-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τρείς σελίδες σε μία μέρα τι να απαντήσεις .
Λαπ δείχνεις έναν ελιτισμό και δεν μου αρέσει .
Για τις ιχθυοκαλλιέργειες που έγραψες απαξιωτικά...
http://asfa.upatras.gr/wp-content/uploads/2021/09/zpay_prog_sp_2021-22.pdfΕίναι το 5ετές το πανεπιστημιακό βέβαια , αλλά και το 4ετές αν το ψάξεις θα το βρείς στο σάιτ...
Γιατί οι οικονομολόγοι έχετε γίνει σαν τους δεσποτάδες και τους δημοσιογράφους . Παντολόγοι και παντογνώστες.
Θα μου πεις εδώ θέλουν να εκτιμούν ακίνητα.
Αλλά δεν πέφτει κανένα κεραμίδι.
Τα στερεώνουμε καλά...Παρεξηγησες. Φυσικά και δεν το βλέπω ελίτ. Το είπα για την κοινή αίσθηση που υπάρχει στους μαθητές αλλά πραγματικα ειναι άκρως συγχρονη και χρήσιμη επιστήμη.
Αντίθετα όπως έχω πει στα οικονομικά αν δεν κανεις εξειδίκευση δεν στέκεσαι ουτε σε απλό λογιστήριο.... Δεν ξερεις πρακτικα πραγματα.
Υπερβαλεις κάπως τουλάχιστον για το τοπικό. Οι οικονομολόγοι, όσοι ασχολουνται επισταμένα με την μακρο στην ουσία αναλύουν κοινωνίες και τους τρόπους της οικονομικής συμπεριφοράς των μερών αυτης όπως επίσης το διεθνές συστημα, το τραπεζικό κτλ. Όποτε ψάχνοντας τις αιτίες αποκτούν γενικές γνώσεις περι των κοινωνιών και των πολιτικών. Οπότε σε αρκετούς φαίνονται παντογνώστες αλλά στην ουσία συζητούν για την δουλειά τους και τις έρευνες τους. Είναι κοινωνική επιστήμη κατά βάθος.
Πόσες φορές θα τα πούμε αυτά;
Έχεις δει οικονομολόγο να βγαίνει στα κανάλια και να αναλύει την ροή των ρευστών η το φαινόμενο μπερνουλι;Γενικά βρε ταξιδευτή και από όσα γράφω έχεις διαπιστώσει ότι σνομπαρω τις γνώσεις οποιες και αν είναι αυτές;;; Εγώ θέλω να λαμβάνουν γνώσεις όλοι, τουλάχιστον όσοι γράφουν πάνω από τη βάση. Δεν βλέπω την τριτοβάθμια εκπαίδευση απλά ως προπαρασκευαστικό στάδιο εργασίας. Το βλέπω ως ανάπτυξη της προσωπικότητας και κατά επέκταση τεχνικές γνώσεις για ένα επάγγελμα. Μ αρέσει το σύστημα που έχουν τα ξένα πανεπιστήμια με τα διάφορα μαθήματα που μπορούν να πάρουν και να αποκτήσουν και bachelor πέρα από τις κύριες σπουδές τους. Αλλά εγώ θα το ζήσω αυτό σε κάποια άλλη ζωή. Έχασα το τρένο του να σπουδάσω στο εξωτερικό.
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οι Άγγλοι πάντως το μπουμπούνισαν το καρβουνο την Δευτέρα, όταν είδαν ότι ζόρισαν τα πράγματα με τις τιμές του αερίου: https://www.bbc.com/news/business-58469238
Δεν είναι οι μόνοι...
https://www.dw.com/en/germany-coal-tops-wind-as-primary-electricity-source/a-59168105
και στην Ελλάδα έχει πάρει μπρος το κάρβουνο τους τελευταίους 2-3 μήνες. Από εκεί που ήταν κάτω από 5 % είναι γύρω στο 10-15 % τώρα, ανάλογα με την ζήτηση.
-
@fiverg Πιστεύω πως αλλάζεις την ατζέντα.
Κανείς δεν είπε να μην πάμε στην πράσινη ενέργεια. Τουλάχιστον όχι εγώ.
