-
Διζωνικό έχει το προηγούμενο υβριδικό μας γιαρις.
Βλακεία που δεν υπάρχει από την πρώτη έκδοση. Ψυχολογικό κυριως αλλά όταν κρυώνει η μόνιμη γκρίνια δίπλα απλα ρυθμίζει το δικό της παραπάνω και ησυχάζεις.
Στις ελληνικές αναγκες θα έπρεπε όλα τα αμάξια να έχουν κεντρικό αεραγωγό και για τους πίσω.
Ο ηλεκτροχρωματικος αναγκαίος όταν οδηγείς νύχτα εθνική και δη πηγαινοντας ή γυρνώντας από τριήμερο που είναι γεμάτοι οι δρόμοι.
Οι αναδιπλουμενοι καθρεπτες είναι must για εμένα και λόγος να πάω στην adventure.
Ειδικά σε αστικά περιβάλλοντα.
Το μέγεθος οθόνης είναι κρίσιμο αλλά οτιδήποτε πάνω από 8 είναι οκ. Βλέπω ότι στην πορεία αλλάζει η συνδεσιμότητα σε ασύρματη. Ασύρματη για εμένα οπωσδήποτε. Το κινητό παρατημένο στην τσάντα ακόμα και στο πορτμπαγκάζ και οι χάρτες και η μουσική διαθέσιμοι κανονικά.
Τωρα για καθίσματα, φώτα κλπ η μόνη προσθήκη που δικαιολογώ είναι οι καλες λαμπες led. Αν έχει καλους προτζεκτορες το αμάξι βαζεις ότι θες. Αρκεί να πας σε σωστό μάστορα όχι σε σουπερμάρκετ. Να κανεις και σωστή ρύθμιση.
Τα θερμαινόμενα και η ασύρματη φόρτιση πιθανότατα αχρείαστα τα μεν πρώτα για Ελλάδα το δε δεύτερο επειδή όλες αυτές οι φορτίσεις απλά διαλύουν τη μπαταρία των κινητών.Με βάση τα θέλω μου η adventure είναι η ιδανική πλην της 18αρας. Και έξοδο, και πρόβλημα και αυξημένοι ρύποι αχρείαστα. Και επειδή έχω καεί για 2 γραμμάτια μένοντας εκτός δακτυλίου επειδή έχω 18αρες σε σχέση με το ίδιο αμάξι και 17αρες θεωρώ ξανά μαλακια της εδώ Τογιότα που φέρνει έτσι τα αμάξια και δεν μιλάω για το κόστος.
Με κάτι τέτοια λες καλά κάνουν και έχουν διαφορα πακέτα οι Γερμανοί και το φτιάχνεις όπως θες. -
@dublin said in Toyota Yaris Cross:
Το 40/20/40 θα το ήθελα στο αυτοκίνητό μου, και θεωρώ λάθος που δεν παρέχεται στην Style, έχει και άλλα οφέλη.
Ποια οφέλη βλέπεις Δουβλίνε; Μπορείς να γράψεις κάτι περισσότερο;
-
Από αυτά που συζητάτε, δύο θεωρώ βασικά πλέον: α) Φώτα/προβολείς Led και β) ηλ.αναδιπ.καθρέπτες. (σκεφτείται την περίπτωαη εν κινήσει να πρέπει να κλείσεις του συνοδηγού γιατί περνάς από στενό δρόμο,διπλοπαρκαρισμένων κ.ά)
Ίσως και κατά περίπτωση, ο ηλεκτροχρωμικός καθρέπτης.
Πίσω αεραγωγοί μέχρι σουπερμίνι ή μικρά b-suv,δε νομίζω πως χρειάζονται.Αντίθετα, μία θυρα usb πίσω -ιδίως όσοι μεταφέρουν πίσω επιβάτες συχνά-,χρήσιμη. -
Και το 40-20-40 είναι σημαντικό.
Αφενος έχει το υποβραχιόνιο για τους πίσω εκεί και αφετέρου σε καθημερινή χρήση μπορείς να μεταφέρεις κάποιο χαλι ή σκουπόξυλο κλπ.
Δεν είναι αναγκαστικά για σκι -
Όλα καλά και χρήσιμα είναι αυτά στον εξοπλισμό.
