο απλό)
- εαν βιάζεσαι παίρνεις ταξί
Εδώ να σημειώσω ότι το 95% των οδηγών δεν έχουν ιδέα πως αλλάζουν λάστιχο και άρα θα φωνάξουν οδική ούτως ή άλλως.
Προσωπικά ρεζέρβα έχω χρειαστεί 1 φορά σε ταξίδι και 1 φορά στην πόλη. Που και να μην είχα (στην πόλη) δεν θα άλλαζε κάτι ιδιαίτερα.
Oσο φορουσα Michelen ENERGY στο πρωτο αυτοκινητο η τοποθετηση ρεσερβας ηταν συχνη δυστηχως... Αλλα χρονια τοτε κιολας τα κιτ επισκευης και μη εργοστασιακη ρεζερβα δεν ηταν δημοφιλοι. Στο τωρινο με YOKOHMA Εarth(κατι) με λιγο αερα απο μια τρομπα ημουν οκ για μερες και εγω η και επισκευψη στο κοντινο βουλκανιζατερ (ακομα και εκτος πολης) γιατι η οδικη δε θα ερθει εκει που παει ενα 4Χ4 συνηθως η σε απομακρυσμενη παραλια.
-
-
τελικά καλά τα πήγε.
Τελεια φωτο! Τελικα και στο 'Αλπικο' τοπιο ειναι τελειο... Ουτε στο τυπο ειδα τετοια φωτογραφια. Και πολυ ευχαριστα νεα απο την οδηγικη συμπεριφορα... Λογικο, τωρα το πηρατε, φανταζομαι ολοι μας ετσι προσεκτικοι η και διστακτικοι θα ειμαστε τις πρωτες μερες. Αλλα περιμενω και extreme φωτογραφιες στο μελλον (Ιρλανδικη διαβαση με λιγο λασπονεπο η ρυακι με βραχακια διπλα αφου η συζηγος εχει αποβιβαστει για τις αναλογες ληψεις). Και το 5,74 ακουγεται καλο με ταχυτητα 120-130 οταν το συμβατικο μου εχει κοντα στα 7 πλεον με τις ανατημησεις (αλλα με υγραεριοκινηση).
Λοιπον αν ψηφισαμε εδω στο φορουμ, θα σας ψηφιζα για αντιπροεδρο (γιατι, οπως ξαναειπα, πηρατε το ιδανικο για μενα, τη καλυτερη μεση λυση), ΠΡΟΕΔΡΟ, τον @miro γιατι ηταν ο πρωτος που παρελαβε και εκανε και προ-παραγγελια ισως) και θα προτεινα για Επιτιμο Προεδρο το χρηστη που θα εμφανιστει με PREMIER AWD!
Ευχαριστώ για τη τιμή
Ναι, είμαι ακόμα στο στρώσιμο και δεν έχω χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα power. Είχα ρωτήσει όταν το παρέλαβα και μου είπε ο πωλητής δε χρειάζεται ιδιαίτερο στρώσιμο, αλλά όσο να είναι είμαι εγκρατής με το γκάζι.
Τη μέτρηση την έκανα με το παραδοσιακό τρόπο από γέμισμα σε γέμισμα και μετά διαίρεσα τα λίτρα με τα χιλιόμετρα.
Γενικά είμαι ευχαριστημένος με το αυτοκίνητο. -
Καλησπέρα σε όλους, έχω παραγγείλει και εγώ Toyota Yaris Cross Hybrid και μου είπαν πως θα έρθει τον Μάρτιο του 2023. Υπάρχει πιθανότητα και αν ναι πως να αλλάξει η ημερομηνία παράδοσης; ( Εννοείται για νωρίτερα ).
Toyota Yaris Cross