-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ρε συ αστειευόμουν πάνω στο ποστ του cruiser, επειδή ανέφερε ότι κάποιο πρωτόκολλο υπάρχει αιώνες και αυτός που το έφτιαξε πέθανε προ αιώνων. Το οποίο φυσικά δεν σημαίνει και κάτι, αφού τα πρωτόκολλα υπάρχουν για να αλλάζουν ή και να μην τηρούνται. Όπως έχει συμβεί εκατοντάδες φορές.
Θέλεις παράδειγμα; Πάσχα, Άγιο φως από Ισραήλ. Δύο χρόνιες τώρα το πρωτόκολλο μεταφοράς, υποδοχής κλπ... έχει πάει περίπατο λόγω της πανδημίας.
Δεν έχω παρακολουθήσει καθόλου το θέμα των αεροπλάνων και αν ήθελες την άποψή μου θα προτιμούσα τα φράγκα να πάνε σε σχολεία, νοσοκομεία και υποδομές. Δεν γουστάρω τους στρατούς, τα όπλα και γενικά οτιδήποτε σχετίζεται με ένοπλες δυνάμεις και στρατόκαυλους.
Συγγνώμη αλλά χωρίς τις ένοπλες δυνάμεις τώρα θα ήσουν ευνουχος σε χαρέμι. Σ'αρέσει δεν σ'αρέσει αυτή είναι η πραγματικότητα!
-
https://www.thebest.gr/article/438213-
Στη περίπτωση μεταφοράς του φωτός ξέρουμε ποιος ή ποια δημιούργησε τη συνήθεια που αναφέρουμε ως πρωτόκολο.
Στα άλλα που δήθεν χάνονται στα βάθη των αιώνων, δεν αναφέρομαι στο πως θα υποδεχτουν έναν Πρέσβη ή ξένο ηγέτη σε διεθνές επίπεδο, που απλά μεταφράζουν τα διεθνώς συνιθισμένα και συμφωνημένα που στο άμεσο παρελθόν (ακόμη σήμερα σε μερικά κράτη), αφορούν σε Αυτοκράτορες και Βασιλείς και Θρησκευτικούς ηγέτες κι όλα αυτά.
Αλλά για το όταν μαζευτούν 5 Έλληνες πολιτικοί και στρατηγοί και παπάδες για έναν αγιασμό, γιατί να επιδίδονται σε υπερβολικές και ανούσιες φανφάρες. Όλοι αυτοί είναι έμμισθοι υπάλληλοι του Ελληνικού Κράτους με συγκεκριμένο τίτλο, και το πως αναφέρονται μεταξύ τους μπορεί να ρυθμιστεί τόσο απλά όσο με μια διαταγή για το τί στολή φοράνε κλπ. Όπως είπα, το να αλληλογλύφονται και υπερβάλλουν είναι ουσιαστικό γι αυτούς, αλλά σα θεσμός Δημοκρατίας θα ωφελούνταν να εκλείψουν αυτά. -
@ggab said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ρε συ αστειευόμουν πάνω στο ποστ του cruiser, επειδή ανέφερε ότι κάποιο πρωτόκολλο υπάρχει αιώνες και αυτός που το έφτιαξε πέθανε προ αιώνων. Το οποίο φυσικά δεν σημαίνει και κάτι, αφού τα πρωτόκολλα υπάρχουν για να αλλάζουν ή και να μην τηρούνται. Όπως έχει συμβεί εκατοντάδες φορές.
Θέλεις παράδειγμα; Πάσχα, Άγιο φως από Ισραήλ. Δύο χρόνιες τώρα το πρωτόκολλο μεταφοράς, υποδοχής κλπ... έχει πάει περίπατο λόγω της πανδημίας.
Δεν έχω παρακολουθήσει καθόλου το θέμα των αεροπλάνων και αν ήθελες την άποψή μου θα προτιμούσα τα φράγκα να πάνε σε σχολεία, νοσοκομεία και υποδομές. Δεν γουστάρω τους στρατούς, τα όπλα και γενικά οτιδήποτε σχετίζεται με ένοπλες δυνάμεις και στρατόκαυλους.