Το ερώτημα είναι αν ο μεσος αγοραστής, με μέσο μισθό/εισόδημα, θα δώσει 3 χιλιάρικα παραπάνω ή θα απορρίψει το αυτοκίνητο επειδή λείπει ο ηλεκτροχρωματικος, δεν διπλώνουν οι καθρέφτες ή αντί για LED έχει απλούς προτζεκτορ...
Ή θα το φτάσει από 20500€ στα 26000€ για να μη στερηθεί τίποτα...Ο άνθρωπος που αγοράζει λίζινγκ ή αλλάζει αμάξι όσο περίπου συχνά και λαπτοπ/κινητό, είναι άλλη περίπτωση (κατά τη γνώμη μου όχι τόσο σχετική για οχήματα κοντά στις 20 χιλιάδες).
-
Διαβάζεται και αλλιώς αυτό Πηλιε.
Ένας που ζορίζεται και αλλάζει αμάξι κάθε 10 χρονια γιατί να μην δώσει τώρα κάτι παραπάνω (που σε ετήσια αναλογία είναι μικρή η διαφορα) να πάρει κάτι πληρέστερο;
Αντίθετα ένας που θα έπαιρνε με leasing σκοτίστηκε για ένα κομμάτι εξοπλισμού τώρα. Σε 4 χρονια το επόμενο θα το έχει.Σε κάθε περίπτωση πάντως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε όλοι την ηλιθιότητα των ανθρώπων στην Τογιότα Ελλάς που φέρνουν αστεία επίπεδα εξοπλισμού και κολλάνε σε ζάντες και λοιπές άχρηστες αηδίες αντί να δίνουν ουσία στον κόσμο.
Μα 18αρες το b-suv; Αυτοκίνητο πόλης χωρίς αναδιπλούμενους όταν το έχουν στάνταρ πολλοί ανταγωνιστές; -
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Μα 18αρες το b-suv; Αυτοκίνητο πόλης χωρίς αναδιπλούμενους όταν το έχουν στάνταρ πολλοί ανταγωνιστές;
καλά κάνουν και λίγα κάνουν μάλιστα. Αφού πουλάνε τρελά έτσι και αλλιώς στα @@ τους. Αν δεν πούλαγαν να το σκευτόντουσταν, τώρα για πιο λόγο?
εδω 1 χρόνο και αναμονή έχει και το παραγγέλνουν!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και είναι και πολλοί μάλιστα!!!!!!!! σε εμένα αν έλεγες να το παραγγείλω να έρθει σε ενα χρόνο σαν να μου λες ανεκδοτο θα μου φαινόταν και όμως πουλάει. ε συγνώμη εγώ θα έκοβα και άλλα και θα ανέβαζα και τιμές. εντάξει και οι άλλοι έχουν καθυστερήσεις και μεγάλες μάλιστα οκ. Αλλά ένα χρόνο και βάλε και πουλάει???? βρε λίγα κάνουν
-
Κοίτα, στα 20,21, άντε 23 χιλιάρικα, είναι πάρα πολύ καλή επιλογή, κι ας λείπουν αυτά τα χρήσιμα που είπαμε.
Αλλά από κει και πάνω, όχι και Yaris στα λεφτά που μπορείς να πάρεις ένα υπερπλήρες αυτόματο τετρακίνητο Vitara ας πούμε, ή αλλες πολυτελείς προτάσεις.
Ο λόγος να δει κάποιος ΤΟΥΟΤΑ υβριδικο είναι η οικονομία σε συνδυασμό με την ευκολία του αυτόματου, με συμβιβασμό στις επιδόσεις. Η λέξη οικονομία εξαϋλώνεται μετά τις 22Κ ευρώ. -
@cirus said in Toyota Yaris Cross:
Μα 18αρες το b-suv; Αυτοκίνητο πόλης χωρίς αναδιπλούμενους όταν το έχουν στάνταρ πολλοί ανταγωνιστές;
καλά κάνουν και λίγα κάνουν μάλιστα. Αφού πουλάνε τρελά έτσι και αλλιώς στα @@ τους. Αν δεν πούλαγαν να το σκευτόντουσταν, τώρα για πιο λόγο?
