-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
@cmax75 said in Toyota Yaris Cross:
Εσύ κάνε αυτό Φάνη.
Εγώ προτιμώ να μην το πάρω καν για να μη μείνω στο δρόμο.
Και η αυτονομία ήταν 9km. Ούτε 50+ ούτε παύλες.Η προτίμηση σεβαστή, αλλά δεν φταίει ο έμπορος για τις δικές μας προτιμήσεις. Εφόσον ο άνθρωπος που γνωρίζει λέει ότι επαρκεί το καύσιμο, απλά παίρνουμε το αυτοκίνητο και φεύγουμε. Έχω πάρει δεκάδες test drive με λαμπάκι ρεζέρβας και ποτέ δεν έχω μείνει.
Αυτό εξηγώ, ότι όταν βγάλει παύλες (άρα δεν λέει κάν αυτονομία) έχει 50+χλμ, με τα 9χλμ αναγραφόμενα έχει πάνω από 60χλμ.
Το ηθικο δίδαγμα είναι ότι τελικά δεν πρέπει να αγοράζει κανεις τα τεστ.
Μετά τα σκισιματα που του κάνουν πελάτες και πωλητές, το ανύπαρκτο στρώσιμο, τις μικρό αβαρίες που πλέον δεν ασχολούνται καν να τις φτιάξουν και το δίνουν μετά έτσι, τώρα ξεσκίζουν τελείως και την αντλία καυσίμου οδηγώντας τα αμάξια με τις αναθυμιάσεις. -
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
σας επαναφέρω στο cross διατηρώντας όμως την συνέχεια της συζήτησης ...
έχετε πάρει χαμπάρι πόσο μικρό είναι το ντεπόζιτο βενζίνης στο υβριδικό μόλις 36 λίτρα
πρέπει να κάνεις slip stream στα ΚΤΕΛ για να βγάλεις άνετα το κλασικό Αθήνα-Θεσσαλονίκη
Ακατανόητο γιατί μειώνουν το ρεζερβουάρ στα υβριδικά.
Και το προηγούμενο απλο γιαρις 36 έχει αλλά βγάζει 500+ χλμ
Εφόσον δεν θα είναι αμάξι αποκλειστικα για πόλη θα μπορούσε να έχει 50αριΔιότι ο υβριδισμός μειώνει την κατανάλωση. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να διατηρηθεί η ίδια αυτονομία. Επίσης πολλές φορές χρειάζεται να μειωθεί το ρεζερβουάρ για να χωρέσουν τα παρελκόμενα του υβριδικού συστήματος. Τέλος, ένας ακόμα λόγος είναι σύμφωνα με την Ε.Ε. πρέπει να γίνεται η μέτρηση ρύπων με ένα συγκεκριμένο ποσοστό καυσίμου. Αν είναι μικρότερο το ρεζερβουάρ, είναι λίγοτερο και το καύσιμο, άρα και το βάρος και κόβει κάποια γραμμάρια στις μετρήσεις CO2.
-
@alexandros-k said in Toyota Yaris Cross:
Αυτοί θα βγάλουν μερικές 100αδες €, ούτε καν χιλιάρικο.
Εκτος αυτου. Οποιος κανει τεστ ντραιβ, παει να πει οτι θα παρει και το αμαξι? Στα 100 td , ενας θα αγορασει.....
Και λοιπόν; Όταν πηγαίνεις να αγοράσεις παπούτσια ή ρούχα πληρώνεις την δοκιμή;
Πόσοι εδώ μέσα θα δεχόντουσαν να πληρώνουν 1euro στις δοκιμές προϊόντων;
π.χ. να πάνε να αγοράσουν τηλεόραση στο Κωτσόβολο και να πληρώσουν 1euro για να ανοίγουν τις τηλεοράσεις, να δίνουν τηλεχειριστήριο στον πελάτη κλπ....;Οι εμπορίες αυτοκινήτων συνειδητά δεν βάζουν βενζίνες και πετρέλαια στα test drive γιατί δεν θέλουν οι πελάτες να κάνουν μεγάλης διάρκειας δοκιμές. Δεν θέλουν οι πελάτες να σχηματίζουν ολοκληρωμένες, εμπεριστατωμένες απόψεις για τα αυτοκίνητα, αλλά να εστιάζουν μόνο στα επιφανειακά δηλ. στο φαίνεσθαι.
