-
Καλησπέρα παίδες,
Είμαι σε αναζήτηση νέου αυτοκινήτου και ήθελα να μάθω μήπως έχει κανείς εικόνα αν και πότε θα εφαρμοστούν τα νέα τέλη ταξινόμησης που ανακοίνωσαν τον περασμένο μήνα. Είχαν πει για Φεβρουάριο αλλά με τις αντιπροσωπείες που επικοινωνώ δεν έχουν καμία ενημέρωση προς το παρόν...
Με ενδιαφέρει πολύ καθότι θέλω να προσθέσω κάποια έξτρας στο αυτοκίνητο με τα οποία θα υπερβώ την αρχική κλίμακα εργοστασιακής αξίας π.χ. 17,000 Ευρώ, και αυτομάτως για 300 Ευρώ υπέρβαση μπορεί να βρεθώ με +~2,000 Ευρώ στην τελική τιμή.
Αν υπάρχει κάποια ενημέρωση που μπορεί κάποιος να μοιραστεί θα βοηθούσε πολύ!
Ευχαριστώ
-
Καλησπέρα παίδες,
Είμαι σε αναζήτηση νέου αυτοκινήτου και ήθελα να μάθω μήπως έχει κανείς εικόνα αν και πότε θα εφαρμοστούν τα νέα τέλη ταξινόμησης που ανακοίνωσαν τον περασμένο μήνα. Είχαν πει για Φεβρουάριο αλλά με τις αντιπροσωπείες που επικοινωνώ δεν έχουν καμία ενημέρωση προς το παρόν...
Με ενδιαφέρει πολύ καθότι θέλω να προσθέσω κάποια έξτρας στο αυτοκίνητο με τα οποία θα υπερβώ την αρχική κλίμακα εργοστασιακής αξίας π.χ. 17,000 Ευρώ, και αυτομάτως για 300 Ευρώ υπέρβαση μπορεί να βρεθώ με +~2,000 Ευρώ στην τελική τιμή.
Αν υπάρχει κάποια ενημέρωση που μπορεί κάποιος να μοιραστεί θα βοηθούσε πολύ!
Ευχαριστώ
-
Δεν υπάρχει απο πουθενά, απο κανέναν αρμόδιο φορέα νεότερη πληροφόρηση / τοποθέτηση..Οπότε, παραμένουμε στα περι Φλεβάρη
-
Εγώ ένα πράγμα έχω μάθει στην Ελλάδα. Δεν εμπιστευόμαστε σχέδια και πολιτικά δελτία τύπου που είναι περισσότερο για ντόρο και εντυπώσεις παρά για ουσία.
Αν δεν εφαρμοστεί κάτι, να το διαβάσουμε ότι ισχύει από σήμερα, είναι σαν να μην υπάρχει σε αυτή τη χώρα. Δεν υπήρξε ουδέποτε ούτε η ιδέα του σχεδιασμού ούτε του ευρύτερου πλάνου ή οράματος.
Ως εκ τούτου είναι στον αέρα κάθε καταναλωτής που αναβάλει μια αγορά απλά περιμένοντας να εφαρμοστεί μια πολιτική υπόσχεση.
-
Ξαναβγήκαν κάποιες εκτιμήσεις για τα νέα τέλη ταξινόμησης από το Newsauto.
https://www.newsauto.gr/news/aftes-ine-i-allages-se-telos-taxinomisis-ke-teli-kikloforias-logo-wltp/
Έχω φτιάξει ένα excelάκι όπου μπορώ να συγκρίνω τιμές πριν και μετά τις αλλαγές στα τέλη ταξινόμησης (αν υποθέσουμε ότι το παραπάνω άρθρο είναι αξιόπιστο) με την εισαγωγή της τιμής εργοστασίου,των εκπομπών βάσει WLTP / NEDC και επίσης αν έχουν κάποιο υβριδικό σύστημα για να εφαρμοσθεί η έκπτωση των τελών.