εδω 1 χρόνο και αναμονή έχει και το παραγγέλνουν!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και είναι και πολλοί μάλιστα!!!!!!!! σε εμένα αν έλεγες να το παραγγείλω να έρθει σε ενα χρόνο σαν να μου λες ανεκδοτο θα μου φαινόταν και όμως πουλάει. ε συγνώμη εγώ θα έκοβα και άλλα και θα ανέβαζα και τιμές. εντάξει και οι άλλοι έχουν καθυστερήσεις και μεγάλες μάλιστα οκ. Αλλά ένα χρόνο και βάλε και πουλάει???? βρε λίγα κάνουν
Παντού μεγαλες αναμονές έχουν. Δυστυχώς δεν αφορά μόνο την Τογιότα. Γιατί το swift πχ αξίζει να περιμένεις 10 μήνες ;
Απλά θεωρώ τελείως λάθος να προστίθενται στοιχεία εξοπλισμού άχρηστα και να παραλείπονται χρήσιμα που δεν αυξάνουν και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. -
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Κοίτα, στα 20,21, άντε 23 χιλιάρικα, είναι πάρα πολύ καλή επιλογή, κι ας λείπουν αυτά τα χρήσιμα που είπαμε.
Αλλά από κει και πάνω, όχι και Yaris στα λεφτά που μπορείς να πάρεις ένα υπερπλήρες αυτόματο τετρακίνητο Vitara ας πούμε, ή αλλες πολυτελείς προτάσεις.
Ο λόγος να δει κάποιος ΤΟΥΟΤΑ υβριδικο είναι η οικονομία σε συνδυασμό με την ευκολία του αυτόματου, με συμβιβασμό στις επιδόσεις. Η λέξη οικονομία εξαϋλώνεται μετά τις 22Κ ευρώ.Όλα σχετικά είναι. Καταρχήν έχουν ανεβεί οι τιμές. Τα 26 σήμερα είναι τα παλιά 22.
Εδώ έχει εισαγωγική τιμή 21 σχεδόν όταν το γιαρις ξεκινούσε από 15.
Αλλά μετά είναι και τι αγοράζεις.
Όταν δεν υπάρχει άλλο κατηγορίας b με αυτά τα χαρακτηριστικά δεν έχεις επιλογές.
Ή θα πας σε μεγαλύτερο σκαρί που για εμένα πχ είναι απαγορευτικό (και βασικά πολλές μαούνες κυκλοφορούν με την παγκόσμια τάση να μεγαλώνουμε ολοένα τα αμάξι) ή θα τα σκάσεις.
Άλλωστε με 26 τι άλλες υβριδικές επιλογές με αυτόματο έχεις στην κατηγορία αυτη; -
Άλλωστε με 26 τι άλλες υβριδικές επιλογές με αυτόματο έχεις στην κατηγορία αυτη;
Η υβριδικότητα δεν είναι το παν, ούτε η μοναδική επιλογή.
Τα υβριδικά της ΤΟΥΟΤΑ έχουν ανταλλάξει τις επιδόσεις εκτός πόλης, με την οικονομία εντός και την άνεση του αυτόματου.Μέχρι τα 26Κ μπορείς να αγοράσεις και άλλα αυτόματα αυτοκίνητα, με οδηγικά χαρακτηριστικά καλύτερα απ' το Cross.
(που είναι ο #monoVitara να μας τα πει ?)
Δεν έχει νόημα να προπληρώσεις την οικονομία που θα κάνεις στη συνέχεια, γλιτώνοντας 300-500€ τον χρόνο.
Αν μάλιστα πας σε αυτόματο ντίζελ, έχεις την ίδια (αν όχι καλύτερη) οικονομία με καλύτερες επιδόσεις και καλύτερο εξοπλισμό ή πολυτέλεια εσωτερικού.Κι εγώ δελεάζομαι απ το Cross, αλλά οικονομτεχνικά έχει νόημα μόνο στις φθηνές εκδόσεις πιστεύω.
-
Μια χαρά επιδόσεις έχουν. Το δίλιτρο ατμοσφαιρικό hybrid συγκρίνεται με το τούρμπο 1.5 βενζίνης.
Το 1.5 hybrid με 1.0 turbo βενζίνης
Παρομοιες επιδόσεις έχουν.
Απλά σε εμάς εδώ υπάρχει θέμα με τα κ.εκ.Εσύ γιατί να αλλάξεις;
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Μια χαρά επιδόσεις έχουν. Το δίλιτρο ατμοσφαιρικό hybrid συγκρίνεται με το τούρμπο 1.5 βενζίνης.
