-
Ωπ, σήμερα είναι η eurovision,στις δέκα. Το πανηγυράκι της Ευρώπης, σύμφωνα με τον εξαιρετικό και μοναδικό Μάνο.
-
https://news.softpedia.com/news/Universe-Is-a-Hologram-and-String-Theory-Is-Real-Study-408171.shtml
..... Ή αλλιώς το πως μπορούν να συνδυαστούν στην ίδια συζήτηση οι αλληγορίες του Πλάτωνα με τη σύγχρονη επιστήμη της Φυσικής.
-
Όταν η μεγάλη σοσιαλιστική πατρίδα μοίρασε/ τάϊσε ραδιενέργεια στην Ευρώπη.
https://slpress.gr/istorimata/o-ntiatlof-anatinaxe-to-tsernompil-i-o-rbmk-1000-vinteo/
-
https://slpress.gr/istorimata/o-ntiatlof-anatinaxe-to-tsernompil-i-o-rbmk-1000-vinteo/
Η σειρά Chernobyl του HBO είναι πολύ καλοφτιαγμένη , αξίζει κάποιος να την δει
-
Η σειρά Chernobyl του HBO είναι πολύ καλοφτιαγμένη , αξίζει κάποιος να την δει
Περιέχει πολλές ανακρίβειες και αρκετή μυθοπλασία.
-
Σίγουρα όπως κάθε σειρά ή ταινία, δεν το ονομάζει ντοκιμαντέρ κάθε άλλο στο τέλος εξηγεί και κάποιες ανακρίβειες που έγιναν για να έχει 'ρυθμό' σαν ταινία.
Εξάλλου ποιος μπορεί να πει με 100% βεβαιότητα πως έγινε η έκρηξη?Αν υπήρχαν όντως στοιχεία για τα ελλατωματα του αντιδραστήρα, αν γινόταν τακτικά συντήρηση, αν όντως έκαναν δοκιμαστικά για να βελτιώσουν την λειτουργία?
-Οι θεωρίες - κατηγορίες της δύσης που ποιο πολύ ήθελαν να δείξουν με το δάκτυλο?
-Οι εσωστρεφείς κομματικοί?
-Οι τρομοκρατημένο Ρώσοι επιστήμονες?
-
Υπάρχουν αρκετά αποχαρακτηρισμένα αρχεία αλλά και γνήσιες μαρτυρίες για το τι συνέβη. Ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, ήταν συνδυασμός πραγμάτων, αλλά κυρίως ανθρώπινων λαθών. Το μεγάλο παραμύθι στην σειρά όμως ήταν η αντιμετώπιση μετά το δυστύχημα. Μίλησαν για παράδειγμα κάποιοι από τους δύτες που είπαν ότι απλά έκαναν την δουλειά τους και δεν υπήρχε αυτή η δραματική ατμόσφαιρα ότι ήταν ήρωες που θυσιάζονται κλπ. Αλλά Αμερικανάκια και Hollywood, τι περίμενες; Το ίδιο γελοίες είναι όλες οι ιστορικές ταινίες, από τον Τιτανικό, μέχρι το Pearl Harbor.
-
Το αποτέλεσμα μετράει και όχι αν η ταινία είναι κατευθυνόμενη, ανόητη, κακογυρισμένη κλπ, μας τάϊσαν ραδιενέργεια, αυτό είναι που ενδιαφέρει και όχι αν τον έπαιξαν εκεί στη βάρδια ή αν ο σχεδιασμός και τα υλικά ήταν κουκουρούκου. Το ίδιο συμβαίνει και με τα άλλα πυρηνικά ατυχήματα που έχουν συμβεί κατά καιρούς σε άλλες χώρες, το γιατί γίνονται ας το ψάξουν οι αρμόδιοι φροντίζοντας να μην επαναληφθούν, εμείς όμως που εισπράττουμε τα λάθη τους, τις αβλεψίες και τις οικονομίες στην κάθε κατασκευή έχουμε κάθε δικαίωμα κριτικής μακριά και πέρα από ηλίθιους φανατισμούς υπέρ μιας χώρας ή της άλλης, μιας ιδεολογίας ή κάποιας άλλης, γιατί όταν σκάνε τα πυρηνικά πυροτεχνήματα όλοι κολυμπάμε στα ίδια σκατά.
-
Ο μόνος που αναφέρθηκε σε ιδεολογίες ήσουν εσύ Παναγιώτη αναφέροντας την 'Μεγάλη Σοσιαλιστική Πατρίδα'. Η υπόλοιπη συζήτηση ήταν μόνον για το πόσο αληθής ήταν αυτή η σειρά.
-
Ο μόνος που αναφέρθηκε σε ιδεολογίες ήσουν εσύ Παναγιώτη αναφέροντας την 'Μεγάλη Σοσιαλιστική Πατρίδα'. Η υπόλοιπη συζήτηση ήταν μόνον για το πόσο αληθής ήταν αυτή η σειρά.
Αν σου αρέσει Άλεξ να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλο σου δεν θα μου το χρεώσεις, και αυτά που επισήμανες είναι λόγια του κειμένου και όχι δικά μου, θέλει η ...τάνα να κρυφτεί κι χαρά δεν την αφήνει.