Αν π.χ. πάρει κάποιος το Yaris Cross για δύο ώρες ίσως βγει και σε ανοιχτό δρόμο, ίσως πατήσει το γκάζι, ίσως ακούσει αεροδυναμικούς θορύβους, ίσως και θόρυβο από τη μηχανή και διάφορα άλλα. Και αν πάει και στο σπίτι του και βάλει μέσα και όλη την οικογένεια ίσως διαπιστώσει ότι δεν έχει και χώρους το αυτοκίνητο. Πάει η πώληση. Χάθηκε...
Φυσικά αυτά που γράφω δεν αφορούν το Yaris Cross, αλλά ζούμε σε εποχή που όλα αυτά συμβαίνουν στις πωλήσεις των καταναλωτικών αγαθών.
Ελάχιστες εμπορίες/αντιπροσωπείες αφήνουν τον πελάτη να κάνει την δοκιμή όπως θέλει και ακόμη ποιο λίγες να είναι μόνος του στο αυτοκίνητο.
α! και τώρα τελευταία παίζει και το άλλο και έχει κάνει τις εμπορίες επιφυλακτικές. Υπάρχουν πολλοί που ψάχνουν με πλάγιους τρόπους να πάρουν αυτοκίνητα δοκιμής για να κάνουν reviews για το youtube ή στα κοινωνικά δίκτυα ή στα φόρουμς. Πάει ο δήθεν πελάτης, παίρνει το αυτοκίνητο, μπαίνει μέσα και βγάζει κάμερες και ξεκινά το review και τσουπ εμφανίζεται μία έκθεση ιδεών σε κάποια ιστοσελίδα με τα θετικά αλλά και τα αρνητικά του αυτοκινήτου. Κάτι που προσπαθούν οι εμπορίες να το αποφύγουν.
-
Προσωπικά νομίζω ότι είναι θέμα εμπόρου καθαρά.
Η Alfa Romeo μου είχε δώσει μια 147 120 ίππων για ένα Σ/Κ, με μόνη προϋπόθεση να την γυρίσω πίσω χωρίς χτύπημα και να έχει την ίδια βενζίνη περίπου στο ρεζερβουάρ. Το είχα ερωτευτεί εκείνο το αυτοκίνητο, παραλίγο να το αγοράσω, αλλά τότε ο μισθός του Υπίλαρχου δεν έφτανε, με τα έξοδα που είχα, οπότε πήρα το Focus που ήταν 5000 φτηνότερο.
Με την Ford διατηρώ ακόμα σχέσεις, οπότε παίρνω αυτοκίνητα για test drive. Μου δίνει ένα 20άρικο ο πωλητης και πάω και βάζω βενζίνη μόνος μου. -
@storm said in Toyota Yaris Cross:
Αυτοί θα βγάλουν μερικές 100αδες €, ούτε καν χιλιάρικο.
Εκτος αυτου. Οποιος κανει τεστ ντραιβ, παει να πει οτι θα παρει και το αμαξι? Στα 100 td , ενας θα αγορασει.....
Και λοιπόν; Όταν πηγαίνεις να αγοράσεις παπούτσια ή ρούχα πληρώνεις την δοκιμή;
Πόσοι εδώ μέσα θα δεχόντουσαν να πληρώνουν 1euro στις δοκιμές προϊόντων;
π.χ. να πάνε να αγοράσουν τηλεόραση στο Κωτσόβολο και να πληρώσουν 1euro για να ανοίγουν τις τηλεοράσεις, να δίνουν τηλεχειριστήριο στον πελάτη κλπ....;Οι εμπορίες αυτοκινήτων συνειδητά δεν βάζουν βενζίνες και πετρέλαια στα test drive γιατί δεν θέλουν οι πελάτες να κάνουν μεγάλης διάρκειας δοκιμές. Δεν θέλουν οι πελάτες να σχηματίζουν ολοκληρωμένες, εμπεριστατωμένες απόψεις για τα αυτοκίνητα, αλλά να εστιάζουν μόνο στα επιφανειακά δηλ. στο φαίνεσθαι.
Αν π.χ. πάρει κάποιος το Yaris Cross για δύο ώρες ίσως βγει και σε ανοιχτό δρόμο, ίσως πατήσει το γκάζι, ίσως ακούσει αεροδυναμικούς θορύβους, ίσως και θόρυβο από τη μηχανή και διάφορα άλλα. Και αν πάει και στο σπίτι του και βάλει μέσα και όλη την οικογένεια ίσως διαπιστώσει ότι δεν έχει και χώρους το αυτοκίνητο. Πάει η πώληση. Χάθηκε...
