-
Πόσα δίνετε για τις ομπρέλες ?
Βέβαια ξέχασα ότι κάποιοι αντανακλούν τον ήλιο...
Εμένα με ενοχλεί, μόνο μέσα στο νερό δεν με πειράζει...
-
@criuser said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Δεν τον μπορώ τον ήλιο με τίποτα, θέλω σκιά όταν είμαι θάλασσα.
Για τις ομπρέλες δίνω όσα φάω και πιω. Συνήθως είναι ένας καφές και νερό (€4-5). Εαν πάρω και φαγητό, πάμε στα €15 σίγουρα. Εαν εννοείς χρέωση, δεν έχει εκεί που πάω αλλά εγώ δεν θέλω και ξαπλώστρες, τις βαριέμαι και ειναι ενοχλητικές. Θέλω σεζ λονγκ ή καρέκλα σκηνοθέτη, είμαι περίεργος!
-
@fanis75 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@criuser said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Δεν τον μπορώ τον ήλιο με τίποτα, θέλω σκιά όταν είμαι θάλασσα.
Για τις ομπρέλες δίνω όσα φάω και πιω. Συνήθως είναι ένας καφές και νερό (€4-5). Εαν πάρω και φαγητό, πάμε στα €15 σίγουρα. Εαν εννοείς χρέωση, δεν έχει εκεί που πάω αλλά εγώ δεν θέλω και ξαπλώστρες, τις βαριέμαι και ειναι ενοχλητικές. Θέλω σεζ λονγκ ή καρέκλα σκηνοθέτη, είμαι περίεργος!
τσιπης τογιοταιος - με ενα σουβλακι καλαμακι ολη μερα και στο τσακιρ κεφι να παιρνεις και εμφιαλωμενο
-
εγώ εχω παει σε πολλά νησια που μου αρέσουν πολύ είτε ξερα είτε όχι
τον ήλιο δεν τον μπορώ. συνήθως κουβαλάω και ομπρελλα ή ξαπλώστες αναδιπλούμενες ή καρεκλάκια
επίσης πήρα και σκηνή με μεγαλη σκια που μπαίνει σε βαλίτσα σε αεροπλάνο απλά αυτο θέλει πολύ χώρο και το βαζω μόνο σε μεγαλούτσικες παραλίες να μην ενοχλώ
Μου την δίνει να πληρώνω για ομπρελες εκτός αν είναι free και εχει απλά ελαχιστη κατανάλωση από το μαγαζι.
-
-
@pp said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@vagkirk said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Πελοποννήσιοι κυρίως, αυτή η μάστιγα , και φυσικά ο Γερο-Καραμανλης ευθύνονται για την καταντια της Αθήνας...
Και μου την δίνει επιπλέον που τώρα με την αθλιότητα Μητσοτάκη που ζούμε με την ακρίβεια στα ύψη παντού , καθώς δεν μπορούμε να πλησιάσουμε στα υπέροχα νησιά μας να δουν δύο όμορφα μέρη τα παιδάκια μας , είμαστε αναγκασμένοι αν θέλουμε να πάμε κάπου πιο προσιτά λόγω βενζίνης και ακρίβειας να πρέπει να τους τα ακουμπήσουμε σε κάτι μέρη χαβούζες , άθλια σαν το Τολό και το Άστρος που πάνω από τους 33 κελσίου δεν μπορείς να πάρεις ανάσα, καζάνια της κολάσεως με άλλους Πελοποννήσιους και τριτοτεταρτης κατηγορίας τουρίστες.
Άστα διαλα , λερες, βδελες.
Και γιατί δεν πας στο χωριό σου να περάσεις καλύτερα αν δεν σου αρέσει η Πελοπόννησος? Και να μην σε βλέπουν και οι Πελοποννήσιοι και στραβώνουν με τα μούτρα σου?