Ενδεικτικά για τα αυτοκίνητα που με ενδιαφέρουν:
-
Mazda CX 30 Skyactiv X, Εργοστασιακή 21,121. Παλιά τιμή **28,725 **νέα τιμή 28,335, νέα τιμή με τέλη στο 25% αντί για 50% λόγω υβριδικού 27,248
-
Ford Puma ST line 155, Εργοστασιακή 19,540. Παλιά τιμή 25,793, νέα τιμή 25,760, νέα τιμή με τέλη στο 25% αντί για 50% λόγω υβριδικού 24,981
-
Renault Captur 155 EDC Intense, Υπόθεση για εργοστασιακή** 19,500**. Νέα τιμή 27,440
Επειδή στις αντιπροσωπείες όλοι λένε ότι θα αυξηθούν οι τιμές με τα νέα τέλη ταξινόμησης, αυτό προφανώς δεν ισχύει (υποθέτοντας ότι δεν θα γίνει κάποια ανατιμολόγηση). Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που ορίζουν την τελική τιμή και δεν θα έπρεπε να πασάρουν αυτήν την καραμέλα τόσο απλά. Προφανώς πωλήσεις θέλουν να κάνουν, αλλά δεν είναι σωστό...
Επίσης ήθελα να γράψω το παραπάνω για να δει κάποιος που ενδιαφέρεται για ένα υβριδικό / ήπιο υβριδικό ότι μπορεί και να υπάρχει σημαντικό όφελος στην αγορά του οχήματος αν τελικά ισχύσουν τα του συγκεκριμένου άρθρου.
Άντε να δούμε!
-
-
Το άρθρο του newsauto είναι αντιγραφή ενός παρόμοιου που είχε κάνει πριν από μήνες χωρίς να προσθέτει τίποτα καινούργιο.
Από τη στιγμή που από 1ης μαρτίου μπαίνει αναγκαστικά το WTLP σίγουρα θα βγει νέο νομοσχέδιο για την αναπροσαρμογή των ορίων διοξειδίου του άνθρακα (προς τα πάνω) διαφορετικά θα προκύψουν τεράστιες διαφορές στα τέλη του 2019 για ίδια αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν με λίγες μέρες διαφορά. Υπήρχε από παλιά η ιδέα να γίνει και μια παρέμβαση στα τέλη ταξινόμησης κυρίως για τα μεταχειρισμένα και για τα πιο 'πράσινα' σαν κίνητρο για αγορά καινούργιου και μαζί με αυτά θα έπαιρνε η μπάλα και τα υπόλοιπα. Αν όμως δείτε ανακοινώσεις ή δηλώσεις των υπευθύνων από το καλοκαίρι και μετά δεν υπάρχει καμιά συγκεκριμένη θέση για το πως πρόκειται να το κάνουν.
Ακριβότερες οι τιμές από το ότι είναι τώρα δύσκολο για μένα να γίνουν, τις μικρές όμως διαφορές που θα προκύψουν γνώμη μου είναι ότι οι εισαγωγείς θα τις απορροφήσουν προς όφελος τους (αλλάζοντας ίσως κάποιο χαρακτηριστικό των εκδόσεων). Εξαίρεση τα υβριδικά που εκεί πράγματι το 25% θα δώσει αισθητά καλύτερες τιμές.
-
Το άρθρο του newsauto είναι αντιγραφή ενός παρόμοιου που είχε κάνει πριν από μήνες χωρίς να προσθέτει τίποτα καινούργιο.
Και εγώ στην αρχή αυτό νόμιζα αλλά έχει μια μικρή διαφοροποίηση σε 2 συντελεστές. Οπότε φαντάζομαι ότι πρόκειται για επικαιροποίηση των πληροφοριών τους.
-
Αν δεν δούμε κάτι επίσημα , απλά κερδίζουν κλίκ τα σάιτ ...
-
Μπραβο για τον κοπο του αρβανι να μας δωσει παραδειγμα τιμων. Εστω σε υποθετικο σεναριο.
-
Έκατσα και εγώ και έφτιαξα ένα excelακι για να υπολογίσω τις νέες τιμές (σύμφωνα με τα γραφόμενα του newsauto)
Tο μόνο κέρδος θα είναι στα κάτω όρια (1-1000 €) , όπου τώρα για λίγα ευρώ παίρνει όλο τον συντελεστή , ενώ με την νέα θα υπάρχει κλιμακωτή χρέωση. Στα πάνω όρια οι τιμές θα είναι πολύ κοντά στις σημερινές, plus την άνοδο του συντελεστή λόγω αύξησης των εκπομπών (αν και πιστεύω να το αλλάξουν αυτό γιατί όλα θα πάρουν την ανηφόρα) που δεν μπορούμε να έχουμε εικόνα τι σκέφτονται.
