-
@fanis75 said in Honda Jazz 2020 Hybrid:
@vagnar said in Honda Jazz 2020 Hybrid:
Toyota, εργοστάσια σε Αγγλία και Τουρκία, έχει ξεπουλήσει.
Και Γαλλία και Τσεχία.
Οπότε η Honda δεν πάει καλά επειδή δεν έχει εργοστάσιο σε Γαλλία ή Τσεχία;
-
@vagnar said in Honda Jazz 2020 Hybrid:
Οπότε η Honda δεν πάει καλά επειδή δεν έχει εργοστάσιο σε Γαλλία ή Τσεχία;
Δεν είπα αυτό! Απλά πρόσθεσα τα άλλα εργοστάσια την Τογιότα στην Ευρώπη. Η Χόντα δεν πάει καλά γιατί το έχει επιλέξει η ίδια με τα αυτοκίνητα που φτιάχνει (πιο κοντά στην Αμερικάνικη αγορά) και τις τιμές της.
-
Είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς πια αυτοκίνητα τρώνε επιπλέον φόρο, απλά συγκρίνεις με αγορές του εξωτερικού, παραθέτω:
Το προηγούμενο HRV 1.5t είχε περίπου 25Κ εκτός Ελλάδος 35Κ εδώ.
Το Civic Sedan από Τουρκία είχε 22Κ και το καινούριο αν έρθει θα έχει +35ΚΟι γραμμές παραγωγής Τουρκίας/UK έκλεισαν οπότε μην περιμένετε λογικές τιμές στα Honda και δεν φταίει ο Σ για αυτό.
-
@wantone said in Honda Jazz 2020 Hybrid:
Εννοειται οτι μπορουν να πουλησουν οσα αμαξια θελουν αλλα δεν ειναι ανταγωνιστικοι οπως ειναι στην Β Αμερικη. Αρκει να δειτε ποσο δινουν τα Μαζντα στην Β Αμερικη και ποσο στην Ευρωπη.
Αυτό ακριβώς λέμε, τα μαζντα εδώ έχουν φοροκαπέλο για αυτό όσα πωλήθηκαν στην Ελλάδα ήταν δωρεά του κράτους προς τον Συγγελίδη. Ελάχιστοι αυτοί που θα αγοράσουν ένα υπερτιμολογημένο προιόν. Τα ίδια ισχύουν για το Jazz αλλά και για τα Honda e/Civic 2022
-
@wantone said in [Honda Jazz 2020 Hybrid]
Εννοειται οτι μπορουν να πουλησουν οσα αμαξια θελουν αλλα δεν ειναι ανταγωνιστικοι οπως ειναι στην Β Αμερικη. Αρκει να δειτε ποσο δινουν τα Μαζντα στην Β Αμερικη και ποσο στην Ευρωπη.
Δεν υπάρχει σύγκριση τιμών Ευρώπης - ΗΠΑ. Στην Ευρώπη τα περισσότερα αυτοκίνητα είναι ακριβότερα. Επίσης τα Mazda στην Ευρώπη, εκτός του 2, έρχονται από την Ιαπωνία (ακριβότερη παραγωγή και φυσικά μεταφορικά και δασμοί), ενώ στις ΗΠΑ από το Μεξικό. Στην δε Ελλάδα με τα δίλιτρα η κατάσταση είναι ακόμα δυσκολότερη.
-
-
@ektoras said in Honda Jazz 2020 Hybrid:
https://www.whatcar.com/news/what-car-awards-2022-best-car-in-every-class-revealed/n24029
Στις περισσότερες επιλογές τους συμφωνω. Ειδικα στην κατηγορία Best sports SUV
μιας και είμαστε στο νήμα του Jazz χαλαρά θα το ψήφιζα το καλύτερο μικρο υβριδικό ΑΝ και είναι μεγάλο ΑΝ δεν είχε αυτή την τιμή στην Ελλάδα. Με αυτή την τιμή όμως ούτε 10δα δεν έμπαινε. Κριμα γιατι η τιμολογιακή πολιτική εδώ είναι εκτός τόπου και χρόνου για ένα εξαισιο αυτοκίνητο. Δυστήχως δεν αξίζει σε καμία περίπτωση τόσα χρήματα γιαυτό και δεν πουλάει βεβαια καθόλου στην Ελλάδα.
-
Γεια σας,
είδα το jazz σε έκθεση και μου άρεσε πολύ. Κοιτάω να αντικαταστήσω Saxo του '97, οπότε ότι και να κοιτάξω μάλλον θα μου αρέσει.Μιά ερώτηση που μπορεί να έχει παντηθεί πιο πάνω. Οι μπαταρίες που έχει, καλύπτονται από κάποια ειδική εγγύηση;
Επίσης ποιος είναι ο χρόνος ζωής τους με καλή απόδοση; Και ποιο το κόστος αντικατάστασης όταν έρθει η ώρα;
Όπως είναι κατανοητό δεν είμαι αυτός που αλλάζει αυτοκίνητο κάθε 3 χρόνια, γι αυτό ρωτώ.