Φυσικά αυτά που γράφω δεν αφορούν το Yaris Cross, αλλά ζούμε σε εποχή που όλα αυτά συμβαίνουν στις πωλήσεις των καταναλωτικών αγαθών.
Ελάχιστες εμπορίες/αντιπροσωπείες αφήνουν τον πελάτη να κάνει την δοκιμή όπως θέλει και ακόμη ποιο λίγες να είναι μόνος του στο αυτοκίνητο.
α! και τώρα τελευταία παίζει και το άλλο και έχει κάνει τις εμπορίες επιφυλακτικές. Υπάρχουν πολλοί που ψάχνουν με πλάγιους τρόπους να πάρουν αυτοκίνητα δοκιμής για να κάνουν reviews για το youtube ή στα κοινωνικά δίκτυα ή στα φόρουμς. Πάει ο δήθεν πελάτης, παίρνει το αυτοκίνητο, μπαίνει μέσα και βγάζει κάμερες και ξεκινά το review και τσουπ εμφανίζεται μία έκθεση ιδεών σε κάποια ιστοσελίδα με τα θετικά αλλά και τα αρνητικά του αυτοκινήτου. Κάτι που προσπαθούν οι εμπορίες να το αποφύγουν.
Οταν πας να αγορασεις πλυντηριο σου εδωσε κανεις την δυνατοτητα να πλυνεις τα ρουχα σου ή τα πιατα σου, να δεις αν τα πλενει καλα? Αντιστοιχα ολες σχεδον τις ηλεκτρικες συσκευες τις παιρνουμε χωρις να τις δοκιμασουμε . Το αμαξι για να το δοκιμασει ο καθε ενας , εχει μεγαλο κοστος συνολικα.Εκτος οτι αγοραζουν αμαξι συγκεκριμενα για test drive, 10€ βενζινη να καψει ο καθενας , στα 100 td που θα γινουν , πρεπει η αντιπροσωπεια να πληρωσει 1000€. Κι απο αυτους ενας θα αγορασει. Βρισκεις οτι ειναι υποχρεωμενη η αντιπροσωπεια να προσφερει αυτο το κοστος δωρεαν σε οποιον να ναι ?
Οσο το γιατι δεν βαζουν πολυ βενζινη , το κανουν για να μειωσουν το κοστος των td . Αν παρειχαν γεματο το ρεζερβουρ , οι πιο πολλοι υποψηφιοι πελατες θα εκαναν δοκιμη μακρας διαρκειας και θα εφταναν το ρεζερβουαρ στη μεση. Αν θελεις να κανεις μεγαλη δοκιμη , παρε βαλε μονος σου βενζινη, γιατι να πρεπει να στην παρεχουν κι αυτη? Το αμαξι εμπορευονται , οχι τα καυσιμα. Εμεις θελουμε και το αμαξι να μας δωσουν και να ειναι γεματο βενζινη , να μας το δωσουν και για οση ωρα θελουμε, και να μας κανουν και μια υποκλιση στο τελος μαζι με ενα μεγαλο ευχαριστω που καταδεχτηκαμε να δοκιμασουμε το αμαξι τους . -
@realzeus said in Toyota Yaris Cross:
Η Alfa Romeo μου είχε δώσει μια 147 120 ίππων για ένα Σ/Κ, με μόνη προϋπόθεση να την γυρίσω πίσω χωρίς χτύπημα και να έχει την ίδια βενζίνη περίπου στο ρεζερβουάρ. Το είχα ερωτευτεί εκείνο το αυτοκίνητο, παραλίγο να το αγοράσω, αλλά τότε ο μισθός του Υπίλαρχου δεν έφτανε, με τα έξοδα που είχα, οπότε πήρα το Focus που ήταν 5000 φτηνότερο.
Με την Ford διατηρώ ακόμα σχέσεις, οπότε παίρνω αυτοκίνητα για test drive. Μου δίνει ένα 20άρικο ο πωλητης και πάω και βάζω βενζίνη μόνος μου.Ωραίος! Γλύτωσες ενα 5χίλιαρο στην αρχή και άνετα άλλο ενα σε καύσιμα στην πορεία ...υποσυνείδητα είσαι της οικονομίας τελικά , πρόσεξε το γιατί σε βλέπω για ST να πας με υβριδικό st-line να γυρνάς!
