Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Αγορά αυτοματου
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. Αγορά αυτοματου
    • 1 / 1
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    7
    13
    25
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • A
      alou last edited by

Καλώς σας βρήκα. Γράφτηκα εδώ νοιώθοντας απελπισία ψάχνοντας αυτόματο αυτοκίνητο. Διαθέτω 5-6000  απο το 2008 και μετά θεωρώ. Οποιος ξέρει και θέλει ας μου πει μια γνώμη. Είδα εχτές Yaris 2008 αυτόματο σειριακό κιβώτιο mmt. Το αμάξι ήταν αγρατσουνιστο με όλα τά service στην αντιπροσωπεία. Μύριζε καινούργιο. Μας είπε βάζω τόν άντρα μου να βγάλει τά παπούτσια του για να μπει. Το αποκαλούσε το αυτοκινητάκι μου. Όλα τέλεια αλλά..... Το mmt λενε ότι είναι το χειρότερο κιβώτιο Στην ανηφόρα δεν κρατάει το αμάξι, ότι τρώει δίσκο ότι κλωτσαει στις αλλαγές. Το αμάξι θα είναι δεύτερο. Θα πηγαίνει από το Α σημείο στο Β. Το πολύ μία στο τόσο 120 χιλιόμετρα στο χωριό.  Δεν θέλω να τρέχω δεν έχω απαιτήσεις πολλές απλά να μην χαλάει όπως ένα aygo πού μου είπαν ότι κάθε 6 μήνες αλλάζει δίσκο. Αυτή που το έχει βάζει νεκρά στο φανάρι και δεν έχει πρόβλημα. Να ψάξω cvt? Δεν ξέρω και πολλά και θέλω από ιδιώτη. Micra?  Splash που μου αρέσει δεν βρίσκω. Να ψάξω μόνο αυτοματο και να μειώσω τα σειριακά? Αλλά αυτό το Yaris το έχει σαν καινούργιο. Βοήθεια κανείς? Ευχαριστώ αν απαντήσει κάποιος.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • A
        alou last edited by

Καλώς σας βρήκα. Γράφτηκα εδώ νοιώθοντας απελπισία ψάχνοντας αυτόματο αυτοκίνητο. Διαθέτω 5-6000  απο το 2008 και μετά θεωρώ. Οποιος ξέρει και θέλει ας μου πει μια γνώμη. Είδα εχτές Yaris 2008 αυτόματο σειριακό κιβώτιο mmt. Το αμάξι ήταν αγρατσουνιστο με όλα τά service στην αντιπροσωπεία. Μύριζε καινούργιο. Μας είπε βάζω τόν άντρα μου να βγάλει τά παπούτσια του για να μπει. Το αποκαλούσε το αυτοκινητάκι μου. Όλα τέλεια αλλά..... Το mmt λενε ότι είναι το χειρότερο κιβώτιο Στην ανηφόρα δεν κρατάει το αμάξι, ότι τρώει δίσκο ότι κλωτσαει στις αλλαγές. Το αμάξι θα είναι δεύτερο. Θα πηγαίνει από το Α σημείο στο Β. Το πολύ μία στο τόσο 120 χιλιόμετρα στο χωριό.  Δεν θέλω να τρέχω δεν έχω απαιτήσεις πολλές απλά να μην χαλάει όπως ένα aygo πού μου είπαν ότι κάθε 6 μήνες αλλάζει δίσκο. Αυτή που το έχει βάζει νεκρά στο φανάρι και δεν έχει πρόβλημα. Να ψάξω cvt? Δεν ξέρω και πολλά και θέλω από ιδιώτη. Micra?  Splash που μου αρέσει δεν βρίσκω. Να ψάξω μόνο αυτοματο και να μειώσω τα σειριακά? Αλλά αυτό το Yaris το έχει σαν καινούργιο. Βοήθεια κανείς? Ευχαριστώ αν απαντήσει κάποιος.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • A
          antonn last edited by

το yaris εχει τον κινητηρα 1NR-FE που καιει αφθονα λαδια, για αυτο το πουλανε!

https://forum.4troxoi.gr/node/90795?page=1

1 Reply Last reply Reply Quote 16
          • realzeus
            realzeus last edited by

Σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ κρατάμε το αυτοκίνητο σταματημένο σε ανηφόρα με τον κινητήρα. Είναι το αντίστοιχο του να πατινάρεις τον συμπλέκτη σε χειροκίνητο.