Συγγνώμη αλλά χωρίς τις ένοπλες δυνάμεις τώρα θα ήσουν ευνουχος σε χαρέμι. Σ'αρέσει δεν σ'αρέσει αυτή είναι η πραγματικότητα!
Γι αυτό δώσαμε δυο χρόνια απ τη ζωή μας και τις πληρώσαμε διά βίου, δεν μας κάνουν καμιά χάρη, ΕΜΕΙΣ είμαστε οι ένοπλες δυνάμεις κατά τη στρατεύσιμη ηλικία μας, δεν θα πάει κανείς να πολεμήσει για μας και δεν κρίνουμε κάποιον άσχετο. Το ύφος του σχολίου σου δεν έχει νόημα.
Πάντως μη το χεις σίγουρο το πόστο του ευνούχου, ξέρω πολλούς "πατριώτες" που μάλλον θα έκαναν καριέρα ως Γενίτσαροι, όπως έκαναν κι οι παππούδες τους όταν μπούκαραν ναζί και φασίστες.
-
Πρωτόκολλο έχουν ακόμα και οι επιχειρήσεις και βέβαια είχαν και έχουν οι κομμουνιστές...
Αχτίδα , κόβα κλπ...
Γενίτσαροι δεν γίνονταν εν γνώσει τους , αφού τους έπαιρναν από μωρά...
Αλλοι βέβαια νοιάζονταν περισσότερο για τις σοβιετικές πατρίδες , από τις δικές τους.
Και δεν τους είχαν πάρει μικρούς...
-
@ggab said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η πραγματικότητα είναι τα βιώματά μου. Τα υπόλοιπα είναι εικασίες.
-
@asep said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ο βασιλιάς ήταν διακοσμητικός και είναι ακόμα στις χώρες που έχουν βασιλεία, ο πρωθυπουργός αντίθετα έχει όλες τις εξουσίες δικές του όπως η απόλυτη μοναρχία παλιά και κατάγεται συνήθως από πολιτική δυναστεία.
Εξαρτάται από την χώρα. Στην Αγγλία, για παράδειγμα, ο Μονάρχης έχει θεωρητικά τεράστιες εξουσίες, αλλά η παράδοση ορίζει να αφήνει τους πολιτικούς να κυβερνούν εξ' ονόματός του.
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
πρωθυπουργός
Βασικά εννοούσα την Ελλάδα επειδή δεν ξέρω και πολλά από έξω, στην Ευρώπη πραγματικά ο πρωθυπουργός δεν είναι γιος κάποιου άλλου.
-
@asep said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
πρωθυπουργός
Βασικά εννοούσα την Ελλάδα επειδή δεν ξέρω και πολλά από έξω, στην Ευρώπη πραγματικά ο πρωθυπουργός δεν είναι γιος κάποιου άλλου.
Όλοι είναι γιοί κάποιου...
Δεν φυτρώνουν...
-
@antoniokon said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γιος κάποιου προηγούμενου πρωθυπουργού εννοούσα ή και ανεψιός ακόμα.
-
Δεν είναι περίεργο αυτό πάντως, ακόμα και σε προηγμένες χώρες. Πατέρας-γιος Μπους στις ΗΠΑ, πατέρας-γιος Τριντό στον Καναδά κλπ κλπ...
-
Μόνο οι Έλληνες έχουν το βίτσιο να γουστάρουν να τους μπιπ 2-3 συγκεκριμένες οικογένειες!
-
Δεν είναι περίεργο αυτό πάντως, ακόμα και σε προηγμένες χώρες. Πατέρας-γιος Μπους στις ΗΠΑ, πατέρας-γιος Τριντό στον Καναδά κλπ κλπ...