Είναι σαν να ρωτάμε, γιατί δεν ανοίγουν τα φτερά τους να πετάξουν να πάνε στο Τέξας οι Έλληνες δεξιοί, καπιταλιστες (στον ύπνο τους) κι έχουν μπαστακωθεί εδώ στη Σοβιετία και διαμαρτύρονται και χαλιομαστε και μεις οι υπόλοιποι οι Βαλκάνιοι...
-
@gatoz said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
τσιπης τογιοταιος - με ενα σουβλακι καλαμακι ολη μερα και στο τσακιρ κεφι να παιρνεις και εμφιαλωμενο
Μην κρίνεις εξ' ιδίων
-
Σιγά την επιτυχία σας ρε Πίπη που περιμένετε κάνα "Γαλοπούλα pass" για να μη φάτε τοστ με ψωμί και μουστάρδα μόνο αλλά κατά τα άλλα δεξιά! Μεσαιοταξίτες κατά φαντασίαν, στην πραγματικότητα μπατίρηδες με δυαράκι στο Χαλάνδρι.
-
@diego1960 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
στην πραγματικότητα μπατίρηδες με δυαράκι στο Χαλάνδρι.
H αλήθεια να λέγεται, τα καλά τα σπίτα προς Εκάλη και προς παραλία τα έχουν όλα αριστεροί. Γιατί αριστερός και φτωχός δεν υπάρχει, είναι mutually excluded που λένε και στο χωριό!
-
Μεσαιοταξίτες κατά φαντασίαν, στην πραγματικότητα μπατίρηδες με δυαράκι στο Χαλάνδρι.
-
Αν και πλακίτσα κάνετε :
https://ekloges.ypes.gr/current/v/home/municipaldistricts/115/Εκάλη, αποτελέσματα εκλογών : ΝΔ : 81,58!!!!! , Συριζα : 5,18 , ΚΚΕ : 2,13 % !!!!
Μάλλον είναι πολύ λίγα τα καλά τα σπίτια.
-
@civil357 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Αν και πλακίτσα κάνετε :
https://ekloges.ypes.gr/current/v/home/municipaldistricts/115/Εκάλη, αποτελέσματα εκλογών : ΝΔ : 81,58!!!!! , Συριζα : 5,18 , ΚΚΕ : 2,13 % !!!!
Μάλλον είναι πολύ λίγα τα καλά τα σπίτια.
Για ξεκάρφωμα οι αριστεροι δηλώνουν ετεροδημότες στην Νικαια και ψηφίζουν εκεί
Ειναι γνωστά αυτά
Εγώ στην Εκαλή οταν περνάω μόνο σφυροδρέπανα βλέπω παντού
-
Εκεί έχουν ταξική συνείδηση, σε Εκάλη και Κηφισιά, οι άλλοι οι μπατίρηδες είναι το πρόβλημα που δεν θα καταλάβουν από που θα τους έρθει.
-
ολοι μπατιριδες είμαστε εδώ ασχέτως τι νομίζετε
Εγώ δουλεύω για πραγματικά πλούσιους και ξέρω δυστηχώς για τι ζωές και τι χρήματα μιλαμε. που μακάρι να μην ήξερα
Εχω δουλέψει σε γιωτ αραβα με 8 καταστρώματα και ολα από χρυσάφι μεσα
οι πραγματικά πλούσιοι λοιπον πραγματικά δεν ξέρουν τι έχουν οι ίδιοι
τωρα πόσο πλάκα έχει να λέει εδω ο ένας στον άλλο ότι έχει φράγκα είναι απλά ξεκαρδιστικό.
Σιγουρα όλα βαθμίδες έχουν αλλα εδω μέσα πλούσιος δεν είναι κανένας. Αντε να είναι πιο άνετος οικονομικά από κάποιον άλλο, τιποτα περισσότερο
-
Aυτό λέω και εγώ, οτι ΔΕΝ έχουμε φράγκα (άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο αλλά συνολικά παπάρια), αρα είναι ηλίθιο να είναι κάποιος καπιτάλας και γαλανοφρουρός όταν απλά αλλάζει το μέγεθος του αγγουριού που τρώει.
