-
-
Αναμενόμενο το Γιάρις για COTY, well deserved! Περίμενα το C4, αλλά ρεαλιστικά το Γιάρις είχε πιο πολλές πιθανότητες. Απίστευτο που το C4 πάτωσε και το Formentor (τελείως ειδικό αυτοκίνητο) πήγε τόσο καλά.
-
Εγώ είπα ότι το Φιέστα είναι πιο 'οικονομικό' εννοώντας (κακώς δεν το διευκρίνησα) την τιμή αγοράς. Προφανώς ως τούρμπο θα καίει περισσότερο.
-
-
Συγχωρεμενος......;)
-
Συγχωρεμενος......;)
Φτου φτου....!!
-
Πρέπει να έχω χάσει επεισόδια. Έγινε ξαφνικά το Yaris τόσο καλό;
-
Περίμενα να βγει πρώτο το ID3 στα καλλιστεία. Ευρωπαικό είναι, οι βαγκέουλες είναι από πίσω, ηλεκτρικό είναι κιόλας. Τι συνέβη?
-
Θα ψήφισαν οι σχολές οδηγών μόνο...
-
Πρέπει να έχω χάσει επεισόδια. Έγινε ξαφνικά το Yaris τόσο καλό;
Ναι έγινε (μην ξεχνάμε ότι και το 1ο Γιάρις είχε κερδίσει)...εαν το οδηγήσεις θα καταλάβεις, καμία σχέση με το παρελθόν. Σε οδική συμπεριφορά και ποιότητα κύλισης στέκεται στην κορυφή, πάνω και από το 208. Υστερεί σε ποιότητα εσωτερικού.
-
Καλησπέρα,κάτοχος νέου yaris hybrid chic εδώ και ένα μήνα.Πρώτες εντύπωσεις του αυτοκινήτου:Βελτιωμένο σε όλους τους τομείς σε σχέση με τον προκάτοχο καθώς είχα το προηγούμενο μοντέλο σε diesel για πέντε χρόνια.Λιγότερο όμως από όσο αφήνουν να εννοηθεί οι δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου.Τι εννοώ:Ποιότητα κύλισης και πάτημα απέχουν πολύ από fiesta και νέο κλιό που έχω οδηγήσει.Επίσης το τιμόνι παραείναι ελαφρύ για οποιαδήποτε σκέψη σπορ οδήγησης.Οι χώροι για τους πίσω σαφώς μειωμένοι,ο γιός μου είναι 13 και εγώ στο 1,91,με ζόρι χωράει ο μικρός πίσω μου που είναι σχεδόν 1,70.Στο προηγούμενο μοντέλο αισθητά πιο ευρύχωρα πίσω.Ποιότητα πλαστικών μέτρια και εργονομία σχετικά καλή με χοντρό φάουλ τη θέση της χειρολαβής ανοίγματος από μέσα..βέβαια αυτό συνηθίζεται εύκολα.
Στα θετικά τώρα:στην έκδοση chic καθισματάρες με εξαιρετικό αφρώδες υλικό και φοβερή άνεση.Πίνακας οργάνων,προσωπικά μου αρέσει πολύ,προσφέρει αρκετή πληροφορία και ειδικά το αριστερό κομμάτι με την μπάρα οδήγησης σε προκαλεί να δουλεύεις το αυτοκίνητο συνέχεια στην μπάρα του eco.Η κεντρική οθόνη αφής υστερεί σε γραφικά,έχει όμως άμεση απόκριση στην αφή και κουμπιά που βολεύουν πολύ.Πολύ θετική και η θέση των διακοπτών κλιματισμού,εντύπωση μου έκανε το ότι τις κρύες μέρες με τα χιόνια ρυθμισμένος στους 20 βαθμούς και είχε πολύ ζέστη...Αυτό το αυτοκίνητο όμως είναι πραγματικά απόλαυση σε ευκολία οδήγησης και καθημερινές υποχρεώσεις.Γράφεις άφθονα χιλιόμετρα στην πόλη και δεν παίρνεις χαμπάρι...Ότι καλύτερο για αστικές διαδρομές..το τιμόνι κόβει περισσότερο από το προηγούμενο και είναι βούτυρο στα στενά.Βέβαια οι 17άρες περιορίζουν λίγο την άνεση,όχι όμως όσο ενοχλητικά περίμενα.
Αττική οδό αρκετά ευθύβολο και απολαυστικό το acc στην λειτουργία του,περισσότερα όταν κάνω κάποια μικρή απόδραση εκτός πόλης.