• V
              vilfer last edited by

Επειδή ο τίτλος του θέματος ταιριάζει με την περίπτωσή μου, είπα να συνεχίσω εδώ και να μην ανοίξω άλλο θέμα.

Λοιπόν, ο καιρός για την αγορά του πρώτου μας αυτοκινήτου έφθασε.

Η χρήση του αυτοκινήτου θα είναι κατά 80% μέσα στην πόλη και το ταβάνι μας είναι τα 20.000.

Απαιτήσεις: Να είναι αυτόματο και να έχει όπωσδήποτε αυτόματο φρενάρισμα, κάμερα οπισθοπορείας και led προβολείς.

Επιπλέον πρόσθετα: Θα ήθελα να έχει blind spot, αισθητήρες μπρος και πίσω, καλή κατανάλωση, χαμηλά τέλη βάσει εκπομπών.

Μέχρι στιγμή έχουμε καταλήξει στα:

• Peugeot 208 Allure 

• VW Polo Highline

• T-Cross

• Opel Corsa Elegance (με πολλά ερωτηματικά και ίσως)

Έχετε να μου κάνετε κάποια άλλη πρόταση, παιδιά; Ειδικά σε SUV, υπάρχει κάποιο αντίστοιχο του T-Cross στην ίδια τιμή;

(Δεν θέλω μοντέλα που αποσύρονται επειδή ήρθαν καινούργια)

Βοηθάτε, επειδή μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θέλω να το έχω κλείσει.

1 Reply Last reply Reply Quote 13
              • L
                lap last edited by

Corsa, με ολα μεσα, matrix led και εικονισματακι της Σκαρλετ.

Η μοδα καποτε φευγει και μετα μενει ο εξοπλισμος....και το εικονισμα.

Εκτος αν δινουν μεγαλυτερες εκπτωσεις στο 208...οποτε η απαντηση ειναι μια....και γουρουνισια.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• fanis75
                  fanis75 moderator last edited by

Επειή έψαχνα κάτι παρόμοιο (και έχω ψάξει πολύ τα αυτόματα) θα σου πρότεινα μακριά από το ΜΜΤ, ό,τι χειρότερο σε αυτόματο κιβώτιο. Γιάρις ή 1η γενιάς με κλασσικό 4αρια αυτόματο ή από τα τελευταία με CVT.

Η καλύτερη επιλογή (για εμένα) σε αυτόματο μικρό είναι το Jazz 1ης γενιάς. Τα Micra, κάποιες γενιές έχουν προβληματάκια, αλλά δεν θυμάμαι ποιές γιατί δεν μου αρέσει και δεν το είχα ψάξει πολύ. Επίσης καλές επιλογές ειναι και τα: Daihatsu Sirion, Opel Corsa (με το κανονικό αυτόματο όμως, όχι το easytronic).

We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

1 Reply Last reply Reply Quote 17
                  • fanis75
                    fanis75 moderator last edited by

Εφόσον μιλάς για 80% χρήση σε πόλη, θα έμενα μακριά από DSG. Οπότε μένεις με το δίδυμο του ομίλου PSA. SUV μόνο το C3 Aircross σε αυτά τα χρήματα, αλλά ΔΕΝ έχει led και δεν προσφέρονται ούτε ως έξτρα δυστυχώς.

We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

1 Reply Last reply Reply Quote 14
                    • V
                      vilfer last edited by

Ούτε στο c3 μπορείς να βάλεις led, αυτός είναι ο λόγος που δεν το έχω στη λίστα.

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την επιλογή της citroen.

1 Reply Last reply Reply Quote 7
                      • fanis75
                        fanis75 moderator @vilfer last edited by

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την επιλογή της citroen.

Βλακεία ή αδιαφορία. Ελπίζω να το διορθώσουν στο face lift.

1 Reply Last reply Reply Quote 17
                        • V
                          vilfer last edited by

Και δεν καταλαβαίνω ακόμα ένα πράγμα, μάλλον εξαιτίας της ασχετοσύνης μου σχετικά με τα αυτοκίνητα. Μόλις πω σε κάποιον οτι κοιτάω vw, χάνει το χρώμα του, είναι σαν του λέω ότι σκέφτομαι να γίνω σατανιστής.