Το θέμα είναι αν όντως χρειαζόταν να ξεπουληθεί η ΔΕΗ ή να αντλήσει κεφάλαια με διαφορετικό τρόπο προκειμένου να μείνει ως στρατηγικό εργαλείο στα χέρια του κράτους.
Αυτά θέλουμε να μάθουμε. Να ενημερωθούμε ως πρώην ιδιοκτήτες της ΔΕΗ.Δεν συζητούμε ούτε για τους δεητζηδες ούτε για τα Γκόλντεν Μπόις ( άραγε το νέο σχήμα θα έχει τέτοιους μισθούς;). Συζητούμε για την πράξη αυτή καθ' αυτή της πώλησης. Και αν εν τέλη θα ακολουθήσει το μοντέλο του ΟΤΕ.
-
Υπαρχει ατζεντα εδω μεσα?
-
Λαπ δεν πουλήθηκε η ΔΕΗ.
Χαρίστηκε.Θα αλλάξει αλήθεια το λογότυπο τώρα που δεν είναι πλέον Δημόσια;
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Λαπ δεν πουλήθηκε η ΔΕΗ.
Σε ποιον; Για πες τον νέο ιδιοκτήτη μιας και ξέρεις κάτι παραπάνω.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fiverg Πιστεύω πως αλλάζεις την ατζέντα.
Κανείς δεν είπε να μην πάμε στην πράσινη ενέργεια. Τουλάχιστον όχι εγώ.
Το θέμα είναι αν όντως χρειαζόταν να ξεπουληθεί η ΔΕΗ ή να αντλήσει κεφάλαια με διαφορετικό τρόπο προκειμένου να μείνει ως στρατηγικό εργαλείο στα χέρια του κράτους.
Αυτά θέλουμε να μάθουμε. Να ενημερωθούμε ως πρώην ιδιοκτήτες της ΔΕΗ.Δεν συζητούμε ούτε για τους δεητζηδες ούτε για τα Γκόλντεν Μπόις ( άραγε το νέο σχήμα θα έχει τέτοιους μισθούς;). Συζητούμε για την πράξη αυτή καθ' αυτή της πώλησης. Και αν εν τέλη θα ακολουθήσει το μοντέλο του ΟΤΕ.
Οι τρόποι είναι γνωστοί, δανεισμός με ομολογιακό δάνειο, αύξηση μκ που θα την κάλυπτε το κράτος. Περιμένω κι εγώ τον αντίλογο για το τι άλλο μπορούσε να γίνει, τα συν και τα πλην
-
Τα είπαμε δεν είναι μαγαζάκι είναι παραγωγή ενέργειας που επηρεάζει όλα τα μαγαζάκια σε όλη τη χώρα πέρα από τα νοικοκυριά.
Η αποτίμηση του οφέλους στο να συμμετάσχει το κράτος έχει πολλά επίπεδα. Λογιστικά, κοινωνικά, στρατηγικά.Σε αυτά λοιπόν δεν έχω διαβάσει κάτι που να μας διαφωτίσει για τις ζημίες και οφέλη.
Εδώ βρήκα κάποια στοιχεία. Η εταιρία έχει προχωρήσει σε όλες αυτές τις κινήσεις που πρέπει να κάνει όπως και στο δικαίωμα με προτεραιότητα στους ήδη υφιστάμενους μετόχους εκτός από το κράτος.
Τεσπα, έτσι όπως τα διαβάζω στο site αυτο από το κινητό στα γρήγορα εντοπίζω μια βιασύνη στο πρόγραμμα μετάβασης στην πράσινη ενέργεια. Αυτό σημαίνει ότι είτε οι Ζαιοι δεν έκαναν τίποτα και ξαφνικά το πρόγραμμα πρέπει να τρέξει και πιεζομαστε στο να βρούμε κεφάλαια ειτε το πρόγραμμα ήταν σχεδιασμένο εξαρχής να γονατίσει τη ΔΕΗ.