Σημ: Είσαι ο μόνος που...παραπονέθηκε ιδεολογικά, το γιατί το ξέρεις εσύ όπως και όλοι μας, όπως το πας θα μας πείς ότι δεν υπήρχε και η καταστροφή και ότι είναι έργο του Χόλυγουντ.
-
Ξαναδιοάβασε τι έγραψα. Δεν έγραψα ότι δεν έχει δυστύχημα, έγραψα ότι ήταν αναληθής και δραματοποιμένη η μεταφορά του. Για παράδειγμα δεν ζητήθηκαν εθελοντες δύτες, ούτε υπήρχαν στιγμές με κλάματα κλπ στην πραγματικότητα. Οι δύτες που είχαν υπηρεσία πήγαν απλά να κάνουν την δουλειά τους. Όλα τα άλλα ήταν χαζομάρες του 'Χολλυγουντ'. Ξαναλέω ότι μόνο εσύ έγραψες για ιδεολογίες. Επίσης δεν ξέρω σε ποιο κείμενο αναφέρεσαι καν, εγώ στον Yem απήντησα μόνο για το ντοκιμαντέρ. Εσύ για ποιο κείμενο μιλάς; Αν μιλάς για την 'σοσιαλιστική πατρίδα', αυτό το διάβασα στο δικό σου post, όχι σε κάποιο κείμενο.
-
Ξαναδιοάβασε τι έγραψα. Δεν έγραψα ότι δεν έχει δυστύχημα, έγραψα ότι ήταν αναληθής και δραματοποιμένη η μεταφορά του. Για παράδειγμα δεν ζητήθηκαν εθελοντες δύτες, ούτε υπήρχαν στιγμές με κλάματα κλπ στην πραγματικότητα. Οι δύτες που είχαν υπηρεσία πήγαν απλά να κάνουν την δουλειά τους. Όλα τα άλλα ήταν χαζομάρες του 'Χολλυγουντ'. Ξαναλέω ότι μόνο εσύ έγραψες για ιδεολογίες. Επίσης δεν ξέρω σε ποιο κείμενο αναφέρεσαι καν, εγώ στον Yem απήντησα μόνο για το ντοκιμαντέρ. Εσύ για ποιο κείμενο μιλάς; Αν μιλάς για την 'σοσιαλιστική πατρίδα', αυτό το διάβασα στο δικό σου post, όχι σε κάποιο κείμενο.
Ορίστε το κείμενο που αγνόησες, https://slpress.gr/istorimata/o-ntiatlof-anatinaxe-to-tsernompil-i-o-rbmk-1000-vinteo/
Αυτή είναι η ανάρτηση μου με το κείμενο, από εκεί το πήρε και ο ΥΕΜ και το αναπαρήγαγε, αν δεν διαβάζεις για να έχεις πλήρη εικόνα δεν θα απολογούμαι εγώ.
-
Πρώτα από όλα ηρέμησε αγαπητέ μου, δεν ζητήθηκε κάποια ομολογία. Δεύτερον, όταν βάζεις κάτι στο σώμα του κειμένου του δικού σου post, φαίνεται σαν να το έγραψες εσύ. Αυτο το site αρνούμε να μπω να το διαβάσω, οπότε δεν ξέρω αν ήταν δική του η διατύπωση. Η διατύπωση όμως εξηγεί την άρνησή μου να διαβάσω ένα τέτοιο site. Όπως και να έχει, εγώ απήντησα μόνο στον Yem για την συγκεκριμένη τηλεοπτική σειρά. Δεν έκανα κανένα σχόλιο για την δική σου δημοσίευση.
-
Kαλη η σειρα, την παρακολουθησα προσεκτικα και στο τελος εξηγει που εκανε μυθοπλασια.
Προφανες οτι η ΕΣΣΔ ειχε ελλειψη τεχνολογιας και επισης αν δεις βιντεο απο ρωσια (youtube Russian Plus να παρεις μια ιδεα) το συστημα της ΕΣΣΔ εβαζε σε υπευθυνες θεσεις ατομα χωρις προσοντα (επιστημονικα) αρκει να εχουν αναδειχθει στο κομμα εστω και αν ηταν αμορφωτοι. Το δυστυχημα στο Τσερνομπιλ ηταν ενας σημαντικος παραγοντας της καταρευσης της ΕΣΣΔ (μιας χωρας με τεραστιους φυσικους πορους..σκεψου να μην ειχε και αυτους).
Φυσικα το συστημα ειχε και αρκετα θετικα, εχω φιλους που μεγαλωσαν στην ΕΣΣΔ. Στα 90ς εφυγαν ολοι εξω μαζι με τις οικογενειες τους αλλα βεβαια αυτο ηταν απορεια οτι η χωρα καταρευσε τοτε λογω και εξωτερικων συνθηκων (χαμηλης τιμης πετρελαιου) περα απο τα προβληματα που ειχαν με την διαλυση της ΕΣΣΔ.