Το 1.5 hybrid με 1.0 turbo βενζίνης
Παρομοιες επιδόσεις έχουν.
Απλά σε εμάς εδώ υπάρχει θέμα με τα κ.εκΚι εγώ είμαι απλά κοντός για τα κιλά μου...
Την καλημέρα μου! -
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει την φιλοσοφία πίσω από το downside των κινητήρων turbo και τι προσπάθησαν να υποκαταστήσουν. (Τα κ.εκ)
Όλα σχετικά είναι. Η σωστή σύγκριση δεν είναι αριθμοί υπερ ατού είναι παρόμοια χαρακτηριστικά λειτουργίας.
Στην ελληνική αγορά όμως με τις στρεβλώσεις της δεν μπορείς να συγκρίνεις οικονομοτεχνικα ένα 1.5 turbo με ένα δίλιτρο hybrid.
-
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει την φιλοσοφία πίσω από το downside των κινητήρων turbo και τι προσπάθησαν να αντικαταστήσουν. (Τα κ.εκ)
Όλα σχετικά είναι. Η σωστή σύγκριση δεν είναι αριθμοί υπερ ατού είναι παρόμοια χαρακτηριστικά λειτουργίας.
Ρε συ Λαπ, γιατί σχολιάζεις για να σχολιάσεις;
Ακριβώς επειδή δεν παίζουμε Υπερατού, αλλά μιλάμε για συγκεκριμένο αληθινό πρόσωπο που θα δώσει αληθινά λεφτά να αγοράσει συγκεκριμένο όχημα σε συγκεκριμένη τιμή, ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ Η "ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΚΥΒΙΚΩΝ" ΕΝΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ;Εκτός αν υπάρχει δίλιτρο Yaris Cross σε καλή τιμή...?
Γράφεις δηλαδή για ένα όχημα που δεν υπάρχει; -
Απηντησα στην γενικη άποψη που έγραψες πιο πάνω πως "τα υβριδικά ης toyota ανταλαξαν τις επιδόσεις με την οικονομία"
Και είπα πως χοντρικά υπάρχουν υβριδικά για κάθε επίπεδο επιδόσεων που επιθυμείς ως αγοραστής. Απλά αν θες επιδόσεις ενός 1.5 turbo πας σε δίλιτρο toyota hybrid διότι η φιλοσοφία των powertrains τους ειναι διαφορειτκη από το σύνηθες.Εσύ απηντησες ειρωνικά, ως συνήθως, και τώρα ψάχνεις να βρεις με ποια λογικη μπαίνω στον κόπο να απαντώ.
Ωραίος!
-
Απηντησα στην γενικη άποψη που έγραψες πιο πάνω πως "τα υβριδικά ανταλαξαν τις επιδόσεις με την οικονομία"
Και είπα πως χοντρικά υπάρχουν υβριδικά για κάθε επίπεδο επιδόσεων που επιθυμείς ως αγοραστής. Απλά αν θες επιδόσεις πας σε δίλιτρο διότι η φιλοσοφία των powertrains τους ειναι διαφορειτκη από το σύνηθες.Εσύ απηντησες ειρωνικά, ως συνήθως, και τώρα ψάχνεις να βρεις με ποια λογικη μπαίνω στον κόπο να απαντώ.
Ωραίος!
Λαπ, δεν σου έγραψα με κακή πρόθεση.
Γενικολογώντας ισχύει αυτό που έγραψες, αλλά δεν έχει νόημα στη συζήτηση αν αξίζει να αγοραστεί το Yaris Cross σε τιμές των 26 χιλιάδων ευρώ...
Σε κάθε νήμα και παράγραφο, καλό είναι να μένουμε εντός κλίματος.
Κι επειδή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ απ' όσο ξέρω δίλιτρο Yaris Cross, νομίζω καταλαβαίνεις...
Εγώ βάζω τιμές αυτομάτων σουβοειδών σε σύγκριση μεταξύ τους, να βρω το εύρος τιμής στο οποίο το ένα είναι καλύτερη αγορά από το άλλο. -
Δεν μπορώ είμαι μποτάκι. Πρέπει να ξεκαθαρίσεις ποτέ μιλάς γενικά και πότε ειδικά.