Γενικά έτσι όπως το βλέπω εάν το πρόγραμμα είχε μια παράταση δύο με τρία χρόνια η ΔΕΗ με τα συγκεκριμένα στοιχεία και με τη μόχλευση ιδίων κεφαλαίων μέσω κάποιου εταιρικού ομολογου της ίσως να μπορούσε να ανταποκριθεί και χωρίς αμκ.Εντωμεταξυ στο μπουλγκαρυ οι παραγωγοι και βιομήχανοι πριν το καλοκαίρι έστειλαν επιστολές για τις τεχνητές αύξησεις των τιμών του ρεύματος του ιδιωτικού παρόχου. Δηλαδή όπως έγραψα περα από την ενεργειακή φτώχια των νοικοκυριών που είναι σε συνάρτηση και με το επίπεδο των μισθων υπάρχει και η παραγωγή της χώρας. Αυτός είναι και ο λόγος που φοβάμαι τέτοιες αλλαγές. Κρατώ από την αλλη ένα καλάθι διότι πραγματικά δεν γνωρίζω πως θα λειτουργήσει το σύστημα με την ισχυρή μειοψηφία. Δε τα γνωρίζω αυτά νομικά.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τα είπαμε δεν είναι μαγαζάκι είναι παραγωγή ενέργειαςνπου επηρεάζει όλα τα μαγαζάκια σε όλη τη χώρα πέρα από τα νοικοκυριά.
Η αποτίμηση του οφέλους στο να συμμετάσχει το κράτος έχει πολλά επίπεδα. Λογιστικά, κοινωνικά, στρατηγικά.Σε αυτά λοιπόν δεν έχω διαβάσει κάτι που να μας διαφωτίσει για τις ζημίες και οφέλη.
Εδώ βρήκα κάποια στοιχεία. Η εταιρία έχει προχωρήσει σε όλες αυτές τις κινήσεις που πρέπει να κάνει όπως και στο δικαίωμα με προτεραιότητα στους ήδη υφιστάμενους μετόχους εκτός από το κράτος.
Τεσπα έτσι όπως τα διαβάζω από το κινητό στα γρήγορα εντοπίζω μια βιασύνη στο πρόγραμμα μετάβασης στην πράσινη ενέργεια. Αυτό σημαίνει ότι είτε οι Ζαιοι δεν έκαναν τίποτα και ξαφνικά το πρόγραμμα πρέπει να τρέξει και πιεζομαστε στο να βρούμε κεφάλαια ειτε το πρόγραμμα ήταν σχεδιασμένο εξαρχής να γονατίσει τη ΔΕΗ.
Γενικά έτσι όπως το βλέπω εάν το πρόγραμμα είχε και παράταση δύο με τρία χρόνια η ΔΕΗ με τα συγκεκριμένα στοιχεία και την μόχλευση της μπορούσε να ανταποκριθεί και χωρίς αμκ.Δεν διαφωνώ καθόλου. Και περιμένω κι εγώ κάποια αιτιολόγηση από την κυβέρνηση γιατί κρίθηκε ως βέλτιστη αυτή η λύση με την αμκ και την μη συμμετοχή του κράτους σε αυτη
-
Θα περιμένεις πολύ.
Ποιος είπε για βέλτιστη;
Αυτές τις εντολές είχαν, αυτό έκαναν.Κι όχι δεν ξέρω τον δολοφόνο. Βλέπω μόνο το πτώμα. Σημαίνει πως δεν υπάρχει φόνος;
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Λαπ δεν πουλήθηκε η ΔΕΗ.
Δεν τον ξέρω τον νέο ιδιοκτήτη.
Ποιος έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκτησίας; Αυτός!Το Δημόσιο που αποφάσισε και μείωσε τη συμμετοχή του, πόσα εισέπραξε για το μερίδιο του; ναι, ξέρω, είναι αύξηση Μ.Κ....
Ισχυρή μειοψηφία λοιπόν. Σαν το σφυροδρεπανο στη Βουλή.
Αυτός ήταν ένας μετρητής που έδινε ρεύμα αν έριχνες κέρματα. Αν δεν έριχνες, δεν έδινε. Τοποθετήθηκε σε σπίτια το '90 όταν ιδιωτικοποιηθηκε το ρεύμα στο U.K. κι ακριβυνε 40%, μέχρι να το πάρει ξανά πίσω το Κράτος στο Βασίλειο του Νεοφιλελευθερισμού. Όπως και τα τρένα; και το νερό;
Τώρα όμως 30 χρόνια μετά στη πιο χρεοκοπημένη χώρα της Ευρώπης θα πετύχει το εγχείρημα, γιατί δεν χρειάζονται κέρματα, θα έχουμε ApplePay... -
Ας μην βιαζόμαστε. Και με 34% πάλι το κράτος ασκεί την διοίκηση. Και δεν "ξεπουλιεται" κάτι όταν τα λεφτά μένουν στη εταιρία. Είπαμε, ας αποφύγουμε τα τσιτατα.