-
Wantone αυτά που γράφεις δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Ακόμα και σήμερα οι Ρωσική πυρηνική τεχνολογία θεωρείται η κορυφαία παγκοσμίως. Το ότι έγιναν λάθη είναι αυτονόητο. Όπως λάθη έγιναν στην Αμερική στο 3 Miles Island.
Την κατάρευση της ΕΣΣΔ την έχουμε συζητήσει στο κατάλληλο θέμα, αλλά ευχαρίστως να την συζητήσουμε ξανά. Οι λόγοι είναι διαφορετικοί πάντως.
-
dstou αν περιμένεις ομολογία παραδοχής εδώ μέσα ότι τα σκάτωσαν εκεί στο Τσέρνομπιλ θα περιμένεις τόσο χρόνια όσο περιμένει η Ελλάδα να παραδεχθούν οι Γερμανοί ότι μας χρωστάνε και οι Τούρκοι να παραδεχθιύν τις γενοκτονίες τους. Δεν αντιλαμβάνομαι τον λόγο να παίρνει ένα άτομο στην πλάτη του τα λάθη και τις αστοχίες μιας άλλης χώρας χιλιάδες χλμ μακριά, όταν όλος ο κόσμος και οι ίδιο αρκετά αργότερα τα παραδέχθηκαν, αν δεν είναι αυτισμός είναι παραλογισμός και κομματική τύφλωση.
-
Τεράστιο ατύχημα. Ευτυχώς η περιοχή ήταν αραιοκατοικημένη
Παρόλα αυτά 350.000 νοματαίοι ξεσπιτώθηκαν μονιμα. Το ταρακούνησε για το σύστημα ήταν καθοριστικό. Ο ίδιος ο Γκόρμπι το θεωρεί ως την αρχή του τέλους του.. Στο διαδίκτυο έχει το ηχογραφημένο μήνυμα για την εκκένωση της πόλης Πριπιάτ, η πρώτη που εκκενώθηκε.Δε χρειάζεται να ξέρεις ρώσικα για να ανατριχιάσεις στο άκουσμα.
Τεράστια και η επίδραση στην πυρηνική βιομηχανία, πέρασαν δεκαετίες για να ανεγερθεί νέο εργοστάσιο, με πολύ αναβαθμισμένες διατάξεις ασφάλειας .Επίσης αναβαθμίστηκαν όλα τα υφιστάμενα, ενώ κάποιες χώρες τα απαγόρεψαν εντελώς. Χρειάστηκε να αλλάξουν οι προτεραιότητες και να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στα αέρια του θερμοκηπίου για να σηκώσουν ξανά κεφάλι τα πυρηνικά Μόλις τα τελευταία χρόνια.
Άλήστου μνήμης ο τρόπος που αποκαλύφθηκε το ατύχημα. Σε έναν σουηδικό πυρηνικό , 1000 χλμ. Μακρυά , άρχισαν να βαράνε συναγερμοί από την ανεβασμένη ραδιενέργεια . Έψαξαν τα πάντα, αλλά τζίφος. Άρχισαν να μιλάνε με τα γειτονικά κράτη, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Μίλησαν και με τους σοβιετικοί, και τους έκαναν την παλαβή. Στο τέλος του μίτινγκ είπαν ότι θα μιλήσουν με την διεθνή επιτροπή ατομικής Ενέργειας, και τότε οι σοβιετικοί τους είπαν ξέρετε, εδώ που τα λέμε, ένα ατυχηματάκι πράγματι έγινε προχτέ, θα σας ενημερώσουμε σχετικά.
Μια λεπτομέρεια που αξίζει : το Τσερνόμπιλ βρίσκεται σχεδόν στα σύνορα με την Λευκορωσία. Και είναι αυτή που έχει πάθει ίσως τις μεγαλύτερες ζημιές και έχει ξοδέψει και τα περισσότερα για αποκαταστάσεις.
-
Προφανώς και τα έκαναν ρόιδο, και πριν και μετά. Έχουμε ένα ατύχημα που δεν προήλθε από φυσική καταστροφή, πόλεμο ή σαμποτάζ, αλλά κατά τη διάρκεια κάποιων πρόχειρα σχεδιασμένων δοκιμών σε κάποιο όχι και τόσο τέλεια σχεδιασμένο αντιδραστήρα.
Τέλος.+-
-
Κοιτάξτε, για να μάθετε λίγη ιστορία. Ο Γκόρμπυ θεωρείτε ως ο προδότης που έριξε την ΕΣΣΔ. Αυτά για αρχή. Αν δεν νιώθετε από ιστορία, μην σχολιάζετε παρακαλώ! Ο λόγος που ζει ακόμα είναι ότι έπεσε η ΕΣΣΔ. Θα έπρεπε να τον είχαν τουφεκίσει με συνοπτικές για το ατόπημα του να ρίξει της ΕΣΣΔ.
Ο Γελοίος ήταν στην ντάτσα του αντί να βγάλει τον Κόκκινο Στρατό το 1991...
-
Ωραία, Άστον Γκόρμπι, σαν γενικός γραμματέας δεν ξέρει τι λέει,.τα υπόλοιπα τα λέμε σωστά?
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]