Συνοπτικά:
-
Aυτό λέω και εγώ, οτι ΔΕΝ έχουμε φράγκα (άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο αλλά συνολικά παπάρια), αρα είναι ηλίθιο να είναι κάποιος καπιτάλας και γαλανοφρουρός όταν απλά αλλάζει το μέγεθος του αγγουριού που τρώει.
Μαζί σου!! Η διαφωνία μου είναι ότι εκτός καπιταλισμού πάλι φτωχός θα είναι και θα ζει χειρότερα, απλά η διαφορά είναι ότι όλοι γύρω του θα είναι το ίδιο (να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα που λέγαμε), δηλαδή φτωχοί. Ενώ εντός καπιταλισμού κάποιος μπορεί να καταφέρει να μην είναι φτωχός αλλά σε καλύτερη μοίρα. Δεν θα είναι πλούσιος, αλλά θα έχει αμάξι, σπίτι, ίσως ένα σκάφος κλπ. Στο κομμουνισμό ήταν όλοι φτωχοί (εκτός του Τσάρου και πέριξ αυτών) οπότε δεν είχαν να προσδωκούν σε κάτι, αλλά δεν τους ενοχλούσε τόσο αφού όλοι στα ίδια σκ@τά ζούσαν.
-
Συνοπτικά:
Εγώ δεν λέω για κανέναν ότι είναι ηλίθιο τι πιστεύει οτι είναι σωστό για να ζήσει καλύτερα
Παντως σε μια παγκόσμια οικονομία το να θεωρεις ότι ο κομμουνισμός είναι η λύση όταν αποδεδειγμένα έχει αποτυχει παταγωδως οπου εφαρμόστηκε θα μπορούσε κάποιος αλλος να σου πει ότι είναι ηλίθιο να πιστεύεις ότι θα πετύχει εδώ. Το λέω σε αντιδιαστολη με αυτό που είπες οτι θεωρείς ηλίθιο
Εγώ είμαι βεβαιος ότι με κομμουνισμό θα ήταν 10 φορές χειρότερα τα πράγματα και λίγο λέω
είμαι ανοιχτός σε προτάσεις που να μπορώ να θεωρήσω βιώσιμες πάντα. Ο κομμουνισμός δεν είναι μια από αυτές.
Δυστηχώς ο κομμουνισμός μονο σε θεωρία μπορεί να υπάρξει. Η εννοια του όλοι ίσοι με ίσα δικαιώματα είναι από την αρχή λάθος για μενα. Γιαυτο και αυτοί που ήταν πάντα σε κομμουνιστικά καθεστώτα σε θέσεις που έπαιρναν αποφάσεις καταχράζονταν παντα την εξουσία προς ιδίων οφελος με τον εναν ή τον αλλο τρόπο και γινονταν δικτατορες τις περισσότερες φορές. Ο ανθρωπος είναι φτιαγμένος να κοιτάει ΠΡΩΤΑ τον εαυτό του και δεν μπορεί να είναι ιδανικό ένα σύστημα που δεν το παίρνει υπόψιν αυτό. Προσωπική άποψη.
-
@ cirus: + άπειρο, ΑνΜπραβοΓειαΣου, να αγιάσει το στόμα σου!!! Τα λέω αυτά εδώ και χρόνια....ακριβώς τα ίδια πράγματα!! Ο κομμουνισμός είναι τέλειος στν θεωρία αλλά αποτυχία στην ρπάξη γιατί είναι αντίθετος με την ανθρώπινη φύση! Και είδαμε το αποτέλσμα, φτωοχός λαός και οι του κόμματος να ζουν μεσα στην χλίδα. Πάντα έτσι είναι, η ονομασία του τίτλου του Τσάρου (ΓΓ, ΠΘ, Πρόεδρος, Βασιλειάς, κλπ.) αλλάζει και τίποτε άλλο!
-
Διαφωνώ 100% σε όλα.