Τεσπά.Εσύ γιατί να αλλάξεις;
-
Σε υβριδικό που είναι το πιο ασφαλες από τα καθαρα και κάνει πραγματική οικονομία μονο κάτι mild hybrid παιρνεις στα ίδια λεφτά.
Εδώ καθάρισαν αμάξια 2ετιας από το δακτύλιο και δεν θα πάω safe ?
Καλες προτάσεις τα πετρέλαια και τα τουρμπακια για ταξιδιάρικη χρήση αλλά τα έχω ζησει όλα. Έχω αλλάξει 10 αυτοκίνητα τα τελευταία 15 χρονια και τα ξέρω από την καλη και την ανάποδη.
Τα πετρέλαια μυρίζουν και για μέσα στην πόλη δεν.
Αλλωστε και τα υβριδικά μια χαρά ταξίδι κάνουν. Αν πατας το γκάζι συνέχεια ή ξεσκίζεσαι στα στροφιλίκια υπάρχουν πιο απολαυστικά οχήματα αλλά πας παντού και οικονομικά με τα υβρίδια. Και χωρίς κάτι σπουδαίο παραπάνω σε κατανάλωση.
Τα έχω δοκιμάσει όλα.
Μόνο το κόστος καυσίμου στρεβλώνει οικονομικά την εικόνα καθως η ροπή του τούρμπο στο μικρό εύρος στροφών που τη δίνει στα πετρέλαια. -
Δεν μπορώ είμαι μποτάκι. Πρέπει να ξεκαθαρίσεις ποτέ μιλάς γενικά και πότε ειδικά.
Τεσπά.Εσύ γιατί να αλλάξεις;
Όντως δεν υπάρχει λόγος να αλλάξω.
Το είχα ξαναγράψει όταν είχε ανακοινωθεί το μοντέλο, πως μόνο αυτό θα με δελέαζε. Κι αν αγόραζα σήμερα, μάλλον θα έπαιρνα αυτό στην βασική έκδοση.Υπάρχει μόνο ένα πλεονέκτημα των υβριδικών της ΤΟΥΟΤΑ σε σχέση με αυτόματο ντίζελ. Εδώ που ζω εγώ, 4-5 χιλιόμετρα είναι όλο κι όλο το μήκος της πόλης απ' τη μια άκρη στην άλλη. Πλήρη θερμοκρασία λειτουργίας το ντίζελ πιάνει μόνο αν διανύσω και τα 4-5 αυτά χιλιόμετρα.
Αν κατέβω με το αμάξι στο κέντρο του Βόλου αντί να περπατήσω, ο δείκτης θερμοκρασίας "κρύος" θα πάει, κρύος θα γυρίσει... ενώ το Cross είναι στο στοιχείο του σε τέτοιες διαδρομές. Το πιθανότερο είναι, εκτός απ' το "πρωϊνό ζέσταμα" που κάνουν στην πρώτη εκκίνηση τα ΤΟΥΟΤΑ, να κινηθώ αμιγώς ηλεκτρικά για πάνω απ' το μισό πήγαινε-έλα των 2-3 χιλιομέτρων που σημαίνει το "κατεβαίνω κέντρο" σε επαρχιακή πόλη...
Βέβαια το παρκάρισμα είναι άλλη υπόθεση, οπότε ποδαράκια ή πολύ σπάνια λεωφορείο ή στην εσχάτη ταξάκι 3-4 φορές το χρόνο (δεν έχω μηχανάκι ή ποδήλατο πλέον) για κέντρο.
Παίρνω και το ντιζελάκι μου κάποιες φορές, καθώς συχνά θα γίνει κάποια πηλιορείτικη βόλτα, ή καμπίσια στα πέριξ ή πιο μακρινό ταξίδι, ώστε να μην ανησυχώ για DPF.Αυτό είναι και το μοναδικό "Ατού" και δέλεαρ σε σχέση με ένα αυτόματο ντίζελ. Που θα κάψει τα ίδια λίτρα με 20-30% φθηνότερο καύσιμο, θα έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις στο δρόμο και ακόμη περισσότερη δύναμη στα δύσκολα, για όσους τη χρειάζονται. Και μάλλον θα χει και καλύτερο εξοπλισμό και πολυτέλεια, όταν ανέβει η τιμή.
Toyota Yaris Cross