Διαφαινεται βέβαια ένας κίνδυνος όταν μειώνεται η συμμετοχή του κράτους. Αυτό σημαίνει ότι τα αντίστοιχα μελλοντικά περιθώρια μειώνονται.
Πάντως το 60% και βάλε των καταναλωτών είναι στη ΔΕΗ, το ότι η εταιρία προσπαθεί να περάσει σε πιο σύγχρονες μεθόδους παραγωγής δεν το βλέπω κακό. Το αντίθετο. Το να μείνει ως έχει και να συνεχίσει να βασίζεται μόνο στον λιγνίτη, αργά η γρήγορα θα έφταναν να πληρώνουν πανάκριβα. Εκτός βέβαια και αν μείνουμε στο κλασσικό, οι καταναλωτές πληρώνουν φτηνά και το κράτος με τους φόρους των"μπλουσιων" καλύπτει την χασουρα. Όχι από αυτό δεν θα πάρω... -
Πάντως fiverg και οι "Blueσιοι" στην πλειονότητα τους ΕΕ καλά θα κάνουν να ανησυχούν. Άλλωστε η καλή τους ΝΔουλα τους κούμπωσε ΕΝΦΙΑ, φορολογικό ΕΕ λίγο πριν φύγει το '14 και τώρα τους λέει συγχωνευθειτε για να μη συγχωρεθειτε. Οι αρχηγοί αλλάζουνε και όλα τα ίδια μενουν.
-
Johan, έχεις μια τάση να θεωρείς μεσαίους μόνο τους ΕΕ, μικροεπιχειρηματίες κλπ. Για σένα (και τον ΣΥΡΙΖΑ) το είδος μισθωτός με αξιοπρεπή μισθό η δεν υπάρχει, η είναι εξαιρετικά σπάνιο (σε διαβεβαιώνω πως όχι) η υπάρχει μόνο για φοροάρμεγμα. Το τι ψηφίζουν οι ΕΕ λίγο με κοφτει και αν θέλεις την άποψη μου, μια χαρά τα λέει ο υπουργός και μια χαρά τους δίνει κίνητρα να συγχωνευθούν.
-
Δεν το κάνω από συριζιτιδα fiverg.
Ίσα ίσα θεωρώ ότι οι "δυνατοί" μισθωτοί είναι σταγόνα στον ωκεανό.
"Σας προστατεύω". Βλέπεις δεν είμαι Ευκλείδω να θεωρώ κάποιον ακόμα και με μισθο των 2000€ blueσιο. Τώρα πια πόσοι είναι αυτοί*;
Όμως σίγουρα υπάρχουν πολλοι περισσότεροι ΕΕ που πάνε σπίτι τα διπλά λεφτά μηνιαίως. Καλά κάνουν οι άνθρωποι, νο προμπλεμ. Όμως αυτοί θα την φάνε και γι'αυτό λυσσανε. Άλλωστε οι από κάτω ισοπεδώθηκαν. Κάτι βρωμοδεκοτζηδες έχουν αποδεκατιστεί 10 χρόνια αλλά αυτοί εκεί, το χαβά τους.*Κάποτε η διευθύντρια της κουνιάδας μου καθάριζε 6500 το μήνα, είχε cls και της χαρισε μια τραπεζαρία γιατί έκανε ανακαίνιση και δεν είχε τι να την κάνει. Μαζί χαιρετισανε το '13. Η εταιρεία ζει και βασιλεύει. Ο κόσμος έπρεπε να φύγει λόγω κρίσης. Βασικά με τα λεφτά που εξοικονομηθηκαν επεκτάθηκε και σε άλλο κλαδο και έχω να σου πω ότι ΑΝ η Δραπετσώνα γινόταν πίστα είχε έτοιμα 5μυρια να χώσει. Το είπε στον Ecclestone όταν είχε έρθει για συζητήσεις...