Έχω ακούσει τα πάντα γι' αυτήν την εταιρεία. Ακριβά ανταλλακτικά, καίει λάδια, έχει χάλια αυτόματο κιβώτιο, πέφτουν τα παράθυρα κλπ.

Από την άλλη ακούω οτι τα αυτοκίνητά της εχουν καλή μεταπωλητική αξία, και αναρωτιέμαι πώς γίνεται να κρατούν την αξία τους αφού είναι άχρηστα. Ή πώς στον κόρακα καταφέρνει να είναι δεύτερη σε πωλήσεις.

Δυστυχώς, έχω παρατηρήσει ότι πολύς κόσμος κάνει το αμάξι του τοτέμ και το παρουσιάζει ως το καλύτερο του κόσμου και δαιμονοποιεί άλλα. Και όταν κάποιος βρίσκεται στη θέση μου, να θέλει να αγοράσει αυτοκίνητο αλλά να στερείται βασικών γνώσεων, αυτή η δαιμονοποίηση από τη μια και η εξιδανίκευση από την άλλη, δυσκολεύει κι άλλο την απόφαση.

Τα αναφέρω όλα αυτά γιατι η vw μάς εχει κάνει καλή πρόταση, αλλά με τόσα που έχουμε ακούσει έχουμε φοβηθεί.

1 Reply Last reply Reply Quote 5
                          • realzeus
                            realzeus last edited by

To VAG βγάζει καλά αυτοκίνητα (είναι σβέλτα, τα Skoda άνετα, τα Seat στριφτερά, τα VW στον μέσο όρο, έχουν καλό εξοπλισμό και γεροδεμένα αμαξώματα και το DSG όταν δουλεύει είναι πολύ γρήγορο), αλλά δεν είναι και πολύ αξιόπιστα. Για αυτό μάλλον στο λένε.

1 Reply Last reply Reply Quote 8
                            • A
                              aikibill last edited by

Τα vag σιγουρα δεν είναι τόσο αξιόπιστα όσο τα ασιατικά αυτοκίνητα,αλλά ενδέχεται η κακή τους φήμη να πολλαπλασιάζεται λόγω του μεγάλου όγκου πωλήσεων σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές μάρκες που έχουν λιγότερες πωλήσεις.

1 Reply Last reply Reply Quote 8
                              • fanis75
                                fanis75 moderator @vilfer last edited by

Και δεν καταλαβαίνω ακόμα ένα πράγμα, μάλλον εξαιτίας της ασχετοσύνης μου σχετικά με τα αυτοκίνητα. Μόλις πω σε κάποιον οτι κοιτάω vw, χάνει το χρώμα του, είναι σαν του λέω ότι σκέφτομαι να γίνω σατανιστής.

Έχω ακούσει τα πάντα γι' αυτήν την εταιρεία. Ακριβά ανταλλακτικά, καίει λάδια, έχει χάλια αυτόματο κιβώτιο, πέφτουν τα παράθυρα κλπ.

Είναι ο συνδυασμός VW και Ελληνικής εισαγωγικής, που είναι άθλια. Δηλαδή από την μια τα αυτοκίνητα έχουν πολλά θέματα αξιοπιστίας (περισσότερα του μέσου όρου) και από την άλλη η εισαγωγική δεν είναι δίπλα στον πελάτη, οπότε τα προβλήματα μεγαλώνουν και ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει από την τσέπη του και μάλιστα πολύ μεγάλα ποσά. Σε αυτό προστίθονται τα ακριβά σέρβις και ανταλλακτικά. Είναι καλά αυτοκίνητα, αλλά υπερτιμημένα (όχι όλα), υπερεκτιμημένα και με αρκετά θεματάκια.
                                Σε φίλο μου δεν του κάλυπταν την ζημιά στο DSG (κόστος €5.000) 1 μήνα μετά την εγγύηση (όταν τους είχε αναφέρει τα προβλήματα πριν λήξει) με την δικαιολογία ότι δεν οδηγούσε σωστά!! Τελικά επενέβη ο δικηγόρος του και το κάλυψαν 100%. Αλλά έμεινε 3 εβδομάδες χωρίς αυτοκίνητο.

1 Reply Last reply Reply Quote 10
                                • First post
                                  Last post
                                • 1 / 1
                                • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                  • ΕΛΛΑΔΑ
                                  • ΚΟΣΜΟΣ
                                  • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
                                  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
                                • ΔΟΚΙΜΕΣ
                                  • TEST