Γι΄αυτό ο γιος Μπους τα έκανε και αυτός όλα μαντάρα., την πλήρωσε άγρια όλος ο πλανήτης μαζί του και η Ελλάδα μαζί.
-
...η κοινή λογική (για το ΚΙΝΑΛ) που λέγαμε.
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
...η κοινή λογική (για το ΚΙΝΑΛ) που λέγαμε.
Ωπα φίλε, κάπου ωπα... Ο κύριος αυτός μας λέει όχι μόνο πως δεν είναι δεμένος ο γάιδαρος του Μητσοτάκη όπως θα ήταν με Λοβέρδο (που δεν πήγαν οι δεξιοί να τον ψηφίσουν όπως είχε καταγγείλει), αλλά κι ότι θα τραβήξει περισσότερους ψηφοφόρους απ τη ΝΔ πάρα απ το Σύριζα, κι εμείς πρέπει να τον πιστέψουμε;
-
Εδώ δεν πιστεύουμε το σημερινό ξεφτιλοσκαϊ που δεν βρίσκει πρόβλημα (όντως) στην ΕΟ από τη χιονόπτωση αλλά έβρισκε πέρσι (με την ίδια χιονόπτωση);
-
μα ειναι δυνατον να βλεπεις σκαι?απο εκει ενημερωνεσαι? ετσι εξηγουνται πολλα
-
Το πέτυχες...headshot απ' τα 2 χιλιόμετρα.
Εσύ τι βλέπεις "ευστοχε";
-
Ποιος ρε παιδιά θα δήλωνε ότι θα συγκυβερνήσει με κάποιον στις επόμενες εκλογές;
Η ΝΔ έλεγε δεν θα το κάνει με το ΠΑΣΟΚ...
Το ΠΑΣΟΚ λέει το ανάποδο τώρα ώστε να ζητήσει ψήφο για να γίνει ξανά 2ο κόμμα και όχι απλά τσόντα του πρώτου.
Ακόμα και ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ θα μπορούσαμε να δούμε σε μια τέλεια καταιγίδα... -
@insanedriver said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ποιος ρε παιδιά θα δήλωνε ότι θα συγκυβερνήσει με κάποιον στις επόμενες εκλογές;
Η ΝΔ έλεγε δεν θα το κάνει με το ΠΑΣΟΚ...
Το ΠΑΣΟΚ λέει το ανάποδο τώρα ώστε να ζητήσει ψήφο για να γίνει ξανά 2ο κόμμα και όχι απλά τσόντα του πρώτου.
Ακόμα και ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ θα μπορούσαμε να δούμε σε μια τέλεια καταιγίδα...Exactly. Οποιοσδήποτε μπορεί να συγκυβερνήσει με τον οποιοδήποτε. Εν τω μεταξύ, πριν ήταν ο Λοβέρδος που βόλευε την ΝΔ. Τώρα "συστημικά μέσα προωθούν τον Ανδρουλάκη γιατί βολεύει την ΝΔ". Υπάρχει τελικά κάτι που να μην βολεύει την ΝΔ;
Λογικά ο Ανδουλάκης θα φαει ποσοστό και από τους δύο αλλά το πόσο από τον κάθε ένα θα φανεί στην κάλπη και μόνο. -
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εν τω μεταξύ, πριν ήταν ο Λοβέρδος που βόλευε την ΝΔ. Τώρα "συστημικά μέσα προωθούν τον Ανδρουλάκη γιατί βολεύει την ΝΔ". Υπάρχει τελικά κάτι που να μην βολεύει την ΝΔ;
αφου δεν φταινε αυτοι μια χαρα τα κανανε και τα κανουνε
φταινε τα μμε
φταινε οι εταιρειες δημοσκοπησεων
φταιει ο λοβερδος
φταιει ο ανδρουλακης
μια χαρα το βλεπω εγω τους κραταει μακρια απο εκει που πρεπει
να προσθεσω οτι κι ο χιονιας φταιει
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2