Δεν πιστεύω σε δεξιές θεωρίες τύπου "στον κομμουνισμό θα μοιραζόμαστε την φτώχεια ενώ στο καπιταλισμό υπάρχει κοινωνική κινητικότητα". Αυτά υπήρχαν κάποτε, τώρα πας μπροστά μόνο με γνωριμίες και βύσματα, έχω πολλά παραδείγματα παιδιών με σπουδές που δε βρίσκουν να δουλέψουν (εκτός και αν μιλάμε για συνθήκες γαλέρας) επειδή τις καλές θέσεις τις έχουν καπαρώσει τα βύσματα. Επίσης δε μπορείς πλέον να χτίσεις δικό σου σπίτι ακόμα και με upper middle class δουλειά, να στείλεις με ευκολία 2 παιδιά σε ιδιωτικό όπως παλιά και ταυτόχρονα να έχεις νέο αμάξι κτλ. Τελείωσαν τα παραμύθια, η ανισότητες πλέον είναι σε μη βιώσιμο επίπεδο. Η συσσώρευση πλούτου στο 1% είναι χαώδης, και τα αποφάγια μόνο πάνε στην πλέμπα.
Πάντως παιδιά λέτε για τον κομμουνισμό αλλά και ο καπιταλισμός απέτυχε, είναι οφθαλμοφανές. Δημιούργησε, με σκοπό να ελέγξει τη σκέψη και την οικονομία, σχολές απατεώνων και κοινωνιοπαθών (Σχολή του Σικάγο πχ.) που εφάρμοσαν την αποτυχημένη πολιτική τους με βία. Οπότε 1000 φορές χειρότερα δεν παίζει να είναι κάποιος με κομμουνισμό, ίσα ίσα δε θα υπάρχουν τέτοιες ανισότητες και τέτοια χυδαιότητα όπως σήμερα, να έχουμε δισεκατομμυριούχους και 5-10 δρόμους πιο κάτω τους άστεγους (πχ. LA). Ή να έχεις πρόσβαση στην υγεία ανάλογα με τα χρήματά σου και αν σου καλύπτει η ασφάλεια τα νοσήλεια. Να κάνουν κάποιοι "αγώνα" για το ποιός θα πάει πρώτος στο διάστημα τη στιγμή που στη Βολιβία πχ. δεν έχουν πρόσβαση οι μισοί σε τρεχούμενο νερό. Αυτά και μόνο να κοπούν με αλλαγή συστήματος που δε θα βάζει το κέρδος πάνω από όλα, έχουμε ήδη πάει έτη φωτός μπροστά.
Ο άνθρωπος ας είναι φτιαγμένος όπως θέλει, δε μας ενδιαφέρει αυτό. Χέστηκα για την ανθρώπινη φύση, γιατί η ίδια η φύση θα μας έλεγε να γαμάμε στη μέση του δρόμου και να χέζουμε κάτω από τα δέντρα. Δεν είμαστε πίθηκοι αλλά νοήμονα όντα που πρέπει να κυριαρχήσουμε στη φύση μας και στα ζωώδη ένστικτά μας. Οι κανόνες πρέπει να υπάρχουν για να μην ξεφεύγει ο κάθε άνθρωπος, άρα αυστηρές ποινές για όποιο λαμόγιο και εκμεταλλευτή του συστήματος υπάρξει με σκοπό να οφελήσει τον εαυτό του. Αυτό στον κομμουνισμό μπορεί να υπάρξει υπο προυποθέσεις, αλλά στον καπιταλισμό ΠΟΤΕ γιατί είναι θεμελιώδες κομμάτι του DNA του η χυδαιότητα και η εκμετάλλευση με μόνο σκοπό το ατομικό κέρδος. Μόνο και μόνο που κάποιοι δε δέχονται τον όρο "κοινωνικά δικαιώματα" αλλά "ατομικά", μου λέει πόσο άρρωστο είναι αυτό το σύστημα.