-
Με την Ford διατηρώ ακόμα σχέσεις, οπότε παίρνω αυτοκίνητα για test drive. Μου δίνει ένα 20άρικο ο πωλητης και πάω και βάζω βενζίνη μόνος μου.Ωραίος! Γλύτωσες ενα 5χίλιαρο στην αρχή και άνετα άλλο ενα σε καύσιμα στην πορεία ...υποσυνείδητα είσαι της οικονομίας τελικά , πρόσεξε το γιατί σε βλέπω για ST να πας με υβριδικό st-line να γυρνάς!
Αφού το ξέρεις καλέ μου φίλε, απλώνουμε τα πόδια μας μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα μας. Δεν έχω αγάπη στην οικονομία, αλλά θα έλεγα ότι κάνω σπατάλη μέχρι εκεί που με παίρνει απλά.
-
έχετε πάρει χαμπάρι πόσο μικρό είναι το ντεπόζιτο βενζίνης στο υβριδικό μόλις 36 λίτρα
πρέπει να κάνεις slip stream στα ΚΤΕΛ για να βγάλεις άνετα το κλασικό Αθήνα-Θεσσαλονίκη
Εφόσον δεν θα είναι αμάξι αποκλειστικα για πόλη θα μπορούσε να έχει 50αριΣιγα το αδιανοητο. Ενα αυτοκινητο συμβατικης τεχνολογιας βενζινης βγαζει τα ιδια χλμ. Σου επιτρεπει την ιδια αυτονομια με μικροτερο δοχειο καυσιμου. Αυτο σου δειχνει την οικονομια που πετυχαινεις στο βενζιναδικο ενω παραλληλα ειναι εντος προδιαγραφων ως προς την αυτονομια.
Καλυτερα ντιζελ λεω ακομη. -
@cmax75 said in Toyota Yaris Cross:
Το έχουμε ξεχηλώσει το θέμα! Το απλό είναι: παίρνεις το αυτοκίνητο και εαν μείνεις (που δεν θα μείνεις γιατί έχει 50+ χλμ όταν βγάλει παύλες), τους παιρνεις τηλέφωνο τους ξεχέζεις και έρχονται να σε μαζέψουν.
Εσύ κάνε αυτό Φάνη.
Εγώ προτιμώ να μην το πάρω καν για να μη μείνω στο δρόμο.
Και η αυτονομία ήταν 9km. Ούτε 50+ ούτε παύλες.Aν το πηρες μονος σου εστω και για 2-3 ωρες επρεπε να πας σε ενα βενζιναδικο να βαλεις 5 ευρω βενζινη, να τα καψεις στην βολτα σου και να κανεις την δουλεια σου. Στην περιπτωση που ερχονταν ο πωλητης μαζι τοτε οντως καλα θα εκανες και θα γκρινιαζες αλλα αν εμενε θα το αφηνες και θα εφευγες.
Αυτο δεν ειναι θεμα για μενα, το προβλημα που εχω εγω ειναι στην απαλλαγη αν γινει κατι ατυχημα που πρεπει να πληρωσω 2500ε. Γιαυτο δεν κανω τετοια τεστ ντραιβ.
Απο την πωληση καινουριο ο εμπορος κανενα 1000 βγαζει τα αλλα χρηματα πανε στο κρατος και στην εισαγωγικη Τογιοτα Βελγιου, και τελος στο εργοστασιο. Οι αντιπροσωπειες τα περισσοτερα κερδη τα βγαζουν απο τα μεταχειρισμενα αμαξια (κανενα 3000) και τα σερβις/επισκευες. Αλλα πρεπει να πουλανε καινουρια ωστε να μπορεσουν αργοτερα να τους παρουν χρηματα σε σερβις και επισκευες και να τα ξαναπουλησουν σαν μεταχειρισμενα.