Σε γενικές γραμμές μέχρι τώρα πολύ ευχαριστημένος,τώρα το αν αξίζουν τα έξτρα χρήματα σε σχέση με πιο απλές εκδόσεις είναι υποκειμενικό.Εγώ ας πούμε το κοιτάζω και δεν το χορταίνω με τη διχρωμία και τις πολύ όμορφες ζάντες
Ελπίζω να μην κούρασα,καλή συνέχεια σε όλους
-
Συμφωνώ εχω την ιδια άποψη . Μια και ήσουν ιδιοκτήτης του προηγούμενου diesel για πες κάτι παραπάνω για την σύγκριση των δυο. Επίσης το έδωσες ανταλλαγή η το πούλησες εσυ.
-
Ωραίο revies ώς ιδιοκτήτης, ευχαριστούμε. Να το χαρείς με πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα! Τι χρώμα το πήρες? βάλε καμια φώτο εαν θές.
Προσωπικά (αν και το οδήγησα μόνο 1 ώρα) δεν το βρήκα να απέχει πολύ από Φιέστα και Κλιό, το βρήκα σχεδόν εφάμιλλο και καλύτερο από PSA, σε ποιότηα κύλισης και σε τιμόνι. Αυτό για την χειρολαβή όντως είναι πολύ χάλια...σκέψου μου έκανε εμένα εντύπωση (αρνητική) στο test drive.
-
Το πούλησα μόνος μου και σε πολύ καλή τιμή,ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και καθώς πολύ εμπορικό έφυγε εύκολα.Προσωπικά δεν ξαναχαρίζω λεφτά σε ανταλλαγή,εκτός αν είναι τόσο μεγάλη ανάγκη.
Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο αυτό που βλέπω για αρχή είναι τη μεγάλη διαφορά κυρίως σε χαλαρούς ρυθμούς που έχει το αυτόματο κιβώτιο του υβριδικού καθώς και η απόλυτη ησυχία στην ηλεκτρική λειτουργία.Έχει απόλυτο δίκιο ένας φίλος που μου είπε ότι μόλις οδηγήσεις ηλεκτρικό,μετά σε χαλάει η εμπλοκή του βενζινοκινητήρα.Η αλήθεια είναι ότι με είχε κουράσει λίγο το κροτάλισμα του πετρελαιοκινητήρα.
Από ότι βλέπω η κατανάλωση στο υβριδικό εξαρτάται από το βάρος του ποδιού σου.Με κλιματισμό ανοιχτό και χαλαρή οδήγηση καις 4,2-4,4l/100.Με κανονική οδήγηση,και καλούτσικα ανοίγματα φαίνεται κοντά στα 5.Όμως είδα ότι τις πολύ κρύες ημέρες με θερμοκρασίες στο -1 που ο κινητήρας δουλεύει συχνά για τον κλιματισμό και κάνοντας μικρές διαδρομές των 3-4 χιλιομέτρων μπορεί να φτάσει και τα 6.Άρα κριτήριο είναι οι διαδρομές(χιλιομετρικά εννοώντας)που κάνεις,ο ρυθμός αλλά και οι εξωτερικές συνθήκες.
Από την άλλη πλευρά το πετρέλαιο είχε στάνταρ καταναλώσεις στα 5,3-5,6l/100.Αυτό που πάντα δεν καταλάβαινα ήταν πως γίνεται σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς να καίει 4,6-4,7 και πως πηγαίνοντας 'τάπα' να καίει 6,5!!!Τέλος πάντων,η ροπή του πετρελαιοκινητήρα ήταν ωραία,αλλά ο συνδυασμός μπαταρίας-κινητήρα είναι ακόμα καλύτερος.
Μου αρέσουν και εμένα τα γκάζια,αλλά κάνοντας πριν από δύο χρόνια test drive το fiesta st(το οποίο σημειωτέον θεωρώ ως ένα από τα πιο value for money ανεξαρτήτου τιμής) είδα ότι στην καθημερινότητα με σχολεία,ψώνια,υποχρεώσεις και πολλά πολλά καθημερινά χιλιόμετρα στους αθάνατους ελληνικόυς δρόμους δεν είναι για εμένα..
Ο καθένας μας έχει τις προτεραιότητές του παιδιά,και αυτό που βλέπω για εμένα είναι ότι έχω ένα πολύ οικονομικό και σύγχρονο αυτοκίνητο στο οποίο η μόνη παραχώρηση που κάνω είναι τα γκάζια.Σε όλα τα άλλα με καλύπει απόλυτα γνωρίζοντας πως ΙΣΩΣ δεν είναι το πιο value,αλλά ξέροντας επίσης πως σε πέντε χρόνια σίγουρα η αξία του θα μετράει αρκετά
-
Πολύ ενδιαφέρον ποστ.
Παρατηρήσεις :
1.Έχεις ίδιες καταναλωσεις με αυτές που βρήκα και εγω καθώς το είχα πάνω από μια ημέρα όλο δικό μου. Δεν με πίστευαν βέβαια εδώ μέσα οι φίλοι του forum και μου την έλεγαν....