Για εμένα να ξέρεις αυτά μου κάνουν δεξιές θεωρίες με σκοπό να βολευτούμε όπως έχουμε και να μη διεκδικούμε κάτι διαφορετικό/καλύτερο κτλ, οπότε τις απορρίπτω κατευθείαν. Η μεγάλη διαφορά των 2 συστημάτων είναι στο μάρκετινγκ, ο καπιταλισμός σου λέει "αν δουλέψεις σκληρά κτλ θα δείς τα (ατομικά) σου όνειρα να πραγματοποιούνται", το οποίο έιναι προφανώς ψέμα, αλλά είναι το ψέμα που θέλουν να ακούσουν οι κωπηλάτες στη γαλέρα για να συνεχίσουν να τραβάνε κουπί. Αν τους πείς οτι δε θα μπορέσουν ποτέ (λες και μπορούν τώρα) να αγοράσουν μια φουλ έξτρα BMW για να πουλάνε μούρη στο βλαχογείτονα αλλά θα έχουν παιδεία, υγεία, στέγη και κράτος πρόνοιας, θα διαλέξουν το γυαλιστερό παιχνιδάκι που ονειρεύονται γιατί μέχρι εκεί τους κόβει.
-
Διαφωνώ 100% σε όλα.
Δεν πιστεύω σε δεξιές θεωρίες τύπου "στον κομμουνισμό θα μοιραζόμαστε την φτώχεια ενώ στο καπιταλισμό υπάρχει κοινωνική κινητικότητα". Αυτά υπήρχαν κάποτε, τώρα πας μπροστά μόνο με γνωριμίες και βύσματα, έχω πολλά παραδείγματα παιδιών με σπουδές που δε βρίσκουν να δουλέψουν (εκτός και αν μιλάμε για συνθήκες γαλέρας) επειδή τις καλές θέσεις τις έχουν καπαρώσει τα βύσματα. Επίσης δε μπορείς πλέον να χτίσεις δικό σου σπίτι ακόμα και με upper middle class δουλειά, να στείλεις με ευκολία 2 παιδιά σε ιδιωτικό όπως παλιά και ταυτόχρονα να έχεις νέο αμάξι κτλ. Τελείωσαν τα παραμύθια, η ανισότητες πλέον είναι σε μη βιώσιμο επίπεδο. Η συσσώρευση πλούτου στο 1% είναι χαώδης, και τα αποφάγια μόνο πάνε στην πλέμπα.
Πάντως παιδιά λέτε για τον κομμουνισμό αλλά και ο καπιταλισμός απέτυχε, είναι οφθαλμοφανές. Δημιούργησε, με σκοπό να ελέγξει τη σκέψη και την οικονομία, σχολές απατεώνων και κοινωνιοπαθών (Σχολή του Σικάγο πχ.) που εφάρμοσαν την αποτυχημένη πολιτική τους με βία. Οπότε 1000 φορές χειρότερα δεν παίζει να είναι κάποιος με κομμουνισμό, ίσα ίσα δε θα υπάρχουν τέτοιες ανισότητες και τέτοια χυδαιότητα όπως σήμερα, να έχουμε δισεκατομμυριούχους και 5-10 δρόμους πιο κάτω τους άστεγους. Ή να έχεις πρόσβαση στην υγεία ανάλογα με τα χρήματά σου και αν σου καλύπτει η ασφάλεια τα νοσήλεια. Να κάνουν κάποιοι "αγώνα" για το ποιός θα πάει πρώτος στο διάστημα τη στιγμή που στη Βολιβία πχ. δεν έχουν πρόσβαση οι μισοί σε τρεχούμενο νερό. Αυτά και μόνο να κοπούν με αλλαγή συστήματος που δε θα βάζει το κέρδος πάνω από όλα, έχουμε ήδη πάει έτη φωτός μπροστά.