-
Με την Ford διατηρώ ακόμα σχέσεις, οπότε παίρνω αυτοκίνητα για test drive. Μου δίνει ένα 20άρικο ο πωλητης και πάω και βάζω βενζίνη μόνος μου.Επρεπε να βαλεις δοσεις. Εμεις με 50% προκαταβολη και ατοκες δοσεις την πηραμε. Οντως τιμονι, αναρτηση και φοβερος κινητηρας η 147 αλλα αλλαγη ιμαντα 700ε οποτε κλαις για τα σερβις περα απο το οτι το αμαξωμα σκορπαει. Το εχουμε 19.5 χρονια. Δεν προλαβαινουμε να πληρωνουμε.
-
@wantone said in Toyota Yaris Cross:
Με την Ford διατηρώ ακόμα σχέσεις, οπότε παίρνω αυτοκίνητα για test drive. Μου δίνει ένα 20άρικο ο πωλητης και πάω και βάζω βενζίνη μόνος μου.Επρεπε να βαλεις δοσεις. Εμεις με 50% προκαταβολη και ατοκες δοσεις την πηραμε. Οντως τιμονι, αναρτηση και φοβερος κινητηρας η 147 αλλα αλλαγη ιμαντα 700ε οποτε κλαις για τα σερβις περα απο το οτι το αμαξωμα σκορπαει. Το εχουμε 19.5 χρονια. Δεν προλαβαινουμε να πληρωνουμε.
Η αλήθεια είναι ότι με τα χιλιόμετρα που έκανα, οικονομοτεχνικά ήταν προτιμότερο το Ford. Πολύ ωραία η Alfa, αλλά τότε έκανα 50.000 χλμ τον χρόνο. Ακόμα και να ζοριζόμουν για να την αγοράσω, θα είχα πρόβλημα στην συντήρηση.
-
Οταν πας να αγορασεις πλυντηριο σου εδωσε κανεις την δυνατοτητα να πλυνεις τα ρουχα σου ή τα πιατα σου, να δεις αν τα πλενει καλα? Αντιστοιχα ολες σχεδον τις ηλεκτρικες συσκευες τις παιρνουμε χωρις να τις δοκιμασουμε . Το αμαξι για να το δοκιμασει ο καθε ενας , εχει μεγαλο κοστος συνολικα.Εκτος οτι αγοραζουν αμαξι συγκεκριμενα για test drive, 10€ βενζινη να καψει ο καθενας , στα 100 td που θα γινουν , πρεπει η αντιπροσωπεια να πληρωσει 1000€. Κι απο αυτους ενας θα αγορασει. Βρισκεις οτι ειναι υποχρεωμενη η αντιπροσωπεια να προσφερει αυτο το κοστος δωρεαν σε οποιον να ναι ?
Οσο το γιατι δεν βαζουν πολυ βενζινη , το κανουν για να μειωσουν το κοστος των td . Αν παρειχαν γεματο το ρεζερβουρ , οι πιο πολλοι υποψηφιοι πελατες θα εκαναν δοκιμη μακρας διαρκειας και θα εφταναν το ρεζερβουαρ στη μεση. Αν θελεις να κανεις μεγαλη δοκιμη , παρε βαλε μονος σου βενζινη, γιατι να πρεπει να στην παρεχουν κι αυτη? Το αμαξι εμπορευονται , οχι τα καυσιμα. Εμεις θελουμε και το αμαξι να μας δωσουν και να ειναι γεματο βενζινη , να μας το δωσουν και για οση ωρα θελουμε, και να μας κανουν και μια υποκλιση στο τελος μαζι με ενα μεγαλο ευχαριστω που καταδεχτηκαμε να δοκιμασουμε το αμαξι τους .Τα test drive αυτοκίνητα είναι για δοκιμές.
Αν υπήρχαν και δοκιμαστικά πλυντήρια σίγουρα κάποιοι πελάτες θα πήγαιναν να πλύνουν τα ρούχα τους δοκιμαστικά. Δεν υπάρχουν όμως γιατί είναι εκθέματα μέσα στα καταστήματα και όχι δοκιμαστικά προϊόντα.Υπάρχουν όμως σε αρκετές εμπορίες δοκιμαστικά αυτοκίνητα. Αυτά τα αυτοκίνητα δεν είναι τυχαία. Έχουν μπει σε κοστολόγια, σε προϋπολογισμούς και επιτελούν κάποιο σκοπό. Την δοκιμή.