Επίσης δεν είμαι 100% σίγουρος τι θα κάνουν με το mild hybrid και τους συντελεστές των υβριδικών
-
Γενικά υπάρχει μια σύγχυση σε αυτό το θέμα. Σε αντιπροσωπείες που επισκέφτηκα το ΣΚ μου μίλησαν για αυξήσεις τιμών κάτι που δεν προκύπτει από τις (έστω ανεπιβεβαίωτες) πληροφορίες. Πιθανότατα υπάρχει παρερμηνεία που αφορά και το θέμα των τελών με βάση τους ρύπους και τις μετρήσεις κατά WLTP, καθώς σε μερικά αυτοκίνητα υπάρχει τεράστια διαφοροποίηση από το παλιό πρότυπο. Απαιτείται υπομονή σε αυτό θέμα, καθώς πάντοτε τα πάντα αλλάζουν στο χώρο του αυτοκινήτου με σκοπό να είναι πρώτα ωφελημένο το κράτος και μετά ο πολίτης.
-
Η εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού ισχύει καθολικά στην ΕΕ από την αρχή του χρόνου.
Στην Κύπρο οι σχετικές πληροφορίες είχαν ανακοινωθεί από το καλοκαίρι του '19 και θα ίσχυαν από την αρχή του '20.
Στην Ελλάδα ζητήσαμε παράταση μέχρι τον Μάρτιο. Μπαίνει ο Φεβρουάριος και κάνουμε 'διαρροές' να ψαρέψουμε τις αντιδράσεις για να αποφασίσουμε.
-
Επανήλθε το newsauto σήμερα με 'αποκλειστικό' ρεπορτάζ για παράταση εφαρμογής του WLTP
Το διάβασε κανείς πουθενά αλλού;
-
Μπανανία
-
Ποσό τεμπέληδες πια?
-
Δηλαδή αν αλλάξουν την 1η Μαρτίου:
τότε το ίδιο αυτοκίνητο θα μπορούσε να είχε έως και τα διπλάσια ή τριπλάσια Τέλη Κυκλοφορίας εξαιτίας της αύξησης των εκπομπών CO2 που προκύπτουν από το νέο σύστημα μέτρησης
Ενώ αν αλλάξουν την 1η Ιανουαρίου, τι διαφορετικό θα γίνει;
Αντιγράφω:
-
Before September 2017, all cars at dealerships had CO2 values based on the old NEDC test (the New European Driving Cycle).
-
During the period of transition from NEDC to WLTP that started in September 2017, cars approved before then will continue to have CO2 values as measured under the NEDC test only.
-
However, when a new car type is certified under WLTP after September 2017, its official vehicle documents (the Certificate of Conformity) will have CO2 emission values from both the new lab test as well as the old one.
-
From September 2018, all new cars must have WLTP-CO2 values
Ναι, είναι τεμπέληδες. Τα στοιχεία υπάρχουν από τον Σεπτέμβριο του 2018. Μια ακόμα περίπτωση που οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.
Και το πιο ενδιαφέρον, από το ίδιο site:
-
The European Commission should make clear to member states that the shift to WLTP should not negatively impact vehicle taxation by increasing costs for consumers.
-
National governments should also adapt their taxation systems, since WLTP will result in a higher CO2 value for the one and same vehicle compared to NEDC. If they fail to do so, the introduction of the new test procedure will increase the financial burden on consumers.
Γιατί λοιπόν να είχε διπλάσια ή τριπλάσια Τέλη Κυκλοφορίας;
-
-
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση τα καινούργια να πληρώνουν περισσότερα τέλη από όσα έχουν βγάλει πινακίδες...
-
Γι' αυτό θα ακριβύνουν και τα παλιά! Πάμε στοίχημα;
-
Προφανώς και θα ακριβύνουν και τα παλαιότερα, δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό της μείωσης των τελών, γιατί να το κάνουν;
Μια αυξηση 25% πάνω κάτω, μια χαρα θα περάσει και θα το δείτε. Κοντή γιορτή.
-
To θεμα ειναι να φθηνηνουν τα καινουρια αυτοκινητα, γιατι πολυ την ανηφορα εχουν παρει οι τιμες τελευταια
Νέα τέλη ταξινόμησης