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Υπαρχει ατζεντα εδω μεσα?
ή έστω κάποιο calendar; χα!χα!
-
Εγώ πάλι βρε Γιάννη πως δεν την βλέπω αυτή την ισοπέδωση... Όπως έχω ξαναπεί επί 20 συναπτά έτη γάμου το νοικοκυριό μου είναι στα x% πιο πλούσια κατά δήλωση εισοδήματος και στα 100-x% κατά δήλωση περιουσίας με x μονοψήφιο. Όταν θα εξηγηθεί αυτό το παράδοξο, μετά θα αρχίσω κι εγώ να πιστεύω τα περί ισοπέδωσης και πτωχών Ελλήνων.
Υπ όψιν ότι μένω σε δύσκολη περιοχή και γνωρίζω τι σημαίνει φτώχια. Άλλο όμως αυτό και άλλο να λέμε ότι οι Έλληνες είναι φτωχοί κατά πλειοψηφία.
Κι ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύτηκε πιστεύοντας ότι οι Έλληνες είναι πτωχοί και κατεστραμμένοι, άρα οι υπόλοιποι είναι λίγοι και έπρεπε να πληρώσουν το μάρμαρο Ε, το 19 κατάλαβε ότι κάπου τα υπολόγιζε λάθος τελικά. -
Πεστα βρε f που σαι φωνη της λογικης εδω μεσα. Δε φτανει που με προφαση την ενισχυση των φτωχων η συμμορια μας εκανε να τρεχουμε για το στομαχι και την πιεση απο τα 45, μας εχουν και γινατι που αντεξαμε και φυσικα πρωτους επιλαχοντες στην δευτερη φορα. Γιατι ως γνωστο αυτοι δεν παίρνουν εντολες απο κανεναν. Περιμενουν μονο εξω απο την αιθουσα του eurogroup να τους πουν τι πρεπει να βγαλουν απο τις τσεπες των Ελληνων. Πρωτη φορα τετοια ανυποληπτη αριστερα. Αντι να βαλουν το κεφαλι κατω να σκεφτουν γιατι τα εκαναν μουσκεμα επιτιθενται στο συστημα που τους ξερασε. Οταν οι αλλοι χανουν τρεχουν σα λαγοι. Οταν η μη χ...σω πρωτη φορα εχασε, ταχα μου εφυγαν σαν κυριοι. Βρε υπαρχουν μερη στην Ελλαδα που οι ψηφοφοροι τους μονο ελληνικα δεν ξερουν. Μονο αυτους βολεψαν πραγματικα οπως και τα αγαπημενα παιδια του μικρου βασικου και των τριπλασιων επιδοματων. Ναι δε ξερουμε, σε αλλη χωρα ζουμε. Αν χαιρομαστε που πουλιεται η ΔΕΗ ειναι το θεμα σας ή που αυτη και αλλες ΔΕΚΟ εγιναν τσιφλικια αγωνιστων και διεφθαρμενων πολιτικων προϊσταμενων τους? Το αποτελεσμα βαρυνει εμας που την πληρωναμε στην ωρα μας και οχι προσωπικο και διοικησεις της? Ακομη και τωρα την πληρωνω κανονικα οπως και ολες τις παπαριες που τριπλασιαζουν το λογαριασμο. Πρασινα τελη και πρασινα αλογα. Κι αυτα καποιοι Πασοκοσυριζαιοι τα δημιουργησαν δυστυχως. Καλο ΣΚ σε ολους, παω για μεζε με τους φιλους μου.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Λαπ δεν πουλήθηκε η ΔΕΗ.
Δεν τον ξέρω τον νέο ιδιοκτήτη.
Ποιος έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκτησίας; Αυτός!Το Δημόσιο που αποφάσισε και μείωσε τη συμμετοχή του, πόσα εισέπραξε για το μερίδιο του; ναι, ξέρω, είναι αύξηση Μ.Κ....
Ισχυρή μειοψηφία λοιπόν. Σαν το σφυροδρεπανο στη Βουλή.