- Αυτό το αυτοκινητο με αυτό το κιβτιο ειναι εξαιρετικό αυτοκινητο πολης. Αν θες αυτοματο αυτό πρέπει να πάρεις. Αυτή η ηρεμία και η γραμμικιτητα του κιβωτιου που παραμένει ίδια και μετά απο 100δες χιλιάδες χιλιόμετρα είναι αξεπέραστη σε αυτην και γενικως σε όλες τις κατηγορίες.
3.Κριμα για τους χωρους πισω αλλά το πορτπαγκαζ χώρα παραπάνω από ότι περιμένεις
- Τελικά έχει acc;;; Δεν το καταλαβα. Νόμιζα δεν ειχε!
Ερωτηση
Πόσο καταναλωνει με 110-120 χλμ /ωρα. Δεν θυμαμαι διοτι το είχα όλο μέσα στην πόλη και σε λεοφωρους.
-
Πολύ ωραίο review mariolo. Συνειδητοποιημενη επιλογή. Να το χαρείς και καλά χιλιόμετρα να έχεις
-
Το Yaris, Car of the year 2021.
Στην Ελλάδα,1ο σε ψήφους το ID3...
Περσυ ψήφισαν το 208 και είχαν ως επιχείρημα την ηλεκτρική του έκδοση που βάζει τα θεμέλια σε ένα ηλεκτρικό μέλλον κτλ κτλ.
Φέτος το ID3. Αυτό σημαίνει πως είναι συνεπείς στις αποψεις τους.
Το θεμα όμως είναι πως η χώρα είναι από τις τελευταίες σε υποδομές για ηλεκτρικά. Δηλαδη ψηφίζουν για άλλες χώρες; ή γενικώς για την ηλεκτροκίνηση.
Παντως το ID3 είναι ότι ο σκαραβαίος και το golf. Η αρχή μιας νέας εποχής.
-Ο dimsabas θα μας πει πως βλέπει την ψήφο τους, που κάθε πρωί ακούει ως ήχο ξυπνητηριού το '220 volt'
-
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες , όντως έτσι είναι το yaris είχε έχει και από ότι φαίνεται θα έχει και στο μέλλον κορυφαία μεταπώληση , το τωρινό μοντέλο κτίζει και παράδοση με τις πολύ γρήγορες εκδόσεις του -GR- πήρε και τον τίτλο του ευρωπαϊκού αυτοκινήτου της χρονιάς . Όπως έχω ξαναπεί είναι μονόδρομος η αγορά του υβριδικού για όποιον κυκλοφορεί μέσα στις μεγάλες πόλεις .
Εγώ όμως θα κρατήσω το ντιζελάκι μου μέχρι να λιώσει κάνω πρακτικά μόνο ταξίδια με αυτό και αν ταξιδεύω με ταχύτητες ΚΤΕΛ όπως τις λέω ,100-120 δηλ καίει 4-4,5 λίτρα το πολύ .
-
- Τελικά έχει acc;;; Δεν το καταλαβα. Νόμιζα δεν ειχε!
Ναι από την βασική έκδοση.
-
Ανάκληση για 2.041 υβριδικά Yaris στην Ελλάδα.
https://www.drive.gr/news/ellada/anaklisi-gia-2041-toyota-yaris-hybrid
Το εντυπωσιακό δεν είναι η ανάκληση (μας έχει συνηθίσει η Τoyota) αλλά το ότι έχουν πουληθεί 2.041 υβριδικά Γιάρις σε 10 μήνες. Από ένα σύνολο περίπου 3.000 αυτοκινήτων, τα 2/3 είναι υβριδικά (μπορεί και παραπάνω γιατί έκανε overlap το νέο με το παλιό για 2-3 μήνες).
-
Τι είναι το acc?
-
Τι είναι το acc?
Adaptive cruise control, που χρησιμοποεί ραντάρ για να κρατάει μια απόσταση από το μπροστινό αυτοκίνητο αν χρειαστεί.
-
Σήμερα πάω το αυτοκίνητο για την παρούσα ανάκληση. (Yaris 2021 Hybrid Active Plus 1.400 χμ από καινούργιο.)
2 προβλήματα πριν από 3 ημέρες:
Πρώτον, ελαφρό σκοράρισμα όταν, με ταχύτητα 100 χμω, αλλάζει από μπαταρία σε μηχανή και τανάπαλιν.
Δεύτερον, ισχυρό τρέμουλο τα τελευταία 5 μέτρα πριν από στοπ. Και τα δυο φαινόμενα την επόμενη μέρα εξαφανίστηκαν!!! Ίδωμεν μετά την επίσκεψη στον αντιπρόσωπο σήμερα.
2020 Toyota Yaris