Ο άνθρωπος ας είναι φτιαγμένος όπως θέλει, δε μας ενδιαφέρει αυτό. Χέστηκα για την ανθρώπινη φύση, γιατί η ίδια η φύση θα μας έλεγε να γαμάμε στη μέση του δρόμου και να χέζουμε κάτω από τα δέντρα. Δεν είμαστε πίθηκοι αλλά νοήμονα όντα που πρέπει να κυριαρχήσουμε στη φύση μας και στα ζωώδη ένστικτά μας. Οι κανόνες πρέπει να υπάρχουν για να μην ξεφεύγει ο κάθε άνθρωπος, άρα αυστηρές ποινές για όποιο λαμόγιο και εκμεταλλευτή του συστήματος υπάρξει με σκοπό να οφελήσει τον εαυτό του. Αυτό στον κομμουνισμό μπορεί να υπάρξει υπο προυποθέσεις, αλλά στον καπιταλισμό ΠΟΤΕ γιατί είναι θεμελιώδες κομμάτι του DNA του η χυδαιότητα και η εκμετάλλευση με μόνο σκοπό το ατομικό κέρδος. Μόνο και μόνο που κάποιοι δε δέχονται τον όρο "κοινωνικά δικαιώματα" αλλά "ατομικά", μου λέει πόσο άρρωστο είναι αυτό το σύστημα.
Για εμένα να ξέρεις αυτά μου κάνουν δεξιές θεωρίες με σκοπό να βολευτούμε όπως έχουμε και να μη διεκδικούμε κάτι διαφορετικό/καλύτερο κτλ, οπότε τις απορρίπτω κατευθείαν. Η μεγάλη διαφορά των 2 συστημάτων είναι στο μάρκετινγκ, ο καπιταλισμός σου λέει "αν δουλέψεις σκληρά κτλ θα δείς τα (ατομικά) σου όνειρα να πραγματοποιούνται", το οποίο έιναι προφανώς ψέμα, αλλά είναι το ψέμα που θέλουν να ακούσουν οι κωπηλάτες στη γαλέρα για να συνεχίσουν να τραβάνε κουπί. Αν τους πείς οτι δε θα μπορέσουν ποτέ (λες και μπορούν τώρα) να αγοράσουν μια φουλ έξτρα BMW για να πουλάνε μούρη στο βλαχογείτονα αλλά θα έχουν παιδεία, υγεία, στέγη και κράτος πρόνοιας, θα διαλέξουν το γυαλιστερό παιχνιδάκι που ονειρεύονται γιατί μέχρι εκεί τους κόβει.
Δεν είμαι Δεξιος ουτε Αριστερος το έχω πει πολλές φορες δεν αντεχω να το αναφέρω συνέχεια
απλά την γνώμη μου λέω
Μας ενδιαφέρει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ πως είναι η φύση του ανθρώπου καθώς σε όλα τα συστήματα οι άνθρωποι ελέγχουν/ελεγχονται απο ανθρώπους. Μιλας για συστήματα που θα εφαρμοστούν σε ανθρώπους χωρίς να παίρνεις υπόψιν σου τον ίδιο τον άνθρωπο???? ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ, ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ
ο καπιταλισμός είναι κακό συστημα το δέχομαι , δεν θα εξηγήσω γιατι εξαλου σε καποια από αυτά που λες για τον καπιταλισμό δεν διαφωνω. Δεν ξέρω όμως κάποιο καλύτερο να το αποδεχτω ευχαρίστως και να το στηρίξω. Και γω θελω κάτι καλύτερο διαφορετικο. Προτεινέ το μου και θα το ασπαστώ αν το θεωρώ καλύτερο
Ο κομμουνισμός είναι χειρότερος και για μένα έχει αποδειχθει πολλές φορές που εφαρμόστηκε στην ιστορία
Ο Αινσταιν εχει πει ότι όταν κατι έχει αποτύχει και το ξαναπροσπαθεις περιμένοντας διαφορετικό αποτέλεσμα είσαι χαζός. Το ιδιο πιστεύω και εδω. Διατεθιμένος για το διαφορετικό είμαι αλλά εσείς προτείνετε κάτι που έχει αποτύχει και το έχουμε δει. Λυπάμαι δεν θα πάρω.
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]