Στην Ελλάδα όμως τα δοκιμαστικά αυτοκίνητα έχουν καταντήσει μεταφορικά μέσα για υπαλλήλους, για συγγενείς υπαλλήλων, για τεχνικούς των συνεργείων, για γκόμενες, για γνωστούς κλπ...Αν μία εμπορία έχει κοστολογήσει ότι κάθε μήνα θα βάζει 100euro βενζίνη σε ένα αυτοκίνητο δοκιμής και η βενζίνη καταναλώνεται για οτιδήποτε άλλο, εκτός από δοκιμές πελατών τότε θεωρώ ότι είναι ξεφτίλα να ζητάνε από τους πελάτες να βάλουν καύσιμα στα αυτοκίνητα δοκιμής.
Να το ξαναπώ. Πήγα στον Σφακιανάκη στο Κηφισό για δοκιμή Fiat Tipo. Έφθασα στις 4 το απόγευμα και το αυτοκίνητο δοκιμής το είχε γκαβατζώσει υπάλληλος για να πάει σπίτι του. Κάθε μέρα ο τύπος Κηφισό/Ελευσίνα πήγαινε/έλα
Ξέρεις τι test drive έκανα; Μπήκα για λίγο στη θέση του συνοδηγού, μου έδειξε το αυτοκίνητο εσωτερικά, βγήκα έξω και έφυγε να πάει σπίτι του.Μου είπε να πάω την επόμενη μέρα το πρωί να το κάνω test drive. Θα έπρεπε να του βάλω πετρέλαιο;
Το ίδιο έχω πάθει και στην Peugeot. Γκαβατζωμένο το test drive από το γιο του ιδιοκτήτη της εμπορίας. Βολτούλες και πέρα/δώθε, καθόμουν και περίμενα να έρθει στην εμπορία.. Ήρθε με την γκόμενα στην έκθεση και περίμενε από μένα να του βάλω βενζίνη.
Σόρυ, αλλά όχι να τους πληρώνω και τις βενζίνες, τα πετρέλαια και τις γκόμενες.
Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις εμποριών που έχουν άλλες πολιτικές.
Για να μην παρεξηγηθώ. Ως test drive θεωρώ μία οδήγηση το πολύ 20 με 25 λεπτά σε δρόμους περιμετρικά της έκθεσης. Εμένα μου αρκεί ένα τέτοιο test drive για να βγάλω συμπεράσματα. -
@spi_duster said in Toyota Yaris Cross:
Εφόσον δεν θα είναι αμάξι αποκλειστικα για πόλη θα μπορούσε να έχει 50αριΣιγα το αδιανοητο. Ενα αυτοκινητο συμβατικης τεχνολογιας βενζινης βγαζει τα ιδια χλμ. Σου επιτρεπει την ιδια αυτονομια με μικροτερο δοχειο καυσιμου. Αυτο σου δειχνει την οικονομια που πετυχαινεις στο βενζιναδικο ενω παραλληλα ειναι εντος προδιαγραφων ως προς την αυτονομια.
Καλυτερα ντιζελ λεω ακομη.Όσο περισσότερη αυτονομία τόσο καλύτερο.
Είναι αδιανόητο πχ αμάξι της κατηγορίας Χ1 στην υβριδική έκδοση να έχει 36 λίτρα ρεζερβουάρ οση δηλ και το γιαρις μου, ενώ ακόμα και τα 51 που έχει η δικιά μου έκδοση τα θεωρώ λίγα γιατί μου βγάζουν μόνο 600-70 χλμ (ανάλογα με τη χρήση) αυτονομίας. Αλλά δυστυχώς πρέπει να κανεις custom παραγγελία για να βαλεις το 60αρι.
Εγώ ιδανικά θα ήθελα να βλέπω αυτονομία 1000 όπως έβλεπα με το diesel χωρίς τη βρωμια του πετρελαίου.Αλλά πρέπει να βάλουμε στο μυαλό του κόσμου ότι τα 400-500 χλμ είναι τέλεια ενόψει της απάτης των ηλεκτρικών.
Και λέω απάτης γιατί αμάξι που μπορεί να με αφήσει οπουδήποτε και το οδηγώ με άγχος αν θα με φτάσει δεν εξυπηρετεί το σκοπό του.
Αλλά το έχουν πουλήσει τόσο καλά το παραμύθι με τα ηλεκτρικα, το περιβάλλον, τη φύση κλπ που μέχρι και ο σχεδόν 80χρονος πατέρας μου με συμβούλευε τις προαλλες να πάρω επόμενο αμάξι (έχει μείνει στο ραβ βέβαια αυτός ακόμα) ηλεκτρικό.