Αυτός ήταν ένας μετρητής που έδινε ρεύμα αν έριχνες κέρματα. Αν δεν έριχνες, δεν έδινε. Τοποθετήθηκε σε σπίτια το '90 όταν ιδιωτικοποιηθηκε το ρεύμα στο U.K. κι ακριβυνε 40%, μέχρι να το πάρει ξανά πίσω το Κράτος στο Βασίλειο του Νεοφιλελευθερισμού. Όπως και τα τρένα; και το νερό;
Τώρα όμως 30 χρόνια μετά στη πιο χρεοκοπημένη χώρα της Ευρώπης θα πετύχει το εγχείρημα, γιατί δεν χρειάζονται κέρματα, θα έχουμε ApplePay...Ξέρεις πιο είναι το θέμα; Αν θες να παίρνει ο κόσμος στα σοβαρά αυτά που γράφεις, πρέπει να κάνεις έναν έλεγχο τι γράφεις πριν πατήσεις το submit.
Στο θέμα των κερμάτων π.χ.
There are some 3.8 million customers in the UK with electricity prepayment meters, and some 2 million with gas prepayment.
...
The UK has a long history of the use of coin-operated meters, which allow a customer to pay for his electricity as he consumes it. By the late 1970s there were growing problems with coin operated meters.Οπότε δεν μπήκαν μετά το 90 με τις ιδιωτικοποιήσεις υπήρχαν τουλάχιστον 20 χρόνια πιο πριν και κάπου αλλού βλέπω να γράφει ότι ήταν κάτι κοινό σε νοικιαζόμενα διαμερίσματα για να μην σηκωθεί και φύγει μια μέρα ο ενοικιαστής και αφήσει αυτόν που το έχει με απλήρωτους λογαριασμούς. Και ότι υπήρχε/υπάρχει ακόμα και σήμερα για τους ίδιους λόγους.
-
Δε φταίω εγώ duster που το αδηφάγο τέρας του νεοφιλελευθερισμού έφερε εκεί τα πράγματα. Δεν άντεξες μόνο εσύ, και εμείς αντέξαμε*. Το ευχαριστώ; "Συγχωνευθειτε".
Κάποιος θα πρέπει να συνεισφέρει ξέρεις. Αφού λοιπόν κατέβηκαν τόσα κοινωνικά στρώματα τόσα και τόσα σκαλοπάτια όλα αυτά τα χρόνια, μοιραια θα έρθει η σειρά και άλλων. Δυστυχώς. Είπαμε η ΝΔουλα θέλει τον καρχαρία. Εσύ μπορεί να μην είσαι μαρίδα, μπορεί να 'σαι σαργός ή μυλοκοπι. Καρχαρίας δεν είσαι. Ο Σαμαράς σου ξηγηθηκε πανέμορφα αλλά το ξεχνάς και θες να τα φορτώσεις αλλού. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εμπνευστεί όλα αυτα τα ωραία που ξεχνάτε ότι εμπνεύστηκε η Αντωνελλα (και δεν κατήργησε βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ) "εμείς οι ΑΓαΠουληδες" θα τρέχαμε μπροστά από τα δροσεροπαιδα του κινήματος της ΓρΑΒατας με ακονισμενες κατανες.
(Οι Δεκοτζηδες με Dragunov στις ταράτσες, α all and all)*Αλλά ναι, εμείς δεν έπρεπε να αντέξουμε, χαλάμε την πιάτσα.
Δεν φύγαμε και ας ζοριζομαστε άσχημα γιατί θέλουμε να πληρώσουμε όσο και αν μας πεθαίνει κάθε μερα. Αλλά, ειρωνείες. Γι'αυτό ο Πήλιος πχ έχει δύο παράσημα. Ένα της μετανάστευσης και ένα της επιστροφής και φυσικά το ελεύθερο να ξεχέζει λίγο παραπάνω. Θα μπορούσε να γράφει πύρινα κείμενα ότι "σφίγγεται το στομάχι του" κάθε φορά που γυρίζει Ελλάδα για βακανς, όπως κάνανε κάτι αλλά κωλοπαιδακια (όχι εδώ μέσα) οι οποίοι είναι πιο πατριώτες από εμάς τους μπολσεβικοκατσαπλιαδες.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2