-
@kostashagi said in Honda Jazz 2020 Hybrid:
Γεια σας,
είδα το jazz σε έκθεση και μου άρεσε πολύ. Κοιτάω να αντικαταστήσω Saxo του '97, οπότε ότι και να κοιτάξω μάλλον θα μου αρέσει.Μιά ερώτηση που μπορεί να έχει παντηθεί πιο πάνω. Οι μπαταρίες που έχει, καλύπτονται από κάποια ειδική εγγύηση;
Επίσης ποιος είναι ο χρόνος ζωής τους με καλή απόδοση; Και ποιο το κόστος αντικατάστασης όταν έρθει η ώρα;
Όπως είναι κατανοητό δεν είμαι αυτός που αλλάζει αυτοκίνητο κάθε 3 χρόνια, γι αυτό ρωτώ.
-
@ektoras said in Honda Jazz 2020 Hybrid:
ευχαριστώ, ξέρουμε μήπως κόστος αντικατάστασης μπαταρίας όταν είναι εκτός εγγύησης; (τάξη μεγέθους εννοώ, όχι με ακρίβεια)
-
Είχα βάλει ένα βιντεάκι πιο πίσω. Ήταν αρκετά πιο ακριβή νομίζω από του yaris
-
Λάααααπη, ξέρω ότι το αγαπάς πολύ, ελπίζω να απολαύσεις τη δοκιμή μου. (Μη βαράτε που λείπει η γυναικεία γνώμη, ποιος τα βάζει με τις γυναίκες; )
-
Τέλειο άρθρο, ανέφερες και την έξτρα ζώνη παραμόρφωσης της ace platform. Ο μοναδικός. Εκτός από διαχείριση του small overlap κάνει και καλύτερη διαχείριση με αυτοκίνητα μεγαλύτερης μάζας. Γενικά είναι ένα τελείως διαφορετικό σχέδιο για την ζώνη πρόσκρουσης. Από το 2009 το εξελισει σταδιακά σε κάθε γενιά η homda.
Τελικά με απογοήτευσε σαν αυτοκίνητο εκεί στις στροφές και στην εναλλαγή των συστημάτων. Πολύ ξενέρωσα.
Δηλαδή ξεκάθαρα, είναι ένας οικογενειακός ανθρωπομεταφορεας.
Καμία δηλαδη σχέση με το σύστημα της toyota σε αίσθηση; -
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με όσα λες dimsaba,μόνο μια μικρή ένσταση στο δεύτερο μειονέκτημα: Εμένα μου φάνηκε νορμάλ ο θόρυβος κύλισης κι η άνεση ανάρτησης ο.κ.
-Με την υποσημείωση πως δοκίμασα το απλό σουπερμίνι για μισή ώρα σε αστική διαδρομή.Επίσης, μου φάνηκε το πιο γρήγορο, -τόσο σε 0-100,όσο και σε ρεπρίζ- απ'οσα full hybrid δοκίμασα (arkana,chr,yaris cross,corolla) μέχρι στιγμής.
Κατά 99% στα υπόλοιπα τα είδα κι εγώ όπως τα περιγράφεις. -
@dimsabas said in Honda Jazz 2020 Hybrid:
Λάααααπη, ξέρω ότι το αγαπάς πολύ, ελπίζω να απολαύσεις τη δοκιμή μου. (Μη βαράτε που λείπει η γυναικεία γνώμη, ποιος τα βάζει με τις γυναίκες; )
πολύ ωραία χρήση της γλώσσας, αλλά στα τεχνικά, τσου
Αυτό που ένιωθες ως αλλαγές ταχυτήτων προέρχεται μόνο από τα ηχεία αφού δεν έχει ταχύτητες...επίσης το lag φεύγει στο νορμαλ mode, μάλλον οδηγούσες στο eco? -
Νομίζω ρίχνει τις στροφές δεν είναι μόνο από τα ηχεια
-
@lap said in Honda Jazz 2020 Hybrid:
Νομίζω ρίχνει τις στροφές δεν είναι μόνο από τα ηχεια
α στο καλο λες; εμένα δεν μου ειχε φανει κατι τετοιο αλλά θα μπορούσε να συμβαίνει, νόμιζα οτι ηταν fake sound effect όχι οτι όντως ανεβοκατεβάζει στροφές!
-
νόμιζα οτι ηταν fake sound effect όχι οτι όντως ανεβοκατεβάζει στροφές!
Κιβώτιο ταχυτήτων δεν έχει, άρα δεν κάνει αλλαγές, πως γίνετε τώρα να γίνονται καρφωτές και ελαφρώς αισθητές .........σύμφωνα με τον συντάκτη, δεν ξέρω. Ο κινητήρας αυξομειώνει στροφές για να μην παρουσιάζει βουητό, στις ελάχιστες περιπτώσεις που θα πατήσεις τέρμα το γκάζι και δεν έχει σχέση με τεχνητούς ήχους από τα ηχεία.
-
-
Όλη η οδήγηση έχει γίνει εκτός Eco. Οι αλλαγές είναι αισθητότατες κι ευχαριστώ τον Λάπη για το βίντεο που έβαλε, όπου φαίνεται σαφώς ότι έχουμε αλλαγές ταχυτήτων (και μάλιστα πολύ γρήγορες).
Honda Jazz 2020 Hybrid