Προσωπικά ηλεκτρικό ποτε.
Και γενικά όλη αυτή την πολιτική ορθότητα με την οικολογία, το sustainability και τις πιπες τα θεωρώ τεράστιες άπατες. -
Για πλυντήρια και ψυγεία δεν ξέρω, αλλά σε μαγαζιά με ηλεκτρονικά πάντα θυμάμαι να υπάρχουν κινητά και laptops ανοικτά για να παίξεις μαζί τους για λίγο. Ευτυχώς που δεν με έχουν δει να τα δοκιμάζω γιατί μπορεί να μου ζητάγαν και 0,1€ για το ρεύμα που καίνε...
και επειδή είναι αλήθεια ότι όντως σε πολλά προιόντα δεν μπορείς να τα δοκιμάσεις κτλ πριν τα αγοράσεις, στην μπολιτισμένη Ευρώπη ακριβώς για αυτό τον λόγο, έχεις το δικαίωμα να το επιστρέψεις πίσω μέσα σε 14 μέρες και να πάρεις τα λεφτά σου πίσω.
-
Είναι αδιανόητο πχ αμάξι της κατηγορίας Χ1 στην υβριδική έκδοση να έχει 36 λίτρα ρεζερβουάρ οση δηλ και το γιαρις μου, ενώ ακόμα και τα 51 που έχει η δικιά μου έκδοση τα θεωρώ λίγα γιατί μου βγάζουν μόνο 600-70 χλμ (ανάλογα με τη χρήση) αυτονομίας. Αλλά δυστυχώς πρέπει να κανεις custom παραγγελία για να βαλεις το 60αρι.
Εγώ ιδανικά θα ήθελα να βλέπω αυτονομία 1000 όπως έβλεπα με το diesel χωρίς τη βρωμια του πετρελαίου.Αλλά πρέπει να βάλουμε στο μυαλό του κόσμου ότι τα 400-500 χλμ είναι τέλεια ενόψει της απάτης των ηλεκτρικών.
Και λέω απάτης γιατί αμάξι που μπορεί να με αφήσει οπουδήποτε και το οδηγώ με άγχος αν θα με φτάσει δεν εξυπηρετεί το σκοπό του.
Αλλά το έχουν πουλήσει τόσο καλά το παραμύθι με τα ηλεκτρικα, το περιβάλλον, τη φύση κλπ που μέχρι και ο σχεδόν 80χρονος πατέρας μου με συμβούλευε τις προαλλες να πάρω επόμενο αμάξι (έχει μείνει στο ραβ βέβαια αυτός ακόμα) ηλεκτρικό.
Και γενικά όλη αυτή την πολιτική ορθότητα με την οικολογία, το sustainability και τις πιπες τα θεωρώ τεράστιες άπατες.To μικρο ρεζερβουαρ ειναι για να μειωθει το βαρος που παιζει τεραστιο ρολο στα τεστ για τα καυσαερια. ΤΟ οτι σου δινει την επιλογη να παραγγειλεις σε μερικα αμαξια το μεγαλυτερο ειναι ακριβως λογο των περιορισμων των κανονισμων εχουν βρει αυτον τον τροπο.
-
Θυμάται κανείς τα 2-ημέρα test drive που έδινε κάποια σεζόν η Opel... Αχ τι ταξίδια είχα κάνει. Μόνο βενζίνη έβαζες φυσικά.
Σε άλλα νέα, πλέον κυκλοφορούν αρκετά cross στο δρόμο. Χρυσό και άσπρο βλέπω κυρίως. Έχω την εντύπωση ότι θα γεμίσουμε τον επόμενο χρόνο. -
@wantone said in Toyota Yaris Cross:
Και γενικά όλη αυτή την πολιτική ορθότητα με την οικολογία, το sustainability και τις πιπες τα θεωρώ τεράστιες άπατες.To μικρο ρεζερβουαρ ειναι για να μειωθει το βαρος που παιζει τεραστιο ρολο στα τεστ για τα καυσαερια. ΤΟ οτι σου δινει την επιλογη να παραγγειλεις σε μερικα αμαξια το μεγαλυτερο ειναι ακριβως λογο των περιορισμων των κανονισμων εχουν βρει αυτον τον τροπο.
Ακριβώς, το έγραψα και πριν. Πρώτη νομίζω ήταν η Mercedes, που έβαλε έξτρα το μεγάλο ρεζερβουάρ.
-
@nascar1 said in Toyota Yaris Cross:
@brokesmack said in Toyota Yaris Cross:
Σημερα το έκανα και εγώ test drive. Μου αφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Πολύ καλη-αρχοντική θα έλεγα θέση οδήγησης, μέτρια πληροφόρηση τιμονιού αλλά αρκετά ακριβές σύστημα διεύθυνσης. Δεν άκουσα ιδιαίτερους θορύβους απο τον 3κυλινδρο βενζινοκινητήρα, όπως είχα διαβάσει απο πολλούς. Σίγουρα δεν ειναι αθόρυβο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν το λες ιδιαίτερα θορυβώδες. Όσον αφορά τους χρόνους παράδοσης, απο οτι μου είπαν τα παιδιά στην αντιπροσωπεία όχι μόνο δεν έχουν βελτιωθεί αλλα αντιθέτως φτάνουν πλέον τους 15 μήνες!
15 μήνες;;; Εντάξει έχει αρχίσει να καταντά γελοία η κατάσταση. Άκου 15 μήνες. Σε 15 μήνες μπορούν να έχουν αλλάξει 100 παράμετροι. Ούτε μπορείς να κάνεις προγραμματισμό υπό αυτές τις συνθήκες..
χαιρετώ την παρέα,
την Παρασκευή πέρασα από ΠΟΛΙΣ στην Θέρμη Θεσσαλονίκης, να ρωτήσω πως πάει με την παράδοση που περιμένω για 14/4/22, ( σημειώνω ότι ήταν να παραλάβω και καλά 11/2/22 με παραγγελία από 30/9/22 αλλά επιλογή και διαθεσιμότητα από δική τους προ παραγγελία ), και μου είπε ο πωλητής ότι το αμάξι κατασκευάστηκε και είναι σε διαδικασία να έρθει, ότι και αν σημαίνει αυτό. Από την μια χάρηκα ότι δεν θα έχω άλλη καθυστέρηση και από την άλλη απόρησα με το πόσο χρόνο θέλει από Γαλλία να έρθει, βέβαια δεν θα έρθει μόνο αυτό που θα πάρω εγώ αλλά και πάλι 2 μήνες ;;;
ζήτησα το VIN number αλλά μου είτε δεν το έχει στο σύστημα.
αυτά προς ενημέρωση της παρέας. -
@jimcts said in Toyota Yaris Cross:
και μου είπε ο πωλητής ότι το αμάξι κατασκευάστηκε και είναι σε διαδικασία να έρθει, ότι και αν σημαίνει αυτό. Από την μια χάρηκα ότι δεν θα έχω άλλη καθυστέρηση και από την άλλη απόρησα με το πόσο χρόνο θέλει από Γαλλία να έρθει, βέβαια δεν θα έρθει μόνο αυτό που θα πάρω εγώ αλλά και πάλι 2 μήνες ;;;
Σε 10-15 μέρες θα είναι εδώ το πολύ. Εαν πιέσεις θα παραλάβεις τέλος μήνα!! Καλοτάξιδο να είναι.
-
@jimcts said in Toyota Yaris Cross:
και μου είπε ο πωλητής ότι το αμάξι κατασκευάστηκε και είναι σε διαδικασία να έρθει, ότι και αν σημαίνει αυτό. Από την μια χάρηκα ότι δεν θα έχω άλλη καθυστέρηση και από την άλλη απόρησα με το πόσο χρόνο θέλει από Γαλλία να έρθει, βέβαια δεν θα έρθει μόνο αυτό που θα πάρω εγώ αλλά και πάλι 2 μήνες ;;;
Σε 10-15 μέρες θα είναι εδώ το πολύ. Εαν πιέσεις θα παραλάβεις τέλος μήνα!! Καλοτάξιδο να είναι.
Τι να πιέσει;! Αν έχει δρομολογηθεί ταξίδι με νταλίκα/πλοίο πώς θα πιέσει;!
Άντε να έχουν βάλει και 1-2 εβδομάδες παραπάνω.για σιγουριά, αλλά όχι 2 μήνες διαφορά (13/02 με 14/04 είναι μεγάλη διαφορά).
Εκτός αν έχεις ακούσει κάτι και το λες με τόση σιγουριά!
Toyota Yaris Cross